Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@05:10:43 GMT

نوشداروی ممیزی بعد از پخش!/ یک پیشنهاد به مدیران فرهنگی

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۵۰۸۲

نوشداروی ممیزی بعد از پخش!/ یک پیشنهاد به مدیران فرهنگی

حال و روز شبکه نمایش خانگی این روزها خیلی وخیم است، اما وخیم‌تر از آن، رویکرد و نگاه مدیران این بخش به ماجراست. نظارتی پسینی و کاملا بی تاثیر.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدتی است که برخی محتواهای پخش شده در VODها و «شبکه نمایش خانگی» باعث نگرانی کارشناسان و اصحاب فرهنگ در کشور شده است؛ می‌گوییم اصحاب فرهنگ، نه مسئولان فرهنگی! زیرا بنظر می رسد که مسئولان و مدیران فرهنگی چندان دغدغه‌ای در رابطه با این موضوع ندارند، این در حالی است که این گونه محتواها امروزه بیش از تولیدات آثار تلویزیونی و سینمایی در دسترس عموم مردم به ویژه نوجوان‌ها قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هادی زجاجی مدیرکل دفتر نظارت و تطبیق سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر یا همان «ساترا» معتقد است: «باید تعهد را در خود سرویس‌ها زنده کرد. باید به آن‌ها آموزش داد و از طرفی فرهنگ مخاطب و کاربر نیز آموزش داده شود تا هر محتوایی را نبیند و یا اگر می‌بیند گزارش دهد؛ چون نمی‌خواهیم نظارت پلیسی داشته باشیم».

این نوع تفکر ناخوادآگاه ذهن را به سمت تفکر اقتصاد بازار آزاد می‌برد، بازاری که در آن تنها عرضه و تقاضا است که بازار را تعیین می کند، نظارتی نباشد و بازار خودش، خودش را کنترل کند و نتیجه آن همان می شود که در دو سال اخیر در بازار مسکن و خودرو دیده‌ایم!

در بُعد فرهنگی و شبکه‌های نمایش خانگی هم قطعا همین است، تفکری که حداقل نظارت را می پسندد و معتقد است که باید همه چیز را همه گونه در دسترس قرار داد و منتظر ماند و دید که برای کدام یک تقاضای بیشتری وجود دارد، نتیجه‌اش از همین اول مشخص است؛ بسازید، پخش کنید، اگر کسی محتوا را دید و صدایش درآمد، آن زمان ما هم می بینیم و نظر می دهیم!

این تفکر را می توان در پاسخ هادی زجاجی به مصاحبه‌ای که به تازگی از وی منتشر شده، دریافت که گفته است؛ «در بخش تولیدی‌ها، خروجی کار مورد نظارت قرار می‌گیرد و بعد از انتشار محتوا، نظارت انجام می‌شود. بخشی از این نظارت هم بر مبنای گزارش‌های مردمی است؛ مانند بحث خشونت و مواردی از این دست»!

حالا سوال این است که نوشدارو پس از مرگ سهراب چه دردی را دوا خواهد کرد؟ آن هم با گزارش‌های مردمی؟! بهتر است آقای زجاجی آدرسی واضح تر بدهد که مردم به کجا گزارش بدهند و تا چه حد گزارش هایشان در تولیدات بعدی ملاک و معیار قرار می گیرد؟

آمار نداریم!

از طرفی این مدیر اجرایی در همین مصاحبه به این موضوع اشاره کرده‌ است که «از آنجایی که سرویس‌های وی‌اودی برای برنامه‌های زنده حتماً باید مجوز داشته باشند، طبیعتاً آماری از این برنامه‌ها وجود دارد، به ویژه که لازم است برای هر برنامه زنده حتماً ناظر هم وجود داشته باشد اما نسبت به برنامه‌های تولیدی این آمار موجود نیست».

نهاد یا ارگان مسئولی که حتی آماری از برنامه‌های تولیدی خود ندارد چگونه می تواند آمار مناسبی در مورد رضایت و نارضایتی مردم ارائه دهد و آن را معیاری برای بقیه مسیر و راه خود در نظر بگیرد؟

دیروز، شبکه‌های نمایش خانگی فاصله دار با سبک ایرانی، امروز برنامه‌های زنده اینترنتی با حواشی‌های فراوان و فردا خدا می داند که قرار است بدون این نظارت‌های مسئولانه، چه بر سر فرهنگی بیاید که ریشه‌ای در تمدن هزار ساله‌ این مرز و بوم دارد؟!

یک پیشنهاد به مدیران فرهنگی

حجت الاسلام پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با «راه دانا» در رابطه با این نوع تهاجم فرهنگی و کوتاهی در نظارت بر محتواهای وی او دی ها بیان داشته است که؛ «من یکبار برخی از این صحنه‌های VOD را داشتم آماده می‌کردم تا برای سوال از وزیر در صحن مجلس پخش بشود، آقای لاریجانی به من گفت اصلا این‌ها را پخش نکنید که قبیح است! من به ایشان گفتم، چطور اشاره به بخشی از این‌ها آنهم در صحن مجلس زشت است، اما بچه‌های مردم در خانه‌ها نشسته‌اند و این‌ها را آزادانه تماشا می‌کنند؟!!»

حالا ما باید از آقای زجاجی و دیگر مدیران اجرایی و فرهنگی این سوال پیشنهادگونه را مطرح کنیم آیا خود آنها هم حاضرند با خانواده خود ابتدا محتواهای منتشر شده را ببینند و بعد بر روی آن ممیزی و اصلاح کنند؟ یا فقط برای مردم نسخه نظارت بعد از پخش را می پسندند؟

نسیم اسدپور

منبع: دانا

کلیدواژه: نمایش خانگی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۵۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی است

رئیس سازمان صدا و سیما ضمن ارائه توضیحاتی درباره وضعیت نظارت ساترا بر محتوا و فرایندهای اقتصادی شبکه نمایش خانگی از پیگیری‌ها در زمینه جلوگیری از تخلفات احتمالی محتوایی در تولیدات سکوها به کمک آیین‌نامه‌ها و قوانین تکمیلی خبر داد و گفت: ساترا در حال بررسی و ارزیابی وضعیت اقتصاد حوزه نمایش خانگی است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی صداوسیما، پیمان جبلی امروز و در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر برخی حواشی و اظهارات مطرح شده در روزهای اخیر پیرامون وضعیت پرداخت‌ها در حوزه نمایش خانگی اظهار کرد: به طور کلی تنظیم‌گری در این حوزه شامل اقتصاد و وضعیت مالی پروژه‌های تولیدی هم می‌شود.
وی افزود: سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر علاوه‌ بر وظیفه نظارت بر محتوای تولیدات نمایش خانگی، وظیفه تنظیم‌گری و نظارت بر فرآیندهای اقتصادی این حوزه را نیز برعهده دارد.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه فرایندهای اقتصادی در حوزه نمایش خانگی باید به‌گونه‌ای باشد که فعالان خرد در این حوزه هم بتوانند فعالیت کنند گفت: ساترا در حال بررسی این موضوع است و نتایج بررسی‌های ساترا و برنامه‌هایش جهت اقدام لازم، ارائه خواهد شد. ‌

جبلی همچنین درباره نحوه نظارت بر محتوای تولیدات نمایش خانگی عنوان کرد: با ریل‌گذاری قانونی درستی که انجام شده سازمان صداوسیما از طریق ساترا موظف به نظارت بر محتوای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی در حوزه نمایش خانگی است و فضای همکاری و تعامل نسبتا خوبی بین تهیه‌کنندگان،  سکوها و ساترا وجود دارد.

وی تأکید کرد که البته برای جلوگیری از تخلفات احتمالی باید آیین‌نامه‌ها و قوانین تکمیلی به کمک حوزه تنظیم‌گری بیایند و پیگیری‌ها در این زمینه ادامه دارد.

رئیس صداوسیما درخصوص عملکرد رسانه ملی در پوشش خبری عملیات «وعده صادق» گفت: از لحظات اولیه شروع این عملیات و براساس آمادگی‌های ایجاد شده و برنامه‌ریزی‌های قبلی و تقسیم وظایف میان حوزه‌های مختلف محتوایی سازمان، عملیات گسترده رسانه‌ای پوشش جامع این عملیات غرورآفرین آغاز شد.

وی از پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته این عملیات سخن گفت و اظهار کرد: شبکه‌های مختلف صداوسیما، حوزه خبر و نیز شبکه‌های برون‌مرزی متناسب با وظایف تعریف‌شده به پوشش جامع تصویری، اطلاعاتی و تحلیلی این عملیات پرداختند که این روند تا کنون هم در برنامه‌های مختلف ادامه دارد. ‌

جبلی پوشش عملیات وعده صادق و نیز اقدام فوری و مؤثر صداوسیما در پوشش حادثه صبح جمعه گذشته در اصفهان را مصداق روشن به دست گرفتن «روایت اول» در رویدادهای مهم دانست و گفت: آثار و نتایج این حضور فوری و مؤثر رسانه ملی مبتنی بر آمادگی‌های قبلی، در جریان‌سازی و تأثیر بر افکار عمومی داخلی،  منطقه‌ای و بین‌المللی و در درون رژیم صهیونیستی مشهود است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشنهاد به ژاوی: دستیار پپ را جای برادرت بیاور!
  • پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران
  • «پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم
  • درخواست ژاوی از ستاره بارسا: به بایرن نرو!
  • ۲۷۰ کیلوگرم فرآورده‌های خام دامی غیر بهداشتی در نایین معدوم شد
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی است
  • پاسخ مسئولان به مطالبات مردم در شبکه باران
  • حلقه مفقوده مدیران عدم پیگیری و نظارت بر تصمیمات است
  • پیشنهاد تمدید به ستاره رئال مادرید در ال‌کلاسیکو
  • امیدواری بایرن: ستاره مصدوم بارسا مال ما!