Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@16:21:18 GMT

بخشنامه‌ای که هزاران شاغل صنعت بیمه را نگران کرد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۶۷۵۶

بخشنامه‌ای که هزاران شاغل صنعت بیمه را نگران کرد

بیمه مرکزی در ۲۷ اردیبهشت‌ماه بخشنامه‌ای را مبنی بر حذف بیمه‌نامه فیزیکی ابلاغ کرد که باعث نگرانی نمایندگی‌ها و شبکه فروش صنعت بیمه شد.

برخی از فعالان صنعت بیمه اینگونه تصور کردند که طبق این بخشنامه، امتیاز صدور بیمه‌نامه شخص‌ثالث که برای دفاتر بیمه، سودساز است از آنها سلب خواهد شد.

یکی از نمایندگان دفاتر بیمه ایران در این باره گفت: «بیمه مرکزی ایران در استان‌ها و شهرستان‌ها بیمه شخص‌ثالث را از  نمایندگی‌ها می‌گیرد و عنوان می‌کند که این کار را فقط دفاتر مرکزی انجام بدهد  و شما بروید دنبال بیمه های عمر و آتش سوزی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در حالی که در ایران این بیمه‌ها عمر و آتش سوزی و بیمه بدنه اصلا جا نیفتاده است.»

وی اظهار داشت: «بیش از ۷۰درصد درآمد نمایندگی‌های بیمه، بیمه شخص‌ثالث است که با این بخشنامه، بیش از ۲۰ هزار نمایندگی بیمه و شاید هم تا ۳۰هزار دفتر باید تعطیل شوند.»

بخشنامه‌ای مبهم

بیمه مرکزی در ۲۷ اردیبهشت با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد: کلیه شرکت های بیمه ای از اول خرداد ماه زیر ساخت های لازم را برای دسترسی الکترونیکی بیمه گذاران بیمه شخص‌ثالث به اطلاعات مورد نیاز فراهم آورند.

طبق این بخشنامه به شرکت های بیمه ای تاکید کرده است که کلیه بیمه‌نامه‌های شخص‌ثالث خود را پس از دریافت کد یکتا از بیمه مرکزی ایران صادر کرده و لینک دریافت نسخه قابل چاپ بیمه‌نامه را از طریق ارسال پیامک، کد یکتا، آدرس الکترونیکی صفحه استعلام اصالت بیمه‌نامه از بیمه مرکزی ایران و نیز از آن شرکت را به بیمه‌گذاران خود اعلام کنند.

در این بخشنامه اعلام شده بود که شرکت های بیمه ای کلیه فرآیندهای صدور و پرداخت خسارت بیمه‌نامه شخص‌ثالث از جمله فروش و تمدید بیمه‌نامه، اعمال تخفیف عدم خسارت و رسیدگی و پرداخت خسارت را بدون نیاز به ارائه بیمه‌نامه فیزیکی انجام دهند.

ابلاغ این بخشنامه باعث نگرانی فعالان صنعت بیمه به ویژه دفاتر نمایندگی در شهرستان ها شد، زیرا به نظر آنها، چرخش مالی آنها خدشه دار می شود.

شفاف‌سازی بیمه مرکزی:شبکه فروش حذف نمی‌شود

در واکنش به این نگرانی‌ها بود که بیمه مرکزی روز چهارشنبه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: تصمیم به ارائه خدمات بیمه ای به بیمه گذاران بدون نیاز به نسخه فیزیکی بیمه‌نامه شخص‌ثالث به مفهوم حذف شبکه فروش از فرایند عرضه بیمه‌نامه مذکور نبوده و شبکه فروش همچون گذشته نقش و کارکرد خود را حفظ خواهد کرد.

واحدهای صدور (اعم از شعب و نمایندگان) در شرکت های بیمه موظفند با رعایت دقیق مقررات مربوطه نسبت به تبیین و تشریح اهداف و منافع این طرح برای بیمه گذاران اقدام لازم را به عمل آورند.

در این راستا، با دریافت شماره تلفن همراه از بیمه گذاران و ثبت آن در سیستم صدور، امکان اطلاع رسانی پیامکی وجود دارد و شرکت های بیمه علاوه بر اطلاع رسانی الکترونیکی در صورت درخواست بیمه گذاران موظفند نسخه چاپی بیمه‌نامه را نیز در اختیار آنان بگذارند.

سهم بزرگ شخص ثالث از سبد صنعت بیمه

بیمه شخص ثالث بیشترین سهم حق بیمه تولیدی صنعت بیمه را داراست به طوری که بر اساس آمار در سال۹۸ حدود ۳۴ درصد سهم داشته و پس از آن درمان با ۲۳.۸ و زندگی با ۱۴.۶ درصد قرار داشته است.

به همین دلیل دفاتر بیمه به شدت نگرانی کاهش میزان صدور بیمه های شخص ثالث هستند.

بیمه مرکزی جزئیات افزایش بیمه حق ثالث را اعلام کرد که بر این اساس، حق بیمه ثالث خودروهای کمتر از چهار سیلندر ۱۴ میلیون و ۱۴۲ هزار ریال و خودروهای پیکان، پراید و سپند معادل ۱۶ میلیون و ۷۴۷ هزار ریال تعیین شد.

نرخ حق بیمه ثالث سایر خودروها نیز برابر ۱۹ میلیون و ۶۸۷ هزار ریال و خودروهای سواری بیش از چهار سیلندر معادل ۲۲ میلیون و ۳۲هزار ریال اعلام شد.

برچسب‌ها بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران خسارت بیمه بیمه شخص ثالث

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران خسارت بیمه بیمه شخص ثالث بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران خسارت بیمه بیمه شخص ثالث شرکت های بیمه بیمه شخص ثالث بیمه گذاران بیمه مرکزی بخشنامه ای شبکه فروش صنعت بیمه هزار ریال بیمه نامه بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۶۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود

به گزارش پارس نیوز، خاندوزی وزیر اقتصاد در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار عدم‌ تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتر شده است.

در این نامه به بذرپاش نوشته شده است:

ضمن تشکر و قدردانی از تلاش مستمر همکاران آن وزارتخانه شاغل در ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت در اجرایی نمودن مفاد ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه و غیرفعال نمودن کارت سوخت خودروهای گازسوز فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث در فاز اول اجرای ماده قانونی یادشده، با توجه به نتایج مثبت حاصله از اجرای این ماده قانونی که منجر به افزایش پوشش بیمه‌ای وسایل نقلیه و همچنین صرفه‌جویی در مصرف روزانه میلیون‌ها لیتر نفت و گاز شده است خواهشمند است دستور فرمایید در گام بعدی اجرای طرح عدم‌تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتری در دستور کار قرار گیرد تا در آینده شاهد تداوم اثرات مثبت اجرای این ماده قانونی باشیم.

دیگر خبرها

  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالث
  • شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد
  • لغو شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست
  • کارت سوخت این خودرو ها باطل می شود
  • هشدار بیمه مرکزی به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث
  • سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود
  • سهمیه سوخت این خودرو‌ها قطع می شود