Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@21:11:14 GMT

ضربه ویروس کرونا به پیکر اقتصاد ژاپن

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۷۵۸۹

گزارش ها حاکی است اگرچه کسب و کارها در ژاپن به صورت مرحله ای فعالیت خود را از سر می گیرند اما همه گیری جهانی کرونا زخم های عمیقی بر پیکر اقتصاد این کشور باقی گذاشته است

به گزارش ایرنا از تلویزیون دولتی ژاپن، ویروس کرونا به تمامی بخش های اقتصاد ژاپن ضربه زده است صنعت رستوران داری نیز در میان صنایعی است که به شدت صدمه خورده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رستوران های زنجیره ای بزرگ شاهد کاهش حدود ۴۰ درصدی فروش در ماه آوریل نسبت به همان ماه در سال گذشته بودند این بزرگترین افت فروش سالیانه ثبت شده تا به حال بوده است.

صنعت تولید نیز به شدت صدمه دیده است در ماه آوریل تعداد شرکت های کوچک و متوسطی که مجبور به تعدیل نیرو شدند ۶ برابر تعداد این شرکت ها در ماه مارس بود.

"کی اوچی تاکاهیده" تحلیلگر ارشد موسسه تحقیقاتی نومورا گفت: در ماه های آتی، ژاپن شاهد افزایش تعدیل نیروی کار در میان کارگران بخش تولیدی خواهد بود مهم است دولت برای تقویت شرکت هایی که در ورطه ورشکستگی قرار دارند اقدام هایی اتخاذ کند.

وزارت کار ژاپن می گوید ظرف چهار ماه منتهی به هفته گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر مشاغل خود را از دست داده یا به آنها گفته شد که عذرشان خواسته خواهد شد.

از سوی دیگر آمارهای جدید نشان می‌دهد که در سه ماهه اول امسال، رشد اقتصادی ژاپن بیش از منفی سه درصد بوده است اقتصاد ژاپن تنها در بازه زمانی ژانویه تا می، ۰.۹ درصد نسبت به سه ماهه قبلی کوچک شده است اما اگر نرخ سالانه در نظر گرفته شود؛ اقتصاد ژاپن در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ نسب به سه ماهه اول ۲۰۱۹، ۳.۴ درصد سقوط کرده است.

اقتصاد ژاپن پیش از شیوع این ویروس نیز با چالش‌هایی مواجه بود. فعالیت‌های اقتصادی در اواخر سال گذشته با افزایش نرخ مالیات بر فروش، کاهش یافته و پیامدهای «طوفان هاجیبیس» نیز که پاییز گذشته خسارت‌های سنگینی در ژاپن بر جای گذاشت، هنوز باقی مانده است.

حتی انقباض ۳.۴ درصدی اقتصاد ژاپن در سه ماهه اول امسال، نمی‌تواند تمام  تاثیرات بحران کرونا را آشکار کند  «تام لارموت»، اقتصاددان ژاپنی می‌گوید: «سقوط شدید تولید در سه ماهه اول امسال، نشان می‌دهد که این ویروس ضربه قابل توجهی به فعالیت‌های اقتصادی وارد کرده است در سه ماهه دوم امسال، وضعیتی بسیار بدتر پیش رو خواهد بود پیش‌بینی می‌کنم که ۱۲ درصد انقباض اقتصادی داشته باشیم.»

منبع: الف

کلیدواژه: سه ماهه اول اقتصاد ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۷۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما، اين نشست با حضور مهرداد بذرپاش ، وزير راه و شهرسازي کشورمان و رئيس ايراني کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات و عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات، برگزار شد.

وزير راه و شهرسازي گفت: بعد از 10 سال کمیسیون مشترک دو کشور را برگزار ميکنیم که فرصتی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور است. امارات به عنوان دومین کشور شریک ایران، اهميت استراتژیک زيادي براي ما دارد.

بذرپاش ا اشاره به حضور ایران و امارات در مسیر کریدور شمال و جنوب گفت: دسترسی به بازارهای شمال و جنوب میتواند باعث بوجود آمدن فرصت بای دو کشور باشد.

رئيس ايراني کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات در ادامه افزود: توانمندی های فناوری نو و دانش بنیان میتواند فرصت برای توسعه روابط بر پايه نکنولوژی را فراهم کند. تشریفات گمرکی و حمل و نقل از مشکلات تجاری دو کشور بوده که لازم است این موضوع را برای گسترش روابط تجاری حل و فصل کنیم.

بذرپاش درباره مراودات بندري دو کشور گفت: در حال حاضر حمل و نقل از بندر شهید بهشتی و گمرک بازرگان در حال اجراست. تسهیل برای خروخ در ترانزیت کالا در حوزه جاده ای و ریلی بايستي گسترش یابد.

وزير راه و شهرسازي در پايان بر حل مشکل بانکی و مالی براي تسهيل روابط تجاري دوجانبه تاکييد کرد.

وزیر اقتصاد امارات در اين نشست گفت: برگزاري جلسه امروز نشان از توسعه و گسترش روابط اقتصادی دو کشور است. امارات بعد از چین، بيشترين ميزان روابط تجاری با ايران را دارد. ازرزش تجارت به ۲۷ میلیارد دلار رسیده و بسياري از شرکتهای ایرانی در امارات تشکیل شده است.این کمیسیون مي تواند بازار دو کشور برای همديگر فراهم آورد.

المری افزود: ايجاد فرصت هاي زیادی برای حمل و نقل و همکاري هاي بانکی ، از دستاوردهاي اين کمسيون هاست.

وزیر اقتصاد امارات با اشاره به عملکرد دولت امارات در زمينه سرمایه گذاری گفت: تصویب قانون تشکیل شرکتهای خارجی و تشویق در زمینه حمایت از شرکت‌هایی که در زمینه انرژی نو فعالیت میکنند با استفاده از زیر ساختهاي اين کشور، فرصت خوبی برای تجارت با امارات ايجاد کرده است.

وزیر اقتصاد امارات در پايان از فعالان بخش خصوصی ایران براي حضور در بازار امارت دعوت کرد.

 

دیگر خبرها

  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • خطر از بزرگترین اقتصاد اروپا گذشت
  • اولویت مجلس خدمتگزاری به بخش مالی اقتصاد باشد
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین