Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:04:05 GMT

پرواز با بال‌های ایرانی

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۰۰۴۷

پرواز با بال‌های ایرانی

سقوط آزاد و پرواز در ارتفاع چند هزار متری در ایران طرفداران بی‌شماری دارد اما خبرهای این رشته ورزشی مهیج در گرد و غبار برخاسته از ورزش‌های پرطرفدار گم می‌شود و معمولا جایی بین تیترهای ریز و درشت رسانه‌ها ندارد. مثلا کمتر کسی می‌داند به واسطه نوسانات نرخ ارز و افزایش بی‌رویه قیمت دلار، نفس‌های این رشته و دیگر ورزش‌های هوایی به شماره افتاده و سایه سنگین تحریم، آسمان را برای پرنده‌های ایرانی ابری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، روزنامه وطن امروز در ادامه نوشت: «مهدی نقدی‌پری» اولین ایرانی ساکن کشور که گواهینامه بین‌المللی آموزش چتربازی و سقوط آزاد از هواپیما به روش‌های نوین را دارد، یکی از کسانی است که مدت‌هاست برای عبور از تحریم‌ها و کساد نشدن بازار ورزش‌های هوایی در ایران تقلا می‌کند. او می‌گوید بتازگی یک تیم تخصصی تشکیل داده تا لباس‌های سقوط آزاد و چتربازی در داخل تولید شود و با مارک ایرانی در دسترس علاقه‌مندان قرار گیرد: «تولید تجهیزات چتربازی و سقوط آزاد در انحصار چند کشور از جمله روسیه، ایتالیا، فرانسه و بویژه آمریکاست و به واسطه اعمال تحریم‌ها، تهیه آنها برای پرنده‌های ایران دشوارتر از قبل شده است. این تجهیزات شامل وینگسوت یا همان لباس‌های بالدار، چتر پرواز، ارتفاع‌سنج، کلاه مخصوص و... است و تهیه آنها برای ایرانی‌هایی که می‌خواهند دوره‌های آموزشی پرواز را پشت‌سر بگذارند آسان نیست. قیمت تجهیزات وینگسوت و سقوط آزاد مثل هر کالای دیگری که به قیمت دلار وابسته است، در یک بازه زمانی ۱.۵ ساله ۴ برابر شده و با همین قیمت‌های سرسام‌آور هم در بازار موجود نیست. به همین دلیل به اتفاق گروهی از دوستان به فکر افتادیم این تجهیزات را در ایران تولید کنیم».

تجهیزات سقوط آزاد و وینگسوت از مبتدی تا حرفه‌ای بین ۷ تا ۱۵ هزار دلار برچسب خورده و طبیعی است که پرداخت چنین هزینه‌های گزافی در توان بسیاری از جوانان ایرانی که رویای پرواز در ارتفاع چند هزار متری را دارند نیست. نقدی‌پری در سالی که «رونق تولید» نامگذاری شده، راه‌اندازی خط تولید چتر پرواز و وینگسوت در ایران را دور از دسترس نمی‌داند: «ما در زمینه تولید تجهیزات پرواز مثل بسیاری از حوزه‌های دیگر می‌توانیم از تحریم‌ها عبور کنیم و روی پای خودمان بایستیم. تولید این تجهیزات با برچسب ملی از خروج ارز جلوگیری می‌کند و یک بار دیگر عزم و اراده جوان‌های ایرانی برای عبور از تحریم‌ها را به دنیا نشان خواهد داد. اگر حمایت‌های لازم شکل بگیرد، اولین تجهیزات پروازی تولید داخل را می‌توان ظرف ۶ ماه آینده با یک سوم قیمت نمونه‌های آمریکایی به مرحله تولید رساند».

پرنده وینگسوت و مربی سقوط آزاد، بومی‌سازی تجهیزات پرواز را یک قدم بلند برای علاقه‌مند کردن جوانان ایرانی به این رشته ورزشی می‌داند: «هدف اصلی من، ایجاد یک بستر مناسب برای زنده ماندن این رشته ورزشی در ایران است. در حال حاضر آمریکایی‌ها و روس‌ها در سقوط آزاد و وینگسوت حرف اول را در دنیا می‌زنند اما ما هم باید پیشرفت کنیم و جهش داشته باشیم. تنها درخواست من از مسؤولان این است که ما را در این امر همراهی کنند و برای صدور مجوزهای تولید و گواهینامه‌های مربیگری بیشتر همکاری کنند. متاسفانه انجمن ورزش‌های هوایی، سال‌هاست گواهینامه مربیگری چتربازی و سقوط آزاد صادر نمی‌کند. از مسؤولان وزارت ورزش و جوانان می‌خواهم به گونه‌ای عمل کنند که ورزش‌های هوایی بویژه چتربازی و سقوط آزاد در ایران رشد کند و در مسیر صحیح قرار گیرد».

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ورزش های هوایی چتربازی و سقوط آزاد ورزش های هوایی سقوط آزاد تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۰۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در کشور سیشل

به گزارش تابناک، بنابر  اعلام حسن علی بخشی، سفیر اکردیته جمهوری اسلامی ایران در سیشل، پنج نفر از صیادان بازداشتی بلوچ در  این کشور آفریقایی آزاد شدند.

سفیر ایران در این رابطه ‌گفته است: با پیگیری همه جانبه سفارت، این پنج نفر که سرنشین یک لنچ ماهیگیری بوده‌اند و در دی‌ماه سال گذشته به جرم ورود غیرقانونی به آبهای سیشل دستگیر شدند، آزاد شده و فردا از طریق خطوط شرکت هواپیمایی قطر به میهن اسلامی باز می‌گردند.

 

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • مدیرکل اقتصادی استانداری، از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چین در بخش کشاورزی مازندران خبر داد
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در سیشل
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از سیشل
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در کشور سیشل
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند