Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-07@17:06:42 GMT

گزیده‌های نفتی هفته

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۹۰۰۷

گزیده‌های نفتی هفته

هشدار رئیس جمهوری به آمریکایی‌ها درباره نفتکش‌های ایرانی در کارائیب، گفت‌وگو رادیویی وزیر نفت با محوریت اولویت‌های صنعت نفت در سال ۹۹، هزینه‌کرد ۱۲۰ میلیارد ریالی نفت‌خیز جنوب در آبرسانی غیزانیه و آغاز به‌کار مجلس یازدهم را می‌توانید در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

زمان درگیری نیست: وزیر نفت این هفته در گفت‌وگویی با رادیو اقتصاد، از تداوم توسعه میدان‌های غرب کارون، تکمیل بخش دریایی پارس جنوبی و اجرای عملیات فاز ۱۱، اجرای طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک و بهره‌برداری از طرح‌های جهش دوم صنعت پتروشیمی به‌عنوان مهمترین اولویت‌های صنعت نفت در سال ۹۹ نام برد و این خبر را داد که متقاضیان ساخت پالایشگاه با استفاده از سرمایه مردمی تا ۱۵ خردادماه فرصت دارند مطالعات فنی و اقتصادی خود را در اختیار وزارت نفت قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنگنه در این گفت‌وگو پیش‌بینی قیمت نفت را سخت و وضع تقاضا را مبهم دانست و رفتار آمریکا با ایران را مصداق جنایت علیه بشریت خواند و خواستار آن شد در این شرایط همه با همکاری و روحیه جهادی در مسیر رفع مشکلات مردم و توسعه کشور قدم بردارند؛ اکنون زمان درگیری و پرداختن به مسائل حاشیه‌ای نیست.

کریم زبیدی، مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت هم این هفته از دغدغه جدی وزارت نفت برای ایجاد اشتغال گفت و تعریف طرح‌های کلانی مانند طرح نگهداشت و تولید را همسو با این موضوع دانست و تاکید کرد: واقعیت‌های امروز بازار نفت و شرایط تحریمی اقتصاد ایران را نمی‌توان نادیده گرفت. وی همچنین به ابهام ایجادشده درباره نحوه بکه‌ارگیری دکل‌های ملی حفاری هم واکنش نشان داد و با این یادآوری که کمی بیش از نصف مجموع دکل‌های موجود در کشور در اختیار شرکت ملی حفاری است، گفت: اگر این شرکت شرایط کسب‌وکار جدید را لحاظ نکند، دیر یا زود از رقبای دیگرش عقب خواهد افتاد. در دیگر شرکت‌ها هم نیروی انسانی همین مملکت مشغول فعالیت‌ هستند و بیکاری آنان نیز جای نگرانی دارد. 

شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب هم این هفته اعلام کرد: پروژه آبرسانی به غیزانیه از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان در حال اجرا بوده‌ است که در این میان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، بخشی از اعتبار این پروژه به میزان ۱۲۰ میلیارد ریال را متعهد شده و در زمان مقرر تخصیص داده است.

حمید قاسمی ده‌چشمه، قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران هم این هفته خبر داد: طرح رایگان گازسوز کردن خودروهای عمومی با گازسوز کردن ۶۰۰ دستگاه وانت‌بار کلید خورده است.

آغاز به‌کار مجلس یازدهم: رئیس‌جمهوری در گفت‌وگو با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر که سوم خردادماه بصورت تلفنی انجام شد، تاکید کرد: اگر نفتکش‌های ما در دریای کارائیب یا در هر کجا از جهان از سوی آمریکایی‌ها دچار مشکل شوند، متقابل برای آنها مشکل به‌وجود خواهد آمد. امیر قطر هم در این گفت‌وگو عنوان کرد که ما مخالف هرگونه تنش هستیم و برای کاهش تنش‌ها همه تلاش خود را انجام خواهیم داد.

حسن روحانی همچنین این هفته در گفت‌وگویی با وزیر نفت بر ضرورت تسریع فرآیند تکمیل و توسعه طرح‌ها و پروژه‌های صنعت نفت در بخش‌های مختلف نفت، گاز و پتروشیمی تأکید کرد.

مجلس یازدهم هم این هفته آغاز به‌کار کرد و منتخبان مجلس محمدباقر قالیباف، نماینده تهران را برای مدت یکسال به عنوان رئیس مجلس انتخاب کردند. رئیس جمهوری در بخشی از سخنان خود در آیین گشایش مجلس یازدهم اعلام کرد که در سایه راهبرد گشایش و پیشرفت در کشور توانستیم از ۵۲ میلیون لیتر بنزین به تولید روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین برسیم و در زمینه تولید گاز آنچنان خودکفا شدیم که امروز حدود هزار میلیون مترمکعب در روز تولید داریم.

انتخاب سخت یک جایگزین: امیرحسین زمانی‌نیا، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت که با درگذشت حسین کاظم‌پور اردبیلی، سرپرستی نماینده ایران در هیئت عامل اوپک را به عهده گرفته است در گفت‌وگویی با خبرگزاری پلتس از نقش زنده یاد کاظم‌پور اردبیلی در حفظ جایگاه ایران در مجامع بین الملل انرژی و سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گفت و یافتن جایگزین برای ایشان را سخت عنوان کرد و به این پرسش که ایران هم زنده‌یاد کاظم‌پور اردبیلی را و هم سهم خود از بازار نفت را به دلیل تحریم‌ها از دست داده است. آیا این مسئله برای شما نگران‌کننده است؟ پاسخ داد: دوست ندارم از کلمه «نگران‌کننده» استفاده کنم. چالش ما بیشتر شده است. تولید کم است، بازار بسیار محدود است، تحریم‌های ناعادلانه ایالات متحده همچنان علیه ایران پابرجاست، مصرف کاهش یافته است و مسئله ویروس کرونا نیز مشکلات را دو چندان کرده است. به همین دلیل پیش از این گفتم مسائل از لحاظ امنیتی، اقتصادی و نفتی بسیار پیچیده و چالش‌برانگیز شده‌اند.

محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک هم این هفته واکنش بازار نفت به کاهش بی سابقه تولید اوپک پلاس را مطلوب دانست و اعلام کرد که بالا رفتن قیمت نفت و پایبندی اعضای اوپک به توافق کاهش تولید اخیر این سازمان، سبب افزایش انگیزه اعضای آن شده است. وزارت انرژی روسیه هم در توئیتی به نقل از الکساندر نواک، وزیر انرژی این کشور، اعلام کرد که انتظار می‌رود عرضه و تقاضای جهانی نفت در دو ماه آینده میلادی به توازن برسد. فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی هم اعلام کرد مصرف جهانی نفت هنوز به دوران اوج و افول خود نرسیده است و این مسئله امید به اینکه شیوع ویروس کرونا سبب پایین ماندن تقاضا و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود را تضعیف کرده است.

صادرات نفت روسیه به چین هم از دیگر اخبار این هفته در بخش بین الملل بوده است که خبرگزاری رویترز آن را اعلام کرد: « داده‌های منتشر شده اداره گمرک چین در روز پنجشنبه (یکم خردادماه) نشان داد روسیه در فروش نفت خام  به چین، طی ماه آوریل از عربستان سعودی پیشی گرفت. در حالی که پالایشگاه‌ها در خلال جنگ قیمتی مسکو و ریاض، مواد خام ارزان قیمت را خریدند، واردات چین از روسیه در این ماه، نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۸ درصد افزایش یافت.»

منبع: شانا

کلیدواژه: رئیس جمهوری حسن روحانی نفتكش ونزوئلا وزیر نفت بیژن زنگنه اوپک پلاس مجلس یازدهم مجلس یازدهم هم این هفته گفت وگو شرکت ملی وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۹۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: مکمل‌ها بازار پرمصرفی دارند و خیلی‌ها هم به دنبال برند خارجی محصولات مورد نظرشان هستند. شاید همین مساله هم باعث شده که سودجویان محصولات تقلبی را با نام برند خارجی به مشتریانشان عرضه می‌کنند و هزار و یک آسیب برای سلامت آنها رقم می‌زنند. همین چند روز پیش بود که معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک از کشف ۲۲۰ قوطی مکمل ورزشی قاچاق و غیر مجاز در این شهر خبر داد.

پیشتر هم رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف ۵۴۳ قوطی پودر و ۶۱۶۰ عدد قرص بدنسازی تقلبی و قاچاق در ساختمانی واقع در بازار تهران خبر داده بودند. آن هم در حالی که چند سالی می‌شود، تمام مکمل‌های موجود در کشور در کارخانه‌های داروسازی ایران تولید می‌شوند و تقریبا هیچ وارداتی برای این محصول در کشور وجود ندارد.

این نکته را سیدمحمد ناصری، دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران هم تأکید می‌کند و به همشهری آنلاین می‌گوید: اگر در داروخانه‌ها، محصولی را تحت عنوان برند خارجی عرضه می‌کنند، همان‌هایی هستند که تحت لیسانس و فرمولاسیون شرکت خارجی از سوی شرکت‌های داخلی تولید شده‌اند و ادعای تولید آن توسط شرکت خارجی در کشور دیگر مورد تأیید نیست.

او تأکید می‌کند که تنها مرکز معتبر برای عرضه این محصولات هم داروخانه‌ها هستند و اگر در محلی خارج از این اصناف عرضه شوند، قاچاق و فاقد اصالت خواهند بود.

وضعیت تولید مکمل در کشور

ناصری با بیان این که تولید مکمل‌ها در کشور از حدود سال 98رونق جدی‌تری گرفت، عنوان می‌کند: مکمل‌ها پروسه قیمت‌گذاری بهتری نسبت به دارو دارند و به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های داروسازی به این سمت آمدند که در کنار محصولات دارویی مکمل‌ها را هم تولید کنند.

به گفته این فعال حوزه دارویی، ایران جزو کشورهایی است که تمام مکمل‌هایش در کارخانه‌های داروسازی تولید می‌شوند و چند شرکتی هم که هنوز تولید دارو ندارند، استانداردهایی که وزارت بهداشت از شرکت‌های دارویی مطالبه می‌کند را دارا هستند. این در حالی است که در سطح دنیا مکمل‌ها در سطح نزدیک‌تر به صنایع غذایی تولید می‌شوند.

محدودیت واردات

دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران درباره بازار واردات مکمل‌ها هم توضیح می‌دهد: رشد تولید مکمل‌ها در داخل کشور و همزمان محدودیت‌های منابع ارزی، وزارت بهداشت و وزارت صنعت و معدن را در این مسیر قرار داد که جلوی واردات مکمل‌ها را بگیرند. این تصمیم کاهش ارزبری برای کشور داشت چون تعداد زیادی از محصولات با وجود 10 تا 15تولیدکننده ضرورتی به واردات نداشتند.

خیلی‌ها در مراجعه به داروخانه، اصرار بر خرید محصول خارجی دارند اما نمی‌دانند که این محصولات خارجی را در کشور نداریم. به همین دلیل آن چیزی که در بسیاری موارد داروخانه‌ها به‌عنوان مکمل خارجی عرضه می‌کنند، همان محصولات تحت لیسانس است

او ادامه می‌دهد: البته این الگویی است که در کشورهای همسایه ایران هم وجود دارد. به جز واردات تعدادی از مکمل‌هایی که مربوط به برندهای معتبر دنیا هستند، آنها هم به سمت خودکفایی در تولید مکمل‌ها حرکت کرده‌اند. بر این اساس تقریبا هیچ واردات مکملی در کشور ما هم وجود ندارد.

داستان تولید مکمل‌ها

ناصری با بیان این که مکمل‌ها شامل ویتامین‌ها، مواد معدنی، ترکیبات ویتامین‌ها و مواد معدنی با عصاره‌های گیاهی، آمینواسیدها و پروتئین‌ها هستند، بیان می‌کند: تولید این محصولات به 2 صورت انجام می‌گیرد؛ آنهایی که با دانش فنی و فرمولاسیون شرکت‌های داخلی تولید می‌شوند و گروه دوم هم تحت لیسانس و فرمولاسیون شرکت خارجی در حال تولید هستند. این محصولات هم همان برندی هستند که شرکت خارجی سازنده اولیه، ساخت و دانش فنی آن را به شرکت ایرانی منتقل کرده و درنهایت محصول با همان نام و برند خارجی تولید می‌شود.

البته به گفته این فعال حوزه دارو، واردات مواد اولیه مکمل‌ها همچنان انجام می‌شود و در این باره توضیح می‌دهد: همانقدر که در حوزه تولید محصولات آماده‌مصرف پیشرفت کرده‌ایم در حوزه مواداولیه مکمل‌ها پیشرفتی نداشتیم. در بسیاری موارد مولتی ویتامین مینرال که محصول تولیدشده یک شرکت ایرانی یا تحت لیسانس یک شرکت خارجی است، مواداولیه با احتمال زیاد وارداتی هستند.

ماجرای فروش خارجی‌ها در داروخانه‌ها

او درباره عرضه مکمل‌های خارجی در بازار مصرف هم می‌گوید: یکی از مشکلات این حوزه تقاضای مردم برای خرید مکمل‌های خارجی است که البته به فرهنگ مصرف کالای خارجی در مردم ایران مربوط می‌شود و فقط شامل مکمل‌ها نیست. مردم ما زمانی که می‌خواهند کفش هم بخرند، اگر پول کافی داشته باشند، ایرانی نمی‌خرند.

ناصری ادامه می‌دهد: این فرهنگ زمانی مشکل ایجاد می‌کند که فرد در مراجعه به داروخانه، اصرار بر خرید محصول خارجی دارد اما نمی‌داند که این محصولات خارجی را در کشور نداریم. به همین دلیل آن چیزی که در بسیاری موارد داروخانه‌ها به‌عنوان مکمل خارجی عرضه می‌کنند، همان محصولات تحت لیسانس است که تحت نام برند یک شرکت خارجی در داخل کشور تولید می‌شود. اما روی جعبه تمامی این محصولات، ساخت ایران قید شده است.

بیشترین تقلب در این مکمل‌ها

ناصری درباره محصولات تقلبی موجود در بازار هم بیان می‌کند: بیشترین سهم قاچاق و تقلب در این محصولات درباره مکمل‌های ورزشی است که خارج از چرخه اصلی عرضه این محصولات یعنی داروخانه‌ها فروخته می‌شوند. این مکمل‌ها به‌صورت پودر تهیه می‌شوند و به تکنولوژی پیچیده برای ساخت هم نیاز ندارند.

تقاضا برای نمونه خارجی مکمل‌ها در کشور بالاست و به همین دلیل سودجویان به‌دنبال نمونه‌های تقلبی این مکمل‌ها در کشورهای همسایه هستند

او با بیان این که تخلفات درباره مکمل‌های ورزشی به‌دلیل مصرف از سوی جوان‌ها و اثربخشی برخی از آنها بیشتر است، عنوان می‌کند: آنها یک پودر پروتئینی قاچاق می‌خرند و آن را مؤثرتر می‌دانند اما آگاه نیستند که دلیل این اثربخشی، داروها و مواد نیروزای غیرمجازی است که به این پودرها اضافه شده، اما این اثربخشی جذابیت محصول را برای مصرف‌کننده بیشتر می‌کند

روش‌های تشخیص مکمل اصل از تقلبی

دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران در پاسخ به این سؤال که آیا راهکاری برای تشخیص محصول تقلبی از اصل وجود دارد، به سه نکته اشاره می‌کند و می‌گوید: اول اینکه تمام محصولات ایرانی و تحت لیسانس که در کشور تولید می‌شوند در سامانه وزارت بهداشت از طریق برچسب اصالت قابل رهیابی هستند. نکته دوم اینکه عرضه مکمل‌ها شامل قرص، کپسول، قرص جوشان و پودرهای بدنسازی خارج از داروخانه ممنوع است و هر کدام از آنها اگر خارج از داروخانه خریداری شود فاقد اصالت است؛ یعنی براساس سیکل قانونی وارد یا تولید نشده است.

او درباره نکته سوم هم بیان می‌کند: داروخانه‌ها اجازه فروش اقلام قاچاق را ندارند و این کار یک تخلف بسیار جدی و با جرایم سنگین است. آنها اجازه ندارند حتی محصولی که از طریق چمدانی و مسافران وارد شده را عرضه کنند. نکته مهم اینکه بسیاری از محصولاتی که در سطح عرضه خارج از داروخانه‌ها فروخته می‌شوند، تقلبی هستند و از مجرای قانونی هم به کشور وارد نشده‌اند.

البته به تاکید ناصری، تقاضا برای نمونه خارجی مکمل‌ها در کشور بالاست و به همین دلیل سودجویان به‌دنبال نمونه‌های تقلبی این مکمل‌ها در کشورهای همسایه هستند.

ناصری تأکید می‌کند: اگر داروخانه‌ای اقدام به تحویل مکملی کند که برچسب اصالت وزارت بهداشت را نداشته باشد، این اقدام تخلف است اما مشکل اینجاست که هر قدر داروخانه‌ها می‌خواهند داروی مجاز عرضه کنند، مردم با وجود تقاضای بالا، آنها را به این سمت هل می‌دهند و این مشکل درباره سایر محصولات مثل داروها و لوازم بهداشتی‌ها هم وجود دارد. البته این تأیید چنین تخلفی از سوی داروخانه‌ها نیست.

کد خبر 849195 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مکمل‌های دارویی خبر مهم مکمل‌های غذایی

دیگر خبرها

  • اهمیت کارگر و اثر کار و تولید در اقتصاد بر کسی پوشیده نیست
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • تولید و مصرف گاز در ایران سربه‌سر شده است
  • ایران موفق به تولید زیردریایی هدایت پذیر از راه دور شد
  • لغو دو پرواز ایلام - تهران به علت شرایط نامساعد جوی
  • تعمیرات پلاژ بانوان و احداث پلاژ آقایان در جزیره خارگ اجرا می‌شود
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟