Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرگان- شاید باورتان نشود که سیب‌زمینی تازه و زرد را که در حال حاضر باید از مغازه‌ها کیلویی سه تا پنج هزار تومان خریداری کنید اما میدان بار گرگان حتی به قیمت کیلویی هزار تومان هم خریدار ندارد و بسیاری از کشاورزان مجبور به فروش سیب‌زمینی به قیمت ۶۰۰ تومان هستند.

قدس آنلاین-گروه استان ها: تعطیلات عید فطر  و هم‌زمان شدن آن با برداشت محصول سیب‌زمینی موجی شده تا در استان گلستان قیمت این محصول با افت شدید روبرو شود و از کیلویی پنج هزار تومان به کیلویی ۷۰۰ تومان نزول پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کشاورزان گلستانی که به امید فروش سیب‌زمینی به کیلویی سه هزار و ۵۰۰ تومان بودند حالا مجبور هستند به قیمت‌هایی محصول خود را عرضه کند که به‌جز ضرر سود دیگری برای آن‌ها ندارد.

اگر چه همه ساله بخشی از محصولات مازاد این استان راهی کشور های همسایه می شد و لذا محصولی روی زمین نمی ماند اما امسال بیماری کرونا بازارهای هدف را نیز به تعطیلی کشانده است.

ارزانی سیب‌زمینی؛گرانی کرایه بار

احمد چراغ علی یکی از این کشاورزان است که می‌گوید: متأسفانه حتی در خواب هم این قیمت‌ها را نمی‌دیدیم!

وی به ما می‌گوید: قیمت سیب‌زمینی برحسب کیفیت در میدان بار به کیلویی ۷۰۰ تا یک هزار تومان رسیده و لذا برای کشاورز این قیمت‌ها به‌صرفه نیست.

وی ابراز می‌کند: این در حالی است که همین سیب‌زمینی ۷۰۰ تومانی در خراسان رضوی و یا استان تهران بیش از پنج هزار تومان فروخته می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا محصول خود را به سایر استان‌ها ارسال نمی‌کند می‌افزاید: تا قبل از برداشت اجاره کامیون دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود اما هم‌زمان با فصل برداشت و نیاز به کامیون لذا کامیون داران نیز به بهانه اینکه لاستیک و لوازم‌یدکی را گران می‌خرند کرایه حمل را بالابرده و لذا حمل بار با این قیمت های نجومی اصلا به‌صرفه اقتصادی نیست.

وی بابیان اینکه تا دو هفته پیش قیمت هر کیلو سیب‌زمینی افزون بر دو هزار تومان بود و لذا تولیدکنندگان نیز چندان شکایتی نداشتند افزود: اما در حال حاضر  قیمت کیلویی ۷۰۰ تومان به هیچ وجهه صرفه اقتصادی ندارد.

این کشاورز گلستانی با اشاره به اینکه چند روزی است برحسب اجبار محصول خود را در کناره جاده و به مسافران می‌فروشد به ما گفت: متأسفانه در کنار جاده نیز آن‌قدر بار برای فروش انبارشده و رقابت شدید است که حتی به‌صورت دست‌چین بیش از کیلویی  ۱۷۰۰ تومان خریدار ندارد و سیب‌زمینی به‌صورت کیسه‌ای بیش از کیلویی ۱۲۰۰ تومان به فروش نمی‌رسد.

 کرونا بلای جان تولیدکنندگان

در همین حال رئیس انجمن سیب‌زمینی‌کاران استان گلستان بابیان اینکه کرونا و به دنبال آن بر هم خوردن بازار صادرات یکی از مهم‌ترین دلایل بر هم خوردن عرضه و تقاضا است بیان کرد: سرمای فروردین‌ماه امسال موجب شد  تا برداشت محصول در مناطقی مانند جیرفت در استان کرمان به تعویق بیفتد لذا امسال برداشت سیب‌زمینی در استان گلستان با برداشت همین محصول در استان کرمان هم‌زمان‌شده و لذا این هم‌زمانی موجب فراوانی محصول و از طرفی کاهش فروش و تقاضا شده است.

رمضان مقصود لو با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۲۰ درصد از محصول مزارع گلستان برداشت‌شده است، گفت: پیش‌بینی‌ می‌کنیم امسال حدود ۱۲۰ هزار تن سیب‌زمینی در استان تولید شود.

در انتظار بازگشایی مرزها

مقصود لو بابیان اینکه هم‌اکنون صادرات از مرزهای زمینی و ریلی گلستان متوقف است، اضافه کرد: سال گذشته حدود ۱۲ هزار تن سیب‌زمینی از گلستان صادر شد اما امسال فقط یک محموله ۱۰۰ تنی از طریق دریا صادرشده است و امیدواریم با بازگشایی مرز در روزهای آینده و ازسرگیری صادرات مشکلات به حداقل برسد.

امسال برداشت سیب‌زمینی در استان گلستان با برداشت همین محصول در استان کرمان هم‌زمان‌شده و لذا این هم‌زمانی موجب فراوانی محصول و از طرفی کاهش فروش و تقاضا شده است

وی به دلیل خریداری نکردن کارخانجات هم اشاره و بیان کرد: کارخانجات آمادگی لازم برای خرید محصول کشاورزان رادارند و رایزنی‌ها در این زمینه انجام‌شده اما به دلیل بارندگی‌های طولانی‌مدت در فصل بهار، قند سیب‌زمینی گلستان هنوز احیاء نشده و به درد صنایع نمی‌خورد.

خرید تضمینی

اگرچه بسیاری از کشاورزان در این مواقع انتظار دارند تا دولت به هر شکل ممکن وارد عمل شده و با خرید تضمینی و یا صادرات محصول به کمک آن‌ها بیاید اما ظاهراً هنوز از اقدامات دولتی در این راستا خبری نیست.

بسیاری از کشاورزان در این راستا معتقدند البته خرید تضمینی دولت اگرچه نجات‌دهنده است اما به دلیل قیمت اندک برای ولید کننده سود چندانی ندارد.

در همین رابطه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی بابیان اینکه قیمت خرید تضمینی به ازای هر کیلو محصول سیب‌زمینی ۶۰۰ تومان مصوب شده است بیان کرد: اگر قیمت این محصول هم چنان مانند هفته گذشته روند نزولی را طی کند به‌طور حتم دولت وارد عمل شده و خرید تضمینی را آغاز می‌کند.

محمدرضا عباسی بابیان اینکه در سال زراعی جاری شش هزار و ۵۰۰ هکتار سیب‌زمینی در گلستان کشت‌شده و پیش‌بینی می‌کنیم ۱۵۰ هزار تن محصول برداشت شود ادامه داد: در حال حاضر با توجه به نرخ این محصول در استان‌های هم‌جوار لذا به نظر می‌رسد که این روند نزولی قیمت به‌صورت موقتی بوده و پایدار نباشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گلستان سیب زمینی بسیاری از کشاورزان استان گلستان سیب زمینی خرید تضمینی هزار تومان ۷۰۰ تومان هم زمان قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۸۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگزین اسکناس کیلویی

خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد.

تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بودیم. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روز‌های گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰ دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آن‌ها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که «دنیای‌اقتصاد» پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته بود سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که پیشتر به آن اشاره کرده بودیم، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم؛ بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هر چند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشور‌ها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند.

این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آن‌ها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیر‌های پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصاد‌های پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آن‌ها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند؛ بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود.

به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد بالغ بر ۱۰ درصد خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی
  • مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی/ برنجی که فروش نمی‌رود‌
  • خسارت کشاورزان خوزستانی در کمترین زمان پرداخت می‌شود
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد