Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@04:56:24 GMT

چه عواملی باعث پا درد می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۸۷۰۱۲

چه عواملی باعث پا درد می‌شود؟

بروز درد در هر قسمت از پا، علل مختلفی نظیر صدمات ورزشی، آسیب به رگ‌های خونی، اعصاب، ماهیچه‌ها، مفاصل، بافت‌های نرم یا استخوان‌ها دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، درد پا اکثراً ناشی از ساییدگی، آسیب‌دیدگی مفاصل و استخوان‌ها، رباط‌ها، تاندون‌ها یا سایر بافت‌های نرم است. بعضی از انواع پا درد از مشکلات ستون فقرات ناشی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین این درد می‌تواند در اثر لخته شدن خون، واریس یا گردش ضعیف خون ایجاد شود. در ادامه با بعضی از علل بروز درد در پاها آشنا می‌شویم:

بیماری شریانی محیطی (PAD)

در این بیماری، معمولاً به دلیل باریک شدن شریان‌ها، خون کافی وارد پاها نمی‌شود. این مشکل معمولاً با ضعف، بی‌حسی، گرفتگی و یا گاهی احساس سرما و تغییر رنگ پاها حین راه رفتن، همراه است. برخی افراد می‌توانند این بیماری را با تغییر عاداتی مانند ترک سیگار مدیریت کنند؛ اگر این روش بی‌تأثیر باشد، ممکن است پزشک برای درمان پا درد یا کمک به تسکین درد، دارو تجویز کند؛ برخی افراد نیز نیاز به عمل جراحی پیدا می‌کنند.

ترومبوز ورید عمقی (DVT)

لخته خونی که معمولاً در یکی از رگ‌های ران یا ساق پا ایجاد می‌شود، همیشه علامت ندارد، اما ممکن است با درد و تورم در پا و یا گرم و قرمز شدن پاها همراه باشد. بنابراین در صورت مشاهده هر یک از این موارد، فوراً باید به پزشک مراجعه کرد، زیرا در صورت جدا شدن لخته و رسیدن به ریه‌ها یک عارضه جدی به نام آمبولی ریوی ایجاد می‌شود. پزشک برای جلوگیری از تشکیل لخته، پیشرفت یا جدا شدن آن، دارو تجویز می‌کند.

نوروپاتی محیطی

این مشکل هنگام آسیب وارد شدن به اعصاب انتقال‌دهنده پیام به مغز و برعکس اتفاق می‌افتد. شایع‌ترین علت نوروپاتی محیطی، دیابت است، اما سایر بیماری‌ها، داروها، صدمات یا عفونت‌ها نیز می‌تواند باعث بروز این عارضه شود. اگر این بیماری روی اعصاب پاها تأثیر بگذارد، باعث ایجاد احساس خارش، سوزش، بی‌حسی یا ضعف پاها می‌شود. پزشک با تشخیص علت آن برای بیمار دارو تجویز خواهد کرد.

سیاتیک

گاهی درد پا از عصب تحت فشار در ستون فقرات ناشی می‌شود و با یک گرفتگی دردناک تا درد سوزناک و شدید همراه است، به طوری که ایستادن یا حتی نشستن را دشوار می‌کند. این درد ممکن است به دلیل وجود فتق دیسک کمر، اسپاسم یا گرفتگی عضلات باسن یا تنگی کانال نخاعی ایجاد شود. در این موارد ممکن است پزشک داروهای مسکن بدون نسخه و یا فیزیوتراپی توصیه کند؛ ممکن است در صورت جدی بودن بیماری، نیاز به انجام عمل جراحی باشد.

آرتروز

آرتروز یک بیماری شایع است که بر مفاصل تأثیر می‌گذارد و باعث ایجاد درد و تورم می‌شود. در صورتی که این بیماری در باسن، زانو یا مچ پا بروز پیدا کند، پیاده‌روی یا انجام کارهای روزمره دیگر را دشوار می‌کند. اگرچه هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد، اما ورزش و تناسب اندام ممکن است در بهبود شرایط مفید باشد. قرار دادن پدهای گرم یا بسته‌های یخ روی مفاصل دردناک نیز باعث تسکین درد و تورم می‌شود؛ همچنین می‌توان از داروهای ضد درد برای تسکین این نوع پا درد استفاده کرد.

کد خبر 415399

منبع: ایمنا

کلیدواژه: درد پا درد سیاتیک سياتيک علت پا درد درمان پادرد پا درد علت پا درد چيست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پا درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۷۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!

یک پیشرفت جدید می‌تواند دستیابی به قدرت خزیدن روی دیوار مرد عنکبوتی را آسان‌تر از همیشه کند. دانشمندان سنگاپور از یک پلیمر حافظه‌دار، چسبی قوی و قابل استفاده مجدد ساخته‌اند که با تغییر دما به سطوح می‌چسبد و از آنها جدا می‌شود.

به گزارش ایسنا، این پلیمر که اپوکسی E44 نامیده می‌شود و در دمای اتاق یک پلاستیک سخت و شیشه‌ای است، پس از گرم شدن، شکلی نرم و لاستیکی به خود می‌گیرد. در این حالت، می‌تواند به شکاف‌های سطوح دیگر نفوذ کند و اگر در همان حال سرد شود، پیوندهای بسیار قوی ایجاد می‌کند.  برای جدا کردن آن تنها کاری که باید انجام دهید، این است که دوباره آن را گرم کنید.

به نقل از نیواطلس، در آزمایش‌هایی که توسط دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) سنگاپور انجام شد، این چسب توانست بر روی طیف وسیعی از بافت‌های مختلف بچسبد و هیچ اثر چسبنده‌ای از خود بر جای نگذارد. از طریق آزمایش، محققان دریافتند که بهترین شکل برای این ماده، مجموعه‌ای از ساختارهای مو مانند به نام فیبریل است که هر کدام چند میلی‌متر عرض دارند.

به عنوان مثال، در یکی از دستگاه‌ها از فیبریل‌هایی با سطح مقطع ۱۹.۶ میلی‌متر مربع (۰.۰۳ اینچ) استفاده شد که هر کدام می‌توانند تا ۱.۵۶ کیلوگرم (۳.۴ پوند) را تحمل کنند. افزودن فیبریل‌های بیشتر، حداکثر وزنی را که ماده می‌تواند تحمل کند، افزایش می‌دهد.

پروفسور جیمی هسیا (Jimmy Hsia)، نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: این فناوری برای دستگیره‌های چسبنده و ربات‌های کوهنوردی بسیار مفید خواهد بود و ممکن است روزی به انسان‌ها اجازه دهد مانند یک مرد عنکبوتی واقعی از دیوارها بالا بروند.

با این حال هنوز برای مرد عنکبوتی شدن زود است. این چسب حافظه‌دار کاملا آماده نیست. برای شروع، این چسب باید تا ۶۰ درجه سانتیگراد حرارت داده شود تا از سطح جدا شود که رسیدن به آن دما با استفاده از سشوار یک دقیقه طول می‌کشد. پس از فشرده شدن روی سطح، حدود سه دقیقه طول می‌کشد تا آنقدر خنک شود که در جای خود قفل شود. این دما و سرعت عمل برای بسیاری از کاربردها مناسب نیست، اگرچه ممکن است برای مصارف صنعتی مانند گیره‌های رباتیک که بارهای سنگین را حمل می‌کنند، کار کند، اما محققان می‌گوید که با کار بیشتر می‌توان این محرک‌ها را تغییر داد.

دکتر لینگهو چانگهونگ (Linghu Changhong)، نویسنده اول این مطالعه می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که کاهش زمان انتظار تا چندین ثانیه‌ امکان‌پذیر است و دما را می‌توان به دمای نزدیک بدن کاهش داد که به طور چشمگیری امکان استفاده از آن در شرایط مختلف را ممکن می‌کند. محرک‌های تغییر ماده از یک حالت به حالت دیگر نیز می‌تواند متفاوت باشد، مانند استفاده از جریان الکتریکی یا نور به جای دما.

در نهایت، محققان می‌گویند که این روش می‌تواند برای ساخت ربات‌هایی که می‌توانند از سطوح بالا بروند یا برای وسایل بالا رفتن مانند دستکش و چکمه برای انسان استفاده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟
  • اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • بی‌تحرکی چه بلایی سر پاها می‌آورد؟