Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@13:29:14 GMT

تب گردش شبانه؛ دهان‌کجی همدان به کرونا

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۵۴۰۶

تب گردش شبانه؛ دهان‌کجی همدان به کرونا

گازهای پیک‌نیکی، زیراندازهای کوچک و بزرگ، سبدهای پلاستیکی ظرف و ظروف، جست و خیز کودکان روی چمن های نورسته، خوش و بش پدر و مادرها و قاچ های سرخ هندوانه تصاویر آشنایی است که پس از بازگشایی پارک ها و بوستان ها، این شبها در گوشه و کنار تفرجگاه های همدان حک شده است؛ رفتارهایی که شاید جز دهان‌کجی و سهل انگاری به تندرستی خود و هموطنان تعبیری مناسب برایش نمی‌یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار این شب نشینی ها در حالی داغ شده که هنوز گرمای تابستان به تن و جان سردسیری همدان رخنه نکرده است اما خانواده ها خوردن عصرانه و شام در سرسبزی بوستان های شهر را به زندگی تنگ و ترش آپارتمان نشینی ترجیح می دهند.

برخی زیر نور کم سوی چراغ های پارک بساط پخت و پز را برپا کرده اند، چند نفری هم در حال قدم زدن هستند و از شلوغی و نبودن جا برای سوزن انداختن گلایه می کنند.

در زاویه ای دیگر از پارک خانواده پر جمعیتی نشسته اند و راه رفت و آمد عابران را مسدود کرده اند. بچه هایی که در پارک دوچرخه بازی می کنند با رسیدن به این قسمت ناچار می شوند پیاده شده و دوچرخه ها را به سختی روی دست بگیرند و باید مراقب باشند روی بساط شب نشینان نیفتند.

اگر چه امسال خیمه زدن چادرهای مسافرتی در کهن دیار همدان با تدبیر مسوولان برچیده شد و بوستان ها با اگر و مگرهای بسیار در تعطیلات عید فطر آغوشش را به روی مسافران گشود اما حالا همه چیز فرق می کند.

حالا فقط رد همدانی ها را در بوستان ها و پارک ها نمی بینیم؛ فصل گردشگری همدان از راه رسیده و عددهای نوشته شده روی پلاک خودروها فقط ۱۸ نیست.

کافی است کمی دقت کنیم تا در میان صدای گذر نسیم بهاری از شاخ و برگ درختان، گفتگوهایی با لهجه‌های مختلف را در گوشه و کنار پارک ها بشنویم که سُفره های جمع و جور سَفر را زیر سقف آسمان شهرمان گسترده اند.

آقا مهدی پدر خانواده‌ای چهار نفره است و هیجان‌زده و با لبخندی پهن بر روی صورت می‌گوید: در چند روزی که همدان هستیم مردم خیلی خوب رسم میهمان نوازی را به جا آورده‌اند.

این هموطن اهوازی می گوید: برای ما که 24 ساعت شبانه روز را باید با سیستم‌های سرمایشی قوی سر کنیم، این آب و هوای خنک همدان حکم کیمیا دارد و سعی می کنیم آن  را در ریه‌های خود ذخیره کنیم.

دلم می خواهد در ادامه سوالهایم از او بپرسم چقدر از سالم بودن بازدم هایش در هوای دلکش همدان مطمئن است که کوچکترین توصیه های بهداشتی را هم رعایت نکرده و حتی یک ماسک هم بر صورت ندارد.

مصاحبه های قبلی و بعدی با مردمی که به پارک آمده اند نیز اینگونه خاتمه می یابد و من سفر و گردش را به کامشان تلخ نمی کنم تا شاید خاطره ای شایسته برای گردشگران خارج از استان و همشهری های خودمان ثبت شود.

نمی دانم اتراق مسافران در سایه سار خنک بوستان های شهر، میل همشهریان برای شب نشینی در پارکها که شب و روز را به یکدیگر گره زده اند و دشمن کینه توز کرونا که در لابه‌لای این پیوند تندرستی هموطنانم را نشانه رفته است را چگونه در یک قاب جا بدهم.

مخالف این دورهمی‌های ساده و شادمانه های کوچک نیستیم اما وقتی می شنویم هنوز تب کرونا در همدان سرد نشده و هنوز قدرت سرپنجه های این بیماری بر نفس های مردم این شهر می چربد، ده ها علامت سوال در ذهنت نقش می بندد که چرا؟

چرا توصیه های مداوم برای دوری از تجمع و تذکرهای مکرر بر رعایت بهداشت را شوخی می گیریم؟ چرا به سلامتی خود و اعضای خانواده دهان کجی می کنیم؟

سفارش شده که در صورت مراجعه به پارک‌ها روی نیمکت‌ها ننشینیم، از خوردن و آشامیدن در این اماکن خودداری کنیم مگر اینکه بطری آب شخصی همراه داشته باشیم و فاصله ۲ متری را هم فراموش نکنیم.

حال باید از خود و دیگران بپرسیم که چقدر این توصیه را جدی می گیریم؟

روزانه تمامی مبلمان، زمین های بازی، سطل های زباله، نیمکت ها، وسایل ورزشی و اِلمان های پارک ها باید ضدعفونی شوند. آیا اینکار در تمامی پارکها انجام می شود که اینگونه بی پروا چندین ساعت را در اینجا سپری می کنیم؟

شاید بهتر باشد قبل از راهی شدن به این تفرجگاه ها و تفریح های شبانه قدری مکث کرده و در عاقبت این دلخوشی های کوچک صبورانه اندیشه کنیم که چه به دست می آوریم و ممکن است چه ها از کف بدهیم.

شاید هم با ادامه این رفتارها مسوولان عطای تجدید روحیه و بهبود اوضاع روانی مردم را به لقای حفظ تندرستی آنها ببخشند و در تصمیم بازگشایی پارکها و بوستانها بازنگری و تجدید نظر کنند.

برچسب‌ها شهرداری همدان ویروس کرونا همدان ایرانگردی پروندهٔ خبری پرونده | پیشنهادهایی برای پیشگیری از کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری همدان ویروس کرونا همدان ایرانگردی شهرداری همدان ویروس کرونا همدان ایرانگردی بوستان ها پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۵۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردش مالی عجیب و غریب فیلترشکن‌ فروش‌ها | پول‌های مردم کجا می‌روند؟

به گفته رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن گاه بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتور‌ها پرداخته می‌شود. همچنین، گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است.

 

به گزارش ایلنا، حسین اسلامی، رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا شرحی از وضعیت تجارت فیلترشکن در ایران ارائه کرد و گفت: از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون با حجم بیشتری از معامله فیلترشکن در کشور مواجه هستیم و هرچند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دولتمردان دیگر هم تاکید داشته‌اند که فروشندگان فیلترشکن باید شناخته شوند، اما تاکنون هیچ گزارش شفافی درباره مجموعه‌هایی که این کسب‌وکار را پیش می‌برند به دست نیامده است.

وی افزود: در حال حاضر هر یک از ما ماهانه رقمی را برای خرید فیلترشکن می‌پردازیم و این خدمت در سبد خرید خانوار وارد شده و جایگاه مهمی در این سبد دارد و حتی گاه در شهری مانند تهران شاهد هستیم هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتور‌ها پرداخت می‌شود.

اسلامی اظهار کرد: با این تفاسیر تصویری که از گردش مالی این کسب‌و‌کار حاصل می‌شود می‌تواند دربرگیرنده ارقام هنگفتی باشد، اما چون ارقام شفاف نیست، نمی‌توان رقم دقیقی را از درآمد مجموعه‌های عرضه‌کننده عنوان کرد. اما می‌توان گفت که گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است در حالی که عرضه‌کنندگان اینترنت مالیات پرداخت نمی‌کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ادامه داد: کارایی کسب‌وکار‌های مرتبط با فیلترشکن به ناکارآمد شدن سیاست فیلترینگ در کشور انجامیده و حتی در استفاده همزمان از سرویس‌های داخلی و خارجی اختلال ایجاد کرده است؛ به طور مثال وقتی فیلترشکن فعال است امکان استفاده از پلتفرم‌های بانکی از بین می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: فارغ از چالش‌های مرتبط با کسب‌وکارها، اجبار به نصب فیلترشکن خانواده‌ها را در محدودسازی دسترسی کودکان در فضای اینترنت به چالش کشانده و همچنین احتمال نصب بدافزار‌ها را بالا برده و امنیت تلفن‌های همراه را پایین آورده است، این در حالیست که نسل جوان‌تر که به نسل «زِد» معروفند، بیشتر تقاضای دسترسی به فیلترشکن را دارند، اما عمومیت استفاده از این خدمت همه نسل‌ها و از نظر جغرافیایی همه کشور را دربرگرفته است، زیرا امروز حتی در ساده‌ترین امور مانند به‌روزرسانی برنامه‌ها در گوگل‌پلی نیاز به فیلترشکن است در حالی که وزیر ارتباطات خود به صراحت اظهار داشته‌اند که نظر کارشناسی ایشان هم بر رفع فیلتر گوگل‌پلی است.

اسلامی گفت: به هر حال این کسب‌وکار امروز به بیزنس بزرگی تبدیل شده که به نظر نمی‌رسد بتوان به راحتی آن را کنترل کرد؛ در حال حاضر بیشتر دسترسی‌ها به زمان پیش از فیلترینگ برگشته و آنچه به جا مانده نارضایتی‌های جدی، مشکلات امنیتی و تحمیل هزینه خرید فیلترشکن به خانوار است.

این کارشناس درباره عوامل تاثیرگذار بر قیمت فیلترشکن توضیح داد: قیمت این سرویس را سختی دسترسی به آن مدیریت می‌کند؛ وقتی دسترسی به فیلترشکن سخت می‌شود در شرایطی که بخشی از جامعه در فضا‌های فیلترشده از قبیل اینستاگرام، تلگرام و توییتر کسب‌وکار خود را به طور مستقیم و غیرمستقیم پیش می‌برند، ناچار به پرداخت هزینه فیلترشکن هر قدر هم بالا هستند، زیرا در غیر این صورت با از بین رفتن کسب‌وکار خود مواجه می‌شوند و اینجا دیگر عرضه و تقاضا در قالب یک رفتار اقتصادی مطرح نیست.

وی تصریح کرد: به یقین اخلاق ملی و دینی جامعه ایرانی دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی یا ضدامنیت ملی را تحمل نمی‌کند با این حال دامنه فیلترینگ امروز به اندازه‌ای وسیع شده که حتی کسانی که درگیر این چالش‌های غیراخلاقی و غیردینی نیستند با فیلترینگ در کشمکش هستند.

اسلامی در ادامه از ناامن بودن مبادی تامین فیلترشکن گفت و اظهار کرد: مبادی امن نیستند، زیرا کسب‌وکار‌های فعال در این حوزه شناسایی نشده‌اند و ارتباطات تامین‌کنندگان داخلی با اشخاص حقیقی و حقوقی است که در خارج از کشور هستند در نتیجه ما با هیچ مجموعه پاسخگویی مواجه نیستیم و حتی در داخل حاکمیت نیز کسی نمی‌تواند شناسایی کند که چه مجموعه‌هایی فیلترشکن عرضه می‌کنند و البته که تامین‌کنندگان سعی دارند خود را در بالاترین سطح ناشناخته بودن نگاه دارند تا کسب‌وکارشان دچار مشکل نشود.

دیگر خبرها

  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • امداد خودرو جاده‌ای شبانه روزی همدان
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • عملیات اجرایی طرح رود دره خرداد ماه آغاز شود
  • گردش مالی عجیب و غریب فیلترشکن‌ فروش‌ها | پول‌های مردم کجا می‌روند؟
  • فیلترشکن گران‌تر از اینترنت؛ گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • آخرین خبر از تغییرات مدیریتی در استقلال بعد از واگذاری سهام