Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@08:21:10 GMT

هشدار وقوع حریق در جنگل‌ها

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۵۱۲۱

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری، با توجه به وقوع گرم شدن هوا در خصوص خطر حریق در جنگل‌ها و مراتع استان مازندران هشدار داد. ناطقان: به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری، سیدمحسن موسوی تاکامی با توجه به وقوع گرم شدن هوا درباره خطر حریق در جنگل‌ها و مراتع استان مازندران هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در این ارتباط اظهار کرد: با شروع فصل خزان و ریزش برگ‌ها و خشکیدن بوته‌ها و علف‌ها و احتمال بروز حریق از عموم هم استانی‌ها و مسافران تقاضا می‌شود به منظور رفع خطر احتمالی توصیه‌های ایمنی در مورد حریق را جدی بگیرند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری با بیان اینکه از مردم تقاضا داریم از روشن کردن آتش در جنگل‌ها و مراتع جدا خودداری کنند، افزود: برای طبخ غذا از لوازم مخصوص این کار از جمله پیک نیک و ...استفاده کنید و چنانچه ضرورتا نیازمند به روشن کردن آتش در جنگل و یا پارک جنگلی هستند قبلا اطراف محل را از خار و خاشاک پاک کرده و پس از رفع نیاز، آتش را کاملا خاموش کنند.

موسوی با اشاره به اینکه کشاورزان قبل از آتش‌زدن مازاد محصولات کشاورزی در زمین‌های مجاور جنگل، به نزدیک‌ترین واحد منابع طبیعی اطلاع دهند، بیان کرد: از ریختن کاغذ، زباله، ته سیگار و مواد زاید مانند شیشه، بطری و اجسام دیگر در سطح جنگل جدا خودداری شود، در صورت مشاهده دود یا آتش در جنگل سعی  شود آتش را خاموش یا بلافاصله با شماره تلفن رایگان و شبانه روزی ۱۵۰۴ امداد جنگل و مرتع در سراسر استان مراتب را گزارش کنند.

وی خاطرنشان کرد: خسارت به درختان جنگلی و از بین رفتن ارزش‌های زیست محیطی، از بین رفتن علوفه، نهال‌ها و بوته‌های کف جنگل، آسیب رساندن به خواص فیزیکی خاک، از بین رفتن گردشگاههای طبیعی، خسارت به لاشبرگ و هوموس کف جنگل، خسارت به پناهگاه حیات وحش، مرگ و میر و مهاجرت آنها، خسارت جانی و مالی به انسان، آسیب رساندن به محیط زیست و کاهش تولید اکسیژن، گسترش آفات و بیماریها،  کاهش سطح جنگل و هزینه زیاد برای احیاء جنگل و صدها خسارت بزرگ و کوچک دیگر را خسارت‌های ناشی از آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری، مهم‌ترین عوامل بروز و توسعه حریق در عرصه‌های جنگلی را  حضور جنگل‌نشینان، دامداران و عدم رعایت مسایل حفاظتی و امنیتی در عرصه های جنگلی، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان در استفاده بهینه از عرصه‌های جنگلی خصوصا ایجاد آتش عنوان کرد.

وی افزود: گردشگری در عرصه‌ها و صدمات ناشی از ایجاد حریق توسط آنها، آزمندی افراد سودجو برای تصرف و تجاوز منابع طبیعی از طریق آتش زدن درختچه‌ها و درختان، آتش سوزی بقایای کشاورزی در حاشیه جنگل توسط کشاورزان و کمبود نیروی انسانی برای پیشگیری، کشف و اطفای به موقع حریق در صورت دوری مسافت نیز از عوامل مهم برزو و توسعه حریق در عرصه های جنگلی است.
برچسب ها: هشدار ، ناطقان ، جنگل ، حریق ، مازندران

منبع: ناطقان

کلیدواژه: هشدار ناطقان جنگل حریق مازندران منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری جنگل ها و مراتع عرصه های جنگلی عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۵۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: وقوع رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک در نقاط مستعد بارش تگرگ سه‌شنبه (۴ اردیبهشت‌ماه) در کرمان، مازندران و گلستان، چهارشنبه (۵ اردیبهشت‌ماه) در گلستان، سیستان و بلوچستان و فارس و پنج‌شنبه (۶ اردیبهشت‌ماه) در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی پیش‌بینی می‌شود.

بیشتر بخوانید: هواشناسی ایران / صدور هشدار نارنجی بارش‌های شدید در ۲۱ استان

در این شرایط جوی لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ دور از انتظار نیست.

به توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی مد نظر قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ چهارشنبه در مازندران، مرکزی، قم، شرق لرستان، تهران، پنج‌شنبه در خراسان رضوی، یزد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و شرق اصفهان، هرمزگان، شرق و شمال فارس، شرق سمنان و شرق خراسان شمالی و جمعه در جنوب کرمان و شرق هرمزگان رخ خواهد داد.

احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرها بویژه برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌کند.

به گزارش ایسنا در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228202 برچسب‌ها هواشناسی

دیگر خبرها

  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • برخورد قاطع دستگاه قضا با متعرضین اراضی ملی و منابع طبیعی
  • رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی بابل
  • آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
  • رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه