Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور در تاریخ 25 اردیبهشت 99 در نامه‌ای به معاون اول خود دستور بررسی تعرفه‌های درمانی سال جاری را داد. این اقدام رئیس جمهور بعد از این صورت گرفت که سازمان نظام پزشکی کشور پیش‌تر در نامه‌ای به رئیس جمهور در خواست کرده بود که مصوبه هیات دولت در خصوص تعرفه های‌درمانی و تشخیصی سال 99 مورد بازنگری قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخالفت سازمان نظام پزشکی با تعرفه‌های درمانی بخش خصوصی البته سابقه طولانی دارد، این سازمان در سال 98 هم که تعرفه بخش دولتی 10 درصد افزایش یافته بود خواستار افزایش 40 درصری تعرفه‌های بخش خصوصی بود! امسال هم سازمان نظام پزشکی ادعا می‌کند که رشد متوسط 15 درصد تعرفه‌ها کفایت بخش خصوصی را نمی‌دهد و تعرفه‌های بخش خصوصی باید بیش از این افزایش یابد.

نظام پزشکی و بهانه همیشگی تورم

نظام پزشکی در شرایطی به دنبال افزایش تعرفه‌های بخش خصوصی به بهانه تورم است که اجرای گام سوم طرح تحول نظام سلامت در سال 93، منجر به افزایش 187 درصدی تعرفه‌های درمانی شد که رقمی چندین برابر میانگین‌های تورم سالانه در کشور است.

 همچنین بررسی‌های مرکز پژوهش های مجلس نشان می دهد که بعد از اجرا طرح تحول نظام سلامت در کشور، میانگین درآمد پزشکان در کشور به صورتی نجومی با افزایش همراه بوده است و درآمد این قشر بیش از 300 درصد افزایش یافته است. بر این اساس حتی اگر تورم سالانه هم ملاک افزایش تعرفه‌های بخش خصوصی قرار گیرد، باید گفت که تورم این روزهای کشور با اجرا طرح تحول سلامت و افزایش نجومی تعرفه‌ها، حساب شده است.

سید ناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس نیز معتقد است اگر تعرفه‌ها افزایش پیدا کند فشار اقتصادی بر روی مردم افزایش می‌یابد، وی می‌گوید: « درحال حاضر  تعداد قابل توجهی از مردم هیچ بیمه‌ای ندارند. با افزایش تعرفه‌ها، دیگر مردم قدرت این که به پزشک مراجعه کنند و دارو بگیرند ندارد. انتظار می‌رود پزشکان، خودشان در حق مردم اجحاف نکنند».

تعرفه گذاری توسط نظام پزشکی غیر قانونی است

جالب این جاست که اصرار سازمان نظام پزشکی بر افزایش تعرفه بخش خصوصی و سپردن وظیفه تعیین تعرفه بخش خصوصی به خود نظام پزشکی در شرایطی اتفاق می‌افتد که طبق بند (۶-۹) سیاست‌های کلی سلامت، ابلاغی مقام معظم رهبری، تعرفه‌های خدمات درمانی و مراقبت‌های سلامت بخش خصوصی و دولتی باید یکسان باشد اما متاسفانه علی‌رغم صراحت‌های قانونی این عمل محقق نشده است. همچنین بر اساس ماده 9 احکام دائمی برنامه توسعه دادن اختیار تعرفه گذاری به سازمان نظام پزشکی غیر قانونی بوده و صرفا دولت اختیار تعرفه گذاری خدمات درمانی و تشخیصی را دارد.

وقتی نظام پزشکی پشت کادر درمان را خالی می‌کند

یکی دیگر از بهانه‌های سازمان نظام پزشکی برای افزایش تعرفه‌های بخش خصوصی، تلاش نظام سلامت و کادر درمانی کشور در مقابله با بیماری کرونا می‌باشد اما این تشکل صنفی به این نکته توجه نمی‌کند که مراکز درمانی خصوصی اعم از مطب‌ها و بیمارستان‌ها نقشی در مهار بحران کرونا نداشتند و بسیاری از این مراکز به جای حفظ نیروها و کمک کردن به بیمارستان‌های دولتی، فعالیت خود را تعطیل کردند!

در همین خصوص بهروز بنیادی، نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ستاد ملی مبارزه با کرونا، گفت: «مطب‌های بخش خصوصی با رعایت یک سری سازوکارها و دستورالعمل‌ها، همچون نوبت‌دهی ساعتی و پذیرش انفرادی به راحتی می‌توانند، خدمات ارائه کنند. تعطیلی و عدم ارائه خدمات توسط برخی از مطب‌های بخش خصوصی تخلف است».

نظام پزشکی به دنبال تداوم تعرض منافع

در پایان به نظر می‌رسد که سازمان نظام پزشکی به دنبال تداوم سنت حکمرانی اشتباهی است که از دهه 80 در کشور پایه ریزی شد، بر اساس این سنت اختیارات نظارتی و تقنینی به یک تشکل صنفی همچون نظام پزشکی داده شد و این امر موجب شکل گیری تعارض منافع بزرگی در نظام سلامت کشور شد. این تعارض منافع تا به امروز علاوه بر تحمیل هزینه‌های اضافه بر دولت و بیمه‌ها موجب کاهش کیفیت خدمات دریافتی از سوی مردم نیز شده است.

منبع: الف

کلیدواژه: تعرفه های بخش خصوصی سازمان نظام پزشکی تعرفه های درمانی افزایش تعرفه ها تعرفه گذاری نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۳۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، وحید زمان زاده رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشوراظهار کرد: با توجه به تکرار زیاد عدم وصول پرستاران به درخواست‌های قانونی و منطقی شان، شاهد آن هستیم که پرستاران بصورت دسته جمعی از حرفه و خدمت بالینی خود در مراکز درمانی دست می‌کشند؛ که این مورد بالاترین سطح هشدار به تخلیه مراکز درمانی از پرستاران است.

زمان زاده افزود: پرستاران جزو معدود گروه‌های سلامت اند که با توجه به ماهیت حرفه‌ای و علمی شان در صورت خلا مراکز درمانی از این نیروها؛ جایگزینی برای خدمت با کیفیت و با صلاحیت و شایسته برای مددجویان و بیماران نخواهد بود و این مساله لطمه بزرگی را بر پیکره سلامت کشور وارد خواهد آورد، مصداق این‌موضوع، افزایش استعفای پرستاران از مراکز درمانی است که بطور مستقیم سلامت مردم را نشانه گرفته است.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور گفت: امروز ضروت توجه به خواسته‌های پرستاران این بار، از مرز درخواست‌های شخصی پرستاران یا پیگیری‌های صنفی شان در سازمان نظام پرستاری و سایر نهاد‌های پرستاری عبور کرده است، در صورت ادامه این شرایط بحرانی، سلامت مردم را نشانه رفته است و برای حاکمیت و نظام‌سلامت، بالاترین سطح هشدار در ارائه حداقل‌های خدمات سلامت به عموم مردم در سطوح بیمارستان‌ها اتفاق خواهد افتاد.

وی گفت: تنها راه بازگشت و ترغیب پرستاران جهت ماندگاری آنان در مراکز درمانی، فارغ از بوروکراسی‌های اداری، توجه اورژانسی به مشکلات معیشتی و قانونی پرستاران به صورت ویژه و آنطور که مورد نظر قانون و خود پرستاران در زمینه‌های مختلف مانند تعرفه گذاری خدمات پرستاری، فوق العاده خاص با بالاترین ضریب، تبدیل وضعیت و. می‌باشد.


مسئولین به صورت اختصاصی پرستاری را درنظر بگیرند

زمان زاده خاطر نشان کرد: باید مسئولین محترم در قوای سه گانه برای حفاظت از سلامت و رفاه مردم که بنیادی‌ترین هدف حاکمیتی است، پرستاری را به صورت اختصاصی در نظر بگیرند چرا که در صورت عدم تغییر نگرش‌ها نسبت به مقوله پرستاری و مراقبت، دچار بحران بزرگی در حوزه سلامت خواهیم شد و تاخیر در این موضوع عواقب جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت که مسئولان خدوم در دولت باید جوابگوی آن باشند.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور خاطرنشان کرد: امیدوارم دلسوزان نظام‌سلامت چشمان خود را شسته و با یک نگاه منطقی‌تر و معقولانه‌تر به مساله مسائل رفاهی و معیشتی پرستاران که از عوامل اصلی مهاجرت پرستاران می‌باشد، ورود نمایند، زیرا آیندگان اعمال ما را به بهترین شکل، تحلیل خواهند کرد و این آینده خیلی دور نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عقب‌ماندگی تعرفه‌های پزشکی نسبت به رشد قیمت تمام شده خدمات
  • رشد تعرفه های پزشکی نسبت به قیمت تمام شده خدمات عقب است
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد
  • رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل تغییر کرد
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان
  • ۱۳ میلیارد تومان خدمات ارائه شده توسط سازمان بسیج جامعه پزشکی
  • جلسه هم اندیشی ساماندهی خدمات بهداشتی و درمانی اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان
  • ارائه خدمات درمانی به حجاج توسط تیم پزشکی هلال احمر / نسخه پزشکی خود را همراه داشته باشید
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است