Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@18:13:55 GMT

کووید ۱۹ سرسخت تر از گرما است

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۲۴۸۱

کووید ۱۹ سرسخت تر از گرما است

تصور بسیاری از متخصصان این بود که با گرم شدن هوا، کرونا مقاومت خود را از دست داده و از بین می رود، اما روند رو به رشد بیماران مبتلا به کرونا در استان های جنوبی نشان داد که گرما هم حریف ویروس کرونا نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، هوای استان هرمزگان بعد از فروردین به شدت گرم شده است اما بر خلاف تصور متخصصان و مردم، کرونا سرسخت تر از گرما است؛ زیرا تعداد مبتلایان در هرمزگان روز به روز در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته متخصصان؛ در ماه های گرم سال به صورت دوره ای، فراوانی عفونت های دستگاه تنفسی کاهش پیدا می کند اما در رابطه با ویروس کرونا متاسفانه این امر ثابت نشده است.


در مطالعات مختلف این امر به اثبات رسیده که کرونا با گرمای هوا از بین نمی رود و حتی در دمای بالای ۴۷ درجه سانتی گراد هم قابل انتقال است.


دکتر « حسین »، فرشیدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این باره می گوید: روزانه تست بیش از ۱۰۰بیمار مشکوک مبتلا به کرونا در هرمزگان مثبت می شود.

 


وی می افزاید: به نظر می رسد متاسفانه هرمزگانی ها موارد حفاظتی را کمتر رعایت می کنند.


حالا که به گفته مسولان گرما هم نتوانسته کرونا را شکست دهد، حداقل مردم باید بیشتر رعایت کنند زیرا  تراکم جمعیت و رعایت نکردن نکات بهداشتی در شهرهای هرمزگان بسیار نگران کننده است.


با حضور در بازار های شهر بندرعباس و محل های پر رفت و آمد نکته ای که مشهود و ناراحت کننده است، عدم استفاده از ماسک توسط شهروندان است.


از شهروندی که در داروخانه خیلی شلوغ حضور یافته علت عدم استفاده از ماسک را جویا شدیم، که در پاسخ می گوید: تنفس در ماسک مشکل است.

 

اما شاید یکی از دلایل شیوع کرونا از سرگیری فعالیت های بسیاری از صنوف باشد.


یکی از  فروشندگان وسایل آرایشی نیز می گوید: تعداد مشتری ها روزانه زیاد است و اکثرا ماسک ندارند  و فاصله را هم رعایت نمی کنند و ما هم به دلیل جلوگیری از رکود کسب و کارمان مجبوریم تحمل کنیم.

 


از طرف دیگر رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان می گوید: علت بیشتر شدن تعداد مبتلایان از افزایش آزمایش ها هم ناشی می شود.


دکتر فرشیدی می گوید: به دنبال پیداکردن موارد مثبت قطعا از افرادی که با این فرد مثبت ارتباط داشتند نیز تست گرفته می شود و در تست های جمعی عمدتا افرادی که بدون علامت هستند پیدا می شوند‌.


اما در این شرایط سخت مردم همچنان باید به سه نکته اصلی توجه کنند


« فاطمه نوروزیان »، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز می گوید: ماسک  زدن به خصوص در مکان های مسقف، رعایت فاصله اجتماعی حدود ۲ متر و ضدعفونی کردن و بهداشت دست ها از مهمترین موارد بهداشتی است که همشهریان باید  رعایت کنند.

 


هرچند که باید به حضور ویروس کرونا عادت کنیم، اما این عادت نباید منجر به بی تفاوتی نسبت به این ویروس خطرناک شود.


از شواهد موجود مشخص است ویروس کرونا برای مدت ها میهمان ناخوانده زندگی ما خواهد بود، شرایطی که ایجاب می کند با رعایت توصیه متخصصان تغییراتی در سبک زندگی خودمان ایجاد کنیم.

 

 

 

پایان پیام/88

منبع: شبستان

کلیدواژه: شیوع کووید ۱۹ کرونا گرمای هوا هرمزگان ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۲۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سمپوزیوم بررسی چالش‌های فرهنگی و اجرایی برنامه پزشکی خانواده، گفت: در طرح ملی پزشک خانواده، اقناع همکاران، مردم و فرهنگ عمومی پیش نیاز موفقیت اجرای آن خواهد بود. از طرفی مداخلات بزرگ در عرصه سلامت باید با متانت و دور از شتابزدگی انجام شوند.

وی، به هنگام سازی ماژول‌های مورد نیاز حوزه سلامت را برای اجرای این طرح ملی ضروری دانست و اظهار کرد: سالمندی جامعه ایرانی یکی از مهمترین مسائلی است که باید در قالب طرح ملی پزشک خانواده مد نظر قرار گیرد. طبق تعریف اگر هفت درصد جامعه‌ای بالای ۶۵ سال سن داشته باشند، آن جامعه را سالمند می‌نامند.

زالی افزود: سالمندی دوران سخت و پررنجی است که می‌توان با ترویج فرهنگ سلامت سالمندی و اقدام برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌ها در نوجوانی همچون داشتن تغذیه سالم و ورزش، دوران سالمندی آسوده‌تری داشت.

وی ادامه داد: سالمندی و سالخوردگی شرایط متفاوتی را به افراد تحمیل می‌کند؛ بنابراین برنامه ریزی اجرای طرح ملی پزشک خانواده باید عمیق‌تر، دقیق‌تر و جامع‌تر، در قالب بسته خدماتی متفاوت‌تر از قبل با ساختار بومی ایرانی انجام شود.

زالی به تغییر در میزان شیوع سندرم متابولیک نیز به عنوان دیگر عامل مهم در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: افزایش یا کاهش ریسک فاکتور‌هایی نظیر فشارخون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به سبک زندگی افراد وابسته است و تغییر در آن بسیار زمان بر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۱۸ درصد از جمعیت تهران به فشارخون مبتلا هستند، از طرفی مصرف نمک در ایران ۳ تا ۷ برابر و مصرف شکر ۴.۵ برابر سرانه مصرف جهانی است. شناسایی، تغییر در ریسک فاکتورها، توجه به تغذیه و سبک زندگی از اهمیت بالایی برای کنترل شیوع سندرم متابولیک محسوب می‌شود.

زالی در ادامه به تأثیر تغییرات آب و هوا و وجود پدیده‌های بیولوژیک نظیر آلاینده‌ها بر سلامت مردم نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان می‌دهند گرما موجب افزایش میزان افسردگی و خشونت در افراد جامعه به ویژه زنان می‌شود.

وی تصریح کرد: احتمال شیوع بیماری‌های نوپدید عفونی نظیر کرونا از دیگر عواملی است که نظام سلامت را دچار بحران می‌کند. یکی از مهمترین عوامل در شیوع بیماری‌های ویروسی نزدیک شدن بیشتر بشر به زیستگاه حیوانات و گسترش طبیعت گردی است.

بر اهمیت توجه به تجارب تلخ گذشته در اجرای طرح پزشک خانواده تاکید کرد و گفت: در دوره قبل اجرای این طرح، دو استان اقدام به تجربه‌نگاری کردند، تحلیل و ارزیابی آن تجارب در عملکرد این دوره بسیار مؤثر خواهد بود؛ نگاه عمیق و واکاوانه، مطالعه مقالات و مستندات، ایجاد نظام ارزیابی مبتنی بر شواهد و آسیب شناسی در ادامه مسیر، به اجرای موفق طرح پزشک خانواده کمک می‌کند.

 زالی همچنین مطالعه عمیق در خصوص ساختار سلامت در کشور، توان نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC)، کمبود نیروی انسانی، بهسازی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده و تأمین فضای فیزیکی مورد نیاز را از اقدامات لازم برای آغاز اجرای طرح اعلام کرد و گفت: تأمین اعتبارات و بودجه مکفی نیز برای اجرای آن باید انجام شود.

وی با بیان مسائل موجود در حوزه بهداشت، افزود: طرح پزشکی خانواده، طرحی ملی است و باید با همکاری تمامی ارگان‌ها اجرایی شود تا به ثمر نشیند.

زالی از اجرای فاز اول این طرح در سه شهرستان فیروزکوه، اسلامشهر و شهر قدس در استان تهران خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود در فاز اول اجرا بالغ بر ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش طرح قرار گیرند که با توجه به فعالیت ۲ هزار و ۷۲۰ مراقب سلامت و ۲ هزار و ۳۳۰ پزشک، با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.

وی در پایان بر لزوم مراقبت از نظام PHC، هماهنگی با تغییرات داینامیک سلامت محور، تعریف بسته خدمتی متفاوت نسبت به قبل، تأمین اعتبارات و همکاری تمام ارگان‌ها در سطوح ملی تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!
  • یک پیش‌بینی ترسناک از هوای تابستان امسال
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • توزیع بیش از یک هزار لیتر سم رایگان در نیشابور
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • نامه جالب یک پدر برای خانواده اش درباره استفاده از کولر!
  • اوج گیری گرما در اروند