Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهیه‌کننده سریال‌های قدیمی "۵ کیلومتر تا بهشت" و "عملیات ۱۲۵" اعتقاد دارد حالِ بسیاری از سریال‌های تلویزیونی و نمایش‌خانگی خوب نیست؛ از تهیه‌کنندگان سنجاق شده به سریال‌های تلویزیون تا خانه‌های چند میلیاردی و آنچنانی نمایش‌خانگی. ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۳ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نوستالژی‌هایی را در کارنامه دارد و مخاطب را به یادِ کارهای تأثیرگذار و خاطره‌انگیز تلویزیون می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثاری همچون "همه‌چیز آنجاست"، "پنج کیلومتر تا بهشت" و سریال تلویزیونی "خداحافظ بچه‌"؛  داود هاشمی تهیه‌کننده سینما و تلویزیون است که سریال‌هایی همچون "عملیات 125" و "پنجمین خورشید" را به یاد می‌آورد. او این سال‌ها در تلویزیون کم‌کار شده تا اینکه بهروز افخمی به فکر افتاد برای سیل استان‌های گلستان، خوزستان و لرستان، کاری بسازد. به همین خاطر چند صباح قبل در کنار دوست قدیمی‌اش داود هاشمی این کار را کلید زدند و با شیوع ویروس "کرونا"، این سریال متوقف شد. 

بهروز افخمی- داود هاشمی (نمایی از تصویربرداری سریال رعد و برق)

با کنترل و رسیدنِ کادر درمانی و پزشکی کشور به مرزِ مهارِ ویروس کرونا، تصویربرداری برخی از پروژه‌های تلویزیونی از سر گرفته شد؛ به همین خاطر سراغ داود هاشمی تهیه‌کننده این مجموعه تلویزیونی رفتیم تا از شروع یا ادامه توقف این سریال تلویزیونی بگوید. 

"رعد و برق" تلویزیون منتظر بهبودی شرایط

داود هاشمی درباره آخرین وضعیت ساخت این مجموعه تلویزیونی به کارگردانی بهروز افخمی که بدلیل بحران کرونا تصویربرداری‌اش متوقف شده است، به خبرنگارخبرگزاری تسنیم،  گفت: به دلیل آنکه باید برای ادامه تصویربرداری به استان خوزستان سفر می‌کردیم و این استان فعلاً نیز درگیر بحران کرونا  است و وضعیت مناسبی ندارد، هنوز ادامه کار میسر نیست.

وی با اشاره به پیشرفت بیش از 20 درصدی تصویربرداری ابتدا در گلستان و سپس مدت کوتاهی در استان خوزستان، تأکید کرد: فکر نمی‌کردیم با توجه به بهبودی شرایط بسیاری از استان‌ها، استان خوزستان وارد شرایط بحرانی شود.  از آنجا که تصویربرداری کار باید در مناطقی مانند گلستان، لرستان و خوزستان اتفاق بیفتد، تا 10 روز آینده برای ادامه کار تصمیم‌گیری خواهد شد.

کارهای سینمایی برادران افخمی

داود هاشمی به بازگشت علیرضا افخمی با فیلم سینمایی اشاره کرد و گفت: دو فیلم سینمایی در دستِ اقدام داریم که یکی کار "کاغذ شطرنجی" بهروز افخمی است و دیگری کار جدیدی است که علیرضا افخمی می‌خواهد بعد از مدت‌ها برای سینمای ایران تولید کند.

چرا برخی از کارها به مخاطب توهین می‌کند؟

او در پاسخ به این سؤال که چرا دیگر آثاری مثل "5 کیلومتر تا بهشت" و "پنجمین خورشید" و حتی "عملیات 125" که نوستالژی شدند در تلویزیون ساخته نمی‌شود و برخی از کارها آنقدر ضعیف‌اند که به مخاطب توهین می‌کنند، افزود: فکر می‌کنم یکی از علت‌های آن اوضاع مالی و بودجه‌ای که برای سریال‌ها تخصیص می‌دهند باشد و کفاف آدم‌های کاربلد و حرفه‌ای را ندهد. به قولی تلویزیون مثل گذشته نمی‌تواند پای آدم‌های حرفه‌ای مثل علیرضا افخمی بایستد که بتوانند دغدغه‌هایشان را بسازند؛ امکانات و بسترها مثل گذشته فراهم نیست. وقتی این کاربلدها نباشند طبیعتاً آدم‌های ضعیف‌تر با متن‌های بی‌کیفیت و غیرجذاب سریال می‌سازند  و نتیجه را هم این روزها می‌بینید. 

داود هاشمی- بهروز افخمی (نمایی از محل فیلمبرداری سریال رعد و برق)

بازگشت با "رعد و برق"

هاشمی در خصوص بازگشت با "رعد و برق"  به تلویزیون گفت: ما همیشه به دنبال کارهای متفاوت، دغدغه‌مندانه و پُردردسر بوده‌ایم و هستیم. علاقه بهروز افخمی بود که کاری درباره سیل سه استان گلستان، خوزستان و لرستان ساخته شود ما هم که علاقه‌مند چنین کارهای دغدغه‌مندانه‌ای هستیم وارد میدان تولید شدیم. 

تهیه‌کنندگانی که به تلویزیون سنجاق می‌شوند

وی در پاسخ به این سؤال که چرا آنقدر تهیه‌کنندگی در تلویزیون شوخی گرفته شده و هرکسی می‌تواند برنامه‌سازی و حتی سریال‌سازی کند، توضیح داد: متأسفانه برخی به بهانه آوردن اسپانسر به پروژه‌ها سنجاق شدند یا مجری طرح شوند یا مدیر تولید و حتی تهیه‌کننده؛ کسانی که به فیلم و فضای فیلمسازی ربط ندارند وارد این فضا می‌شوند. با ورود این آدم‌های بی‌ربط و کارنابلد، شخصیت‌هایی که تجربه دارند و امتحان پس داده‌اند و کار فاخر در کارنامه‌هایشان دارند متأسفانه به دلیل عدم دسترسی به اسپانسر یا حمایت نمی‌شوند و یا کارهایشان دنبال نمی‌شود. البته عمدتاً از اینکه به دنبال اسپانسر و حامی بروند هم خوششان نمی‌آید، در نهایت این نتیجه‌ای می‌شود که شاهدش هستیم. 

سریال‌هایی که دغدغه مردم دارد

تهیه‌کننده سریال "5 کیلومتر تا بهشت" با اشاره به تأثیرگذاری سریال‌ تلویزیونی، گفت: چند روز پیش اتفاق جالبی برایم افتاد که دوستی با من تماس گرفت و گفت شبکه سحر سریال "همه‌چیز آنجاست" را زبان‌گردانی کرده و روی آنتن می‌برد. خیلی خوشحال شدم که سریالی ساخته‌ایم که هنوز هم رگه‌های قابل پرداخت و پخشی دارد و بارها هم تکرار می‌شود برای مردم لذت‌بخش است. ما با انگیزه توجه به دغدغه‌ها و درگیری‌های مردم و زندگی‌های الانِ مردم، "همه‌چیز آنجاست" را وارد مرحله تولید کردیم. اصلاً هر کاری می‌کردیم دنبال این مقاصد بوده‌ایم و هستیم.  چرا که فیلمساز باید زبان گویای مردم باشد و مردم خودشان را در آن مجموعه‌های نمایشی ببینند و برایشان قابل باور باشد. 

حسرت مردم از خانه‌های میلیاردی سریال‌های خانگی

وی با انتقاد از فضای لاکچری نمایش‌خانگی و سریال‌هایی که غیرقابل باورند، توضیح داد: من امروز برخی از سریال‌ها را خصوصاً در فضای نمایش‌خانگی می‌بینم که خانه‌ چند میلیاردی و تجمل‌های آنچنانی نشان می‌دهد؛ هم مردم را حسرت‌زده می‌کند و هم غیرقابل باورند. وقتی بیننده نگاه می‌کند حالش بد می‌شود؛ در چنین فضای اقتصادی و زندگی سخت مردم چنین فضاسازی‌هایی چه معنی می‌دهد؟  یک عده که این سریال‌ها را دنبال می‌کنند بیشتر حسرت می‌خورند و آزرده می‌شوند تا فضاسازی‌ها و هیجان‌های دراماتیک سریال‌ها درگیرشان کند. 

این سریال‌سازی نیست!

هاشمی با اشاره به اینکه بیشتر ادای سریال‌های دست‌چندم خارجی را درمی‌آوریم که آنها هم سر و ته ندارند، افزود: بیراهه می‌رویم که فکر می‌کنیم با چند فضاسازی ناملموس و آوردنِ چند سلبریتی سریال‌ ساخته‌ایم؟ این سریال‌سازی نیست که برخی در شبکه نمایش‌خانگی این نخِ اشتباه را گرفته‌اند و به حرکت خودشان ادامه می‌دهند. واقعاً همیشه دنبال این بوده‌ایم که دغدغه جوان‌ها، دانشجویان و زندگی جاری مردم و اطرافیانمان را هرچه ساده‌تر و باورپذیرتر به نمایش درآوریم. 

محتوا و دغدغه در سریال‌هایمان گم شده است 

تهیه‌کننده سریال "عملیات 125"، تأکید کرد: به هر قیمتی نباید سریال ساخت و مردم را پای گیرنده نشاند؛ به نظرم سریال‌سازان ما باید به دنبال پیام بروند که آیا این کاری که می‌سازند برای مخاطب محتوا و مفهومی داشته است؟ ما باید به سمتی برویم که قصه‌های سریال‌هایمان ابتدا و انتهای مشخصی داشته باشد. همه‌چیز خصوصاً دغدغه و محتوا در سریال‌هایمان گم شده است و باید متولیان فرهنگ ما چه در وزارت ارشاد و چه صداوسیما به فکر بیفتند و فکر کنند خودشان و خانواده‌شان قرار است بیننده این سریال‌ها و فیلم‌ها باشند.

من فیلم تهیه‌ نمی‌کنم پول دربیاورم

وی افزود: به نظرمن چند قسمت برخی از سریال‌ها را نبینیم هم چیزی از دست نداده‌ایم. فیلمنامه‌هایی که ضعیف‌اند و نمی‌توانند مخاطب را با خودشان همراه کنند. دو سه صفحه را می‌خوانیم دیگر نمی‌توانیم ادامه دهیم و برخی را می‌خوانیم دیگر نمی‌توانیم ادامه ندهیم و آنها حرف برای گفتن دارند و پربیننده می‌شوند. بیشتر دنبال این فیلمنامه‌ای هستم که می‌دانم برای مخاطب آورده‌ای دارد؛ من فیلم تهیه نمی‌کنم که پول دربیاورم، چون آرزوهای اقتصادی عجیب و غریبی ندارم. 

فیلمنامه بهروز افخمی درباره خاطرات یک بازپرس

هاشمی به فیلمنامه بهروز افخمی درباره خاطرات یک بازپرس اشاره کرد و گفت: همین چند وقت پیش بود بهروز افخمی فیلمنامه‌ای به من داد که آن‌قدر جذاب بود که خسته‌ام نمی‌کرد و دوست داشتم اتفاقات بعدی داستانش را ادامه دهم. این نوع فیلمنامه‌ها برای مخاطب جذاب‌اند و باید سراغشان برویم. این فیلمنامه افخمی درباره خاطرات یک بازپرس بود که گره داستانی پرکشش و هیجان‌انگیزی بسیاری داشت.

تعلیم‌وتربیت فرزندان و آسیب‌های دختران در مدارس/ تلویزیون با بازیگران بنام وارد "پرگار" آموزشی می‌شود+ تصاویر

مسئولین ارشاد و تلویزیون باید فکر کنند که خانواده‌شان بیننده‌اند

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم مسئولین ارشاد و مدیران صداوسیما به این فکر کنند که خودشان و خانواده‌شان قرار است بیننده این فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی باشند که بیشتر به کاربلدها میدان دهند؛ کسانی که سابقه ساخت سریال‌های خوب را در کارنامه‌شان دارند، با مردم بیشتر ارتباط گرفتند و بازگشت و فراهم کردن بسترها و مقدمات کار برای آنها، شرایط را بهتر خواهد کرد.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT2 واژه های کاربردی مرتبط شبکه پنج سیما ویروس کرونا ماه مبارک رمضان کارگردانان سینما و تلویزیون ایران سریال ایرانی شبکه نمایش خانگی رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه پنج سیما ویروس کرونا ماه مبارک رمضان سریال ایرانی شبکه نمایش خانگی رسانه ملی تلویزیون شبکه پنج سیما ویروس کرونا ماه مبارک رمضان سریال ایرانی شبکه نمایش خانگی رسانه ملی تلویزیون سریال های تلویزیون کیلومتر تا بهشت نمایش خانگی بهروز افخمی داود هاشمی تهیه کننده رعد و برق سریال ها همه چیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۸۸۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، پخش سریال‌های جدید تلویزیون با «آقای قاضی، شعبه ۱۲۱» از امشب کلید می‌خورد. این مجموعه که توسط کارگردان جوانی به نام «سجاد مهرگان» ساخته شده، با نقش‌آفرینی تماشایی «بهزاد خلج» در نقش آقای قاضی، بازخوردهای خوبی در فصل اول داشت و پس از تأخیری طولانی برای ساخت فصل دوم، از امشب به آنتن شبکه دو می‌رسد و پخش آن به صورت هفتگی و پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها خواهد بود.
در این فصل، آقای قاضی به پرونده‌هایی پیچیده‌تر با موضوعاتی مختلف خواهد پرداخت و وارد شعبه جدید ۱۲۱ می‌شود که با داستان‌هایی متفاوت به جنبه‌های دیگری از آموزه‌های حقوقی می‌پردازد.
با پایان فصل پنجم سریال تماشایی «نون خ»، یک درام معمایی امنیتی جایگزین این مجموعه کمدی در شبکه یک می‌شود. سریال «رخنه» تولید جدید مرکز سیمافیلم با محوریت هوافضا و با هدف نمایش توان علمی و دفاعی کشور، از شنبه شب هفته آینده راهی آنتن می‌شود. قصه این سریال ۳۰قسمتی درباره گروهی از دانشمندان کشورمان است که روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کنند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان مواجه می‌شوند. کارگردانی این مجموعه را علی غفاری و حمیدرضا لوافی بر عهده دارند. علی غفاری پیش از این «بچه مهندس» را ساخته بود و علاقه‌مندان به این سریال احتمالاً فضایی مشابه همان مجموعه را در «رخنه» تجربه خواهند کرد.

 یک کمدی در انتظار مخاطبان شبکه ۳
در میان سه شبکه اصلی که بار تولید سریال‌های تلویزیون را به دوش می‌کشند، شبکه سه همچنان مشغول پخش «هفت سراژدها» است که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه نشد. این درام امنیتی پلیسی که ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم «قلاده‌های طلا» سال‌ها درگیر ساخت آن بود، به عنوان سریال نوروزی امسال به آنتن رسید اما نتیجه آن چندان مطلوب ذائقه مخاطبان نبود و آمار مخاطبانش ۲۲درصد اعلام شد. پس از این سریال که به نظر می‌رسد پخش آن تا اواخر اردیبهشت ادامه یابد، یک مجموعه کمدی، اوقات فراغت شب‌های ماه پایانی بهار را برای مخاطبان شبکه سه پر می‌کند. 
سریالی که قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه قرار گیرد، پس از سریال روی آنتن این شب‌ها، پخش می‌شود. «بدل» به کارگردانی علی مشهدی که در مراحل پایانی تدوین و صداگذاری است، جایگزین «هفت سر اژدها» خواهد بود. مسعودی که پیش از این سریال «نوروز رنگی» را برای شبکه پنج در نوروز سه سال پیش ساخته بود، قصه طنز دیگری را با بازیگران کمدی شناخته شده، در کنار چند بازیگر جدید دیگر روانه آنتن خواهد کرد. 

روی دور قصه‌های پلیسی
با قطعی شدن سریال‌های جایگزین مجموعه‌های نوروزی سه شبکه اصلی تلویزیون، چند سریال دیگر هم در حال تولید قرار دارند و یا مراحل نهایی را برای پخش طی می‌کنند. جواد افشار که با ساخت «گاندو» ید طولایی در تولید آثار معمایی و پلیسی پیدا کرده، «ناریا» را در دست ساخت دارد که عاشقانه‌ای با تم پلیسی است. قصه این سریال در ایران و خارج از کشور می‌گذرد و درباره یک دختر نخبه و دانشمند ایرانی است که در اوج شکوفایی علمی‌اش به‌دنبال اختراعی جدید می‌رود. در این میان، گروهی از تبهکاران و گانگسترهای داخلی و خارجی وارد ماجرا می‌شوند، اما قصه از آنجا جذاب می‌شود که در این مسیر، یکی از تبهکاران عاشق این دختر می‌شود.
احمد معظمی هم پس از «خانه امن» سراغ قصه پلیسی دیگری به نام «هشت پا» رفته است که این روزها در سکوت خبری، فیلم‌برداری می‌شود و احتمالاً در جدول پخش سریال‌های تابستانی تلویزیون قرار خواهد گرفت.

 بزم تابستانی جعبه جادو
از آنجا که موضوعات روز، جزو اولویت‌های مدیران تلویزیون برای سریال‌سازی قرار دارد، سریال «رویان» به کارگردانی داوود بیدل هم در دست ساخت است که با محوریت پژوهشگاه رویان به دستاوردهای علمی در این پژوهشگاه می‌پردازد. 
سروش محمدزاده هم تصویربرداری «غریبه» را با بازی پژمان بازغی و حمید گودرزی در ترکیه پیش می‌برد. داستان این سریال درباره یک جوان نخبه داروسازی است که در آستانه ازدواج، براساس شواهدی احساس می‌کند همسر مرحومش که سه سال پیش در دریا غرق شده، زنده است. مصطفی در جست‌وجوی این راز با داستان‌های عجیبی مواجه می‌شود.
با پایان فیلم‌برداری سریال «مهیار عیار» که مجموعه‌ای تاریخی درباره دوران صفویه است و کارگردانی آن را سیدجمال سیدحاتمی برعهده دارد، به نظر می‌رسد این مجموعه تاریخی ۳۰قسمتی جزو آثار در اولویت پخش شبکه دو باشد. این سریال هم قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه جا بگیرد
 اما این اتفاق نیفتاد. 
در میان سریال‌های جدید تلویزیون که سهم کمدی‌ها نسبتاً کم است، فصل دوم مجموعه طنز ۹۰ شبی «چرخ‌ گردون» به کارگردانی جواد مزدآبادی با نقش‌آفرینی حمید لولایی در دست تولید قرار داد.
سریال‌های دیگری همچون «مادر سوجان» که قصه چند نسل را در خطه گیلان در ۶۰ قسمت روایت می‌کند، سریال «طوبی» که سعید سلطانی، کارگردان «ستایش» آن را در شهرک غزالی جلو دوربین برده و مضمون آن با پیاده‌روی اربعین پیوند می‌خورد، «فراری» که در دو فصل ساخته شده و کارگردان جوان آن «امیر داسارگر» از فیلمسازان جشنواره عمار، نگاهی آزاد به زندگی یکی از شهدای مدافع حرم دارد یا «جان برادر» با موضوع شکل‌گیری گردان زرهی ۷۷ خراسان که قصه آن را پرویز شیخ‌طادی با بازی آرش مجیدی جلو دوربین برده است، از سریال‌های تابستان امسال تلویزیون خواهند بود.

زهره کهندل

دیگر خبرها

  • سری جدید برنامه «هفت» از امشب در قاب تلویزیون
  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • عکس| خانم بازیگرِ تلویزیون، برای همیشه ایران را ترک کرد
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ببینید | سکانس جنجالی سرو مشروبات الکی در سریال خبرساز تلویزیون!
  • بهروز افخمی «کاغذ شطرنجی» را تهیه می‌کند