Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-26@21:17:18 GMT

کارگران جامانده از سهام عدالت چکار کنند؟

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۹۸۴۳

کارگران جامانده از سهام عدالت چکار کنند؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، فتح الله بیات در خصوص کارگران جامانده از ثبت نام سهام عدالت اظهار کرد: ثبت نام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ انجام شد و آن زمان بخشی از کارگران ساختمانی و فصلی تحت پوشش قرار گرفتند. برخی از تشکلهای کارگری از جمله خانه کارگر نیز آن زمان بخش عمده ای از این مسئولیت را برعهده گرفتند و کارگران ساختمانی در تهران و مراکز استانها را ثبت نام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در زمان ثبت نام تنها طبقه کارگران فصلی و ساختمانی توانستند از سهام بهره مند شوند و عده زیادی از کارگران بخش قراردادی و پیمانی و صنعتی بلاتکلیف ماندند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه بسیاری از کارگران ساختمانی به ما مراجعه می کنند و از وضعیت سهام خود پرس و جو می کنند، اظهارکرد: یک عده از کارگران موفق به ثبت نام شدند ولی عده زیادی از امکان ثبت نام محروم مانده و سهام عدالت به آنها تعلق نگرفته است و دولت هم اعلام کرده فعلا ظرفیتی برای ثبت نام نداریم.

بیات با بیان اینکه اگر هدف طرح سهام عدالت، تقسیم عادلانه سهام است باید کارگران به عنوان طبقه ضعیف و محروم جامعه مشمول دریافت آن شوند، تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به ۱۶ میلیون کارگر بیمه شده در کشور داریم که تنها بخش اندکی از آنها مشمول دریافت سهام عدالت شناخته شده اند در صورتی که اگر بر توزیع عادلانه سهام تاکید داریم و می خواهیم سهام عدالت رسما و اسما به شکال عادلانه توزیع شود باید شامل حال همه کارگران شود.

به گفته رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، هم اکنون سهام عدالت به بخش اعظمی از کارگران خدماتی و صنعتی تعلق نگرفته و بسیاری از کارگران ساختمانی نیز از ثبت نام سهام عدالت جامانده اند.

وی با تاکید بر پیگیری ثبت نام کارگران توسط تشکلهای کارگری و شوراهای عالی کار گفت: اگر ثبت نام کارگران جامانده از سهام عدالت نیاز به مصوبه دولت یا هیات وزیران دارد از وزارت کار می خواهیم که این مساله را تا صدور مجوز آن پیگیری کند تا تبعیضی در این زمینه به وجود نیاید.

بیات افزود: کسانی که سالها قبل صاحب سهام شدند، برگه ای دستشان بود که شاید آن زمان ارزش و سود ناچیزی داشت ولی امروز این برگه سهام با ارزش شده است؛ لذا انتظار داریم فرصتی به کارگران جامانده داده شود و این امکان برای کسانی که هنوز ثبت نام نکردند، به وجود آید.

این مقام مسئول کارگری در پایان از وزارت کار خواست که از ظرفیت تشکل های کارگری و شوراهای عالی کار برای شناسایی و معرفی کارگران جامانده از سهام عدالت استفاده و صدور مجوز لازم در این زمینه را از هیات وزیران پیگیری کند.

در حال حاضر بیش از ۱۴ میلیون کارگر بیمه شده در کشور وجود دارد و بر اساس آخرین آمارها ۶ میلیون کارگر فصلی و ساختمانی مشمول دریافت سهام عدالت شناخته شده اند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: کارگران سهام عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۹۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمنی و بهداشت شغلی به اندازه معیشت کارگران مهم است

وبینار کشوری روز جهانی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای (۲۸ آوریل) با مشارکت تشکل‌های کارگری، کارفرمایی، دولت و نمایندگان مجلس و کارشناسان ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به همت انجمن متخصصین بهداشت حرفه ای ایران برای بررسی رفع موانع و ارتقاء فرهنگ و رشد محیط کار ایمن و بهداشت و حرفه‌ای صبح امروز برگزار شد.

علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) در این وبینار با اشاره به اینکه اهمیت ایمنی و بهداشت کار برای کارگران به اندازه موضوع معیشت و مزد مهم است، گفت: امسال در دیدار مقام معظم رهبری برای اولین بار ایشان به موضوع ایمنی و بهداشت محیط کار کارگران اشاره کردند که این درکنار سایر توجهات اهمیت این موضوع برای رهبران جهانی را نیز نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: ایران یکی از قدیمی‌ترین کشورها در زمینه تولید فلزات از دیرباز بوده است و به همین دلیل ما یکی از قدیمی‌ترین کشورها در زمینه پیگیری ایمنی کار و بهداشت محیط فعالیت از زمان باستان بوده‌ایم. ما در تپه سیلک کاشان و در نقاط دیگر کشفیاتی داریم که نشان می‌دهد در تولید مس به دلیل وجود آرسنیک (ماده سمی) نکات ایمنی رعایت می‌کردند. قوم آزیانی‌ها در تپه سیلک مرده‌هایشان را در اتاق خودشان زندگی می‌کردند و قطعاتی از طلا و نقره در قبورشان قرار دهند.

وی تاکید کرد: در سگزآباد لرستان نیز آرسنیک بیش از همه در روی مس‌های باقی مانده بوده است. این درباره هزاره پنجم قبل از تا دوم قبل از میلاد است و مربوط به گذشته دور است. در بیشتر نقاط ایران مانند کرمان وقتی مس ذوب می‌شود آرسنیک بخار می‌شود و نیروی کار را می‌کشته است. اما اقدامات بهداشتی اولیه در هزاره سوم میلاد نشان می‌دهد که دیگر هیچ انسانی بخاطر ذوب کردن مس در ایران نمرده است که این نشان می‌دهد ما از همان زمان مسائل بهداشتی را در کار رعایت می‌کردیم.

دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: شاید اهمیت ایمنی و بهداشت کار در آن زمان بیشتر مورد توجه بوده است و با آن دانسته‌ها نیاکان ما با دانسته‌های محدود چنان عمل کردند. ما مقدم بر درمان و معیشت باید ایمنی و بهداشت محیط کار را حفظ کنیم و باید مسئولان دولتی و تشکل‌ها در همین راستا به صورت خودجوش عمل کنند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • آخرین تصویر به جامانده از داریوش مهرجویی پیش از قتل/ عکس
  • آخرین تصویر به جامانده از داریوش مهرجویی پیش از قتل
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • ایمنی و بهداشت شغلی به اندازه معیشت کارگران مهم است
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • معافیت بیمه‌ای برخی کارگران ساختمانی