Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقامات کاخ سفید از لنگرانداختن نفتکش های ایرانی در ونزوئلا و ترک خوردن دیوار تحریم عصبانی هستند. اما گویا این عصبانیت به واشنگتن خلاصه نمی‌شود و در این سوی میدان نیز برخی ناراحت و آشفته هستند.

سرویس سیاست مشرق - این روزها نفتکش های ایرانی حامل بنزین با پرچم جمهوری اسلامی ایران، یکی پس از دیگری در سواحل ونزوئلا لنگر انداخته و محموله خود را تخلیه می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام اقتدارآفرین و افتخارآمیز در صدر اخبار رسانه های جهان قرار گرفته است.

مرکز امنیتی سوفان مستقر در نیویورک با اشاره به ورود نفتکش‌های حامل سوخت ایران به قلمرو ونزوئلا گزارش داد که ایران و ونزوئلا، ایالات متحده آمریکا را به چالش کشیدند.

خبرگزاری اسپوتنیک نیز در گزارشی نوشت: «ایران بیخ گوش آمریکا بر تحریم های نفتی غلبه کرد».

همچنین روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم چاپ لندن در مقاله‌ای نوشت: «رسیدن نفتکش‌های ایرانی به سواحل ونزوئلا به مثابه سیلی دردناکی علیه دونالد ترامپ و استکبار آمریکایی است».

جمهوری اسلامی ایران، در اقدامی تحسین برانگیز از خام فروشی فاصله گرفته و ضمن خودکفایی در تولید بنزین(به همت جوانان متخصص در پالایشگاه ستاره خلیج فارس)، به صادرات بنزین اقدام کرده است.

همانطور که رسانه های خارجی نیز تاکید کرده اند، ارسال نفتکش های ایرانی حامل بنزین به ونزوئلا، بر تحریم های غیرقانونی آمریکا غلبه کرده و فصل جدیدی از تبادلات اقتصادی را رقم زده است.

سانسور موفقیت ایرانی!

در این میان مقامات آمریکایی به شدت عصبی و آشفته هستند؛ اما تجربه موشک باران پایگاه عین الاسد و توقیف نفتکش انگلیسی و ارسال اولین ماهواره نظامی ایران به فضا توسط غیورمردان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، به طرف آمریکایی اجازه گستاخی نمی دهد.

مقامات کاخ سفید عصبانی هستند. اما گویا این عصبانیت به واشنگتن خلاصه نمی شود و در این سوی میدان نیز برخی ناراحت و آشفته هستند.

روزنامه های اصلاح طلب در روزهای اخیر یا به طور کامل خبر ارسال نفتکش های ایرانی را در صفحه اول سانسور کردند و یا به صورت بسیار کمرنگ به آن پرداخته و این مسئله را کم اهمیت جلوه دادند.

نکته قابل تأمل اینجاست که سانسورچی های امروز موفقیت ایران، دیروز از حامیان اصلی کودتای آمریکایی بوده اند.

حمایت از کودتای آمریکایی!

در بهمن ۹۷ تنها چند روز پس از آغاز دوره جدید ریاست‌جمهوری «نیکلاس مادورو» و در شرایطی که وی در انتخابات پیروز شده بود، آمریکا تمام توان خود را به کار گرفت تا دولت قانونی ونزوئلا را با کودتا ساقط و همه چیز را در آمریکای لاتین به زمانی برگرداند که دولت‌های این منطقه دست نشانده واشنگتن بودند.

این اقدام غیرقانونی آمریکا با مخالفت جدی افکارعمومی و رسانه ها در کشورهای مختلف مواجه شد.  اما نکته قابل تأمل اینجاست که طیف اصلاح طلب که تا پیش از آن «دونالد ترامپ» را یک دیوانه معرفی می‌کرد و مدعی بود که بی دستاوردی برجام تقصیر اوست، از این کودتا که توسط دولت دونالد ترامپ انجام شده بود حمایت کرد.

روزنامه‌های این طیف، این کودتای آمریکایی را «انقلاب»! و «جنبشی برای آزادی»! نامیدند. برای نمونه روزنامه سازندگی - ارگان حزب کارگزاران به دبیر کلی «غلامحسین کرباسچی» - در مطلبی با عنوان «یک ملت، دو دولت» نوشت: «ونزوئلا در میانه انقلاب ایستاده است. از یکسو مردم علیه سیاست‌های نیکلاس مادورو رئیس جمهور کشور قیام کرده‌اند و از دیگر سو خوان گوایدو خود را رئیس جمهور جدید انقلاب می‌خواند»!

این روزنامه اصلاح طلب در گزارش مذکور نوشت: «به باور بسیاری از مخالفان، منتقدان و شهروندان ونزوئلایی در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر تقلب شده و آراء تغییر کرده است. از همین رو پس از پیروزی مادورو بسیاری از ناظران داخلی و بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دولت جدید را فاقد مشروعیت توصیف کردند»!

روزنامه اصلاح طلب قانون نیز در مطلبی با عنوان «جنبشی برای آزادی» نوشت: «از نظر نظام روابط بین‌الملل در حال حاضر، ونزوئلا دو رییس جمهور دارد. برخی کشورها، مادورو را رییس جمهور و برخی دیگرگوایدو را رییس جمهور موقت می‌دانند! … بهترین نسخه برای ونزوئلای ۲۰۱۹، برگزاری یک انتخابات آزاد با نظارات سازمان ملل و گروه‌های مستقل است… به نظر می‌رسد اگر تاریخ در حال تکرار شدن باشد، به زودی باید شاهد بیداری جدیدی در کشورهای آمریکای لاتین و در اعتراض به شرایط اقتصادباشیم… هرچند اکثر کشورهای آمریکای لاتین، کانادا و دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی تقریباً با همان سرعت گوایدو را به رسمیت شناختند، اما…رییس جمهور پوپولیست و چپگرای مکزیک هنوز مادورو را به عنوان رییس‌جمهور ونزوئلا قبول دارد».

همچنین روزنامه اصلاح طلب دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «دو رئیس در یک اقلیم» نوشت: «چه کسی در ونزوئلا حکومت خواهد کرد، گوایدو یا مادورو؟».

طیف اصلاح طلب پیش از آن نیز برای کودتاهای آمریکایی ذوق زده شده بود.

در سال ۹۲ نیز این جماعت دچار جوزدگی شد. در همین رابطه روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد- که سردبیرش در جریان فتنه ۸۸ به آمریکا گریخت -(۷ اسفند ۹۲) لوگوی خود را به تقلید از مخملی‌های اوکراین به رنگ «نارنجی» تبدیل کرد! در آن سال شهر «کیف» -پایتخت اوکراین- به رنگ خون در آمد و آشوب‌ها در شهرهای مختلف به کشته شدن صدها تن انجامید».

از ترک خوردن دیوار تحریم ناراحتید؟

حامیان دیروز کودتای آمریکایی، امروز از موفقیت ایران و ترک خوردن دیوار تحریم ناراحت شده اند.

اصلاح طلبان بارها بدون هیچ مستندی با اتهام زنی مدعی بودند که منتقدان سیاست خارجی دولت روحانی، «کاسبان تحریم» هستند. حالا امروز که با ارسال نفتکش های حامل بنزین ایران، ساختمان تحریم ها ترک برداشته، طیف اصلاح طلب ناراحت و آشفته است و این اقدام غرورآفرین را سانسور می کند!

به نظر شما چه کسانی کاسبان تحریم هستند!؟

«سعید حجاریان» از لیدرهای جریان اصلاحات- دی ۹۷- در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «ما برجام را راهی برای نرمال‌سازی در داخل و خارج تلقی می‌کردیم و آن را کافی می‌دانستیم».

اگر اظهارنظر حجاریان مبنی بر اینکه «هدف برجام، نرمال‌سازی در داخل و خارج بود» را کنار اظهارنظر «محمد جواد ظریف» مبنی بر اینکه «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود» بگذاریم، به نتایج قابل تأملی می رسیم.

اینکه از نگاه اصلاح طلبان، برجام نه عاملی برای لغو تحریم ها و گشایش اقتصادی، بلکه عاملی برای هموارسازی پروژه ضدایرانی «نرمال سازی» بوده است.

نرمال سازی در حوزه سیاست خارجی که حجاریان از آن نام می‌برد، پیش از این توسط اندیشکده های آمریکایی تشریح شده است. از بین بردن دستاوردها و پیشرفت هسته‌ای، محدودکردن و توقف فعالیت‌های موشکی، قطع حمایت ایران از محور مقاومت، پذیرفتن اینکه ایران نباید قدرت منطقه‌ای باشد، پذیرفتن شروط غرب در مسئله حقوق بشر و در نهایت به رسمیت شناختن رژیم غاصب صهیونیستی.

به فراموشی سپردن فتنه ۸۸ و بی تفاوتی نسبت به تکرار آن در آینده و همچنین بی تفاوتی نسبت به مفاسد اقتصادی و حقوق‌های نجومی و در یک کلام ارجح دانستن «اشرافیت» بر «جمهوریت» نیز از مصادیق نرمال سازی در داخل است.

برجام هم در صنعت هسته ای بتن ریخت، هم ارزش پول ملی را کاهش داد، هم تحریم ها را افزایش داد و هم سفره مردم را کوچک کرد. در سوی مقابل، ارسال نفتکش های ایرانی به ونزوئلا، هم یک گام جدی در فاصله گذاری از خام فروشی بود، هم بهره اقتصادی برای ایران داشت و هم تحریم های آمریکا را به چالش کشید.

با اینحال اصلاح طلبان و برخی دولتمردان همچنان از برجام دفاع کرده و موضوع مهم نفتکش ها را بی اهمیت جلوه می دهند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اخبار بورس سهام عدالت امریکا حزب کارگزاران ترامپ ونزوئلا نیکلاس مادورو روزنامه اصلاح طلب قانون محمدجواد ظریف آمریکای لاتین رژیم غاصب صهیونیستی پوپولیست خلیج فارس کاخ سفید حجاریان برجام غلامحسین کرباسچی آفتاب یزد سعید حجاریان کاسبان تحریم حقوق بشر اشرافیت دولت روحانی نفتکش ایرانی روزنامه اصلاح طلب نفتکش های ایرانی کودتای آمریکایی ارسال نفتکش نرمال سازی موفقیت ایران رییس جمهور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۲۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه

 به گزارش اتاق خبر به نقل از اقتصاد نیوز :نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

  15 اردیبهشت 1354؛ ایران در طرح‌های کشاورزی ونزوئلا سرمایه‌گذاری می‌کند

شاهنشاه آریامهر و علیا حضرت شهبانو دیروز در راه سفرشان از پاریس به ونزوئلا ساعت 21 به وقت تهران جکسون ویل در ایالت فلوریدای آمریکا شدند و در فرودگاه این شهر اردشیر زاهدی، سفیر ایران در واشنگتن در داخل هواپیما از اعلیحضرتین استقبال کرد.

 

اعلیحضرتین دیشب را در جکسون ویل اقامت فرمودند و امروز به کاراکاس پایتخت ونزوئلا تشریف‌فرما خواهند شد.

شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در مدت اقامت در ونزوئلا از تاسیسات نیشکر، آبشار آنژل که با 1050 متر ارتفاع مرتفع‌ترین آبشار جهان است، از مرکز صنایع – گویان – و چند بخش صنعتی دیگر دیدن می‌کنند.

   

روزنامه انگلیسی‌زبان کاراکاس به نام دیلی جورنال در مقاله اساسی دیروز خود درباره مسافرت اعلیحضرتین به ونزوئلا پیش‌بینی کرد اگرچه در برنامه رسمی اشاره‌ای به موضوع نفت نشده،‌ اما محافل مطلع کاراکاس معتقدند که نفت محور اصلی گفت‌و‌گوهای شاهنشاه و پرزیدنت پرز را تشکیل می‌دهد.

سال آینده مساله‌ای به نام پیاز و سیب‌زمینی نخواهیم داشت

 

 وزارت بازرگانی از تمام استانداران خواسته که میزان تولید محصولات کشاورزی و زمان بهره‌برداری را اعلام دارند تا نسبت به عقد قرارداد خرید با تولیدکنندگان اصلی اقدام شود. وزارت بازرگانی طرح خرید و حمل‌و‌نقل کالای تولیدی کشاورزی را از محل تولید به محل‌های مصرف به موقع اجرا می‌گذارد و با تشکیل اولین شرکت حمل‌و‌نقل میوه تولیدی منطقه جیرفت، راه تازه‌ای برای سروسامان دادن به خرید محصولات و تولیدات میوه گشوده است.

وزیر بازرگانی گفت: مطمئن باشید سال آینده مساله‌ای به نام پیاز و سیب‌زمینی نخواهیم داشت و از هم‌اکنون میزان تولید سال آینده معلوم شده و چنانچه کمبود داشته باشیم، اقدام به خرید خواهیم کرد.

15 اردیبهشت 1364؛ میزان سوددهی واحدهای تولیدی تحت پوشش صنایع ملی اعلام شد

مدیرعامل سازمان صنایع ملی گفت: در حال حاضر 500 شرکت و کارخانه صنعتی تحت پوشش صنایع ملی قرار دارند که بازوان قدرتمند اقتصاد کشور محسوب می‌شوند.

وی افزود: کارخانجات و واحدهای تولیدی کشور تا سال 61 زیان‌دهی داشتند؛ به‌طوری‌که مجموعه شرکت‌های تحت پوشش این سازمان در سال 58 حدود 41 میلیارد ریال، در سال 59 حدود پنجاه میلیارد ریال و در سال 60 حدود 24 میلیارد ریال زیان داده‌اند، ولی از سال 61 دوره سوددهی مجموعه کارخانجات شروع شد.

به نحوی که در این سال 14 میلیارد ریال و در سال 62، 32 میلیارد ریال سوددهی داشتند و امیدواریم سود ویژه سال 63 که هنوز مشخص نشده است، رقم بالاتری را نشان دهد.

  15 اردیبهشت 1384؛ ایران به استرالیا هواپیمای 4 نفره صادر می‌کند

معاون طرح و برنامه‌ریزی سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح از صادرات هواپیمای 4 نفره ایران به استرالیا خبر داد.

علی گلستانه با اشاره به توانمندی‌های ایران در زمینه ساخت هواپیماهای 4 نفره فجر 3 آن را نشانه تلاش متخصصان و مهندسان ایرانی در بخش صنایع هوایی عنوان کرد.

«شل» تمایلی به فروش «بازل» به ایران ندارد

یک مقام آگاه از روند مذاکرات فروش شرکت پتروشیمی بازل گفت: شرکت شل تمایلی به فروش بازل به ایران ندارد و در پی فروش آن به کنسرسیوم هندی شامل شرکت پتروشیمی هالدیا است.

 

این مقام آگاه به خبرگزاری داوجونز گفت: شرکت شل به دلایل سیاسی که احتمالا در معامله با ایران بروز خواهد کرد، کنسرسیوم هندی را به شرکت ملی پتروشیمی ایران ترجیح می‌دهد. این گزارش افزود: هرچند شرکت شل قراردادهای نفتی با ایران امضا کرده است، ولی امضای این قراردادها پنج سال پیش رخ داد و در آن زمان تنش بین ایران و آمریکا به اندازه کنونی بالا نبود.

بنابر این گزارش، 50 درصد شرکت پتروشیمی بازل که بیش از 7 میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده است، متعلق به شرکت شل است و مابقی سهام آن نیز در اختیار شرکت آلمانی باسف می‌باشد.

15 اردیبهشت 1394؛ جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه  

نشست بررسی راهکارهای توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران با فدراسیون روسیه در حالی در اتاق ایران برگزار شد که «جایگزینی روبل و ریال در تبادلات تجاری ایران و روسیه»، «افتتاح حساب مشترک و پایاپای بین ایران و روسیه»، «انجام مبادلات از طریق میر بیزنیس بانک»، «تعیین یک بانک روسی برای مبادلات ریالی در این کشور» و «تلاش برای برقراری تعرفه ترجیحی بین این کشور» مهم‌ترین اقدامات صورت‌گرفته تاکنون در جهت تسهیل در تجارت با روس‌ها بوده است.

در این نشست رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه به برگزاری جلسات متعدد طی یک سال گذشته در جهت توسعه همکاری‌های تجاری با روسیه اشاره کرد و گفت: به علت تحریم‌های اروپا علیه روسیه، دولتمردان این کشور همواره علاقه خود را برای تامین نیازهای این کشور از ایران ابراز کرده‌اند، ولی بخش‌های خصوصی ما از فرصت به‌وجود آمده بهره کافی را نبرده و تنها 10 درصد از حجم صادرات کل کشور مربوط به روسیه بوده است.

در این نشست قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از مصوبه ستاد ویژه تدابیر اقتصادی برای جایگزینی روبل و ریال در تبادلات تجاری ایران و روسیه خبر داد و اعلام کرد: این مصوبه به بانک مرکزی ابلاغ شده است.

 

دیگر خبرها

  • موفقیت کمپین تحریم اسرائیل در کشورهای اسلامی
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی
  • دیروز، ایرانی‌های تورنتو با دیدن آرنولد شوارتزنگر، غش و ضعف کردند
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه
  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا به صورت رایگان و با تمام امکانات در ایران