Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران در آئین تجلیل از قهرمانان سلامت و فعالان مرکز سلامت ایران مال، از نوع‌دوستی بی‌شائبه بنیان‌گذاران این مجموعه و زحمات مدیران و پرسنل سلامت و پشتیبانی و فنی ایران مال در بحران کرونا قدردانی کرد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ایران مال، آئین تجلیل از قهرمانان سلامت و فعالان مرکز سلامت ایران مال عصر سه شنبه ۶ خردادماه ۱۳۹۹ در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اسفندماه ۹۸ با شیوع کرونا بنیان‌گذاران ایران مال تصمیم به تعطیلی این مجموعه گرفته و فضای نمایشگاهی ایران مال را به‌منظور تبدیل به یک مرکز نقاهتگاهی – درمانی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی ایران قراردادند. به‌این‌ترتیب فضای نمایشگاهی ایران مال در مدت‌زمان کمتر از ۳ روز با حمایت بنیاد خیریه تات و کمک تیم فنی این مجموعه، به یک مرکز بیمارستانی – نقاهتگاهی ۳۰۰۰ تخت خوابی با تمام امکانات لازم تبدیل شد.

همچنین بنیاد خیریه تات ۱۰ هزار کیت تشخیص کرونا خریداری و به دانشگاه علوم پزشکی ایران اهدا کرد. در اوج بحران کرونا مرکز نقاهتگاهی – بیمارستانی ایران مال به ۲۲۰۰ نفر سرویس‌های درمانی ارائه کرد.

۲۵ اردیبهشت‌ماه ۹۹ با فروکش کردن بحران کرونا و اعلام عدم نیاز وزارت بهداشت، مرکز نقاهتگاهی – بیمارستانی ایران مال به‌طور کامل ضدعفونی و گندزدایی شد و به وضعیت نمایشگاهی بازگشت. این مرکز به‌زودی شاهد برگزاری اولین نمایشگاه مبلمان خواهد بود.

راه‌اندازی مرکز درمانی ۳۰۰۰ تختخوابی در کمتر از ۳ روز

در این مراسم دکتر فرزانه مسئول نقاهتگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران بابیان این‌که نقاهتگاه ایران مال طی بحران کرونا از ۲۰ بیمارستان استان تهران بیماران کوید ۱۹ مثبت را پذیرش کرد، گفت: تبدیل یک مرکز نمایشگاهی به مرکز درمانی ۳۰۰۰ تختخوابی ظرف مدت کمتر از ۳ روز، یک کار جهادی عظیم بود که با همکاری فشرده و تنگاتنگ میان مدیران و پرسنل سلامت و فنی ایران مال و همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی انجام شد. وی بیان کرد: ۱۰۰ نفر از تیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی در فضای درمانی ایران مال در کنار کادر سلامت ایران مال، کار کردند و ۲ نفر از آن‌ها به بیماری کرونا مبتلا شدند که خوشبختانه بهبود پیدا کردند.

نگرانی مانع خدمت گذاری ما نشد

در ادامه این مراسم علی صدر السادات رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت تجارت ایران مال طی سخنانی تلاش‌های صورت گرفته در مرکز درمانی ایران مال طی دوره شیوع اپیدمی کرونا را مورد تقدیر قرار داد. وی بابیان این‌که کرونا روابط انسان‌ها با خویشتن و دیگر انسان‌ها را دچار تحول کرده است، گفت: طی مدتی که مرکز درمانی ایران مال میزبان بیماران کرونایی بود سختی‌های فراوانی متحمل شدیم ولی شادی‌ها و نشاط‌هایی هم در خدمتگزاری داشتیم. وی افزود: انسان‌هایی در این مرکز خدمت کردند که خود در رنج و نگرانی بودند اما این رنج موجب تعلل آن‌ها در خدمت‌رسانی به بیماران نشد.

در ادامه مراسم تنی چند از بهبودیافتگان مرکز درمانی – نقاهتگاهی ایران مال به بیان تجربیات خود در مدت حضور در این مرکز پرداختند و از کادر درمانی و خدمت گذاران این مرکز و بنیان‌گذاران ایران مال تقدیر کردند.

سخنران بعدی این مراسم دکتر توکلی معاون درمان ستاد ملی مقابله با کرونا بود. وی اظهار کرد: مرکز درمانی ایران مال، ظرفیت فرادرمانی را که در جهان یک ظرفیت شناخته‌شده برای کمک به بخش درمانی کشورهاست، به‌خوبی اجرایی کرد. توکلی افزود: ایران مال به‌عنوان بخش خصوصی رسالت اجتماعی خود را به‌طور مثال‌زدنی انجام داد و جا دارد که از روحیه جهادی که در راه‌اندازی و خدمت‌رسانی این مرکز به وجود آمد، تقدیر کنیم.

رضایت حداکثری شهروندان تهرانی از مرکز درمانی ایران مال

در ادامه این مراسم دکتر زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا شهر تهران به سخنرانی پرداخت. وی با یادآوری ایام تاریک ابتدای شیوع کرونا و اخبار ناخوشایندی که به‌طور روزمره در این بحران منتشر می شد، اظهار کرد: ما در آن ایام در تشنگی مطلق اخبار خوب بودیم و راه‌اندازی مرکز درمانی ایران مال خبر بسیار سرورانگیزی بود که ذائقه مردم تهران را عوض کرد.

زالی بابیان این‌که این مرکز در ابتدا نام مرکز نقاهتگاهی را یدک می‌کشید اما در حد یک مرکز بیمارستانی تمام‌عیار و مجهز بود، افزود: تمام امکانات درمانی در حد یک بیمارستان مجهز اینجا فراهم بود و با این امکانات مرکز درمانی ایران مال شخصیت بیمارستانی پیدا کرد. وی تصریح کرد: امکانات این مرکز چنان کامل بود که تنها ۷ نفر

از افراد بستری نیاز به ارجاع به بیمارستان‌های معین پیدا کردند. وی با اشاره به نظرسنجی انجام‌شده درباره مرکز درمانی ایران مال گفت: بر اساس این نظرسنجی ۸۷ درصد مردم تهران با راه‌اندازی مرکز سلامت ایران مال (ویژه کرونا) موافقت کامل داشتند و این اقدام را ستودند.

وی در پایان با تقدیر از اخوان انصاری اظهار کرد: انتظار ما از فعالان اقتصادی در این اپیدمی این بود که کسب‌وکار خود را تعطیل کنند اما ایران مال فراتر از این توقع ما عمل کرد. ایران مال و اخوان انصاری مسئولیت‌پذیری اجتماعی را به بهترین نحو به نمایش گذاشتند و تجربه‌ای بی‌نظیر از مدیریت بحران با مشارکت بخش خصوصی خلق کردند.

بخش خصوصی در بحران‌ها قابل‌اعتماد است

 علی انصاری رئیس هیئت‌مدیره بنیاد خیریه تات، سخنران دیگر این مراسم بود که سلامت و امنیت را دو نعمت مهم و به هم وابسته برشمرد و اظهار کرد: کرونا هر دو نعمت را مورد هجوم قرار داد و دنیا را به محک آزمایشی برد که بی‌سابقه بود.

وی بابیان این‌که ما برای مقابله با این بحران ایمان به خداوند را سرلوحه خود قراردادیم، افزود: بحران کرونا برای ما دو پیام بزرگ داشت؛ یکی این‌که پدیده‌های بحران‌زا را نمی‌توان به شوخی گرفت کما این‌که بسیاری از کشورهای پیشرفته که این بحران را جدی نگرفتند به مشکلاتی به‌مراتب بزرگ‌تر از کشور ما دچار شدند. انصاری پیام دوم بحران کرونا را ضرورت اعتماد دولت به توان‌بخش خصوصی و مردم برای مقابله با بحران دانست و گفت: بحران کرونا نشان داد تا زمانی که مشارکت مردم در کنار دولت نباشد در هیچ چالشی نمی‌توان امید موفقیت داشت. این فعال اقتصادی در ادامه خاطرنشان کرد: در بحران اقتصادی نیز دولت با کمک گرفتن از مردم و اعتماد کردن به بخش خصوصی می‌تواند از مشکلات عبور کند. وی همچنین ضرورت تقویت زیرساخت‌های بخش سلامت و بخش فناوری اطلاعات را برای مقابله با بحران‌های این چنینی مورد تاکید قرار داد.

در پایان این مراسم از کادر درمانی و پرسنل شرکت سلامت ایران مال، کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی، مسئولان ستاد مقابله با کرونا تهران و دیگر دست‌اندرکاران فنی و پشتیبانی که در راه‌اندازی و ارائه خدمت به بیماران کرونایی تلاش کرده بودند؛ تقدیر به عمل آمد.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران مال بنیاد خیریه تات مرکز درمانی ایران مال دانشگاه علوم پزشکی سلامت ایران مال مقابله با کرونا مرکز نقاهتگاهی ایران مال ایران مال بحران کرونا راه اندازی بخش خصوصی یک مرکز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۳۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

همشهری آنلاین در گزارشی به خبر غافلگیرکننده ای که چند روز قبل در مورد یکی از معروف ترین واکسن های کرونا منتشر شد پرداخت. واکسنی که در ایران هم مورد استفاده قرار گرفت و بنا به آمار وزارت بهداشت حدود 12 درصد از واکسن های وارداتی یعنی 25 میلیون دوز آسترازنکا بودند. مریم سرخوش نویسنده این گزارش نوشت: بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا شامگاه دوشنبه (10 اردیبهشت 1403) مورد تایید شرکت سازنده آن هم قرار گرفت. عوارضی که پیشتر از سوی کشورهای مصرف‌کننده به ویژه‌ اروپایی‌ها مطرح و حتی در کوران واکسیناسیون جهانی علیه پاندمی کرونا، تزریق آن را متوقف هم کرده بودند. حالا شرکت آسترازنکا گفته که این واکسن می‌تواند باعث بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی (TTS) شود.   آنها گفته‌اند که خطر مرگ ناشی از TTS با ترزیق واکسن آسترازنکا یک در یک میلیون نفر است.   این در حالی است که تقریبا 12درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود 25 میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفته. نگرانی‌ای که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.   به جز این نگرانی، پیگیری از چند متخصص حوزه واکسن‌ها عیان‌کننده یک وضعیت عجیب دیگر هم هست، این‌که انتشار این خبر باعث شده که بسیاری از دریافت‌کنندگان آسترازنکا، اکنون سایر مشکلات جسمانی‌شان را هم با این واکسن مرتبط بدانند، اما کارشناسان حوزه سلامت می‌گویند که چنین چیزی مورد تایید نیست و در حال حاضر یک عارضه درباره این واکسن مورد تایید قرار گرفته؛ لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی. هر چند که فواید تزریق واکسن‌ها نسبت به عوارض آن آنقدر بالاست که در بحران پاندمی‌ها نادیده گرفته می‌شوند.   صبج امروز هم بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در پاسخ به خبرنگاران درباره عوارض واکسن‌های کرونا گفته «واکسن‌ها از روش‌های مختلف تامین شد و از عمده‌ترین واکسن‌ها سینوفارم چینی بود که نزدیک به 155 میلیون دوز در کشور تزریق شد و کم‌عارضه‌ترین هم بود. کمیته واکسن هم عوارض را رصد می‌کند و حداقل ضایعات را در کشور داشتیم.»‌   خطر مرگ ناشی از TTS با ترزیق واکسن آسترازنکا یک در یک میلیون نفر است

اولین مرگ‌های آسترازنکایی موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند 99 آغاز شد، ابتلا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آنها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونیا، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.   همان زمان اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف واکسیناسیون با آسترازنکا.   آکادمی علمی استرازنکا البته از همان زمان که بحث عوارض قلبی و مرگ‌های ناشی از ترزیق واکسن آسترازنکا مطرح شد، اعلام کرد خطر مرگ ناشی از TTS (ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون) یک در یک میلیون نفر است و خطر ریسک ابتلا به TTS هم در کل جهان کمتر از 30 در یک میلیون نفر.   این در حالی است که تا پاییز 1402 و بر اساس آمارهای جهانی ۱۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۳۳۲ واکسن کرونا در کشورهای مختلف تزریق شده که بخش زیادی از آنها را سینوفارم چین و رتبه دوم هم به آسترازنکا تعلق دارد. البته آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در کشورهای مختلف (185 کشور) است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون‌جانسون و سینوفارم قرار دارند.   هشدار تزریق واکسن در ایران در ایران هم در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص -افراد زیر 40 تا 50 سال به ویژه زنان مطرح شد. البته که با توجه به واردات قابل توجه واکسن چینی (سینوفارم) و بدقولی سازمان جهانی بهداشت در اعطای واکسن‌های سبد کووکس (عمده آنها واکسن‌ آسترازنکا بود) به ایران باعث شد که نزدیک به 70 درصد مردم ایران واکسن‌ چینی را تزریق کنند و آسترازنکا در رتبه دوم قرار بگیرد.   کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت در این باره به همشهری توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: شرکت آسترازنکا به بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی با تزریق این واکسن اشاره کرده که مساله جدیدی هم نیست. این موضوع در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه در برخی افراد به ویژه در گروه‌های سنی و جنسیتی خاص مطرح شد.   او ادامه می‌دهد: اساسا مجوز تلقیح این واکسن و سایر واکسن‌های کرونا در بدو امر تا ماه‌ها چه در بریتانیا چه اروپا و آمریکا، حتی سایر کشورها مجوز مصرف اضطراری بود که شرایط خود را دارد. همان زمان هم کمیته ملی وقت واکسیناسیون علیه کووید19 در ایران هشدارهایی به ویژه برای افراد زیر 40 سال را مطرح کرد. چون واکسن آسترازنکا به دلیل همین عوارض ولو نادر در همان ماه‌های نخست در کشورهای اروپایی نیز با فراز و نشیب‌هایی روبرو شد و در بسباری از کشورها برای گروه‌های سنی زیر 40 بعضا 50 سال هشدار داده شده بود.   آثار یک سیاست‌ اشتباه جهانپور در این باره به یک سیاست‌گذاری اشتباه هم اشاره می‌کند و می‌گوید: فضای غبارآلود رسانه‌ای و تلاش برخی افراد برای وارونه‌نمایی موضوع، برخی سوء‌برداشت‌ها را در پی داشت. چنان که حتی برخی افراد را به سمت تزریق این واکسن در کشورهای همجوار با صرف هزینه بالا کشاند. از سوی دیگر برخی افراد برای این‌که آسترازنکا تقریبا در فهرست مورد تایید اغلب کشورها برای مسافرت قرار داشت، حتی در گروه‌های سنی زیر 50 یا 40 سال داوطلبانه و مصرانه مبادرت به تهیه این واکسن و تلقیح آن کردند.   او درباره میزان تزریق این واکسن در کشور هم بیان می‌کند: حدود 10درصد واکسن‌های تزریق شده در کشور به آسترازنکا تعلق داشت. مبدا این واکسن شرکت آسترازنکا در بریتانیا بود و به نوعی ابتدا تحت عنوان آکسفورد-آسترازنکا مشهور بود. در کشورهای مختلف بیش از یک میلیارد دوز از این واکسن تولید و ترزیق شده. کشورهای اروپای شرقی و جنوبی حتی جنوب شرقی آسیا هم این واکسن تولید کرده‌اند. سهمیه ایران از کووکس هم عمدتا آسترازنکا بود که محموله‌های آن از ایتالیا و مجارستان و ژاپن و کره‌جنوبی وارد ایران شد.   فواید واکسن‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت این پزشک تاکید می‌کند: نباید از نظر دور داشت که هر واکسنی می‌تواند، عوارضی جانبی داشته باشد اما در عین حال باید بپذیریم، همین واکسن‌ها بسیاری از اپیدمی‌های مزمن را نابود کرده‌اند، این عوارض نه چندان شایع، خاص این واکسن نبوده چنانکه در مورد واکسن آمریکایی جانسون و جانسون هم بروز عوارض بیشتری مطرح شد و این واکسن عملا در خود ایالات متحده محدود و متوقف شد. تبعا مجوز مصرف اضطراری در شرایط خاص و اضطراری پاندمی و همه‌گیری کرونا صادر شده و این قابل قیاس با وضعیت عادی یا مطالعات پسینی در مورد یک واکسن نیست.   جهانپور با بیان این که مقایسه میزان حفاظت ایجاد شده از این واکسن‌ها با عوارض احتمالی آن همچنان برای استفاده از این واکسن‌ها ولو مشروط، گریزناپذیر است و باید آن را با اطلاعات و یافته‌های آن زمان باید سنجید، ادامه می‌دهد: اما همین اطلاعات هم حکایت از آن داشت و دارد که اولا واکسن آسترازنکا و جانسون و جانسون به ویژه برای گروه‌های سنی زیر 40 سال پرعارضه‌تر از واکسن‌های ایرانی ارزیابی می‌شدند، چنانکه شواهد و یافته‌های بعدی واکسیناسیون با این واکسن و واکسن‌های ایرانی مانند کووایران برکت، پاستوکووک، فخرا، اسپایکوژن و... که با فناوری‌های متفاوتی تهیه شده بودند نشان از آن داشت و دارد که واکسن‌های ایرانی به مراتب کم عارضه‌تر و چه بسا با قبلیت مصون‌سازی بالاتری بودند.   او البته تاکید می‌کند که هنوز هم واکسن آسترازنکا به رغم عوارض جانبی نادر آن یکی از موثرترین واکسن‌ها در محافظت از جان میلیون‌ها نفر به‌شمار می‌رود و با توجه به گستره تولید و توزیع انبوه آن در 5قاره نقش موثری در مهار همه‌گیری کرونا در بسیاری از کشورها داشته است.   آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در 185 کشور جهان است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون و جانسون و سینوفارم قرار دارند   نگران باشیم؟ جهانپور به یک نکته دیگر درباره بروز نگرانی در تزریق‌کنندگان این واکسن‌ها هم اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ عمده عوارض نادر آسترازنکا محدود به ساعات، روزها و هفته‌های نزدیک به تلقیح بروز کرده و تقریبا برای عموم افرادی که دچار عوارض احتمالی نشده‌اند بعد از ماه‌ها و نزدیک دو سال از زمان تزریق جای نگرانی وجود ندارد. اگر کسی این واکسن را ترزیق کرده و طی ماه‌های گذشته عوارضی نداشته، انتظار بروز عوارض خاص نمی‌رود. معدود موارد عوارض که در ایران به ویژه در جوانان مشاهده شده هم مانع از آن نیست که کماکان این واکسن را واکسنی موفق در پیشگیری از کرونا و مقابله با کوید19 ندانیم.   البته به گفته این پزشک در حال حاضر واکسن‌های مؤثر، بروزرسانی شده و با عوارض کمتری مثل برکت پلاس در ایران داریم که می‌تواند رافع ایمن‌تر و مؤثرتری برای مشکلات بعدی و احتمالی ناشی از سویه‌های جدید کرونا داشته باشد. در عین اینکه باید این روند بروزرسانی و حمایت از استمرار توسعه و تحقیق واکسن‌های ایرانی کرونا حمایت شود و ادامه داشته باشد.   او درباره این که گفته می‌شود، برخی کشورها این واکسن را برای مردم خودشان استفاده نکردند و به ایران هدیه دادند هم می‌گوید: به هیچ عنوان درست نیست، آسترازنکا بعد از سینوفارم چین، دومین واکسنی بود که در بسیاری از کشورها تولید و مصرف شد. سایت‌های متعدد تولید این واکسن در کشورهای مختلف وجود داشت، از جمله ژاپن، کره جنوبی و حتی هند. در اروپا هم علاوه بر بریتانیا در کشورهایی از جمله ایتالیا، مجارستان و آلمان هم تولید این واکسن صورت گرفت. در آمریکای شمالی و لاتین هم به شدت مورد استفاده بود و آمار تزریق آن در هند هم بالا بود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • رگبار و رعدوبرق تهران را دربرمی‌گیرد / پیش‌بینی لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی
  • ملت ایران با تبعیت پذیری از رهبری راه شهدا را ادامه می‌دهند
  • آمریکا: خسارت حمله به رفح فراتر از حد انتظار است/ سازمان جهانی بهداشت: حمام خون به راه می‌افتد
  • مکتب امام صادق مکتب انسان ساز و مسئولیت پذیری است
  • بلینکن: حمله به رفح خسارتی فراتر از انتظار به همراه دارد
  • ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر خدمات درمانی رایگان دریافت کردند 
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال احمر خدمات درمانی رایگان دریافت کردند
  • ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت