Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران، ویروس کرونا از اواخر سال میلادی گذشته از کشور چین شروع شد و با سرعتی بی‌سابقه همه جهان را تسخیر کرد؛ گرچه با توجه به سرعت شیوع، ورود آن به کشور ما نیز پیش بینی می‌شد، اما به طور کلی ظهور ناگهانی کووید ۱۹ مردم جهان به‌ویژه سران کشور‌ها را غافلگیر کرد. کمبود اقلام بهداشتی و پزشکی و کادر درمان ناکافی مزید بر علت شده و بر استیصال بشریت در مقابل این ویروس دامن زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش موثر شرکت‌های دانش بنیان در مهار بحران کرونا 

از آنجا که چین نخستین کشوری بود که با این ویروس مواجه شد، نسبت به سایرین تجربه بیشتری داشته و در مهار این اپیدمی نسبتا موفق‌تر عمل کرد. این کشور با تولید انبوه اقلام بهداشتی، اقدام به ارسال آن‌ها به کشور‌های محتلف جهان به‌ویژه کشور ما کرد. علاوه بر اعزام یک تیم متخصص چینی، ارسال ماسک و کیت تشخیص از جمله مواردی بود که در سبد حمایت‌های چین از جمهوری اسلامی در راستای مقابله با ویروس کرونا قرار گرفت، اما به اندازه‌ای نبود که پاسخگوی نیاز کشور باشد؛ این امر تولیدکنندگان داخلی را بر آن داشت تا خود دست به کار شوند و در این بحران عالم‌گیر به یاری مردم و مسئولان بشتابند. در این میان شرکت‌های دانش بنیان نقش موثرتری داشتند و حتی برخی از آن‌ها با توجه به شرایط پیش آمده تغییر کاربری داده و اقدام به تولید اقلام بهداشتی مورد نیاز از قبیل ماسک، کیت تشخیص و گان کردند.

در همین رابطه یک شرکت دانش بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی کار تولید کیت استخراج را آغاز کرده و توانست ظرف مدت کوتاهی به تولید انبوه این محصول برسد. کیت مجموعه‌ای از چند بافر است که همراه یکسری ملزومات اضافه بوده و به محقق یا همان مصرف کننده کمک می‌کند تا استخراج آسانتری داشته باشد.

پیش از این کار استخراج به صورت دستی و طی فرآیندی زمان‌بر انجام می‌شد نکته حائز اهمیتی که نقش مهمی در تاخیر روند مهار بیماری دارد؛ و حالا شرکت مزبور با روش ستونی اقدام به تولید کیت‌هایی کرده که تا حد بسیار زیادی این مسئله را رفع کرده است. متخصصان این شرکت برای ساخت کیت‌های استخراج خود به روش ستونی از بافر‌ها یا محلول‌هایی استفاده می‌کنند که در واقع همان مواد کیت محسوب می‌شوند. شیوه کار آن‌ها به این صورت است که در ابتدا مواد شیمایی و پودر‌ها را وزن کرده و روی مگنت استیلر قرار می‌دهند؛ مگنت استیلر کار هم زدن مواد را انجام می‌دهد و به دلیل دمایی که دارد محلول را بهتر حل می‌کند.

در مرحله بعد بافر‌ها با PH مخصوص داخل محلول‌ها قرار گرفته و میزان PH آن‌ها به طور مرتب چک می‌شود، در اینجا مراحل ساخت بافر‌ها تمام می‌شود. در مرحله بعدی کیفیت آن‌ها برای ارائه به متقاضیان کنترل می‌شود؛ برای این منظور از یک کیت مرجع استفاده می‌شود که کیت باکیفیتی است. شرکت یک نمونه از بافر‌ها را به اندازه یک کیت به بخش کنترل کیفی فرستاده و پس از تایید و انجام مراحل استریل، تقسیم کیت را انجام می‌دهد؛ پس از تقسیم و دریافت برچسب مخصوص برای مشتریان ارسال می‌شود. هر کیت قابل استفاده برای ۵۰ نفر است.

تاثیر سطح کیفیت کیت‌های استخراج بر دقت نتیجه آزمایش‌های کرونایی

مرحله استخراج قبل از تشخیص انجام می‌شود؛ اگر لود ویروسی پایین باشد و کیت استخراج هم از کیفیت لازم برخوردار نباشد، ممکن است نتیجه آزمایش را به اشتباه منفی اعلام کند در صورتی که مثبت بوده و بیمار آلوده به ویروس است؛ بنابراین این حساسیت و ضرورت را ایجاد می‌شود که هر دو کیت استخراج و تشخیص از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند که معمولا هر دوی آن‌ها در یک شرکت تولید شده و به دست متقاضیان می‌رسد.

در ابتدای پاندمی، تعداد زیادی از کیت‌های تشخیص وارد کشور شد که برای کارآیی نیاز به کیت‌های استخراج داشتند، از این رو شرکت‌های دانش بنیان مانند شرکت مزبور دست به کار شده و تلاش کردند تا این نیاز کشور را مرتفع کنند.
این شرکت دانش بنیان اولین سفارشات خود را از تاریخ بیستم اسفندماه به آزمایشگاه‌های مرجع استان‌ها تحویل داد و تاکنون بیش از ۱۰ مرکز استانی را پوشش داده است و در این مدت یعنی کمتر از یک ماه و نیم با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به تولید و تحویل بیش از ۵۰ هزار کیت شد که این کار تا اوایل فروردین ماه نیز ادامه داشت.

 

حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت‌های دانش بنیان 

پیش از حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی سطح تولید این شرکت تنها ۱۵ هزار کیت بود، اما با شروع حمایت‌ها این تولید به میزان ۵۰ هزار کیت رسیده و تا اواخر ماه جاری به ۱۵۰ هزار خواهد رسید. کشور‌های همسایه و کشور‌هایی که همچون ما با تحریم مواجه هستند می‌توانند بهترین هدف برای تولید این محصول باشند و این فرصت خوبی در جهت کارآفرینی و توسعه محصولات شرکت‌های دانش بنیان است.

ایران در حوزه زیست فناور کشوری با پتانسیل بالا محسوب می‌شود و شرکت‌های بزرگی در این عرصه فعالیت دارند؛ می‌توان به جرات گفت جمهوری اسلامی در این زمینه حرفی برای گفتن دارد و در واقع کرونا فرصتی شد تا شرکت‌هایی مانند شرکت مزبور مورد حمایت قرار بگیرند. آن‌ها نشان دادند در صورت حمایت می‌توانند محصولاتی با قابلیت صادرات تولید کنند که علاوه بر رفع نیاز کشور می‌تواند زمینه توسعه و پیشرفت این شرکت‌ها و به تبع آن کارآفرینی را فراهم کند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت های دانش بنیان شرکت ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۶۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران

استاندار مازندران در نشست با شرکت‌های دانش بنیان، گفت: لازم است همه دستگاه‌های اجرایی مازندران حمایت از دانش‌بنیان‌های پارک علم و فناوری مازندران را در دستور کار قرار دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، یوسف نوری در جلسه با دانش‌بنیان‌های مازندران با اشاره به ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی مازندران، اظهار داشت: مازندران همواره در المپیادهای علمی رتبه اول را دارد و از سال‌های نه چندان دور 20 مدال رنگارنگ از این استان داشتیم که بسیار ارزشمند است.
 
وی بر استمرار جلسات کاربردی و موضوعی بودن جلسات تاکید کرد و گفت: ایرادی که ما داریم؛ اسیر دوران مدیریت کلاسیک شدیم و این مدیریت باید به سمت مدیریت علمی و پیشرفته سوق پیدا کند.

استاندار مازندران افزود: دانش‌بنیان‌ها پیشران اقتصاد ما در همه زمینه‌ها هستند و مورد تأکید مقام معظم رهبری و دولت هستند، لذا حمایت، و هدایت نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان باید در برنامه مدیران ما باشد.

نوری ادامه داد: معیار ارزیابی مدیران کل استان در همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان است و این همکاری باید به صورت عملی و با بازخورد بالایی صورت بگیرد.

وی همچنین گسترش در بخش دانش‌بنیانی را با پیوست کیفیت مهم دانست و گفت: سرعت نباید ما را از کیفیت و هدف اصلی دور کند، ایجاد مراکز و شرکت‌ها باید مد نظر قرار گیرد و رعایت  تعادل بین آنها اهمیت دارد.

استاندار مازندران نخبگان  و استعدادهای دانش بنیان را جزوی از زنجیره توسعه برشمرد و افزود: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری در دستگاه‌های اجرایی به شدت ضروری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز
  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری