Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@10:28:15 GMT

از احیاء رباتیک در ایلام تا ساخت ماسک ضد ویروس

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۲۷۸۸

ایسنا/ایلام مخترع ایلامی که با اختراع ماسک ضد ویروس به جنگ کرونا آمده است، گفت: این ماسک طوری ساخته شده که بوسیله موادی درون فیلتر ، با منشور کردن کردن نور و ایجاد یکسری انفعالات ، باعث از بین بردن هر میکروب ، باکتری و ویروس در درون ماسک می شود و اگر ویروس با کمترین درصد خطا از فیلتر خارج شود ، نیروی قوی یونی که بوسیله سیستم ضد عفونی کننده الکتریکی تعبیه شده ، نابودی ویروس را در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دهه‌ی شصتی است و با همان انرژی و امید امروز به جنگ کرونا آمده است، کاردانی کنترل برق دارد و نخواسته است در رشته‌ی دیگری درسش را ادامه دهد، چون در ایلام امکان خواندن دوره کارشناسی برایش وجود نداشته است، اما می‌گوید بیش از کاردان، کار کرده است و از زحمات خود لذت می‌برد.

می‌گوید از 9 سالگی کارکرده‌ام، از خیاطی تا دست فروشی و بعد از گرفتن مدرک دانشگاه در مهدهای کودک و آن هم آموزش رباتیک تدریس کردم.

«حیدر حجازی یگانه» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: با تمام تلاش خود توانستم رباتیک را در سال 94 در ایلام زنده کنم،  و به نظرم موفق هم شدم و در سال 95 اولین مسابقه رباتیک را بین 44 نفر  از سراسر استان برگزار شد  که تبم دختران یکی از مدارس اول و برای حضور در مسابقات اختراعات هندوستان انتخاب شد.

وی با بیان اینکه برای موضوع سیل و آتش‌سوزی هم ابداعاتی به مدد رباتیک و الکترونیک داشته‌ام، تصریح کرد: پاورباد بهترین راه مقابله با آتش‌سوزی است که امیدوارم روزی با حمایت هایی که نیاز دارم این اختراع تقدیم طبیعت مظلوم سرزمینم کنم.

حجازی یگانه، که این بار ، با اختراع ماسک ضد ویروس به جنگ کرونا آمده است،  گفت: قطعاَ تلاشهای نخبگان ، مبتکران و مخترعان در انواع تولیدات مورد نیاز جامعه و خصوصاً شرایط کرونایی برای بازگشت و برقراری آرامش در سطح جامعه تاثیرگذار است و توجه مسئولان به نیازهای نخبگان در تسهیل این امر نقشی بی بدیل دارد .

وی ادامه داد: بنده با تخصص و علاقه ای که به الکترونیک دارم ، معمولا سعی می کنم برای هر اتفاقی که احتمال رفع آن با استفاده از تکنولوژی امکان‌پذیر است ایده پردازی کنم و معمولاً تمامی مبتکران نیز از این حیث مستثنی نیستند و به تبع آن هر فرد ایده پردازی بر حسب حرفه و تخصص خود در جهت رفع نیاز جامعه تلاش می کند.

مخترع جوان ایلامی تصریح کرد: بنده در حوزه دارو سازی و پزشکی مهارتی نداشتم ، اما این تفکر در ذهن بنده تداعی شد تا با اختراعی در حوزه تخصصی الکترونیک به ایده پردازی در حوزه پیشگیری و تنفس سالم مردم جامعه روی آورم.

وی خاطرنشان کرد : بعد از ایده پردازی‌های متعدد چندروزه  به چنین نتایجی رسیدم که می توان همزمان هم سالم باشیم و  هم اینکه اگر آلوده شدیم ، با تقویت سیستم ایمنی بدن ، امکان بهبود سریع را مهیا سازیم.

مخترع ماسک ضد ویروس در مورد قابلیت‌ها و کارکردهای ماسک ضد تصریح کرد: این ماسک طوری ساخته شده که بوسیله موادی درون فیلتر ، با منشور کردن کردن نور و ایجاد یکسری انفعالات ، باعث از بین بردن هر میکروب ، باکتری و ویروس در درون ماسک می شود و اگر ویروس با کمترین درصد خطا از فیلتر خارج شود ، نیروی قوی یونی که بوسیله سیستم ضد عفونی کننده الکتریکی تعبیه شده ، نابودی ویروس را در پی خواهد داشت.

حجازی ادامه داد: ماسک فیلتر دار با قابلیت ویروس کشی این کار را با سیستمهایی که در آن تعبیه شده انجام می دهد و نه تنها ویروس را از بین می برد ، بلکه در دم و بازدم تنفسی نیز هیچ ویروسی وارد ریه نمی شود و همچنین ویروسها در صورت مبتلا بودن فرد امکان انتقال به غیر را ندارند.

مخترع جوان ایلامی با بیان اینکه عدم نفوذ هرگونه بو و رایحه ای به داخل ماسک از دیگر قابلیت های این ماسک است ، ادامه داد : همین عملکرد ماسک بشدت برای بدن مفید بوده و استفاده کننده احساس آرامش خاصی دارد و باعث توازن بدنی و تقویت سیستم ایمنی می شود.

 حجازی ادامه داد: تولید ماسک ضد ویروس از مرحله ایده تا محصول را به تنهایی انجام دادم و متاسفانه شرایط مادی بنده به حدی وخیم شد که بدلیل تعطیل شدن کلاسهای تدریس رباتیک با بحران مالی زیادی مواجه شدم  و درآمدزایی من به صفر رسید و مجبور شدم از هزینه هایی که برای سایر اختراعاتم کنار گذاشته بودم استفاده کنم .

وی گفت:  چند بار به دلیل شرایط بد اقتصادی و نداشتن حامی مالی تصمیم ، به کنار گذاشتن این اختراع و ختم ادامه کارم داشتم ، اما هنگامی که در رسانه ملی و فضای مجازی زحمات کادر درمانی بیمارستانها و درد و رنج مردم را می دیدم  آیه " ما رمیت اذ رمیت و لکن الله رمی " در من تداعی شد و تلاشم برای تولید ماسک ضد ویروس مضاعف شد .

حجازی ادامه داد: نخبگان نیازمند توجه مسئولان هستند ، نخبگان گوش شنوایی می خواهند تا دغدغه های خود را بیان کنند و بنده هم به عنوان جوانی دغدغه مند ، از مسئولان می خواهم که در جهت ساخت و انبوه سازی ماسک ضد ویروس بنده را یاری کنند تا ضمن تسریع در ریشه کن کردن این بیماری ، بتوانم گامی در جهت اشتغال زایی و کارآفرینی برداریم.

وی ادامه داد: انتظار ما از مسئولان این است که وقتی محصولی ساخته می شود ، تشخیص اینکه این اختراع مورد نیاز جامعه یا صنعت خاصی است را  به کارشناسان بسپارند ، چرا که برای هر محصولی از مرحله ایده اولیه تا اختراع نهایی کارها و تلاشهای بسیاری صورت می گیرد و باید از این ظرفیت های فکری و ذهنی نهایت بهره برداری را کرد و مسئولان با حمایت از نخبگان و مبتکران موجبات رشد اقتصادی ، جهش تولید و حمایت از تولیدات داخلی را فراهم کنند .

این مخترع ایلامی گفت: در تلاش هستم تا در صورت حمایت مسئولان و تجاری سازی ماسک ضد ویروس و راه اندازی شرکت دانش بنیان ، نام این شرکت را با یکی از شهدای عزیز مزین کنیم ، چون این ماسک نقش سپر را دارد و شهدای عزیز نیز برای حفظ امنیت و آرامش مردم ، خود را سپر کردند و از جان خود برای امنیت جامعه گذشتند و دیدن پرپر شدن پرستاران غیرتی و از خود گذشتگی آنان همواره مشوق ما در خلق ایده‌های جدید است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی ماسک ضد ویروس ایده پردازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۲۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی

واحد احیاء مستقیم شماره ۲ شرکت احیا استیل فولاد بافت استان کرمان که با نانوکاتالیست‌های DRI ایرانی بارگذاری شده بود به مرحله راه‌اندازی رسید. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت احیا استیل فولاد بافت از جمله واحدهای احیاء مستقیم آهن کشور و در زمره شرکت‌های بزرگ در زمینه تولید محصول استراتژیک آهن اسفنجی با ظرفیتی بالغ بر 800 هزار تن در سال و مجموع سرمایه‌گذاری فاز نخست 460 میلیارد تومانی به شمار می‌آید.

عملیات اجرایی فاز دوم این واحد تولیدی در جهت محرومیت‌زدایی و ایجاد اشتغال و تولید آهن آلات در شهرستان بافت کرمان و در زمینی به مساحت 612 هکتار با تولید سالانه 25 میلیون تن گندله مورد بهره برداری قرار گرفته بود که در حال حاضر برای 300 نفر به صورت مستقیم و دو هزار و 500 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است. کارخانه احیا استیل فولاد بافت، بزرگترین مجتمع صنعتی منطقه در سطح سه شهرستان بافت، رابر و ارزوئیه است که از سال 1398 به بهره‌برداری رسیده است.

طی مناقصه برگزار شده، تولید و تحویل‌دهی نانوکاتالیست‌های DRI این واحد احیاء به شرکت گسترش فناوری خوارزمی واگذار شد.

کاربرد وسیع نانوکاتالیست‌های ایرانی؛ از تولید بنزین تا اوره و آمونیاک

شرکت دانش بنیان گسترش فناوری خوارزمی از جمله شرکت‌های مطرح فناوری نانو و از بزرگترین تولیدکننده‌های نانوکاتالیست‌های پیشرفته صنعتی، اکسید روی فعال و جاذب‌های سولفورزدایی در منطقه خاورمیانه است که تاکنون بیش از پنج هزار تن از انواع جاذب‌های سولفورزدایی را تولید و به مشتریان خود در صنایع مختلف فولاد، پالایش و پتروشیمی، تحویل‌دهی کرده است.

این شرکت نانوفناور با توسعه دانش فنی بازیابی فلزات پایه از کاتالیست‌‎های مستعمل، علاوه بر موفقیت‌های علمی و کسب جایزه طرح برتر جشنواره بین‌المللی خوارزمی، خط تولید شمش نیکل و بازیابی دیگر فلزات پایه را در میان دیگر خطوط تولید خود دارد و بدین وسیله بخش بزرگی از نیازهای خود به انواع فلزات پایه مورد استفاده در کاتالیست‌ها را مرتفع کرده است.

همکاری شرکت گسترش فناوری خوارزمی و مجتمع بزرگ احیا استیل فولاد بافت، پس از اجرای موفقیت‌آمیز و کامل قرارداد تولید و تحویل دهی نانوکاتالیست‌های ریفرمینگ احیاء مستقیم کارخانه فولاد بافت 2 و بارگذاری این نانوکاتالیست‌ها در این کارخانه، با عقد قرارداد خرید نانوکاتالیست‌های ریفرمینگ احیاء مستقیم مورد نیاز کارخانه شماره 1 فولاد بافت، وارد مرحله‌ای جدید شد و نانوکاتالیست‌های سفارش‌گذاری شده و مورد نیاز واحد احیاء مستقیم کارخانه شماره 1 فولاد بافت شامل نانوکاتالیست‌های ریفرمینگ فعال، نانوکاتالیست‌های ریفرمینگ نیمه فعال و نانوکاتالیست‌های خنثی، با بالاترین کیفیت در زمان بندی و موعد مقرر از سوی کارفرما، توسط این شرکت نانوفناور، تولید شده و به واحد صنعتی تحویل‌ داده شد.

فرآیند بارگذاری نانوکاتالیست‌های پیشرفته، با حضور نانوفناوران و متخصصان شرکت گسترش فناوری خوارزمی در تیر ماه 1402 طی دو هفته به طور کامل انجام شد. در این مرحله در مجموع، تعداد 270 تیوب ریفرمر واحد احیاء فولاد بافت 2 با نانوکاتالیست‌های تولیدی شرکت گسترش فناوری خوارزمی تحت نظارت نانوفناوران این شرکت بارگذاری شد.این واحد پس از طی مراحل اولیه، با نظارت کارشناسان و نانوفناوران شرکت خوارزمی، در فروردین ماه 1403 با موفقیت راه‌اندازی شد و اکنون به بهره‌برداری رسید.

با راه‌اندازی فاز دوم این پروژه که عملیات اجرایی آن به وسیله قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) و نظارت شرکت مهندسی برسو انجام شده است، ظرفیت تولید این مجتمع که پیش از این 800 هزار تن بود، به 1 میلیون و 600 هزار تن آهن اسفنجی در سال خواهد رسید. افزایش ظرفیت تولید در این مجموعه، دستاوردهای قابل توجهی برای فولاد بافت  که جزو هشت طرح فولادی شرکت ملی فولاد است خواهد داشت و با توجه به افزایش نیاز کشور در این زمینه، باعث افزایش فروش این واحد و تسهیل در تامین نیاز واحدهای فولادی می شود.

با بهره‌گیری از نانوکاتالیست‌های تولیدی شرکت گسترش فناوری خوارزمی، ورود این مجموعه به مدار تولید و دو برابر شدن ظرفیت آن، می‌توان انتظار داشت میزان تولید آهن اسفنجی در سال 1403، نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش یابد و برهمین اساس، فولاد بافت می تواند یکی از واحدهای اثرگذار در افزایش تولید آهن اسفنجی در سال 1403 باشد و بالتبع در کنار موضوع تامین نیاز کشور، دو برابر شدن ظرفیت تولید این واحد، بر میزان صادرات آن (به عنوان یکی از محصولات پرتقاضا در مقاصد صادراتی زنجیره ارزش فولاد) اثرگذاری قابل توجهی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • متدینین در مسئله عفاف و حجاب، منطقی بحث کنید
  • امام جمعه تهران خطاب به متدینین: انگ زدن به یکدیگر مصلحت نیست
  • بازگشت ستارگان خاک به آغوش دیارشان
  • بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز برای بافت‌های فرسوده پیگیری شود
  • طی سال گذشته ۱۵ واحد تولیدی در زنجان احیاء شد
  • ۱۵ واحد تولیدی در زنجان احیاء شد
  • بیش از ۶۰۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در ایلام در حال ساخت است
  • احیاء یک واحد تولیدی راکد بعد از ۱۰ سال
  • (ویدئو) استفاده از برانکارد رباتیک در جنگ اوکراین و روسیه
  • راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی