Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@21:47:39 GMT

۲۰۲۰، بدترین سال برای بورس‌های دنیا

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۱۰۳۵

 به گزارش اکوفارس به نقل از رویترز، سال جاری میلادی بدترین سال برای بسیاری از بازارهای سهام دنیا طی حداقل یک دهه گذشته خواهد بود. ولی نظرسنجی رویترز از بسیاری از استراتژیست های بورس نشان می‌دهد شاخص های اصلی سهام پایین ترین حد خود را در ماه مارس پشت سر گذاشته اند.

 اطلاعات اقتصاد کلان اشاره به یک رکود عمیق جهانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاددان ها و مدیران سرمایه انتظار دارند روند بهبود اقتصاد جهان آهسته و طولانی باشد.

 بازارهای سهام که از پول نقد بانکهای مرکزی پر شدهاند، طی دو ماه گذشته با انتظار یک روند بهبودی سریع و قدرتمند، رونق گرفته اند. این در شرایطی است که همه گیری ویروس کرونا همچنان ادامه دارد و بیش از 5.7 میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است.

 نظرسنجی رویترز از بیش از 250 تحلیلگر در سراسر آسیا، اروپا و آمریکا نشان داد پیش‌بینی‌ها بیشتر بر بازگشایی سریع اقتصاد ها و کسب و کارها تمرکز یافته است. انتظار می‌رود 11 شاخص از 17 شاخص برتر دنیا تا پایان سال جاری میلادی رشد کنند.

 حدود 70 درصد از تحلیلگرانی که در این نظرسنجی شرکت کرده اند عقیده دارند بازار سهام بدترین شرایط خود را پشت سر گذاشته است.

 ولی هنوز خطرات بسیاری وجود دارد، مانند: موج دوم همه‌گیری ویروس کرونا، عدم اطمینان نسبت به افزایش درآمد شرکت ها، افزایش درگیری ها بین چین و آمریکا و انتخابات قریب‌الوقوع ریاست جمهوری آمریکا.

مایکل اوری، استراتژیست جهانی در روبوبانک عقیده دارد:« برخی بازارها به درستی واقعیت را نشان نمی دهند. قدرت بازارها در بالاترین حد آنها قرار ندارد و این واقعیت باید بیان شود».

به عقیده تحلیلگران، بازارهای سهام با محرک های مالی بانک های مرکزی و دولت ها سر پا مانده اند. ضعف اقتصاد کلان هم اهمیت دارد. به خاطر افزایش نرخ بیکاری و احتمال موج دوم همه گیری ویروس کرونا، روند بهبود اقتصاد جهان توسط مصرف کنندگان آهسته خواهد بود.

در حالی که آمریکا با بالاترین نرخ بیکاری از زمان بحران بزرگ اقتصادی دهه 1930 دست و پنجه نرم می کند، شاخص اس پی500  بیش از یک سوم از پایین ترین حد خود در بیست و سوم ماه مارس افزایش یافته است.

 علی رغم محرک‌های بی‌سابقه مالی، 17 شاخص بورس دنیا در سال جاری میلادی در محدوده قرمز قرار داشته اند و پیش بینی می شود 2020 را پایین تر از ارزش خود در ابتدای سال به پایان برسانند.

عملکرد 11 شاخص از 17 شاخص برتر دنیا بدترین حالت طی یک دهه گذشته خواهد بود و 8 شاخص از این یازده تا بدترین شرایط خود را از زمان بحران بزرگ اقتصادی تجربه می‌کنند.

در حالی که پیش بینی شده بود 2021 سال بهتری برای بازار سهام دنیا باشد، انتظار می رود تنها چهار شاخص افت خود در 2020 را جبران کنند و 16 شاخص حداقل تا 2022 هم به سطح قبل از ویروس کرونا باز نگردند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۱۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محرک جدید بورس

معاملات روز گذشته بورس تهران با واگرایی نماگر‌های سهامی پیگیری شد. در جریان معاملات روز گذشته بازار سهام، شاخص‌کل افت ۰.۵۸‌درصدی را ثبت کرد و در پله‌های ابتدایی کانال ۲‌میلیون و ۳۰۰‌هزار‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. به‌رغم افت شاخص‌کل در معاملات روز سه‏‏‏‌شنبه، شاخص هموزن با رشد ۰.۱۷‌درصدی همراه شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، از بهمن سال‌گذشته، نماد‌های شاخص‏‏‏‌ساز بیشتر در کانون توجه بازار قرار گرفته‌بودند و این موضوع در پیشتازی شاخص‌کل از شاخص هموزن نیز نمایان شد، اما در چند روز اخیر تقاضا به سمت نماد‌های کوچک رفته و در دو روز اخیر نیز شاخص هموزن عملکرد بهتری نسبت به شاخص‌کل داشته‌است. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار با افت ۰.۱۸‌درصدی همراه شد.

ارزش معاملات خرد بازار سهام که شامل سهام و حق‌تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۴ هزار و ۲۸۵‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد. همچنین در روز سه شنبه، ۵۳‌میلیارد‌تومان پول حقیقی وارد بازار شد.

روند دلار نیمایی

 به رغم اینکه بورس در ماه‌های اخیر هنوز به طور جدی به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد واکنش نشان نداده‌است و به نوعی دچار نوعی جاماندگی در بورس نسبت به سایر بازار‌ها و نرخ ارز هستیم، باید به این موضوع توجه داشت که بورس همچنان با ابهامات زیادی مواجه است که تا زمان زدوده شدن سایه این ابهامات از بازار، نمی‌توان به شکل‌گیری روند جدی در بازار خوشبین بود.

اختلاف نرخ دلار نیما با بازار آزاد در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مسائلی است که اهالی بازار اعتراض جدی به حبس آن در حوالی ۴۰‌هزار‌تومان دارند و به نظر بانک مرکزی در هفته‌های آتی، اجازه دهد تا نرخ نیمایی از محدوده‌های کنونی افزایش را تجربه کند که مطمئنا اثرات مثبت این موضوع در جریان معاملات پدیدار خواهد شد.

بررسی روند قیمتی دلار نیمایی نشان می‌دهد که این نرخ با رشد ۰.۴۲‌درصدی نسبت به‌روز گذشته همراه شده و در آستانه فتح کانال ۴۱‌هزار‌تومان قرار گرفته‌است. با شکافی که میان دلار بازار آزاد و دلار نیمایی ایجاد شده‌است، سیاستگذار دیر یا زود باید این شکاف ایجادشده را با افزایش دلار نیمایی پر کند و اثرات مثبت این موضوع در ماه‌های آتی در بازار نمایان خواهد شد.

در معاملات صندوق‌ها چه گذشت؟

در جریان معاملات روز گذشته، صندوق‌های طلا یکدست سرخ‌پوش شدند. معاملات اونس طلا در بازار جهانی در روز گذشته با افت ۱.۳۳‌درصدی نسبت به جلسه معاملاتی قبل پیگیری شد و دلار نیز در لحظه تنظیم این گزارش (ساعت۱۵ روز سه شنبه) با اندکی کاهش نسبت به‌روز قبل معامله می‌شد. برآیند دو عامل فوق سبب شد تا تابلوی معاملات صندوق‌های طلا، رنگ قرمز به خود بگیرد.

با افت قیمتی که در روز گذشته در معاملات صندوق‌های طلا به‌وقوع پیوست، حباب این نوع از صندوق‌ها با کاهش معناداری مواجه شد و حتی برخی از این صندوق‌ها به زیر NAV رسیدند. از سوی دیگر شنیده‌ها حاکی از آن است که به‌زودی صندوق جدیدی در حوزه املاک و مستغلات در بازار پذیره‌نویسی خواهد شد. به‌نظر می‌رسد که با افزایش تعداد صندوق‌های مختلف و پذیره نویسی صندوق‌های جدید در بازار، توجه به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازار همچنان ادامه‌دار باشد.

صندوق‌های اهرمی حاضر در بازار نیز روز گذشته با افت قیمت همراه شدند. نکته قابل‌توجه در چند وقت اخیر این است که صندوق‌های اهرمی به‌نوعی تبدیل به لیدر بازار شده‌اند و اهالی بازار به‌دقت جریان معاملات این صندوق‌ها را رصد می‌کنند. نکته قابل‌توجه معاملات روز گذشه بورس تهران، رشد قیمت صندوق‌های بخشی خودرویی بود. با توجه به رشد سبزپوشی سهام خودرویی در روز گذشته، این صندوق‌ها با اقبال خریداران همراه شدند.

تجدیدارزیابی

موضوع تجدیدارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی در سال‌گذشته برای مقاطعی در بازار مطرح و سبب شد تا بازار برای چند روز هم که شده، جانی تازه به خود بگیرد، اما مسکوت ماندن این موضوع و به‌ورطه عمل نرسیدن آن، بازار را با ابهامات آتی مواجه کرد و بازار نتوانست از این آیتم به‌عنوان محرکی برای رشد خود استفاده کند.

به‌نظر می‌رسد که باید اتحادی همگانی در راستای به حقیقت بدل‌کردن این موضوع در تالار شیشه‌ای شکل بگیرد و رسانه‌های بورسی و اقتصادی به هر رنگ و رخساری که شده، به این موضوع بپردازند تا گامی بزرگ در جهت به روزرسانی دارایی‌های شرکت‌های بورسی برداشته شود. به هر روی باید منتظر ماند و دید که در سالی که جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده، سیاست‌های اقتصادی به کدامین سمت و سو خواهد رفت و آیا از بستر بازار سهام برای تامین مالی طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ اقتصادی استفاده خواهد شد، یا خیر؟

دیگر خبرها

  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • شاخص بورس یک‌هزار واحد رشد کرد
  • رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • شاخص بورس امروز ۵ اردیبهشت/رشد۱۰۷۱ واحدی
  • محرک جدید بورس
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • لحظه به لحظه با بورس / افزایش ۸۱۸ واحدی شاخص کل
  • افزایش ۸۱۸ واحدی شاخص کل بورس