Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم تهران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: در نظام سلامت ما مافیایی مبتنی بر منفعت، سود و رانت شکل گرفته که حضور آن را به خصوص در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، تعرفه‌های پزشکی و طرح تحولی که با آن بودجه عظیم شکست خورد، می‌بینیم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم در سلسله گفتگو‌ها با بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در محل سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد؛ در پاسخ به سؤالاتی پیرامون حوزه نظام سلامت و نقش مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: قطعاً اکثریت پزشک در کمیسیون بهداشت موجب تعارض منافع می‌شود؛ البته در کمیسیون بهداشت به متخصصین رشته‌های مختلف بالینی از جمله پزشکان نیاز است؛ اما باید به دنبال حضور رشته‌های دیگر مانند مدیریت، اقتصاد، سیاست‌گذاری و آینده‌پژوهی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نظام سلامت ما فساد زا و معیوب است
وی با بیان اینکه در نظام سلامت ما مافیایی مبتنی بر منفعت، سود و رانت شکل گرفته که حضور آن را به خصوص در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، تعرفه‌های پزشکی و طرح تحولی که با آن بودجه عظیم شکست خورد، می‌بینیم، افزود: نظام سلامت ما فساد زا و معیوب است. از طرفی بیشتر گزاره‌های نظام سلامت عاریت گرفته‌شده از برخی نظامات غلط دنیا است و البته باقی گزاره‌های درستی را که از دنیا قرض گرفته‌ایم نیز، به خوبی اجرا نمی‌کنیم.

راه‌حل اصلاح نظام سلامت
عضو فرهنگستان علوم پزشکی گفت: باید تعریف درستی از انسان و ابعاد مختلف نیاز‌های انسان داشته باشیم و سلامت را با توجه به آن تعریف کنیم تا ادامه رویکرد‌های نادرست ما نسبت به نظام سلامت تصحیح شود.

وی با اشاره به رویکرد کلی‌نگر اسلام به انسان، وظیفه طبابت را در وهله اول، حفظ سلامت مردم دانست و بیان کرد: در حال حاضر دیدگاه مبتنی بر سلامت و پیشگیری در نظام سلامت کشورمان وجود ندارد. به همین دلیل بودجه‌های کلانی صرف طرح تحول سلامت که از اساس درمان محور است و توجهی به مسائل پیشگیری و حتی ارتقاء سطح سواد بهداشت و سلامت مردم، ندارد، می‌شود.

الهیان با بیان اینکه قطعاً کلان‌نگری به معنی غافل شدن از وضعیت فعلی نیست، با این وجود باید برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشیم، افزود: مجلس جدید مشکلات حوزه سلامت مانند نظام ارجاع، تدوین گایدلاین‌ها، مسائل دارو و آموزش پزشکی را می‌شناسد؛ بنابراین رفع این مشکلات نیازمند این است که مجلس به وظیفه نظارتی خود عمل کند.

وی با اشاره به وجود ۲۸ طرح درمان محور و فقط ۲ طرح سلامت محور در بودجه نظام سلامت امسال گفت: وقتی که چارچوب‌ها را تغییر دهیم و به بازتعریف کارکرد نظام سلامت بپردازیم، اولویت‌بندی‌ها نیز تغییر می‌کند و در تخصیص بودجه به سمت سلامت پیشگیری خواهیم رفت. به هر روی برای تحقق نظام سلامت مطلوب به تغییر پارادایم نیازمندیم.

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر ضرورت جایگزین کردن روند فعلی با رویکرد کلان‌نگر و دیدگاه سیستماتیک گفت: صرفاً عوض کردن یکی از جزئیات نظام سلامت مثل بیمه‌ها یا آموزش پزشکی ناکافی‌ست و باید اصول نظام سلامت ما به سمت پیشگیری برود.

الهیان تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین تغییرات برای محور قرار گرفتن سلامت و پیشگیری اجرای درست نظام ارجاع است. با این وجود سوال این است که چرا علی‌رغم اینکه نظام ارجاع پزشک، خانواده و گایدلاین در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه بودند، هنوز اجرا نشده‌اند؟ در سیستم پزشک خانواده، پزشک فقط برای درمان بیماری حقوق نمی‌گیرد؛ بلکه برای پیشگیری نیز حقوق دریافت می‌کند؛ اما در سیستم فعلی نفع در بیماری مردم است.

طب ایرانی و طب سنتی حلقه‌ای مفقود در سلامت‌محوری نظام سلامت
وی تاکید کرد: باید به سمت سلامت‌محوری برویم و در این راستا نیز باید به جایگاه طب ایرانی، طب سنتی و حتی طب مکمل کشور‌های دیگر توجه شود. برخی کشور‌های جهان دستاورد‌های طب سنتی خود را در مقابله با کرونا تبدیل به مقاله کردند که در مجامع بین‌المللی مورد توجه قرار گرفت؛ اما متاسفانه در کشورمان تعارض منافع عده‌ای در داخل و هم‌چنین گارد گرفتن اساتید داخلی مانع استفاده از این ظرفیت‌ها شده است. به هر روی مجلس قطعاً رویکرد تقویت و بازتعریف جایگاه طب سنتی را در دستور کار خواهد داشت.
مسائل و مشکلات جمعیت در ایران
الهیان در ادامه به طرح مسائل مربوط به جمعیت پرداخت و افزود: طبق پیش‌بینی سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۱۰۰ جمعیت ایران به ۳۰ میلیون نفر خواهد رسید که نیمی از آن سالمند است، نیروی کارآمد و مولد ندارد و امنیت کشور کاهش یافته است. در واقع اهمیت ایران در مناسبات بین‌المللی بسیار کاهش می‌یابد. تمامی این مسائل به دلیل سیاست‌های غلط جمعیتی است که تاکنون نظارت درستی هم بر آن‌ها وجود نداشته است.

وی مسائل جمعیتی کشور به ویژه در رابطه با افزایش سن ازدواج را متاثر از مسائل اقتصادی و فرهنگی دانست و تصریح کرد: بخشی از سبک زندگی نادرستی که در کشور در حال رواج است، جایگزینی حیوانات خانگی با فرزندآوری است با این وجود اگر از زنانی که حیوانات خانگی را نگهداری می‌کنند، بپرسیم که چرا به دنبال فرزند نیستند، عموماً مشکلات اقتصادی را عنوان می‌کنند و این در حالی است که هزینه نگهداری حیوانات خانگی کمتر از هزینه‌های نگهداری بچه نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه آمار‌ها به ما می‌گویند که میانگین سن ازدواج و نرخ تک‌فرزندی در شمال تهران بیشتر است، گفت: یک راه حل اصلی اصلاح فرهنگ آگاه‌سازی مردم نسبت به مشکلاتی ا‌ست که در صورت ادامه روند فعلی به آن دچار خواهند شد.

الهیان در ادامه با اشاره به کنکور و وضعیت فعلی آموزشی کشور بیان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی مانع ازدواج مهارت‌های اجتماعی پایین افراد در سن ازدواج است که بخشی از آن متاثر از ضعف سیستم آموزشی ماست. در واقع حتی کاهش تعداد فرزندان خانواده موجب کاهش مهارت‌های اجتماعی فرزندان از جمله شیوه درست ارتباط با جنس مخالف شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: سیاست‌های دولت ضدجمعیتی است مثلا در حوزه سلامت می‌توان به مشکلات مادران دانشجوی رشته‌های علوم پزشکی اشاره کرد به گونه‌ای که حتی از ساده‌ترین حقوق مانند مرخصی زایمان کافی محروم هستند و در این میان مجلس با استفاده از کارکرد نظارتی خود باید بیش از پیش به مسئله جمعیت بپردازد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم زهره الهیان بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نماینده مردم تهران در مجلس نظام سلامت نظام سلامت ما طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۲۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم

سخنگوی شورای شهر گفت: توصیف شرایط وظیفه ما نیست؛ مسئولیت ما این است که شرایط را به رسمیت بشناسیم و به دنبال برطرف کرد موانع برویم.

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر در گفتگو با خبرنگار سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با مافیای خودرو اظهار داشت: اگر بخواهم خیلی صریح و قابل لمس بگویم، به هر دلیلی و بدون قضاوت کردن، در دوره گذشته و در چهارسال پیش از دوره‌ی ما در خصوص نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی (مترو، اتوبوس، تاکسی و ون) اتفاقات مناسبی نیوفتاده است.

وی افزود: حتما باید پای صحبت آن عزیزان نیز بنشینیم، شاید دلایل خاص خودشان را، مانند در عدم همکاری دولت وقت داشته باشند. چون به هر حال این امری است که اگر در آن کمک‌های دولت در ادوار مختلف اگر اتفاق نیوفتاده باشد، شهرداری توفیقی نیز نداشته است.

وی بیان داشت:، اما چیزی که توصیف می‌شود کرد و به دست ما رسید، ناوگانی فرسوده با تعداد اندک بود که مردم را به شدت در وضعیت بدی قرار می‌داد. علی الخصوص در زمان همه گیری کرونا که ما لازم داشتیم مردم در اتوبوس‌ها و مترو با فاصله تردد بکنند وجود داشت.

نادعلی گفت: به هر حال توصیف شرایط وظیفه ما نیست. مسئولیت ما این است که شرایط را به رسمیت بشناسیم و به دنبال برطرف کرد موانع برویم.

وی افزود: در این دوره مدیریت شهری دولت کمک کرد، رئیس جمهور و وزرای صمت پای کار آمدند. با این حال فضای بروکراتیک عظیمی که برای هر اتفاق این چنینی در کشور وجود دارد و شرایط بد خارجی، موجب می‌شود که هر اتفاقی که بخواهد رقم بخورد، یک همت بالایی به آن معطوف شود و این همت در تمامی قسمت‌ها وجود داشته است.

وی در ادامه گفت: امسال آخرین سال دوره مدیریت شهری ما است، و حتی اگر ما در نتیجه گیری به این دوره از مدیریت شهری نرسیم و نتیجه اتفاقات در دوره‌ی بعد باشد، بازهم کار مهم در دوره ما اتقاق افتاده است.

سخنگوی شورای شهر افزود: ما می‌توانستیم بگوییم که ممکن است این کار سنگ بزرگ زدن باشد و حتی احتمال نشدن آن وجود داشته باشد، پس ورود نمی‌کنیم. اما افتخار این کار برای هرکسی که می‌خواهد باشد، مهم این است که مشکلات مردم حل شود و شهروندان یک کلان شهر که تمام نگاه‌ها روی آن است بتوانند شرایط بهتری را تجربه کنند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • نقش بی‌بدیل اساتید در مردمی‌سازی ارزش‌های سلامت محور
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم