Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- سیزده عضو اوپک به طور متوسط ۲۴.۷۷ میلیون بشکه در روز نفت در ماه مه تولید کردند که حدود ۶ میلیون بشکه کمتر از ماه آوریل بود.

به نقل از رویترز، تولید نفت اوپک در ماه مه به پایین ترین حد طی دو دهه گذشته رسید. عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک بخش زیادی از تولید خود را پایین آورده اند، این در حالی است که نیجریه و عراق هنوز برای تعهد به سهمیه خود طبق قرارداد کاهش تولید اوپک تعلل می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیزده عضو اوپک به طور متوسط 24.77 میلیون بشکه در روز نفت در ماه مه تولید کردند که 5.91 میلیون بشکه کمتر از ماه آوریل بود.

اوپک و متحدانش ماه گذشته برای کاهش تولید توافق کردند تا سقوط تقاضا و قیمت نفت ناشی از بحران ویروس کرونا را جبران کنند. برداشته شدن قرنطینه ها و تولید کمتر باعث شده قیمت نفت در مقایسه با کمتر از 16 دلار در هر بشکه ماه آوریل دو برابر شود.

دانیل گربر، مدیر اجرایی پترولجستیکس که عرضه نفت اوپک را از طریق ردیابی نفتکشها بررسی می‌کند گفت:« اوپک شروع بزرگی در ماه مه داشت و تولید خود را 5 میلیون بشکه در روز نسبت به ماه آوریل پایین آورد».

« ولی هنوز تا تعهد کامل به قرارداد کاهش تولید راه زیادی در پیش است. پس از گذشت کمتر از چهار هفته بین امضای قرارداد و آغاز اجرای آن، بسیاری از کشورها هنوز هم به قراردادهای خود با خریدارانشان پایبند هستند و کاهش تولید خود را به سطحی که در مورد آن توافق شده نرسانده اند».

اوپک و متحدانش طی ائتلافی با عنوان اوپک پلاس توافق کردند تولید خود را 9.7 میلیون بشکه در روز اول ماه مه پایین بیاورند. سهم اوپک از این کاهش تولید که توسط ده عضو آن نسبت به سطح مبنای اکتبر 2018 اعمال می‌شود، برابر با 6.084 میلیون بشکه در روز است.

 

اعضای اوپک تا حالا در ماه مه 4.48 میلیون بشکه در روز از این کاهش تولید را اجرایی کرده‌اند که برابر با 74 درصد می شود.

تولید نفت اوپک در ماه مه پایین ترین حد از سال 2002 است. بیشترین کاهش تولید متعلق به عربستان سعودی است که 11.7 میلیون بشکه در روز در آوریل تولید داشت. انتظار می رود تولید نفت این کشور در ماه ژوئن کاهش بیشتری داشته باشد.

امارات متحده عربی و کویت هم به شدت از این قرارداد حمایت می کنند و تولید خود را در آوریل تا حد زیادی پایین آورده اند.

عراق که کمترین تعهد را به کاهش تولید در 2019 داشت، صادرات خود ازجنوب را کاهش داده است ولی 38 درصد تعهد او به این قرارداد بسیار کمتر از سایر اعضای اوپک در حاشیه خلیج فارس است.

نیجریه هم تنها 19 درصد از تعهد خود را اجرایی کرده است.

ونزوئلا و ایران تولید خود را در ماه مه پایین آوردند ولی تولید نفت لیبی ثابت بوده است. هر سه کشور از قرارداد کاهش تولید معاف هستند چون تحریمهای آمریکا به اندازه کافی تولید آنها را محدود کرده است.

 

تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلیون بشکه در روز تولید خود کاهش تولید تولید نفت ماه آوریل ماه مه نفت اوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۴۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ازسرگیری صادرات نفت کردستان

به گزارش خبرگزاری مهر یک منبع مطلع در وزارت نفت دولت مرکزی عراق به رسانه‌های عراقی اعلام کرده است که سازمان کشورهای صادرکننده (اوپک) به‌طور ویژه از حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق، خواسته است که با هدف کاهش نگرانی‌های اقتصادی، به روند ازسرگیری صادرات نفت میدان‌های نفتی منطقه کردنشین با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه شتاب بخشد.

به‌گفته این منبع، اوپک به دولت عراق مجوز داده است که روزانه تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت از منطقه کردنشین این کشور با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه انتقال دهد و از طریق پایانه نفتی جیهان ترکیه روانه بازارهای جهانی کند.

براساس این گزارش، در پاسخ به درخواست اوپک، عبدالغنی این درخواست را به محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، ارسال کرده و منتظر پاسخ است.

کد خبر 6087605 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • ببینید | ردپای آبی
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان