Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، شهر مهریز از ادغام و به هم پیوستن پنج سکونت‌گاه به نام‌های مهرپادین، مزویرآباد، بغدادآباد، استهریج و منگاباد به وجود آمده و با توجه به وجود منابع آب و قنوات متعدد این منطقه از سرسبزی و طراوت منحصر به ‌فردی در استان کویری یزد برخوردار است.

بافت شهری مهریز در درون باغ‌ها شکل گرفته و الگوی باغ‌شهری را به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر باعث شده که معماری و طبیعت در یک تعامل و تأثیرگذاری متقابل قرار بگیرند و در نهایت بافت منحصر به فرد تاریخی با باغات پیوند خورده است.   

شهر مهریز مجموعه‌ای از باغ‌های زیبا و زمین‌های زراعی وسیع با گونه معماری ویژه است که در طول سال همواره پذیرای جمع زیادی از مسافران از اقصی نقاط کشور و استان است.

در سال‌های اخیر برخی افراد بومی و غیربومی با خرید برخی زمین‌های زراعی به خصوص باغات در کنار بافت‌های تاریخی و فرهنگی در محلات مختلف این شهر نسبت به تغییر کاربری آنها و ساخت و ساز اقدام کرده‌اند که این امر باعث نابودی فضای سبز و  درختان می‌شود.

تغییر کاربری

جمعی از شهروندان مهریزی با انتقاد از تهدید باغات و زمین‌های مناسب کشاورزی حوزه شهری توسط افراد سودجو، نظارت بیشتر مسئولان و برخورد با متخلفان را خواستار شده‌اند.

یکی از اهالی محله بغدادآباد مهریز که نزدیک تفرجگاه طبیعی و تاریخی کوه ریگ این شهر زندگی می‌کند، گفت: در سال‌های اخیر برخی افراد که اکثرا غیربومی هستند نسبت به خرید باغات مشجر و تغییر کاربری و ساخت ویلا و اقامتگاه در آن اقدام کرده‌اند.

رضا زارعیان افزود: اگر این روند ادامه یابد و از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در سطح باغات و زمین‌های زراعی جلوگیری نشود در آینده دیگر اثری از باغات و باغ شهر مهریز باقی نمی‌ماند.  این در حالی است که در قانون به صراحت تغییر کاربری اراضی کشاورزی ممنوع اعلام شده است.

یکی از کشاورزان محله استهریج مهریز نیز در این خصوص گفت: برخی از باغات این محله در سال‌های اخیر توسط افراد سودجو خریداری و به مرور بخش مهم و اصلی آنها به عنوان واحد مسکونی تغییر کاربری یافته و در آن ساخت‌وساز انجام شده است.

حسین ابویی افرود: باغات و درختان آن  که دسترنج سال‌ها زحمت گذشتگان ماست نباید بدون هر گونه ملاحظه‌ای تبدیل به واحد مسکونی و تجاری شود، اگر این روند ادامه یابد در آینده دیگر اثری از باغ و کشاورزی در مهریز باقی نمی‌ماند.

وی اظهار کرد: از مسئولان انتظار می‌رود با تشدید نظارت و انجام وظایف قانونی، مانع تغییر کاربری باغات و زمین‌های زراعی شهر شوند، چراکه زیبایی و پویایی منطقه به باغات است و از بین رفتن درختان هویت باغ شهری مهریز را تغییر می‌دهد.

همکاری بین‌دستگاهی 

معاون جهاد کشاورزی مهریز نیز گفت: طبق مقررات هرگونه تغییر کاربری زمین‌های زراعی و باغات چه در شهر و روستاها ممنوع و تخلف محسوب می‌شود و مسئولان موظفند با متخلفان برخورد قانونی کنند.

محمدحسین حکیمی افزود: نظارت بر تغییر کاربری‌ها در شهر با شورای اسلامی و شهرداری است و جهاد کشاورزی هم در صورت نیاز همکاری دارد، ولی باید همه دستگاه‌ها وظایف خود را در چارچوب قانون انجام دهند .

وی اظهار کرد: وجود باغات و زمین‌های سرسبز کشاورزی در سطح محلات شهر مهریز یک فرصت است. با وجود چندین سال خشکسالی هنوز در برخی محلات باغات خوبی وجود دارد که باید با همکاری مردم و نظارت مسئولان حفظ و نسبت به احیای آنها اقدام شود.

برخورد با متخلفان

رئیس شورای اسلامی شهر مهریز گفت: در برخی محلات افراد بومی و غیربومی بدون رعایت مقررات نسبت به تغییر کاربری زمین و باغات کشاورزی اقدام کرده‌اند. شهرداری با این گونه تخلفات طبق مقررات و بدون ملاحظه برخورد می‌کند.

علیرضا ابویی افزود: هرگونه تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و باغات و تبدیل آن به منزل یا واحد تجاری باید در چارچوب مقررات و کسب اجازه و تحت نظارت شورای اسلامی شهر و شهرداری صورت گیرد .

وی اظهار کرد: طبق مقررات برای باغات بالای یک هزار مترمربع زمین بر اساس شرایط خاص توسط شهرداری پروانه ساخت در حد محدود با رعایت برخی شرایط صادر می‌شود و در این زمینه نظارت لازم صورت می‌گیرد.

ابویی ادامه داد: هدف شهرداری و شورای اسلامی شهر فقط حفظ باغات و باغ شهر ماندن مهریز است. در این زمینه علاوه بر شهرداری نیاز به همکاری مردم و همراهی مسئولان دیگر دستگاه‌های مرتبط هم وجود دارد.

وی گفت: هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در سطح محلات تخلف است و تاکنون برخوردهایی در این زمینه به عمل آمده و در آینده نیز در چارچوب مقررات اقدام می‌شود.

فرماندار و امام جمعه مهریز نیز بارها بر حفظ باغات و فضاهای سبز شهر مهریز به عنوان یک مطالبه مهم عمومی تاکید کرده‌اند.

از جمعیت ۵۵ هزارنفری مهریز حدود ۷۰ درصد در شهر و محله‌های قدیمی و شهرک‌های اطراف این شهر زندگی می‌کنند.

کد خبر 515338 برچسب‌ها استان یزد شهر مدیریت شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان یزد شهر مدیریت شهری باغات و زمین زمین های زراعی شورای اسلامی تغییر کاربری شهر مهریز باغ شهر سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۴۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن

سعید اسدی گفت: تله‌های فرمونی به منظور جلب آفات جهت تعیین زمان مناسب مبارزه با آفاتی مانند کرم سیب، سرشاخه خوار هلو، کرم آلو و کرم خراط گردو و همچنین ردیابی مگس مدیترانه‌ای توسط کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بن در سطح باغات شهرستان نصب شدند.

مدیر جهاد کشاورزی بن افزود: این اقدام منجر به صدور اطلاعیه‌های پیش آگاهی در خصوص کنترل آفات می‌گردد.

بیشتر بخوانید

نصب تله‌های فرمونی در باغات و مزارع شهرستان اردل

وی اضافه کرد: با توجه به سطح چشمگیر باغات شهرستان تعیین زمان دقیق مبارزه با آفات و اطلاع زسانی به بهره برداران یکی از رسالت‌های مهم جهاد کشاورزی می‌باشد.

اسدی ادامه داد: عملیات نصب و ردیابی هفتگی آفات در تله‌های مذکور بصورت مستمر صورت گرفته و اطلاعیه‌های پیش آگاهی نیز بصورت شهرستانی صادر و به اطلاع عموم بهره برداران می‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • جنجال تغییر کاربری ۳۰۰۰ متر از «پارک لاله»، چه از جان مردم می‌خواهند؟
  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • تداوم تخریب تغییرکاربری‌های غیرمجاز در شهرستان سامان
  • قلع و قمع تصرفات غیر قانونی در آباده
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • قلع و قمع ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان سامان
  • دست‌درازی به کاربری باغات خط قرمز شورای شهر کرج است