Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رییس ایمیدرو گفت: در سال جهش تولید، ۲.۲ میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی افتتاح می‌شود. تاریخ انتشار: 11:29 - 08 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۴۳۹۳

خبرگزاری میزان ـ بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی ایمیدرو، خداداد غریب پور در نشست هم اندیشی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعضای هیات عامل، معاونان و مدیران ایمیدرو و مدیران عامل شرکت‌های بخش معدن و صنایع معدنی ضمن بیان اینکه در سال جهش تولید، ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی افتتاح می‌شود، اظهار کرد: در سال گذشته، ۳.۲ میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی تکمیل و بیشتر آن‌ها افتتاح شد و افتتاح تعدادی از طرح‌ها به دلیل مساله کرونا به تعویق افتاد.

سرمایه گذاری ۳۵۰۰ میلیارد تومان ایمیدرو و بخش خصوصی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به سرمایه گذاری ۳۵۰۰ میلیارد تومان این سازمان و بخش خصوصی در سال ۹۸ گفت: از این میزان، ۱۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به سرمایه گذاری جذب شده از بخش خصوصی بود.

وی افزود: بودجه ایمیدرو در ابتدای سال گذشته، ۷۵۰ میلیارد تومان بود که این رقم را تا پایان سال گذشته، به ۱۸۰۰ میلیارد تومان (بیش از ۲ برابر) افزایش دادیم.

رشد ۱۶۰ درصدی بخش اکتشاف

غریب پور با اشاره به رشد ۱۶۰ درصدی بخش اکتشاف ایمیدرو تصریح کرد: تا پایان نیمه نخست سال ۹۷، ایمیدرو ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی انجام داده بود، اما از نیمه دوم ۹۷ تا پایان سال ۹۸، معادل ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع به پهنه‌های اکتشافی افزوده شد.

وی ادامه داد: با این میزان فعالیت، وسعت اکتشافات ایمیدرو به ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع رسید. به گفته وی، کار اکتشافات اولیه این پهنه‌ها در سال گذشته به اتمام رسید.

واگذاری ۵۷ هزار کیلومتر مربع پهنه به بخش خصوصی

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: اتفاق کم نظیر انجام شده در سال گذشته با حمایت وزارتخانه، واگذاری حدود ۵۷ هزار کیلومتر مربع از پهنه‌ها برای اکتشاف به کنسرسیوم بخش خصوصی با مدیریت شرکت معادن و فلزات بود. وی افزود: این اقدام، شرایط را برای حضور بخش خصوصی در حوزه پرریسک اکتشاف در مراحل شناسایی و پی جویی و به ویژه در مراحل اکتشافات تکمیلی فراهم کرد.

وضعیت مطلوب ذخایر استراتژیک

غریب پور با اشاره به تحریم‌های ۴ باره صنایع فلزی از نوامبر ۲۰۱۸، بیان داشت: به رغم این شرایط، اما با اقدامات انجام شده در سال گذشته، ذخایر استراتژیک صنایع آلومینیوم و فولاد (پودر آلومینیوم و الکترود گرافیتی) تامین شد و اکنون در وضعیت بسیار مطلوبی هستند.

وی ادامه داد: برنامه صادرات امسال در بخش معدن و صنایع معدنی، ۵۰ هزار میلیارد تومان است.

رشد تولید در سال ۹۸

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به رشد محصولات بخش معدن و صنایع معدنی در سال ۹۸ گفت: در بخش کنسانتره سنگ آهن ۴ درصد، آهن اسفنجی ۷ درصد، شمش ۵ درصد و محصولات فولادی ۶ درصد رشد داشتیم. وی تصریح کرد: خوشبختانه با وجود همه مشکلات، در سال جاری نیز رشد تولید داشتیم. وی ادامه داد: در بخش صادرات، به رغم موانع بین المللی در سال گذشته، رشد ۱۰۰ درصدی صادرات مس و ۲۷ درصدی صادرات فولاد داشتیم.

به گفته غریب پور، در سال ۹۸، ۱۴۶ معدن کوچک مقیاس فعال شد و برنامه امسال نیز، فعال سازی ۲۰۰ معدن است.

افزایش سرمایه صندوق بیمه معدن

غریب پور با اشاره به افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی گفت: میزان سرمایه این صندوق از ۱۵۰ میلیارد تومان به ۳۵۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امسال نیز این رقم به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

وی افزود: صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی در سال‌های ۹۷ و ۹۸، حدود ۹۰ درصد عملکرد سال‌های قبل بیمه صادر کرده است. به این معنا که طی سال‌های گذشته، ۱۲۶۰ میلیارد تومان بیمه نامه صادر کرده، اما تنها طی ۲ سال گذشته، ۵۹۰ میلیارد تومان بیمه نامه صادر شده است.

گام‌های موثر برای بومی سازی

رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه بومی سازی، اذعان کرد: این سازمان با همکاری شرکت‌های بخش معدن و صنایع معدنی، در زمینه بومی سازی گام‌های موثری برداشته است. برای این منظور، در حال تاسیس مرکز توسعه شتاب دهنده معدن و صنایع معدنی هستیم. وی ادامه داد: با دانشگاه‌های تهران، شریف، پلی تکنیک و جهاد دانشگاهی برای دستیابی به اهداف بومی سازی، ارتباط تنگاتنگی داریم.

ایجاد بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان عمق در بازار سرمایه

غریب پور با بیان اینکه این سازمان برای شرکت‌های وابسته بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در شرایط رشد شتابان بورس در بازار سرمایه، عمق ایجاد کرده است، گفت: طی سال گذشته، برای شرکت‌های فولاد مبارکه ۱۰ هزار میلیارد تومان، ملی صنایع مس ۲۳۰۰ میلیارد تومان، گل گهر ۱۲۰۰ میلیارد تومان و چادرملو ۲۱۵۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه دادیم.

وی ادامه داد: در ابتدای امسال نیز، برای گل گهر ۵۲۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه دادیم. همچنین، برای مس و فولاد مبارکه به تفکیک ۱۰ هزار میلیارد تومان آماده افزایش سرمایه هستیم.

افزایش بیش از ۲ برابری بودجه زیربنا‌ها

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش زیربنا‌های بخش معدن و صنایع معدنی گفت: میزان بودجه زیربنا‌ها را در سال ۹۷، ۵ برابر و در سال ۹۸، بیش از ۲ برابر افزایش دادیم. به طوری که از ۱۵ میلیارد تومان سال ۹۷ به بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان رساندیم. وی افزود: سیاست ما در ایمیدرو این است که کار اکتشافی و زیربنا‌ها را توسعه دهیم و زمینه را برای حضور بخش خصوصی فراهم کنیم.

پرداخت یکجای ۴۴۰۰ میلیارد تومان دیون دولت

غریب پور با بیان اینکه اعتقاد ما در ایمیدرو، پرداخت بدهی به دولت در شرایط نیاز مالی است، گفت: دیون دولت از سال ۸۹ به ۴۴۰۰ میلیارد تومان رسیده بود که سال گذشته، یکجا پرداخت کردیم.

وی افزود: گرچه ۴۷۰۰ میلیارد تومان بابت واگذاری‌ها از سازمان خصوصی سازی طلب داریم، اما در سال قبل طلب خود را با بدهی تهاتر نکردیم. غریب پور در پایان از همه کسانی که زمینه این توفقیات را فراهم آوردند تقدیر کرد.

بیشتر بخوانید: ابلاغ بومی سازی بخش معدن و صنایع معدنی به شرکت‌ها تابعه ایمیدرو

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت صنعت اخبار اقتصادی بخش معدن و صنایع معدنی رئیس هیات عامل ایمیدرو هزار میلیارد تومان ۲ میلیارد دلار طرح هزار کیلومتر مربع افزایش سرمایه سرمایه گذاری سال گذشته غریب پور زیربنا ها بومی سازی بخش خصوصی سال ۹۸ شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۷۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و 228 میلیون دلار،‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ 3 میلیارد و 301 میلیون دلار و برای خدمات 145 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  یک میلیارد و 5 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و 60 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 168 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 228 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 623 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 335 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 237 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 202 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 226 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 297، 40، 237، 131 و 6 میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز شانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 678 میلیون دلار ارز نیمایی و 294 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز 17 اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 588 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 982 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 141 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 632 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 801 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 336 تومان بود.

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • غرفه ذوب آهن اصفهان پربازدید ترین در بین صنایع فولادی
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان