Web Analytics Made Easy - Statcounter

کینوا، معروف به خاویار گیاهی از دسته غلات محسوب می‌شود که با وجود دارا بودن خواص فراون مورد کم لطفی قرار گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، کینوا، معروف به خاویار گیاهی از دسته غلات محسوب می‌شود که با وجود دارا بودن خواص فراون مورد کم لطفی قرار گرفته است.

خصوصیات بارز این گیاه و نقش مثبت آن در بحث تامین امنیت غذایی باعث شده است که FAO در جهت ارزشمند جلوه دادن این گیاه سال 2013 را بنام سال کینوا نامگذاری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کینوا به عنوان ماده غذایی مجاز برای افرادی که به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند استفاده می‌شود و در حال حاضر از این گیاه برای تولید آرد، غنی کردن آرد، گندم، تولید بیسکوئیت و پاستا استفاده می‌شود.

اخیرا کشت آزمایشی این گیاه با موفقیت در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است که بیشترین سطح زیر کشت این گیاه در شهرستان های ایرانشهر و بمپور می باشد.



کینوا غذایی مناسب برای بیماران دیابتی و سیلیاکی است

خالد میری رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: کینوا از خانواده گیاهان با ارزش خوراکی فراوان است که در انواع خاک‌ها و شرایط آب و هوایی قابل کشت است.

وی افزود: کشت این گیاه به صورت آزمایشی از سال 1388 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان آغاز و ادامه تحقیقات موفق آن در این مرکز منجر به معرفی و توسعه این گیاه نه تنها در استان بلکه در کشور شد.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون شهرستان های بمپور و ایرانشهر بیشترین سطح زیر کشت این گیاه را در استان دارا هستند و 20 هکتار از اراضی منطقه زیر کشت این گیاه قرار گرفت که 30 تن محصول از این اراضی برداشت شد، ولی با توجه به نتایج مثبت کشت این گیاه و برنامه های ترویجی مناسب مورد استقبال کشاورزان استان قرار گرفته و آینده بسیار روشنی در انتظار آن است.

میری با بیان اینکه کینوا یکی از رایج‌ترین غذاهای لوکس در دنیا است، تاکید کرد: این گیاه سرشار از پروتئین، فیبر و مواد معدنی می‌باشد به منظور مصرف دانه کشت می‌شود و محصولی بسیار مهم در کشورهای کلمبیا، پرو و شیلی به شمار می‌رود و از آن به‌عنوان " مادر تمام محصولات دانه‌ای" نام‌برده می‌شود و در بین مردم آن مناطق مقدس است.

وی با بیان خواص بی نظیر این گیاه، اذعان کرد: کینوا دارای انواع فراوان ریز مغذی‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است که برای سلامت بسیار مفید می‌باشند، این گیاه دارای مقادیر بیشتری فیبر نسبت به سایر گیاهان نظیر غلات می‌باشد و تحقیقات نشان داده است که با مصرف کینوا به جای محصولاتی مانند سیب‌زمینی، ذرت و برنج ، می توان به ‌طور معجزه ‌آسایی میزان عناصر مغزی و آنتی‌اکسیدان‌های را در رژیم غذایی افزایش داد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: پروتئین موجود در کینوا فاقد گلوتن و سرشار از آمینه اسید‌های مختلف بوده و پروتئین کاملی می‌باشد از اغلب محصولات گیاهی حاوی پروتئین بیشتر و باکیفیت‌تری می‌باشد و غذای مناسبی جهت بیماران دیابتی و سیلیاکی نیز می‌باشد.

وی با بیان اینکه کینوا دارای مقادیر زیادی منیزیم، پتاسیم، آهن و روی می‌باشد، گفت:با توجه به ارزش غذایی فراوان و حجم کم، از این گیاه به عنوان خاویار گیاهی و نیز غذای مناسب برای فضانوردان یاد می شود و مصرف کینوا همراه بقولاتی مانند باقلا، لوبیا و عدس باعث بهبود رژیم غذایی مخصوص صبحانه کودکان مدرسه‌ای می‌باشد.

وی افزود:فرآورده‌های مختلف کینوا نیز به‌صورت گرانوله، پودر وغیره در بازار وجود دارند که به طرق مختلف قابل استفاده می‌باشند و از آرد کینوا مخلوط با غلات جهت تهیه نان، رشته ماکارونی، کیک و بیسکویت می توان استفاده کرد همچنین پس از برداشت دانه بقایای آن نیز جهت تغذیه دام قابل استفاده می باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کشت این گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۵۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟

آفتاب‌‌نیوز :

مؤسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌کند که میوه‌ها را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانند. با این حال، برخی از محصولات میوه مانند آب میوه‌ها و میوه‌های خشک دارای محتوای قند بالایی هستند. اجتناب از این میوه‌ها می‌تواند به کاهش خطر افزایش قندخون کمک کند.

ویتامین‌ها، فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های ضروری در بسیاری از میوه‌ها می‌توانند به بهبود سلامت کمک کنند و خوردن میوه‌ها و سبزیجات ممکن است فرد را کمتر در معرض خطر کمتر ابتلاء به بیماری قلبی و سرطان قرار دهد.

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که خوردن میوه می‌تواند به پیشگیری از دیابت کمک کند. با این حال، مهم است که از محتوای غذایی کامل میوه‌ها آگاه باشید و رژیم غذایی را بر اساس آن برنامه ریزی کنید.

میزان قند موجود در همه میوه‌ها یکسان نیست و برخی از آن‌ها به طور قابل‌توجهی محتوای قند بیشتری نسبت به بقیه دارند.

میوه‌های پُر قند

هندوانه

موز بیش از حد رسیده

آناناس

خوردن این میوه‌ها برای افراد دیابتی هنوز بی خطر است و نیازی به حذف آن‌ها از رژیم غذایی نیست. با این حال، مهم است که از محتوای قند آن‌ها آگاه باشید و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید.

در حالی که این میوه‌ها سرشار از کربوهیدرات هستند، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی نیز هستند. اولویت دادن به میوه‌ها به عنوان منبع کربوهیدرات می‌تواند به شکل بخشی جدایی ناپذیر از یک رژیم غذایی مناسب دیابت کمک کند.

منبع معتبر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیان می‌کند که نوشیدن آب میوه در طول وعده غذایی یا به تنهایی به سرعت سطح قند خون فرد را افزایش می‌دهد.

برخلاف خوردن میوه‌های تازه که حاوی فیبر هستند، آب میوه منبع غلیظی از قند است که می‌تواند به سرعت قند خون فرد را افزایش دهد.

یک مطالعه دیگر در سال ۲۰۱۷ نشان داد که مصرف میوه‌های تازه خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را در افراد کاهش می‌دهد. محققان همچنین دریافتند افراد مبتلا به دیابت که به طور منظم میوه‌های تازه می‌خورند کمتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

افراد همچنین می‌توانند میوه‌های خشک را در رژیم غذایی خود بگنجانند، البته به شرطی که با شکر اضافه خشک نشده باشند.

ترکیب میوه‌های خشک با آجیل نیز می‌تواند به مدیریت قند خون کمک کند. آجیل سرشار از چربی، فیبر و پروتئین است. این سه ماده مغذی هضم را کند می‌کنند و می‌توانند از افزایش قند خون جلوگیری کنند.

در مطالعه‌ای محققان ارتباط مثبتی بین مصرف آجیل و میوه‌های خشک و پیشگیری از دیابت نوع ۲ پیدا کردند. با توجه به حذف آب در فرآیند خشک کردن، میوه‌های خشک از نظر حجم نسبت به میوه‌های تازه غلظت قند بسیار بالاتری دارند و انجمن دیابت آمریکا (ADA) تأیید می‌کند که خوردن میوه‌های خشک در حد متعادل می‌تواند گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.

این میوه‌های خشک قند بالایی دارند

زردآلو

آناناس

کشمش

نتایج مطالعات نشان می‌دهد افراد باید به دنبال کاهش سایر کربوهیدرات‌ها از رژیم غذایی خود باشند و میوه‌ها را به عنوان بخشی از برنامه غذایی عادی خود قرار دهند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • خلق اثر هنری شگفت انگیز دیوار چین (فیلم)
  • حمایت هزارو۱۲۷ میلیاردتومانی ازسبدامنیت غذایی مردم سیستان وبلوچستان
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • مهارت بی‌نظیر یک مرد در صید مار کبرا با بطری پر بازدید شد (فیلم)
  • هزینه خسارت سیل به روستاهای سیستان و بلوچستان اعلام شد
  • حمایت یک هزار و ۱۲۷ میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟