Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@20:27:55 GMT

عشایر تلاشگر مغان راهی دیار سبلان شدند

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۹۹۹۷

عشایر تلاشگر مغان راهی دیار سبلان شدند

همزمان با نزدیک شدن به فصل گرم تابستان کوچ عشایر منطقه مغان آغاز شده و عشایر تلاشگر خطه زرخیز مغان راهی دیار سرسبز سبلان شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عشایر شاهسون مغان یکی از اقشار تلاش‌گر و کوشای کشور به شمار می‌روند که همواره در عرصه‌های مختلف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نقش تعیین کننده‌ای ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه عشایر زحمت‌کش این منطقه با لبیک به ندای مقام معظم رهبری با همتی والا برای تحقق شعار جهش تولید در حوزه کشاورزی و به ویژه دامپروری تلاش می‌کنند.
  همزمان با نزدیک شدن به فصل گرم تابستان کوچ عشایر منطقه مغان آغاز شده و عشایر تلاشگر خطه زرخیز مغان راهی دیار سرسبز سبلان شدند.
  عشایر شاهسون مغان نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان اردبیل و همچنین نیمی از سال را نیز در مناطق کوهستانی و ییلاقی ارتفاعات کوه سبلان سپری می‌کنند.
  زندگی عشایر آمیخته به کار، تلاش و تولید ناب ایرانی است که قطعا در سال رونق تولید این قشر کم توقع و پرتوان تلاشی مضاعف انجام می‌دهد تا بسترها و زمینه‌های خوب توانمندی‌شان را به نمایش بگذارند.
  کوچ بهاره عشایر در استان اردبیل با رعایت پروتکل‌های بهداشتی 
  معرفت آذری مدیرکل امور عشایری استان اردبیل در گفت ‌و گو با سبلان ما در اردبیل اظهار داشت: کوچ بهاره عشایر در استان اردبیل با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از دهم خرداد ماه انجام می‌شود.
  وی افزود: کوچ بهاره در استان اردبیل به صورت ماشینی انجام می‌شود اما عشایر باید از مواردی ازجمله کوچ شبانه، عبور و مرور در راه‌های پرخطر و استقرار در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها پرهیز کنند.
  آذری تصریح کرد: عشایر باید در حین انجام عملیات کوچ طبق توصیه کارشناسان به موارد بهداشتی نظیر پروتکل‌های ضروری بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی توجه جدی داشته باشند و بسته بهداشتی نیز به همراه داشته باشند.
  تمهیدات لازم برای تسهیل روند کوچ عشایر انجام شده است
  عباس باباوند رئیس اداره امور عشایری شهرستان پارس‌آباد نیز در ادامه بیان کرد: همراه داشتن دفترچه‌های شناسنامه عشایر در هنگام عملیات کوچ ضروری است و بنابراین باید میزان دام‌های جابه‌جا شده با تعداد مندرج در دفترچه متشابه باشد.
  وی اظهار کرد: همچنین در راستای تسهیل در روند کوچ عشایر برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های لازم نیز با دانشگاه علوم پزشکی‌، هلال احمر، صندوق بیمه کشاورزی، منابع طبیعی، آموزش و پرورش، دامپزشکی‌، جهاد دانشگاهی، سازمان صنعت، آبفای روستایی، نیروی انتظامی و پایانه‌های حمل و نقل انجام شده است.
  راه اندازی ایستگاه‌های بدرقه کوچ عشایر در مسیر تردد
  همچنین بابک مجرد بخشدار بران نیز به خبرنگار سبلان ما گفت: عشایر این منطقه با 580 هزار واحد دامی، نقش ویژه‌ای در تولیدات فراورده‌های دامی و اقتصاد منطقه و استان دارند.
  مجرد ادامه داد: ایستگاه‌های بدرقه کوچ عشایر در مسیر تردد راه‌اندازی شده است که نسبت به ارائه خدمات در حوزه‌های مختلف به این قشر پرتلاش جامعه اقداپات لازم انجام می‌شود.
  بخشدار بران افزود: در این ایستگاه‌ها علاوه‌بر بدرقه عشایر توسط مسئولان مربوطه خدمات مربوط به حوزه پزشکی، دامپزشکی، بهداشتی و معیشتی نیز همچون اهدای آرد، کپسول گاز، ماسک و مواد ضدعفونی کننده به عشایر ارائه می‌شود.   انتهای پیام/ج

منبع: دانا

کلیدواژه: استان اردبیل کوچ عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۹۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، دکتر فروزنده کلانتری افزود: بهبود وضعیت سلامت مادران یکی از اهداف مهم سازمان ملل است و در ایران، مراقبت‌های بهداشتی از مادران از طریق نظام شبکه بهداشتی و خانه‌های بهداشت ارائه می‌شود.
وی، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه فرزند آوری و جوانی جمعیت، مراقبت‌های پیش از بارداری جهت زنان ۵۴-۱۰ ساله همسردار خواستار فرزند، مراقبت‌های پیش از بارداری، تجویز مکمل‌های لازم، ارجاع جهت ویزیت پزشک، دندان پزشک، ماما، کارشناس تغذیه و روان شناس، درخواست آزمایش‌های لازم قبل از بارداری برای داشتن بارداری ایمن‌تر و پیگیری مادر تا رفع مشکل یا کنترل بیماری را از جمله خدمات قابل ارائه توسط ماما‌ها در حوزه بهداشت برشمرد.
دکتر کلانتری همچنین به مراقبت‌های دوران بارداری اشاره کرد و اظهار داشت: این مراقبت‌ها شامل ۹ مراقبت است که سه مراقبت در نیمه اول بارداری و ۶ مراقبت در نیمه دوم بارداری (به محض اطلاع مادر از بارداری) انجام می‌شود.
وی افزود: اندازه گیری وزن و فشارخون و سمع قلب جنین، توزیع مکمل‌های لازم دوران بارداری به صورت رایگان، درخواست وانجام آزمایش‌های دوران بارداری، پیگیری و درمان بیماری‌های دوران بارداری و ارجاع به متخصص در صورت لزوم، برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی زایمان در راستای توانمندسازی مادران برای انتخاب روش زایمان وسازگار شدن با درد، آموزش ورزش‌های دوران بارداری و تن آرامی برای مادران باردار از جمله اقداماتی است که در دوران بارداری انجام می‌شود.
وی ادامه داد: آموزش‌های لازم دوران بارداری و زایمان و شیردهی، بالا بردن سطح آگاهی مادران در زمینه بارداری و زایمان طبیعی و سزارین، تامین سبد غذایی مادران مبتلا به سوء تغدیه، شناسایی مادران با بارداری نیازمند مراقبت ویژه و پیگیری روند درمان تا کنترل یا برطرف شدن مشکل از دیگر مواردی است که در دوران بارداری جهت مادران صورت می‌گیرد.
مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: انجام سه بار مراقبت پس از زایمان، ارائه آموزش‌ها با توجه به نیاز مادر، مشاوره و حمایت از مادر شیرده و ارائه مکمل‌های لازم هم از خدمات ماما‌های حوزه بهداشت جهت مادرانی است که به تازگی زایمان کرده اند.
وی خاطر نشان کرد:انجام غربالگری سرطان‌های شایع زنان شامل معاینات برست و سرویکس، مشاوره‌های دوران بلوغ، مشاوره حین ازدواج، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه انصراف از سقط عمدی جنین و تلاش در راستای منصرف نمودن مادران از تصمیم به سقط، آموزش خود مراقبتی به تمامی بانوان و ارائه مراقبت‌ها و آموزش‌های دوران یائسگی از دیگر خدمات ماما‌ها به زنان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • اطلاع‌رسانی به‌موقع به کشاورزان و عشایر در خصوص بارندگی‌ها انجام شود
  • دامداران مراقب احشام خود در بارندگی ها باشند
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • شور و حال انتخاباتی در تک حوزه استان اردبیل در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • ارتفاعات سبلان برفی می‌شود
  • فرهنگیان سراسر کشور به سبلان صعود می کنند
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • نجات کوهنورد ۲۶ ساله در ارتفاعات سبلان
  • ۸۵۵ زائر اردبیلی راهی سرزمین وحی می‌شوند
  • ۸۵۵ زایر اردبیلی راهی سرزمین وحی می شوند