Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@08:24:37 GMT

تاثیر بیماری کووید-۱۹ بر روی سیستم عصبی مرکزی

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۰۳۸۰

تاثیر بیماری کووید-۱۹ بر روی سیستم عصبی مرکزی

پژوهشگران "دانشگاه سینسیناتی" (University of Cincinnati) آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند "وضعیت روانی تغییریافته" و "سکته مغزی" شایعترین علائم عصبی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است.

به گزارش قدس آنلاینو به نقل از تک اکسپلوریست، این مطالعه جدید که توسط دانشمندان دانشگاه سینسیناتی آمریکا و چهار موسسه ایتالیایی در مورد تصویربرداری عصبی و علائم عصبی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ انجام شده است، ممکن است تأثیر جدی ویروس کرونا بر روی سیستم عصبی مرکزی را آشکار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این الگوهای تازه کشف شده می‌توانند به پزشکان کمک کنند تا بهتر و زودتر ارتباط برخی علائم با بیماری کووید-۱۹ را درک کرده و تشخیص دهند.

بنابر مطالعات، تعداد اندکی از مبتلایان دارای علائم عصبی بوده‌اند. طی این مطالعه دانشمندان علائم عصبی و یافته‌های تصویربرداری بیماران مبتلا به کووید-۱۹ سه مؤسسه اصلی در ایتالیا یعنی "دانشگاه برشا"، "دانشگاه پیمونت شرقی نوارا" و "دانشگاه ساساری" را مورد بررسی قرار دادند.

این مطالعه شامل بررسی تصاویر مربوط به ۷۲۵ بیمار بستری مبتلا به بیماری کووید-۱۹ بین ۲۹ فوریه و ۴ آوریل بود. از این تعداد، ۱۰۸ مورد (۱۵درصد) دارای علائم عصبی شدید بودند و تصویربرداری از مغز یا ستون فقرات بر روی آنها انجام شده بود. از مغز بیشتر بیماران (۹۹درصد) سی تی اسکن گرفته شده بود، در حالی که در ۱۶درصد از بیماران سی تی اسکن سر و گردن و در ۱۸ درصد از بیماران ام.آر.آی مغز انجام شده بود.

دانشمندان دریافتند که ۵۹ درصد از بیماران دارای علائمی مانند وضعیت روانی تغییریافته بودند و ۳۱درصد نیز دچار سکته مغزی شده‌اند که این مورد شایع‌ترین علامت عصبی این بیماری است. محققان اظهار کردند از دیگر علائم این بیماری که در بیماران مشاهده شد، می‌توان به سردرد (۱۲درصد از بیماران)، تشنج (۹درصد ازبیماران) و سرگیجه (۴درصد ازبیماران) اشاره کرد.

"عبدالقادر محمدی" (Abdelkader Mahammedi)، استاد رادیولوژی و یکی از محققان این مطالعه گفت: از این ۱۰۸ بیمار، ۲۹ یا ۳۱ درصد هیچ تاریخچه/ شرح حال پزشکی نداشتند. از این تعداد ما در ۱۰ نفر از بیماران ۱۶ تا ۶۲ سال شاهد سکته مغزی بودیم و دو نفر نیز خونریزی مغزی داشتند. در ۶۶ یا ۷۱ درصد از سی‌تی اسکن این بیماران هیچ گونه علائمی نمایان نبود؛ از این تعداد با مشاهده ام.آر.آی در ۷ مورد (۳۵درصد) شاهد ناهنجاری‌هایی در مغز بودیم.

وی افزود: وضعیت روانی تغییریافته در بزرگسالان بیشتر دیده می‌شود. اگرچه این مطالعه بیشتر روشن می‌کند که ویژگی‌های عصبی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ متفاوت است و وضعیت روانی تغییریافته و سکته مغزی شایع‌ترین علائم در بیماران است، اما هنوز تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کرونا سیستم عصبی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ درصد از بیماران علائم عصبی سکته مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۰۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۹ همت اعتبار برای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی ناصحی، روز دوشنبه در نشست خبری گفت: حدود ۲ سال از عمر صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌گذرد. هنگامی که این صندوق ایجاد شد، میزان بودجه تخصیص یافته معادل ۵ همت (۵ هزار میلیارد تومان) بود و در سال گذشته به ۷ همت رسید.

وی ادامه داد: در حال حاضر، میزان بودجه تخصیص یافته صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج در سال جاری معادل ۹ همت است.

ناصحی با بیان اینکه موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در کانون توجه قرار گرفته است، افزود: دولت و وزارت بهداشت به موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج توجه کرده‌اند و بیمه‌های پایه در جهت پوشش خدمات گام برداشته‌اند. حدود ۲ سال از عمر صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌گذرد اما از شاکله بسیار خوبی برخوردار است.

وی درباره بیماری‌های تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: ۱۰۷ گروه از بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش قرار دارند.

کد خبر 6098116 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • اختصاص ۹ همت اعتبار برای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج
  • تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»