Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-27@00:07:37 GMT

سیاره فراخورشیدی در همسایگی خورشید کشف شد

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۸۳۳۵

سیاره فراخورشیدی در همسایگی خورشید کشف شد

ستاره‌شناسان سیاره فراخورشیدی و زمین‌مانندی را کشف کرده‌اند که به دور نزدیک‌ترین ستاره به خورشید می‌چرخد.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم،فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از مشبل، یک تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان تأیید کردند که پروکسیما قنطورس، نزدیک‌ترین ستاره به خورشید، میزبان پروکسیما بی، سیاره‌ای زمین مانند و قابل سکونت، است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروکسیما قنطورس که یک ستاره کوتوله قرمز است که در فاصله 4.2 میلیون سال نوری از خورشید و در صورت فلکی قنطورس قرار دارد.  کوتوله قرمز ستاره‌ای کوچک و سرد و سرخ رنگ است که جرمی کمتر از نصف جرم خورشید دارد. این ستاره نزدیک‌ترین ستاره به منظومه شمسی است. ستاره‌شناسان در سال 2013 برای نخستین بار متوجه وجود سیاره زمین‌مانند در اطراف ستاره کوتوله قرمز شدند .

در سال 2016 اطلاعاتی در خصوص مسیر چرخش این سیاره به دست آورند و کشف کردند که جرم این سیاره فراخورشیدی 1.3 برابر جرم زمین است. با این حال وجود پروکسیما بی تاکنون به صورت رسمی اعلام نشده بود. براساس آخرین یافته‌ها، ستاره‌شناسان به طور رسمی وجود این سیاره فراخورشیدی زمین‌مانند را تأیید کردند.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: خورشید سیاره فراخورشیدی سیاره زمین مانند سیاره فراخورشیدی ستاره شناسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۸۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد

امروز ۳۴ ‌امین سالگرد تولد تلسکوپ فضایی هابل است. تلسکوپ هابل در طول ۳۴ سال فعالیت خود، بیش از ۱.۵ میلیون تصویر از بیش از ۴۰ هزار جرم آسمانی ثبت کرده است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم،‌ تلسکوپ فضایی هابل که به نام ستاره شناس مشهور آمریکایی، ادوین هابل نامگذاری شده است، توسط سازمان فضایی ناسا و آژانس فضایی اروپا ساخته و به فضا پرتاب شد. این تلسکوپ با قطر 2.4 متر و طول 16 متر، در مدار زمین در ارتفاع 550 کیلومتری می‌چرخد.

هابل در طول 34 سال فعالیت خود، بیش از 1.5 میلیون تصویر از بیش از 40 هزار جرم آسمانی ثبت کرده است. این تصاویر به دانشمندان در سراسر جهان کمک کرده است تا در مورد شکل‌گیری و تکامل کهکشان‌ها، تولد و مرگ ستارگان، سیارات فراخورشیدی و دیگر پدیده‌های کیهانی اطلاعات بیشتری کسب کنند.

یکی از مشهورترین تصاویر هابل، "ستون‌های آفرینش" است که در سال 1995 ثبت شد. این تصویر، ابر عظیمی از گاز و غبار را در کهکشان عقاب نشان می‌دهد که در حال شکل‌گیری ستارگان جدید است.

دانشمندان هابل برای جشن گرفتن تولد 34 سالگی این تلسکوپ، تصویر جدیدی را به اشتراک گذاشته‌اند؛ سحابی دمبل که با نام مسیه 76 نیز شناخته می شود و در فاصله 3400 سال نوری از ما قرار دارد.

تصویر جدید تلسکوپ فضایی هابل از 2 کهکشان جفت

هابل همچنین در کشف سیارات فراخورشیدی نقش مهمی داشته است. نخستین سیاره فراخورشیدی که در سال 1992 توسط تلسکوپ زمینی کشف شد، در مدار ستاره‌ای به نام 51 Pegasi قرار دارد. از آن زمان، هابل به کشف هزاران سیاره فراخورشیدی دیگر کمک کرده که برخی از آنها شبیه به زمین هستند و ممکن است میزبان حیات باشند.

هابل در طول فعالیت خود با چالش‌هایی نیز روبرو شده است. در سال 1993، یکی از ژیروسکوپ‌های آن از کار افتاد که باعث از دست رفتن دقت آن شد. با این حال، فضانوردان در سال‌های 1997، 2002 و 2009 با انجام مأموریت‌های تعمیراتی به فضا سفر کردند و هابل را ارتقا دادند.

تلسکوپ فضایی هابل در سال 2004 با تلسکوپ فضایی اسپیتزر همراه شد و در سال 2009، تلسکوپ فضایی جیمز وب نیز به فضا پرتاب شد. با این حال، هابل همچنان به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای علمی در فضا به فعالیت خود ادامه می‌دهد و به دانشمندان در درک بهتر کیهان کمک می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • چشمه‌ای کیهانی که فضا را با موادی معادل ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید آلوده می‌کند
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • تصاویری زیبا و خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان + تصاویر
  • تصاویر نجومی پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل)
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد