Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@20:41:26 GMT

ساخت واکسن خوراکی کرونا با استفاده از جلبک

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۳۵۱۷

ساخت واکسن خوراکی کرونا با استفاده از جلبک

بر اساس نتایج تحقیقات علمی تنها راه مقابله با کروناویروس جدید، عامل این بیماری، واکسن است که متاسفانه 12 تا 18 ماه آینده در دسترس خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ همه‌گیری کووید-19 یکی از بزرگترین رخدادهای کنونی محسوب می‌شود که بر اقتصاد، سلامت و رفتار افراد تاثیر بسزایی داشته است. بر اساس نتایج تحقیقات علمی تنها راه مقابله با کروناویروس جدید، عامل این بیماری، واکسن است که متاسفانه 12 تا 18 ماه آینده در دسترس خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش هلث، حداقل 83 تولیدکننده واکسن در مورد اینکه چه شرکتی اولین واکسن این بیماری را به بازار عرضه کند و بیشترین تولید واکسن را داشته باشد با یکدیگر رقابت می‌کنند. روش Transalgae روشی منحصربه‌فرد برای مقابله با مشکلات تولید واکسن و کمبود در زمینه‌های مختلف برای عرضه عمومی آن است. در این روش یک قطعه از پروتئین سنبله ویروسی در جلبک‌های خاص علاقه‌مند به سنبله ویروسی قرار می‌گیرد، سپس جلبک آنها را تکثیر و یک قرص جلبک به همراه واکسن داخل آن تحویل می‌دهد.

در واقع از جلبک اصلاح‌شده ژنتیکی برای تولید پروتئین سنبله با یک پوشش طبیعی استفاده‌شده است. علت تزریق انسولین و یا واکسن تزریقی برای مقابله با کووید-19 محافظت از پروتئین در برابر اسید معده است. جلبک‌ها نه‌تنها از پروتئین محافظت می‌کنند بلکه واکسن نیز ایجاد می‌کنند.

***مزایای استفاده از واکسن‌های خوراکی

افراد خوردن دارو را به تزریق دارو ترجیح می‌دهند.

نیازی به پرستار یا پزشک متخصص برای تزریق نیست.

بدن ما هرروز میزبان انواع بسیاری از باکتری‌ها و ویروس‌هاست و سیستم گوارشی ما آنها را از بین می‌برد و تزریق واکسن به‌طور غیرعمدی ممکن است موجب آلودگی فرد شود.

 سلول‌های جلبک، به باکتری‌ها و ویروس‌های پستانداران علاقه‌ای ندارد اما واکسن‌ها از سلول‌های پستانداران برای تکثیر استفاده می‌کنند و این باکتری‌ها برای انسان خطرناک هستند.

کشورهای فقیر از قابلیت‌های خنک‌کننده برای انتقال و نگهداری واکسن‌ها محروم هستند و کمبود متخصصین آموزش‌دیده مراقبت‌های بهداشتی دارند به همین دلیل، واکسن خوراکی کارایی بیشتری دارد.

مزیت نهایی مربوط به روش واکسیناسیون است. در روش استفاده از جلبک از ویروس کاملا مرده یا ویروس ضعیف زنده استفاده نمی‌شود و از بخشی از پروتئین سنبله و قرار دادن آن در جلبک‌ها برای تولید آنتی‌بادی و پاسخ ایمنی استفاده می‌شود که ایمنی بیشتری دارد.

چگونه از جلبک در واکسن استفاده شود؟

در این روش از ژنوم توالی ویروس ایجادکننده بیماری کووید-19 استفاده‌شده است. فهرستی در مورد توالی اسیدهای آمینه آن وجود دارد که شامل 22 اسیدآمینه مختلف است که برای ساختن کل پروتئین‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند. البته قبل از توالی اسیدهای آمینه، جفت‌ پایه‌هایی هستند که DNA ویروس را تشکیل می‌دهند. محققان این تحقیق، یک بخش از یکی از ژن‌های ذکرشده در بالا را انتخاب کردند و به نظر آنان این ژن بهترین واکنش ایمنی در انسان را ایجاد می‌کند.

برای اینکه جلبک‌ها به پروتئین سنبله علاقه‌مند شوند، از جدول کدون خود جلبک استفاده شد. کدون یک گروه‌بندی 3 جفت پایه‌ای است که خواستار یکی از 22 اسیدآمینه هستند. به این جفت‌ پایه‌های برای ایجاد علاقه به پروتئین سنبله ویروس یک تقویت‌کننده اضافه‌شد تا مشخص شود جلبک چند بار پروتئین سنبله ایجاد می‌کند. همچنین یک نشانگر برای شناسایی جلبک اصلاح شده نیز افزوده شد.

سپس توالی DNA سنتز شد و از PCR ماشین برای چند برابر کردن توالی به میزان چندین میلیون بار استفاده شد. این گروه توالی DNA را به میلیون‌ها سلول جلبک که بر روی صفحات گسترده شده بودند، افزودند.

بعد از شناسایی جلبک اصلاح شده بر اساس آنچه در بالا ذکر شد، جلبک‌های انتخابی در ظروف پتری برای رشد قرار می‌گیرند. زمانی که بزرگی آنها برای اهداف کافی بود سنبله پروتئینی کروناویروس به آن داده تا پادتن‌های مفید در آن ایجاد ‌شود.

بعد از پرورش جلبک در ظرف تخمیر، جلبک‌های اصلاح‌شده با این روش به موش‌ها داده و نتایج موفقیت‌آمیزی در ایمن‌سازی بدن آنها حاصل شد. پیش‌ازاین نیز این گروه از روش فوق بر روی دیگر حیوانات استفاده کرده بودند.

این گروه امیدوارند هر چه زودتر این روش در مورد انسان نیز مورد آزمایش قرار گیرد و برای رسیدن به این هدف نیازمند تحقیقات بیشتر در مورد میزان استفاده از سنبله پروتئین و واکنش سیستم ایمنی انسان به جلبک است.

یکی از مزایای ویژه استفاده از جلبک‌ها این است که آنها هرروز دو برابر می‌شوند. دو برابر شدن روزانه به‌علاوه رشد اصلاح‌شده در ظرف تخمیر نشان می‌دهد که این واکسن بسیار اقتصادی است، چون بیشتر شرکت‌های داروسازی دارای تجهیزات تخمیر هستند.

در حال حاضر این گروه مشغول واردکردن ژن به جلبک‌ها هستند و سپس مراحل ذکرشده در بالا را ادامه خواهند داد.

واکسن‌های خوراکی آنفلوانزا

واکسن‌های آنفلوانزا کارایی چندانی ندارند اما هرساله تزریق می‌شوند و این ویژگی باعث شده افراد علاقه چندانی به تزریق آنها نداشته باشند و مصرف داروی خوراکی را ترجیح دهند.

اگر واکسن خوراکی مبتنی بر جلبک‌ها کارایی داشته باشد این روش برای آنفلوانزا نیز کارایی خواهد داشت و به‌راحتی و به میزان لازم در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا پروتئین سنبله استفاده شد اصلاح شده واکسن ها جلبک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۳۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

کد خبر 6097579

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار