Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از احیای کمیته اکتشاف در وزارتخانه خبر داد و بر ایجاد پایگاه داده‌ای علوم زمین در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تاکید کرد.

علیرضا شهیدی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا با اشاره به بازدید اخیر حسین مدرس‌خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، از این سازمان گفت: در این بازدید مدرس‌خیابانی کمیته اکتشاف وزارتخانه را احیا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریاست کمیته بر عهده سازمان زمین‌شناسی گذاشته و قرار بر این شد نمایندگان ایمیدرو و معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسات هفتگی حضور پیدا کنند و سیاستگذاری‌های اکتشافی را اتخاذ کنند.

او افزود: این اتفاق گام مهمی در توسعه اکتشاف به شمار می‌آید.

شهیدی ادامه داد: سازمان زمین‌شناسی، همپای دیگر بخش‌های فعال در عرصه معدن و صنایع معدنی کشور، در حال رشد است و اکتشاف همپای استخراج و فرآوری پیش می‌رود.

او اضافه کرد: برنامه سال گذشته سازمان برای اکتشاف ذخایر معدنی، برداشت 110هزار کیلومتر مربع بود، این در حالی است که ما موفق به برداشت 120هزار کیلومتر مربع شدیم. این دستاورد جدا از تولید اطلاعات پایه است که در اکتشاف، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات کشور خاطرنشان کرد: سازمان زمین شناسی در سال گذشته موفق به تهیه 50 نقشه زمین‌شناسی شد که به اکتشاف مساحتی به بزرگی 25هزار کیلومتر مربع انجامید. همچنین چند نقشه ژئوشیمی در مقیاس یکصدهزار و یک بیست و پنج هزار تهیه شد. علاوه بر این رقم اکتشافی که سازمان در سال گذشته انجام داد، به حدود 160هزار کیلومترمربع می‌رسد. در ژئوفیزیک هوایی نیز باید 30هزار کیلومتر خطی برداشت می کردیم که حدود 40هزار کیلومتر خطی برداشت کردیم.

شهیدی ادامه داد: این دستاوردها در حالی حاصل شد که دو ماه پایانی سال گذشته را به دلیل شیوع کرونا را از دست دادیم. همیشه در دو ماه پایانی سال رشد فعالیت ما ما تصاعدی بود، اما با شیوع ویروس همه عملیات‌های میدانی ما کنسل شد. ما در اسفند تقریبا هیچ برداشت میدانی نداشتیم و دو سوم از نیروی انسانی ما دورکار شده بودند. این اتفاقات راندمان کار ما را پایین آورده بود.

معاون وزیر صمت در پاسخ به این سوال که چرا غیر از سازمان زمین‌شناسی به عنوان متولی اصلی اکتشاف کشور دیگر نهادها هم در این زمینه فعالیت دارند؟ گفت: از سال 1357 اکتشاف کل کشور بر عهده سازمان زمین‌شناسی گذاشته شده است با این حال ایران کشور پهناوری است و سازمان زمین‌شناسی نیروی انسانی و سرمایه کافی برای اکتشاف ذخایر کل کشور را ندارد.

شهیدی خاطرنشان کرد: در نتیجه ما مخالف این نیستیم که سایر نهادها به اکتشاف ورود کنند اما تاکید سازمان بر این است که این نهادها نتیجه اکتشافات خود را در اختیار سازمان زمین‌شناسی قرار دهند. این نتایج در پایگاه داده‌های علوم زمین قرار گیرد تا هم از دوباره‌کاری‌های احتمالی جلوگیری به عمل آید و هم به ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع بینجامد.

او متذکر شد: این امر البته در برنامه‌های سال جاری وزارتخانه تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان زمین شناسی علیرضا شهیدی سازمان زمین شناسی معدن و تجارت سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۲۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا حمزه‌لو، در حاشیه برگزاری پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، گفت: نمایشگاهی که امسال در کنگره برپا شده مانند سنوات گذشته مورد استقبال وسیع شرکت‌های داخلی و خارجی قرار گرفته است به نحوی که بیش از ۲۱۰ شرکت در این نمایشگاه حضور داشتند.

وی افزود: در حوزه آزمایشگاه‌های پزشکی این نمایشگاه شناخته شده است و همکاران از سراسر کشور برای حضور در کنگره و نمایشگاه شرکت داشتند، که شرکت‌های دانش بنیان از داخل کشور نیز در نمایشگاه حضور داشتند و محصولات خوبی را ارائه کردند.

حمزه‌لو با اشاره به رونمایی که در نمایشگاه امسال انجام شد، اضافه کرد: در این کنگره از دستگاهی که تحول عمده‌ای را در حوزه آزمایشگاه و میکروب شناسی ایجاد کرد رونمایی شد، این دستگاه بر اساس طیف سنجی کار می‌کند و در زمان بسیار کوتاه بدون آماده سازی اولیه و مواد مصرفی، عوامل میکروبی و باکتریایی را شناسایی و در روند درمان و بستری شدن کمک قابل توجهی می‌کند.

وی همچنین در ادامه درباره اینکه راهکار برون رفت مهاجرت آزمایشگاهیان، بیان کرد: در سنوات اخیر موج مهاجرت در تمام رشته‌های پزشکی زیاد شده است و افراد مستعد که امکانات و پتانسیل کار کردن را دارند به دلیل مشکلات عدیده، مهاجرت می‌کنند.

حمزه‌لو افزود: اگر اتفاقاتی در حوزه آموزش این افراد بیافتد و مسیر تحصیل در علوم آزمایشگاهی کوتاه شود انگیزه این افراد برای ماندن بیشتر خواهد شد.

وی توصیه کرد: باید به حوزه آزمایشگاه‌ها توجه ویژه شود چرا که یکی از بخش‌های مهم در نظام سلامت هستند و بسیاری از تشخیص‌ها بدون آزمایشگاه امکان پذیر نیست.

حمزه لو گفت: باید در تمام حوزه‌ها مانند تربیت نیروی انسانی، تأمین کیت، مواد و تجهیزات توجه شود تا بتوان از مهاجرت آزمایشگاهیان جلوگیری کرد.

کد خبر 6095130 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف
  • بهره گیری از ظرفیت‌های منطقه آزاد کیش با هدف خودکفایی مددجویان کمیته امداد
  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی
  • لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای کسب درآمد پایدار در کردستان