Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:33:23 GMT

تهدید پلوتونیومی ایران علیه تحریم جدید آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۰۷۰۶

تهدید پلوتونیومی ایران علیه تحریم جدید آمریکا

روزنامه خراسان در گزارشی نوشت: یک روز بعد پمپئو وزیر خارجه آمریکا رسما در توئیتر نوشت: «من به معافیت‌های تحریمی مربوط به پروژه‌های برجامی در ایران پایان می‌دهم که ظرف ۶۰ روز اجرایی می‌شوند.  من همچنین دو هدایت‌کننده برنامه غنی‌سازی هسته‌ای ایران را تحریم می‌کنم - مجید آقایی و امجد سازگار».

شنیده های خراسان حاکی است که «امجد سازگار» و «مجید آقایی»  دو دانشمند ایرانی در حوزه ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته کشورمان هستند که در شرکت های زیر مجموعه سازمان انرژی اتمی برای پیشرفت برنامه صلح آمیز هسته ای مشغول به کارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


واکنش ایران به این اظهارات چه بود؟
دقایقی بعد از انتشار این اخبار یک منبع آگاه در گفت وگو با خراسان ضمن «توخالی» دانستن این اقدام آمریکا علیه کشورمان ، دو سناریوی اصلی تهران یعنی «ساخت راکتور قدیمی» یا «تکمیل راکتور جدید بدون کمک دیگران» را در صورت هرگونه کارشکنی در برابر ساخت راکتور جدید اراک خاطرنشان کرد و گفت : اگر ‌تمدید نشدن معافیت‌ها مشکلی در اجرای پروژه بازطراحی راکتور آب سنگین اراک ایجاد کند جمهوری اسلامی ایران همان طور که بارها اعلام کرده نه تنها قادر به احیای راکتور قدیمی اراک است بلکه توان ساخت راکتور جدید اراک را نیز که طراحی‌های آن توسط متخصصان داخلی پایان یافته، دارد.قبل از برجام غربی ها مدعی بودند که راکتور اتمی اراک اگر فعال شود هر سال قادر به تولید مواد لازم برای ساختن دو تا سه بمب پلوتونیومی خواهد بود. و برهمین اساس برخی تحلیل گران، این راکتور را عامل اصلی آمدن آمریکا پای میزمذاکره  بیان می کردند . بنابراین از منظر غربی ها روی آوردن ایران به ساخت راکتور قدیمی اراک می تواند به معنای بازگشت تهدید پلوتونیومی به روی میز تعبیر شود!
کمالوندی : این اقدامات فقط سروصدای رسانه ای است
ساعاتی بعد بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی نخستین واکنش رسمی به این اقدام رااز سوی ایران اعلام کرد و افزود: لغومعافیت ها برای همکاری هسته ای طبق برجام در عمل هیچ تاثیری بر روند کار ایران ندارد. این اقدامات فقط سر و صدای رسانه ای است نه چیزی بیشتر، آن ها به خوبی این واقعیت را می دانند. وی افزود: درباره بازطراحی راکتور اراک خیالمان راحت است؛ چون ما هر دو شکل راکتور قدیم و جدید را خودمان به تنهایی هم می توانیم بسازیم. علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در بهمن ۹۷ درباره روش ایران برای سیمان ریختن در لوله های «کالاندریا»ی راکتور اراک، برای نخستین بار از یک راز سرپوشیده در اجرای برجام پرده برداشته بود که به گفته او «فقط یک نفر دیگر» یعنی رهبر معظم انقلاب از آن اطلاع داشته است: «ما مشابه این لوله ها را هم خریداری کرده بودیم. اما من آن زمان نمی توانستم این را اعلام کنم. این موضوع را فقط یک نفر در ایران می دانستند که بالاترین مقام ارشد نظام هستند و کس دیگری نمی دانست...در این زمینه ما یک سری لوله هایی به قطر ۲-۳ سانتیمتر و با طول ۳-۴ متر خریداری کردیم. (دربرجام) گفته شد که در لوله های کالاندریای اراک سیمان ریخته شود و ما هم پذیرفتیم اما دیگر اعلام نکردیم که مشابه این لوله ها را هم داریم چرا که اگر می دانستند، می گفتند باید داخل آن لوله ها هم سیمان ریخته شود. بنابراین ما الان آن لوله ها را داریم.» این گفته صالحی به این معنی است که ایران به راحتی می تواند راکتور آب سنگین قبلی خود را دوباره بسازد.
راکتوری که غربی ها را می ترساند
یکی از نکات مهم برای اجرای این دو سناریو در شرایط خاص، تولید سوخت راکتور است . راکتور قدیمی اراک نیاز به سوخت با اورانیوم غنی شده نداشت و از اورانیوم طبیعی می توانست استفاده کند. طبق بند ۹ پیوست یک برجام سوخت راکتور جدید اراک باید حداکثر اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصد باشد که قرار بوده اولین محموله آن را نیز طرف های مقابل به ایران بدهند. با اظهارات اخیر کمالوندی مشخص می شود ایران در این حوزه نیز پیشرفت هایی داشته و می تواند سوخت راکتور جدید را نیز خودش تولید کند.  همچنین گفته می شود قرار است در آینده نزدیک از برخی دستاوردهای کشورمان در حوزه هسته ای رونمایی شود که از جمله آن ها جدیدترین نمونه ساخته شده سانتریفیوژ IR۹ با حدود ۵۰سو ظرفیت غنی سازی است.

برچسب‌ها برجام اراک سازمان انرژی اتمی ایران بهروز کمالوندی روزنامه خراسان ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام اراک سازمان انرژی اتمی ایران بهروز کمالوندی روزنامه خراسان ایالات متحده آمریکا برجام اراک سازمان انرژی اتمی ایران بهروز کمالوندی روزنامه خراسان ایالات متحده آمریکا سازمان انرژی اتمی راکتور قدیمی راکتور جدید ساخت راکتور هسته ای لوله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۰۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است

به زعم کارشناسان فروش نفت و گاز در شرایط تحریم اقتضاهای خاص خودش را دارد. البته به طور کلی بازاریابی برای فروش نفت و گاز کشور تخصص خاصی می طلبد، اما این امر در شرایط تحریم اهمیت بیشتری پیدا می کند.

واقعیت این است که طی سال های اخیر صادرات نفت و گاز کشور با محدودیت هایی روبرو شد. دولت سیزدهم و وزارت نفت تلاش خود را در راستای به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به منظور فروش گاز به همسایگان در دستور کار قرار دادند.

یکی از مهم ترین تلاش های دولت که اخیراً به اجرا گذاشته شده است، تلاش در راستای احیای خط لوله گاز ایران-پاکستان-هند است. اخیراً اخباری مبنی بر از سرگیری ساخت خط لوله در بخش پاکستانی منتشر شد. این خبر بسیار خوش حال کننده است، زیرا موفقیت کشورمان را در این حوزه نشان می دهد. در صورتی که این خط لوله با موفقیت تکمیل شود و بتوانیم اسلام آباد را متقاعد کنیم که از ایران گاز مورد نیاز خود را تأمین کند، اتفاقات خوبی به لحاظ صادرات گاز برای کشورمان رخ می دهد.

 محمدصادق مهرجو، کارشناس ارشد انرژی در ارتباط با دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده در دولت سیزدهم تصریح کرد: از ابتدای شروع به کار این دولت اقدامات خوبی در زمینه روابط ما با کشورهای همسایه در حوزه انرژی اعم از نفت، گاز و فرآورده شروع شد.

وی ادامه داد: در سال 1400 بدهی های کشور به ترکمنستان انجام شد. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود. طی سال های قبل از آن به بهانه عدم پرداخت بدهی ها، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما قطع شد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: شمال شرق کشور در قسمت انتهایی خطوط لوله گاز در کشور قرار دارند و با افت فشار در این بخش روبرو هستیم. در زمستان 1401 به خاطر برداشت زیاد از خطوط لوله در مسیر گازرسانی و افت فشار در بخش های پایانی، دچار قطع گاز در مناطق شمال شرق کشور شدیم.

مهرجو گفت: در این شرایط، به دلیل سرمای زیاد، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما نیز قطع بود و با مشکلات عدیده ای همچون تعطیلی پایتخت و مسائل دیگر روبرو شدیم.

وی ادامه داد: بعد از اتفاقاتی که در سال 1401 رخ داد، دولت به دنبال انعقاد یک قرارداد پایدار انتقال گاز به کشورمان از ترکمنستان برآمد. همچنین قرارداد سوآپ با آذربایجان امضا کردیم. بعد از شیطنت های سیاسی که آذربایجان انجام داد، تحرکات خوبی انجام دادیم. از یک طرف پیام قدرت کشور را به آذربایجان مخابره کردیم و از طرف دیگر توسعه روابط تجاری از طریق مبادلات انرژی را پیگیری کردیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: آذربایجان صادرکننده گاز است اما به دلیل قراردادهایی که در زمینه ال ان جی با دیگر کشورها دارد، واردکننده گاز نیز محسوب می شود. وزارت نفت با دیپلماسی فعال انرژی که به اجرا گذاشت، توانست به سوآپ گاز از ترکمنستان به آذربایجان بپردازد. به نحوی که روزانه به واردات 7 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان پرداختیم و 1 میلیون متر مکعب از آن را به آذربایجان صادر کردیم.

مهرجو خاطرنشان کرد: قرارداد قدیمی ای در زمینه سوآپ گاز و برق با ارمنستان داشتیم. به جمهوری نخجوان هم گاز صادر می کنیم که رقمش بالا نیست و زیر 1 میلیون متر مکعب است. عمده ترین شرکای کشور در زمینه صادرات گاز ترکیه و عراق محسوب می شوند که تعهد صادراتی روزانه بین 70 تا 80 میلیون متر مکعبی گاز با آن ها داریم.

وی ادامه داد: خط لوله صلح مبنی بر صادرات گاز از ایران به پاکستان که تا هندوستان نیز کشیده می شود، در دستور کار قرار گرفت. تحت تأثیر فشارهای سیاسی آمریکا و رقبای ما در منطقه این خط لوله به نتیجه نرسید. اما در جریان قرار گرفته ایم که قرار است با پیگیری های صورت گرفته از طرف کشورمان، پاکستان بخش مربوط به خودش را از این خط لوله تکمیل کند. به این ترتیب، با پیگیری مستمر دیپلماسی فعال منطقه ای در حوزه انرژی توانستیم که به تمدید قرارداد گازی عراق برسیم، سوآپ گاز از ترکمنستان را از سر بگیریم و خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا، در حال ساخته شدن است و با این اقدامات بستری برای تبدیل شدن کشورمان به هاب گازی منطقه فراهم خواهد شد.  

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کره شمالی تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران را غیرقانونی و غیرانسانی خواند
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها