Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-پایگاه اینترنتی فارن پالسی گزارش کرد، کروناویروس در میان رهبران ارشد رده بالای شبه‌نظامیان طالبان افغانستان شیوع پیدا کرده و این مساله موجب شده هم اکنون ملا یعقوب، پسر بنیانگذار این گروه ملا عمر، موقتا تبدیل به مقام شماره یک و همه کاره آن شود.

فارن پالسی در این گزارش به قلم لین اودانل و میر واعظ خان می‌نویسد: به گفته منابعی در طالبان و مقام‌های نزدیک به دولت افغانستان و سازمان‌های اطلاعاتی، با شیوع کروناویروس در میان رهبران طالبان افغانستان، تعدادی از مقام‌های ارشد این گروه شبه نظامی به دنبال درمان خود رفته و به این ترتیب راه برای آنکه پسر ملا محمد عمر بنیان گذار این گروه موقتاً رهبر آن شود باز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این بیمار شدن رهبران ارشد طالبان و غیبت آنها در روند تصمیم گیری این گروه شبه نظامی در زمانی حساس برای افغانستان رخ داده است؛ زمانی که قرار است در طی آن آمریکا بر طبق توافق دو جانبه‌ای که در ماه فوریه با طالبان امضا کرد، روند خارج ساختن سربازانش از افغانستان را عملی سازد. هرگونه علامتی از وجود عدم اتحاد در میان رده های بالای طالبان و مطرح شدن احتمال رقابت‌های خشونت‌آمیز در میان این رده‌ها می‌تواند بر مرحله بعدی به اصطلاح فرآیند صلح افغانستان یعنی برگزاری مذاکرات مستقیم میان طالبان و دولت کابل به هدف پایان دادن به دو دهه جنگ در این کشور تاثیر بگذارد.
آنتونیو جیوستوزی، کارشناس ارشد حوزه طالبان در انستیتوی خدمات سلطنتی متحد انگلیس در لندن عنوان کرد که هیبت‌الله آخوندزاده رهبر عالی طالبان چندین هفته است که در نشست‌های این گروه شبه نظامی غیبت داشته و ابتدا سراج الدین حقانی معاونش و از وابستگان به شبکه بیرحم حقانی که دارای ارتباط با القاعده است، جای او را گرفته است. با این حال جیوستوزی گفت، حقانی نیز هم اکنون به کروناویروس مبتلا شده و همچنین در ترکیب رهبری طالبان غیبت پیدا کرده است. جیوستوزی تاکید کرد، هنگامی که سراج‌الدین حقانی به بیماری مبتلابوده احتمالاً در زمانی که به نمایندگی از هیبت الله در نشستهای گروه حضور پیدا می‌کرد باعث آلوده شدن هر کس دیگری شده است.
 یک مقام اطلاعاتی در کابل که نامش را فاش نکرد نیز تایید کرد که اعضای رهبران طالبان به کروناویروس مبتلا شده‌اند. او گفت: هنوز روشن نیست که آخوندزاده نیز در میان آنها است یا خیر. بنا به گفته مقام‌های طالبان واقع در شهر کویته پاکستان و همچنین منابع اطلاعاتی غربی که نامشان را فاش نکردند، ملا محمد یعقوب پسر ملا عمر که بنیانگذار طالبان بود، اکنون پذیرای نقش رئیس عملیاتی طالبان شده و در این راستا جانشین حقانی شده است.
مولوی محمد علی جان احمد از فرماندهان بانفوذ بلندپایه طالبان به فارن پالسی گفت: قهرمان ما، پسر رهبر بزرگ ما، ملایعقوب هم اکنون اداره کننده تمامی عملیات طالبان در غیبت هیبت الله است.
ملا یعقوب بعد از افشای راز درگذشت ملاعمر در ژانویه ۲۰۱۵ از سوی جمعی از دستیاران نزدیک به او که برای بیش از دو سال مخفی نگه داشته بود، در تلاشش برای جانشینی به جای پدرش شکست خورد اما از آن زمان تاکنون مشغول تحکیم قدرتش در طالبان بوده است. او در ادامه به عنوان رهبر کمیسیون نظامی جنبش طالبان برای ۱۵ تا از ۳۴ استان افغانستان منصوب شد.

هم اکنون بیمار شدن آخوندزاده و حقانی در را برای آنکه ملایعقوب به بلند پروازی خود برای کنترل کامل طالبان تحقق ببخشد باز میکند. مقام های رهبری طالبان در کویته گفتند، در هفته‌های اخیر او کنترل نظامی خود را به ۲۸ استان گسترش داده است و انتظار می‌رود به زودی کنترل ۶ استان باقی مانده را نیز به دست بگیرد و به این ترتیب کنترل نظامی کل حوزه افغانستان در جنبش طالبان را داشته باشد. جیوستوزی اظهار کرد: ملا یعقوب ارتباط نزدیکی با فرماندهان طالبان در شمال این کشور دارد و این امر به او در تثبیت کنترل نظامی‌اش کمک کرده است. یک مقام طالبان در کویته اظهار کرد: یعقوب در میان فرماندهان میدانی محبوبیت دارد به همین خاطر آن ها مایل به پذیرفتن رهبری او هستند.
جیوستوزی خاطر نشان کرد،گمان برده می شود که ملا یعقوب ارتباطاتی با عربستان که حامی توافق صلح افغانستان بوده دارد و این که ریاض مشغول منتقل کردن پول به او به منظور کمک به تثبیت قدرتش بوده است. او همچنین دارای ارتباطاتی نزدیک با دولت کابل و سرویس اطلاعاتی افغانستان است و به گفته جیوستوزی، این امر می تواند به تضمین منحرف نشدن توافق صلح از مسیرش کمک کند.

منابع وابسته به طالبان در شهر کویته گفتند، ملا یعقوب از زمان علنی شدن مرگ پدرش برای در کنترل گرفتن جریان های درآمد گسترده طالبان تلاش کرده و یک کمیسیون مالی جدید را به عنوان یک کمیسیون رقیب با آنچه که دستیار نزدیک پدرش یعنی گل‌آقا اسحاقزی ایجاد کرد تشکیل داده است. دو منبع آگاه به امور مالی طالبان گفتند، تحت کنترل ملا یعقوب، قدرت مالی طالبان رشد یافته و درآمد سالانه آن اکنون حدود ۱.۷ میلیارد دلار است. این رقم به صورت مستقل قابل بررسی نیست. اسحاقزی در رده ۱۴۷ فهرست سیاه افراد تحریم شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد و  برای سالهای زیادی به کنترل جریان های درآمد شبه نظامیان طالبان پرداخته است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: فارن پالسی شبه نظامی ملا یعقوب هم اکنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۰۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟

منابع محلی، بیانیه‌ها، بررسی اخبار و ویدئوهای منتشر شده در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی این روایت را تقویت می‌کند که نیروهای طالبان در روستای «قرلق» شهرستان درایم ولایت بدخشان بر سر تخریب مزارع با تعدادی از مردم محلی درگیر شده‌اند و در نتیجه یک کشاورز نیز کشته می‌شود.

به گزارش تسنیم، ماجرای مبارزه حکومت طالبان با کشت و تولید مواد مخدر در ولایت‌های افغانستان درحالی ادامه دارد که مقاومت کشاورزان نیز با گذشت زمان و نبود کشت جایگزین افزایش یافته است اما در ماههای اخیر برخی رسانه‌های غربی نیز به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند تا نقش سیاه‌نمایی را بیش از گذشته برجسته کنند.

از سوی دیگر برخی رسانه‌ها با انتشار اخباری اعلام کرده‌اند تظاهرات مردمی در بدخشان به دلیل ورود نیروهای طالبان به حریم شخصی بوده و حریم خانواده‌ها نیز رعایت نشده است.

بر اساس بیانیه فرماندهی پلیس بدخشان به نظر می‌رسد که وضعیت به حالت عادی بازگشته است.

خاطرنشان می شود که سال گذشته نیز در بدخشان بر سر تخریب مزارع خشخاش درگیری صورت گرفت و گفته شد چهار نفر کشته و یا زخمی شدند اما گزارشی از تعرض به حریم شخصی و خانوادگی منتشر نشد.

به نظر می‌رسد حساسیت کشاورزان مزارع خشخاش به این دلیل افزایش یافته است که برای کشت جایگزین کاری انجام نشده و با توجه به مشکلات اقتصادی افغانستان، آنها به نوعی مجبور به ادامه این روند هستند.

«پینو آلارچی» رئیس اجرایی پیشین دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل اسفندماه گذشته با اشاره به عدم کمک‌های لازم در زمینه کشت جایگزین، اعتراف کرد؛ وظیفه جامعه جهانی است که برای کشت جایگزین مواد مخدر با افغانستان همکاری کند.

با نگاهی به این قبیل اظهارات مقامات مختلف غربی و نهادهای بین‌المللی، به‌خوبی می‌توان دریافت که جامعه جهانی با وجود قول‌های مکرر، کمکی به کشت جایگزین خشخاش در افغانستان نکرده‌اند. این در حالی است که اقتصاد مبتنی بر کشاورزی افغانستان به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های آمریکا با مشکل مواجه است و این نارضایتی عمومی در مناطقی که ناچار از کشت هستند را افزایش می‌دهد.

با این حال، در ادامه چند نکته قابل ذکر است؛ نخست این که کشتن مردم عادی قابل توجیه نیست و حکومت طالبان باید نظارت بیشتری بر نیروهای خود داشته باشد.

البته پیش از این بارها مقامات ارشد کابل از جمله در این اواخر «سراج الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان نیز تاکید کردند که نیروهای حکومتی نباید با مردم بدرفتاری کنند و موجب رنج مردم شوند.

پاشنه آشیل حکومت‌های کابل در جامعه سنتی و مذهبی افغانستان بیشتر مسائل مربوط به قومیت، زبان، زنان و خانواده بوده است و هیچگاه مردم این کشور، توهین به چنین مسائلی را برنتابیده‌اند و همواره برای این حکومت‌ها در طی زمان فرجام نامبارکی را رقم زده‌اند.

به هر حال، موضوع اعتراض به تخریب مزارع خشخاش از سوی کشاورزان، موضوع جدیدی نیست اما برخی به نظر می‌رسد به دنبال فتنه هستند تا ماهی مقصود خود را صید کنند و باید در شرایط کنونی هم حاکمیت افغانستان و هم مردم بیش از گذشته هشیار باشند تا این کشور در بحران عمیق‌تر از گذشته فرو نرود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وقوع انفجار در کابل
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه