Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@12:32:56 GMT

درِ خانه شیخ فضل الله را گل گرفتند

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۶۷۰۷

درِ خانه شیخ فضل الله را گل گرفتند

به گزارش باشگاه خبرنگاران، خانه شیخ فضل الله نوری در کنار شهرداری تهران سال‌هاست که در معرض فرسودگی و تخریب قرار گرفته است، در حالی که شهرداری تهران رویکرد حفظ خانه‌های تاریخی و متعلق به شخصیت‌های برجسته فرهنگی را در پیش گرفته، معلوم نیست که چرا خانه شیخ فضل الله نوری در همسایگی خود را نمی‌بیند.

شیخ فضل الله نوری از رهبران نهضت تنباکو بود و بسیاری از جلسات مبارزان مشروطه در خانه او برگزار می‌شد، همین جایی که سال‌هاست شهرداری تهران درب آن را گِل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از حدود ده سال پیش این خانه تبدیل به پاتوقی برای معتادان و ولگردان شده بود تا اینکه شهرداری تهران تصمیم گرفت، درب آن را گِل بگیرد.

در سال ۱۳۹۳ احمد مسجد جامعی در کسوت رئیس شورای چهارم شهر تهران، به شهرداری منطقه ۱۲ دستور داد که با کلنگ، درب گِل گرفته شده این خانه را باز کنند تا پس از بازدید او کاری برای حفظ و معرفی این خانه شود.

حالا با گذشت ۶ سال از آن بازدید، هنوز درب این خانه بسته است و سقف آن در گذر زمان بیشتر می‌ریزد.

شهرداری منتظر پاسخ مالک

علی محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲ تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، در تشریح آخرین وضعیت خانه شیخ فضل الله نوری با اشاره به اینکه خانه شیخ فضل الله نوری تحت مالکیت صنف کفاش‌هاست، گفت: با توجه به آن که خانه شیخ فضل الله نوری به یکی از اماکن رفت و آمد و اتراق معتادان بدل شده بود، درب ورودی آن بسته شد تا از ورود معتادان به داخل آن جلوگیری شود.

شهردار منطقه ۱۲ تهران افزود: اتحادیه صنف کفاش‌ها در نظر دارد با تخریب این ملک، ساختمان جدیدی احداث و آن را به حسینیه صنف خود تبدیل کند.

سعادتی ادامه داد: پیشنهاد ما به مالک این بود که خانه مرمت و بازسازی شود و به همان شکل موجود به حسینه صنف کفاش‌ها تبدیل شود که تا به امروز پاسخی به ما داده نشده است.

مالک: آماده فروش ملک به شهرداری هستیم

عبدالله خالقی، مالک منزل شیخ فضل‌الله نوری با بیان اینکه صنف کفاشان بنا دارند حسینیه‌ای را در این مکان بسازند، گفت: البته ما این آمادگی را داریم که چنانچه شهرداری پول زمین را بر اساس قیمت روز پرداخت کند، آن را در اختیار شهرداری قرار دهیم.

وی تصریح کرد: در سال ۹۲ جواز ساخت این حسینیه گرفته شد، ضمن اینکه با پیگیری‌های انجام شده قرار شد منزل مجاور این ساختمان خریداری و به حسینیه اضافه شود، اما با این حال در صورت پرداخت بهای آن مشکلی برای فروش نداریم.

صنف کفاش‌ها هم که مدعی است می‌خواهد این خانه را تبدیل به حسینیه کند، با گذشت سال‌ها از این ادعا هنوز گامی برنداشته و در این خانه هنوز با گِل بسته است.

اینکه به خاطر جلوگیری از حضور معتادان درب این خانه گِل گرفته شده، تنها به صورت مقطعی پذیرفته است، مقطعی که باید به سرعت اقدامات مناسب برای تعمیر و بازسازی این خانه صورت گیرد تا به عنوان یک اثر میراث سیاسی و فرهنگی در اختیار مردم قرار گیرد.

با فرصت سوزی اتحادیه کفاش‌ها روز به روز بر میزان تخریب این ملک افزوده می‌شود و این ملک در صورت تخریب حداکثری ارزش میراثی خود را از دست می‌دهد، در این شرایط دیگر معلوم نیست که آیا اتحادیه کفاشان همچنان تصمیم بر ساخت حسینیه خواهد داشت و یا ترجیح می‌دهد به بهانه اوضاع اقتصادی اقدام به ساخت پاساژ و مجتمع تجاری کند.

شهرداری تهران در سال‌های اخیر دغدغه مندی زیادی برای حفظ و تملک خانه شعرا، ادیبان و عرفا و شخصیت‌های سیاسی معاصر نشان داده است که در این مسیر از تمام ظرفیت‌های قانونی و حقوقی خود استفاده کرده است.

خانه‌‌های شخصیت‌های بزرگ اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نه تنها میراث خانواده نَسَبی آن‌هاست، بلکه میراث خانواده اجتماعی و معنوی آن‌ها هم محسوب می‌شود، البته با این تفاوت که ورثه در این مورد حق فروش، تغییر و ساخت و ساز را ندارند و صد البته ورثه اجتماعی باید ما به ازای ارزش مالی ملک را به ورثه نَسَبی پرداخت کنند.

استاندارد دوگانه در حفظ میراث اجتماعی شهر

شورای شهر تهران به عنوان نمایندگان مردم تهران علی‌رغم حساسیت ستودنی که نسبت به تملک خانه جلال آل احمد و نیما یوشیج داشته‌اند، معلوم نیست که چرا همان حساسیت را به تملک خانه شیخ فضل الله نوری ندارند و در جلساتی که برگزار شده به غیر از مسجد جامعی سایر اعضای کمیسیون فرهنگی به جای اینکه دغدغه شان حفظ آثار و میراث فردی باشد که برای به نتیجه رساندن مشروطه مشروعه تا پای اعدام هم رفت و به شهادت رسید، دغدغه شان تملک خانه فردی است که آثار ادبی او پیامی جز پوچ گرایی برای بشریت ندارد و خودش هم در آخر خودکشی کرد، نویسنده‌ای که  با افکار و عقاید پوچش به جای اینکه آحاد جامعه را هدایت کند بر خلاف نامش، به گمراهی و ضلالت می‌کشاند.

حجت نظری عضو شورای شهر تهران با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشته بود: چند سال پیش در حال عبور از خیابان تقوی بودم که خانه صادق هدایت را به دوستانی که همراهم بودند نشان دادم، خانه‌ای که متعلق به نابغه معاصر ادبیات کشورمان، صادق هدایت است.

امیدوارم خیلی زود با تعامل مسئولان شهرداری و بیمارستان امیراعلم به عنوان مالک خانه هدایت، امکان بازدید دائمی عموم از این خانه تاریخی فراهم شود و در کنار دیگر خانه‌ موزه‌ها، خیلی زود خانه‌ موزه هدایت را هم در تهران داشته باشیم.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: خانه شیخ فضل الله نوری شهرداری تهران تملک خانه سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۶۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برای یک واحد آپارتمان ۵۳ متری در افسریه با ۵ سال سن و یک اتاق خواب به بودجه‌ای بالغ‌بر دو میلیارد تومان نیاز دارید.

آپارتمانی با زیربنای ۶۵ متر در شهر زیبا در حالی که ۱۰ سال از ساخت آن می‌گذرد به قیمت یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

اقتصادآنلاین در گزارشی نوشت: مبلغی حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان می‌توانید در محله سلسبیل تهران صاحب‌خانه شوید. این واحد آپارتمان ۲۰ ساله و زیربنای آن ۴۸ متر است.

واحد دیگری در گمرک تهران با متراژ ۴۸ متر در حالی که ۱۰ سال از ساخت آن می‌گذرد، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

با سرمایه دو میلیارد تومانی می‌توانید یک واحد آپارتمان ۲۵ ساله با متراژ ۲۵ متر را در سلسبیل خریداری کنید.

آپارتمان دیگری در محله جوادیه با ۴۳ متر زیربنا و ۲۰ سال سن، به قیمت یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

برای خرید یک واحد ۵۶ متری ۲۱ ساله در محله زمزم تهران به دو میلیارد تومان سرمایه نیاز دارید.

یک آپارتمان نوساز در محله چیتگر تهران با متراژ ۹۰ متر و دو اتاق خواب به قیمت یک میلیارد و ۷۱۰ میلیون تومان فروخته می‌شود.

برای اطلاع از قیمت آپارتمان‌های دیگر جدول زیر را بخوانید؛

آپارتمان‌های دو میلیاردی تهران (اردیبهشت ۱۴۰۳)
محله متراژ مشخصات مبلغ کل (تومان) قیمت هر متر (تومان)
چیتگر ۱۰۰ متر سال ساخت ۱۴۰۳ - ۲ خوابه ۱٬۴۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۱۴٬۰۰۰٬۰۰۰
تهران‌سر ۴۸ متر سال ساخت ۱۳۹۵ - ۱ خوابه ۱٬۶۷۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۴٬۷۹۱٬۰۰۰
جیحون ۳۱ متر سال ساخت ۱۳۸۶ - ۱ خوابه ۱٬۷۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۵۶٬۴۵۱٬۰۰۰
اندیشه ۵۲ متر سال ساخت ۱۳۹۹ - ۲ خوابه ۱٬۲۸۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۲۴٬۶۱۵٬۰۰۰
سنگلج ۵۲ متر سال ساخت ۱۳۸۵ - ۱ خوابه ۱٬۹۸۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۸٬۰۷۶٬۰۰۰
اندیشه ۵۴ متر سال ساخت ۱۳۹۶ - ۱ خوابه ۱٬۳۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۲۴٬۰۷۴٬۰۰۰
سعیدآباد ۸۰ متر سال ساخت ۱۴۰۳ - ۲ خوابه ۱٬۲۳۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۱۵٬۳۷۵٬۰۰۰
طیب ۴۳ متر سال ساخت ۱۳۸۳ - ۱ خوابه ۱٬۷۱۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۹٬۷۶۷٬۰۰۰
میدان حر ۴۵ متر سال ساخت ۱۳۸۴ - ۱ خوابه ۱٬۹۶۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۴۳٬۵۵۵٬۰۰۰
دولت‌آباد ۶۲ متر سال ساخت ۱۳۸۵ - ۲ خوابه ۱٬۶۷۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۲۶٬۹۳۵٬۰۰۰
دولتخواه ۵۴ متر سال ساخت ۱۳۸۶ - ۲ خوابه ۲٬۰۸۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۸٬۵۱۸٬۰۰۰
شهر زیبا ۱۰۴ متر سال ساخت ۱۳۹۳ - ۲ خوابه ۱٬۹۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ ۳۰٬۰۰۰٬۰۰۰

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901264

دیگر خبرها

  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • سپاهان و ۲۲۸۰ روز شکست ناپذیری در خانه پرسپولیس
  • اعتراف به ۴۰ فقره سرقت از انباری در شرق تهران
  • ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی در تهران | این خانه ها در چه متراژ و قیمتی ساخته می شوند؟
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • آخرین وضعیت ترافیکی معابر و بزرگراه‌های تهران
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • ترافیک شهر تهران آغاز شده است
  • ماجرای حضور آیت‌الله خامنه‌ای در خانه شهید شیرودی