Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@10:09:11 GMT

آویشن و اثرات آن بر روی بدن

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۲۳۲۶

آویشن و اثرات آن بر روی بدن

محبوبه رئیس زاده متخصص داروسازی سنتی و عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،گفت: گیاه آویشن از خانواده نعناعیان است و گونه‌های متعددی از آن در ایران کشت می‌شود که مشهورترین آن آویشن شیرازی با نام علمی Zattaria multiflora است.

او افزود: همه گونه‌های آویشن مملو از تیمول و کارواکرول است، که به عنوان عامل ضد قارچی، آنتی اکسیدانی، ضد درد، و ضد میکروبی قدرتمند به شمار می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس زاده بیان داشت: آویشن، به عنوان یک درمان سنتی طیف وسیعی از ناراحتی‌ها و بیماری‌ها شامل بیماری‌های گوارشی، تنفسی و عصبی را نیز درمان می‌کند. اما هرگز نباید از مضرات آویشن هم غافل شوید.

او تصریح کرد: در افرادی که سابقه حساسیت به ترکیبات گیاهی را دارند امکان بروز تحریکات مخاطی با مصرف گیاه آویشن به شکل پودر یا دمنوش وجود دارد. در صورت بروز حساسیت معمولا علائمی مانند سوزش سردل، تهوع و استفراغ، سردرد، تنگی نفس، تپش قلب، خارش و تاول‌های پوست، اسپاسم دستگاه گوارشی و یا حتی در موارد شدید منجر به بروز کما شود.

رئیس زاده بیان داشت: در صورت بروز حساسیت لازم است که هرچه سریعتر فرد به مراکز اورژانس انتقال یابد، به ویژه این حساسیت در کسانی بیشتر بروز می‌کند که به سایر گیاهان خانواده نعناعیان مانند رزماری؛ پونه ... حساسیت دارند.

او تصریح کرد: در مصرف روغن و اسانس خالص آویشن به صورت موضعی باید خیلی دقت داشت چرا که می‌تواند منجر به تحریکات پوست به ویژه در افراد حساس شود و لازم است که قبل از مصرف حتما این ترکیبات رقیق شوند.

رئس زاده گفت: همچنین برخی از گونه‌های آویشن ممکن است منجر به تحریک غده تیروئید شود پس در بیمارانی که از مشکلات غده تیروئید رنج می‌برند یا دارو‌های تیروئید مصرف می‌کنند آویشن توصیه نمی‌شود.

او افزود: همچنین احتمال تداخل دارو‌های گیاهی با هم وجود دارد و بهتر است که افراد از مصرف همزمان آویشن با سایر ترکیبات گیاهی در دوز‌های بالا اجتناب کنند. همچنین آویشن به دلیل محتوای بالای ترکیبات اسانسی و طبع گرم و خشک گیاه بهتر است در افرادی که زخم‌های گوارشی و مشکلات ناشی از گرمی معده دارند از مصرف مقادیر بالای این گیاه اجتناب کنند.

رئیس زاده بیان داشت: اکثرا گیاهانی که حاوی ترکیبات اسانسی هستند می‌توانند بر انقباضات عضلات صاف بدن تاثیر بگذارند و مصرف دوز‌های زیاد آن‌ها در دوران بارداری توصیه نمی‌شود که گیاه آویشن هم از این قاعده پیروی می‌کند و می‌تواند حتی در دوز‌های بالا منجر به سقط جنین شود.

او تصریح کرد: در برخی از مطالعات اثرات افزاینده فشارخون آویشن اثبات شده است پس بهتر است افرادی که سابقه فشارخون بالا دارند یا از دارو‌های کاهنده فشارخون استفاده می‌کنند از مصرف دمنوش آویشن اجتناب کنند.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آویشن طب سنتی گیاه دارویی رئیس زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۲۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند با اشاره به اینکه امسال در ۳۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی آبی و دیم شهرستان نهاوند ۷ نوع گیاه دارویی کشت شده است، پیش بینی کرد: امسال برای اولین بار بیش از ۳۲۰ تن انواع گیاهان دارویی در مزارع آبی و دیم این شهرستان برداشت شود.

توکل آبشناس افزود: همه این محصولات ارزش صادرات دارند و پیش بینی می‌شود، بیش از یک میلیون دلار ارزآوری به استان و شهرستان داشته باشد.

به منظور جلوگیری از تعرض به عرصه‌های منابع طبیعی، مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی و ترویج کاشت محصولات کم آب بر، امسال برای نخستین بار، برخی از کشاورزان نهاوندی گیاهان دارویی کاشته اند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • فصل گلدهی دشت های غربی پایتخت را از دست ندهید | تماشای ریواس های تالون تا شقایق های اخترآباد