Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@13:23:33 GMT

کرونا بیشترین آسیب را به کسب و کارهای کوچک وارد کرد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۵۶۴۷

کرونا بیشترین آسیب را به کسب و کارهای کوچک وارد کرد

هوشنگ شجری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: واحد های بزرگ با اتکا به ذخایر مالی خود که از سود انباشته و اندوخته‌های آنها ناشی می‌شود قادرند برای بلند مدت دوام بیاورند ولی واحدهای میانی که فاقد چنین اندوخته‌هایی هستند در برابر بحران هایی مانند شیوع بیماری کرونا بسیار آسیب‌پذیرند . 

وی ادامه داد: واحد های بزرگ با دسترسی به اعتبارات بانکی می‌توانند نیازهای مالی خود را برطرف کنند در حالیکه موسسه‌های کوچک و میانی از این امکان برخوردار نیستند و یا کمتر برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

این اقتصاددان با بیان اینکه این موضوع در مورد صاحبان درآمد های ثابت که نمی‌توانند خود را با تورم انطباق دهند نیز مصداق دارد، تصریح کرد: این دسته از مردم ممکن است در بحران هایی مانند شیوع بیماری کرونا شغل خود را از دست بدهند و از طرف دیگر با تورم قیمت‌ها روبرو می‌شوند . 

وی درباره تاثیر اقتصادی همه‌گیری کرونا در سطح ملی گفت: این موضوع را می‌توان با شاخص فلاکت مورد بحث قرار داد که از جمع نرخ تورم و بیکاری تشکیل می‌شود.

شجری، اضافه کرد: برای این شاخص اقتصادی چهار حالت متصور است که در حالت اول نرخ تورم و نرخ بیکاری هر دو افزلیش می‌یابد که بدترین حالت است.

وی با بیان اینکه در حالت دوم، نرخ تورم افزایش می‌یابد ولی نرخ بیکاری کاهش پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: در این حالت در مراحل اولیه رشد معمولا دیده می‌شود، تورم به بهایی تبدیل می‌شود که جامعه برای اشتغال می‌پردازد .

این اقتصاددان، حالت سوم را وضعیتی دانست که نرخ تورم کاهش ولی نرخ بیکاری افزایش می‌یابد و افزود: در این حالت، شاخص فلاکت به دلیل بیکاری بالا می‌رود که در بحران سال ۲۰۰۸ میلادی (بحران بدهی) این حالت در دنیا دیده شد .

وی با اشاره به اینکه در حالت چهارم، نرخ بیکاری و تورم باهم کاهش می یابد، تاکید کرد: شیوع بیماری کرونا، ایجاد کننده فلاکت در بدترین شکل خود یعنی حالت اول است به این معنی که نرخ تورم و بیکاری هر دو باهم افزایش یافته است.

شجری با بیان اینکه برای زیست بهتر در شرایط کرونا نیاز به کمک دولت در سطوحی بالا وجود دارد، تصریح کرد: ولی ایران در بودجه سال ۹۹ با کسری حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان روبرو است که وضعیت ناشی از کرونا به احتمال زیاد آن را به حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد رساند و تامین آن از راه‌های متداول امکان ندارد .

وی با اشاره به تصمیم دولت برای واگذاری بخشی از سهام خود، اظهار داشت: این تصمیم به این دلیل قابل دفاع است که برای نخستین بار این کار از طریق عمومی کردن واگذاری‌ها انجام شده است و بنابراین دولت می‌تواند کسری بودجه خود را کاهش دهد و بازار سرمایه را از طریق ورود عموم به‌جای خواص فعال کند .
این اقتصاد دان تاکید کرد: اگر شیوع بیماری کرونا یک اثر مثبت در جامعه ما داشته باشد همین امر است یعنی فعال شدن بازار سرمایه با ورود میلیونی مردم.

ویروس کرونا از زمستان پارسال از کشور چین به دیگر کشورهای جهان سرایت کرد و ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع را تحت تاثیر قرار داد.

تاکنون حدود ۱۴۰ هزار نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به بیش از هفت هزار نفر رسیده است.

استان اصفهان حدود 9 هزار واحد تولیدی و صنعتی دارد که بخش اعظمی از آنها را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل می‌دهد.

برچسب‌ها اصفهان کسب و کارهای کوچک اقتصاد کرونا پروندهٔ خبری زندگی پس از کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان کسب و کارهای کوچک اقتصاد کرونا اصفهان کسب و کارهای کوچک اقتصاد کرونا شیوع بیماری نرخ بیکاری نرخ تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۵۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • بیشترین خسارت سیل به راههای مواصلاتی خراسان جنوبی
  • ۱۰ راه روستایی در شهرستان بم مسدود شد
  • سیلاب، راه ۱۰ روستای بم را مسدود کرد
  • نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • مرور کارهای تاکتیکی در هوای بارانی اراک (عکس)