Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

بهاره رهنما درباره روزهای کرونایی و خانه‌نشینی اجباری که موجب شکل گرفتن طرح اولیه این مجموعه مستند شده است، گفت: «در ادامه علاقه‌ام به ساخت مستند، تصمیم به ساخت برنامه‌ای گرفتم که ایده‌اش از دوران قرنطینه و خانه‌نشینی آمد. من هیچ‌گاه زن خانه به معنی فردی که در خانه بماند و اموری چون آشپزی انجام دهد، نبودم و راستش از 13 سالگی هم شاغل بوده‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیست‌وهفت هشت سال کمتر فرصتی برای آشپزی برایم فراهم می‌شد اما آشپزی را واقعا دوست داشتم.»

او در ادامه گفت: «کرونا موجب شد تا شروع کنم به آشپزی و پختن کیک و خوراکی‌هایی دیگر... این اتفاق موجب شد تا متوجه شوم آشپزی عجب هنری‌ست که تا امروز آن را بلد نبوده‌ام. پس شروع کردم به سوال و پرس‌وجو از خانم‌های خانه‌دار اطرافم؛ از خواهر و مادر خودم تا دوستانم و از آنها کمک خواستم تا غذاهای مختلف را کشف کنم و بپزم.»

بهاره رهنما در مورد «آفرود مزه‌ها» گفت: «بعدها به این فکر افتادم که مستندی بسازم از قلب خانه‌های ایرانی که آشپزخانه‌هاست و سراغ خانه‌هایی بروم که زنان ایرانی آنجا با عشق آشپزی می‌کنند. برای این کار می‌توانیم از تمام نقاط تهران و ایران و حتی از ایرانی‌های خارج از ایران استفاده کنیم تا به نوعی معرف خانم‌های ایرانی از طبقه‌های مختلف جامعه باشیم. فکر می‌کنم به نحوی فرهنگ ایرانی مثل مهربانی، بزرگواری و هنرمندی مادران ایران در این مجموعه اشاعه پیدا می‌کند.»

رهنما در انتها دلیل انتخاب قالب مستند برای کار خود را این‌گونه شرح داد: «از آنجایی که مستند شیوه مورد علاقه‌ام در فیلسمازی است، تصمیم گرفتم با گروهی جمع و جور دست به کار شوم. البته در آینده اسپانسرهایی نیز به ما اضافه خواهند شد و ما را در این کار یاری خواهند کرد.»

عوامل این پروژه عبارتند از: طراح ، کارگردان و مجری: بهاره رهنما، تهیه‌کننده و تدوینگر: مجید فتاحی، مجری طرح: رضا بهرامی، روابط عمومی: میلاد بهار

گفتنی است این مجموعه مستند در 15 قسمت برای پخش در شبکه نمایش خانگی ساخته می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بهاره رهنما آشپزی بهاره رهنما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۲۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • «قلیچ» به مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران رسید
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • هفته‌ای پر از مستند‌های جذاب در شبکه افق
  • آشپزی در بیل؛ ایده ای خلاقانه برای پخت غذا در فضای باز (فیلم)
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت
  • سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند