Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@08:25:09 GMT

رشد ۲۹ درصدی ارزش فرابورس در اردیبهشت ماه

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۷۷۶۲۹

رشد ۲۹ درصدی ارزش فرابورس در اردیبهشت ماه

به گزارش روز سه‌شنبه روابط عمومی فرابورس ایران؛ ارزش بازار فرابورس نیز در دومین ماه سال ۹۹ از رقم ۱۱ میلیون و ۶۷۰ هزار و ۳۷۳ میلیارد ریالی عبور کرد که نشان‌دهنده ۲۹ درصد افزایش در آخرین روز کاری این ماه نسبت به آخرین روز کاری در ماه فروردین است.

در اردیبهشت‌ماه سال جاری، در میان روزهای سبز و قرمز بازار سرمایه، سهام دو شرکت در بازار فرابورس ایران عرضه اولیه شد تا رکورد تازه‌ای از میزان مشارکت سهامداران در عرضه‌های اولیه رقم بخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماد «غگیلا» ماه گذشته برای نخستین بار وارد گردونه معاملات فرابورس شد و ۲۰ درصد از سهام شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان در روز دهم اردیبهشت‌ماه به فروش رسید.

در این عرضه اولیه در حالی که حداکثر تعداد سهام قابل خریداری برای هر شخص حقیقی و حقوقی ۵۰ سهم اعلام شده بود، اما بنا بر آمار بالای مشارکت‌کنندگان حداکثر ۱۵ سهم به هر یک از دو میلیون و ۳۵۷ هزار و ۳۶۲ کد معاملاتی تخصیص پیدا کرد.

از سوی دیگر، در اردیبهشت‌ماه دومین عرضه اولیه سهام نیز با عرضه ۱۰ درصد از سهام شرکت مجتمع صنایع لاستیک یزد در نماد معاملاتی «پیزد» و با مشارکت ۳ میلیون ۱۲۳ هزار و ۲۰۸ کد معاملاتی رقم خورد تا بار دیگر رکورد مشارکت‌کنندگان در عرضه‌های اولیه شکسته شود.

از دیگر رویدادهای مهم ماه میانی بهار، پذیره‌نویسی اوراق بدهی با بازپرداخت تدریجی اصل اوراق پیش از سررسید برای اولین بار در بازار سرمایه بود؛ بر این اساس، تامین مالی ۲ هزار میلیارد ریالی برای شرکت لبنیات و بستنی دومینو از طریق صکوک اجاره به شرط تملیک به روش حراج از طریق فرابورس ایران محقق شد.

رکوردشکنی شاخص کل فرابورس ایران

در ۲۳ روز معاملاتی اردیبهشت، بازارهای فرابورس ایران شاهد رد و بدل شدن ۶۹ هزار و ۴۹۸ میلیون ورقه به ارزش یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بودند که این میزان دادوستد طی ۲۰ هزار ۷۹۰ نوبت معاملاتی رقم خورد. بدین ترتیب حجم، ارزش و تعداد دفعات معاملات نسبت به اردیبهشت‌ماه سال گذشته به ترتیب با رشد ۷۹ درصدی، ۶۶۶ درصدی و ۳۷۸ درصدی همراه شدند.

به طور میانگین در روزهای کاری اردیبهشت‌ماه، روزانه ۳ هزار و ۲۲ میلیون ورقه به ارزش ۴۹ هزار و ۶۰ میلیارد ریال میان معامله‌گران بازارهای فرابورس دست به دست شده است.

بازار SME پیشرو در رشد معاملات

در حالی که در اردیبهشت‌ماه همچنان شیوع ویروس کرونا کسب‌وکارها را از حضور خود متاثر کرده بود، بازار شرکت‌های کوچک و متوسط فرابورس ایران با رشد ۲۵۹۲ درصدی در ارزش معاملات نسبت به اردیبهشت سال گذشته، صدرنشین رشد در میان بازارهای دیگر فرابورس شد. پس از آن، بازار اول، بازار دوم، بازار پایه و بازار ابزارهای نوین مالی به ترتیت با رشد ۱۱۶۵، ۹۷۶، ۴۹۱و ۳۳۷ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

همچنین در جدول حجم معاملات نیز بازار شرکت‌های کوچک و متوسط با رشد ۹۶۸ درصدی صدرنشین شد. بازار ابزارهای نوین مالی با ۴۰۳ درصد رشد، بازار اول با ۱۲۴ درصد، بازار دوم با ۱۱۳ درصد و بازار پایه با ۳۴ درصد افزایش حجم معاملات، جایگاه‌های بعدی را از آن خود کردند.

در ماهی که گذشت اوراق بدهی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله به ترتیب با معامله شدن ۱۱۸ و ۳ هزار و ۷۵۳ میلیون ورقه به ارزش معاملاتی ۹۲ هزار و ۶۹۲ و ۸۱ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال توانستند به رشد قابل توجهی در معاملات برسند.

همچنین خریداران و فروشندگان اوراق گواهی تسهیلات مسکن سه میلیون و ۶۰۰ هزار ورقه تسه و تملی را معامله کردند که از این طریق ارزش یک هزار و ۹۴۸ میلیارد ریالی را به ثبت رساندند.

نگاهی به عملکرد صنایع فرابورسی نیز نشان می‌دهد گروه‌های فلزات اساسی، سرمایه‌گذاری‌ها و محصولات شیمیایی صنایع پیشرو معاملات بودند که به ترتیب ۱۱، ۱۰.۳ و ۱۰.۱۷ درصد از ارزش کل معاملات خرد بازار سهام را در اختیار گرفتند.

فلزات اساسی با ارزش معاملات ۱۰۶ هزار و ۷۳۷ میلیارد ریال، سرمایه‌گذاری‌ها با رقم ۹۷ هزار و ۳۶ میلیارد ریال و محصولات شیمیایی با ۹۵ هزار و ۶۹۹ میلیارد ریال این ترکیب را تشکیل دادند.

برچسب‌ها فرابورس بورس سازمان بورس و اوراق بهادار پروندهٔ خبری بازار بورس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرابورس بورس سازمان بورس و اوراق بهادار فرابورس بورس سازمان بورس و اوراق بهادار اردیبهشت ماه فرابورس ایران میلیارد ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۷۷۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان از رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات قطعی از گمرکات استان در یک ماه نخست انسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

 محمد علی خاشی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: در یک ماه نخست امسال 238 هزار و 476 تن کالا به ارزش 23 میلیون و 637 هزار و 404 دلار از طریق گمرکات استان سیستان و بلوچستان شامل گمرک زاهدان، میرجاوه، میلک، چابهار و منطقه، بازارچه مرزی میلک، پیشین، گمشاد، کوهک و جالق سراوان و بازارچه ریمدان به خارج از کشور صادر شده است.

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این میزان کالا های صادراتی از نظر ارزش 26 درصد و از حیث وزن 78 درصد افزایش نشان می‌دهد، افزود: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان در این مدت کلینکر، سیمان، زغال سنگ، میوه، گوجه فرنگی و سایر محصولات کشاورزی بوده که عمده این اقلام به کشورهای پاکستان، چین، افغانستان و هند، صادر شده است.

مدیرکل گمرک زاهدان در خصوص آمار کالاهای صادراتی اظهار شده در سایر گمرکات کشور و خروجی از گمرکات و بازارچه‌های مرزی این استان، گفت: در فروردین ماه  84 هزار و 767 تن کالاهای صادراتی به ارزش  48 میلیون و 60 هزار و 869 دلار نیز از طریق گمرکات استان خارج شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش 16 درصد و از نظر وزن 19 درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی به عملکرد حوزه واردات قطعی اشاره و عنوان کرد: دریک ماه نخست امسال  48 هزار و 258  تن کالا به ارزش 83 میلیون و  219 هزار دلار از طریق گمرکات استان وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزش 41 درصد افزایش  و از نظر وزن 52 درصد افزایش داشته است.

مدیرکل گمرک زاهدان افزود: عمده اقلام وارداتی به استان شامل  برنج،  کنجد، دام زنده، گوشت ،چای، لوازم یدکی، پارچه، لاستیک اتومبیل سبک و سنگین و موز و برخی اقلام مجاز دیگر بوده که این اقلام بیشتر از کشورهای  پاکستان، هند، امارات متحده عربی، چین و افغانستان وارد شده است.

خاشی با اشاره به انجام تشریفات گمرکی در حوزه مسافری از طریق گمرکات استان، گفت: در یک ماه نخست امسال 22 هزار و 600 مسافر ورودی و23 هزار  و 700 مسافر خروجی از گمرکات استان خدمات  تشریفات مسافری دریافت کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل مسافرین ورودی 22 درصد افزایش و مسافرین خروجی 38 درصد افزایش داشته است.

وی عنوان کرد: ترانزیت خارجی در یک ماه نخست  امسال،  یک هزار و 815 کامیون و تعداد 57 واگن به وزن 36 هزار و 368 تن شامل برنج، پوست، گوگرد، پارچه، سنگ، خشکبار، ادویه چای و سیگار  از طریق گمرکات میلک، میرجاوه و گمرک منطقه آزاد به کشورهای پاکستان، افغانستان، آذربایجان، هند، امارات و عراق ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی 50 درصد کاهش داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش روزانه بورس ۵ اردیبهشت؛ رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد ۳۹۰۰ واحدی صبحگاهی شاخص کل با انتشار یک خبر مثبت
  • رشد ۳۹۰۰ واحدی صبح گاهی شاخص کل با انتشار یک خبر مثبت
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟
  • گزارش روزانه بورس ۴ اردیبهشت؛اصلاح بیش‌از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل