Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@09:11:54 GMT

شاید ریال، تومان نشود

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۶۵۸۶

شاید ریال، تومان نشود

 سخنگوی شورای نگهبان پس از گذشت چند ماه از برگزاری آخرین نشست خود با رسانه‌ها دیروز به‌صورت ویدئو کنفرانس با خبرنگاران صحبت کرد و در ابتدای این جلسه از تأیید ۹ مصوبه مجلس توسط شورای نگهبان خبر داد و سپس به پرسش‌های رسانه‌ها پاسخ داد.

مینا افرازه/

 سخنگوی شورای نگهبان پس از گذشت چند ماه از برگزاری آخرین نشست خود با رسانه‌ها دیروز به‌صورت ویدئو کنفرانس با خبرنگاران صحبت کرد و در ابتدای این جلسه از تأیید ۹ مصوبه مجلس توسط شورای نگهبان خبر داد و سپس به پرسش‌های رسانه‌ها پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهور چند روز پیش در سخنانی عنوان کرده بود دولت در انتخابات مجلس تمامی امکانات را برای برگزاری انتخابات الکترونیک آماده کرد، اما به دلیل عدم هماهنگی بین شورای نگهبان و وزارت کشور این موضوع اجرایی نشد.

به «روحانی» گزارش دقیق نمی‌رسد

قدس این موضوع را از سخنگوی شورای نگهبان پرسید و کدخدایی در این خصوص گفت: «آقای رحمانی فضلی، وزیر کشور اعلام کردند همکاری بین وزارت کشور و شورای نگهبان در هیچ دوره‌ای همانند این دوره نبوده و شاید آقای روحانی اطلاع دقیقی از جزئیات این همکاری‌ها ندارند یا احتمالاً به آقای رئیس‌جمهور گزارش دقیق نمی‌رسد. در حوزه قانونی، فنی و رایانه‌ای ارتباطات تنگاتنگی و گام‌های جدی را در مسیر احقاق حقوق مردم داشته‌ایم و خوشبختانه احراز هویت برای نخستین بار در انتخابات اخیر با همکاری شورا و وزارت کشور به‌صورت کاملاً الکترونیکی برگزار شد».

عباسعلی کدخدایی ادامه داد: «جدای از اینکه می‌گوییم روش انتخابات الکترونیکی روش مطلوبی است، اما آنچه برای شورای نگهبان اهمیت دارد، امنیت آرای مردم و پاسداری از آن است. ما برای بخش‌های دیگر در صورت تأمین امنیت آرا مشکلی با الکترونیکی شدن انتخابات نداریم و دوستان در وزارت کشور هم هر گامی را در این راستا بردارند با آن‌ها همکاری خواهیم داشت، مشروط به اینکه امنیت آرای مردم حفظ شود».

وی تأکید کرد: «با وزیر ارتباطات که فردی متخصص در این زمینه است، مشورت کردم اما او هم گفت تردید جدی در خصوص این سازوکار وجود دارد».

البته اظهارات رئیس‌جمهور در حالی است که سخنگوی شورای نگهبان بارها در نشست‌های خبری خود بر آمادگی این شورا برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک تأکید کرده، بااین‌حال در انتخابات مجلس یازدهم تنها احراز هویت رأی‌دهندگان به‌صورت الکترونیکی برگزار شد و به نظر می‌رسد در این موضوع دولت و شورای نگهبان هرکدام سعی دارند توپ را در زمین دیگری بیندازند.

سرنوشت پر ابهام حذف چهار صفر از پول ملی

کدخدایی همچنین در نشست دیروز از ایرادهای شورا به برخی مصوبات مجلس خبر داد که ایراد به لایحه حذف چهار صفر از پول ملی از جمله این موضوعات بود. وی درباره آن گفت: این لایحه نیز مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت؛ زیرا در تبصره یک این لایحه با توجه به قرار دادن تعهدات کشور در مقابل صندوق بین‌المللی پول به‌عنوان یکی از معیارهای محاسبه و تعیین برابری پول‌های خارجی نسبت به تومان و نرخ خریدوفروش ارز، مصوبه دارای ابهام شناخته شد.

وی ادامه داد: «به دلیل اهمیت این لایحه و پیگیری‌های دولت از رئیس‌کل بانک مرکزی دعوت شد تا در جلسه شورای نگهبان حضور یابد؛ او بیش از یک ساعت در خصوص ابهام‌های موجود توضیحاتی ارائه کرد، اما پس ازاین گفت‌وگو همچنان ایرادهای فنی اعضای شورای نگهبان باقی بود».

حذف چهار صفر از پول ملی لایحه‌ای است که پس از بحث‌های فراوان نمایندگان مخالف و موافق درباره آن، درنهایت توسط مجلس دهم تصویب شد و بر اساس آن نمایندگان به دولت اجازه دادند در دوره گذار حداکثر سه‌ساله، چهار صفر از پول ملی را حذف کرده و واحد پول ملی را از ریال به تومان تبدیل کند؛ اما در حال حاضر با ایراد شورای نگهبان به آن، اجرای این لایحه مستلزم رفع ایرادهای فنی آن است.

مستندات کافی درباره مدارک تحصیلی منتخبان مطرح شود

اما بحث تخلف هشت نماینده مجلس یازدهم در ارائه مدرک تحصیلی غیر معتبر نیز ازجمله مباحث محوری این نشست خبری بود. کدخدایی دراین‌باره گفت: «بنده پیشتر هم پاسخ دادم که آنچه تاکنون بر اساس گزارش‌های رسمی به ما واصل‌شده است، فقط درباره مدرک تحصیلی منتخب مردم تفرش بود و دیگر مطالب صرفاً در فضای رسانه‌ای و مجازی مطرح‌شده است. اگر واقعاً درباره مدارک تحصیلی منتخبان موردی وجود دارد باید با مستندات کافی مطرح شود و در شرایط فعلی هم این مدارک باید به کمیسیون‌های بررسی اعتبارنامه منتخبان مجلس ارسال شود».

گرچه اسدالله عباسی، سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس دهم این ادعا را مطرح کرده، اما تاکنون هیچ سند محرزی درباره تخلف این افراد یا اسامی آنان مطرح نکرده، گرچه سخنگوی شورای نگهبان نیز سعی کرد تا این‌گونه ادعاها را به‌نوعی با عدم رأی آوری نماینده‌های دوره قبل و در رقابت با رقبای پیروز مرتبط بداند.

طرح دوفوریتی قانون اصلاح انتخابات ایرادهای زیادی دارد

همچنین طرح دوفوریتی قانون اصلاح انتخابات پرسش دیگری بود که سخنگوی شورای نگهبان درباره آن گفت: «این طرح ایرادهای بسیار زیادی دارد و برخی از قوانینی که به موجب این مصوبه در حال نسخ شدن است، در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده و بر این اساس ابتدا باید مجمع نسبت به این مصوبات اعلام نظر کند.».

وی گفت: «نمایندگان مجلس در هر دوره‌ای حق قانون‌گذاری دارند و شورای نگهبان هم نظرات خود را نسبت به شرع مقدس و قانون اساسی مطرح می‌کند و تحلیل سیاسی درباره مصوبات نخواهد داشت و مردم خودشان قضاوت خواهند کرد».

اما طرح این پرسش و واکنش کدخدایی به آن از آنجایی ناشی می‌شود که نمایندگان مجلس دهم در روزهای باقیمانده از دوره نمایندگی خود، کلیات طرح دوفوریتی اصلاح برخی مواد قانون انتخابات را تصویب کردند که نمایندگان بر اساس آن خواهان اِعمال مجازات برای آن دسته از افرادی هستند که گزارش‌های نادرستی به مراجع چهارگانه در بررسی صلاحیت نامزدها اعلام می‌کنند، شدند. البته همزمان با این طرح، نمایندگان مجلس دهم در راستای اصلاح و بررسی آیین‌نامه داخلی مجلس، موضوعات دیگری همچون امکان عزل حقوقدانان شورای نگهبان یا اعمال شروط جدید معرفی حقوقدانان توسط رئیس قوه قضائیه را به تصویب رساندند. به باور بسیاری از نمایندگان مخالف، ارائه چنین پیشنهادهایی از سوی نمایندگان رد صلاحیت شده باهدف تضعیف یا تحت تأثیرقرار دادن شورای نگهبان صورت گرفت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کدخدایی تبدیل ریال به تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۶۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد / آخرین خبرها از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز (یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه) خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد: ۱۰ طرح و لایحه، ۵ اساسنامه و ۳ استعلام دیوان عدالت اداری در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و پاسخ داده شد.

بیشتر بخوانید: بهادری جهرمی: افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تصویب شد

وی توضیح داد: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها از سال گذشته در رفت‌وآمد بین مجلس و شورای نگهبان بود که ایرادات و ابهاماتی داشت و با رفع ابهامات، این طرح خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم که این طرح به اهداف خود در جهت سامان‌دهی این موضوع بیانجامد.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره بحث صحت انتخابات از نظر شورای نگهبان، گفت: نسبت به تمام گزارش‌هایی که در انتخابات دریافت کردیم، بررسی‌های لازم از سوی ما صورت گرفته و صحت انتخابات در تمامی حوزه‌های انتخابیه به تأیید رسیده و بحث از نظر ما پایان یافته است و ان‌شاءالله در انتهای هفته، دور دوم انتخابات را خواهیم داشت. مردم در مرحله دوم انتخابات مجلس هم حضور یابند تا ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس نیز تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: اگر عزیزان نکاتی دارند، از طریق اعتبارنامه می‌توانند این کار را پیگیری کنند.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: اخیراً اصلاحیه مجلس را درباره لایحه عفاف و حجاب دریافت کردیم اما هنوز بررسی‌های ما به اتمام نرسیده است. البته هنوز برخی ایرادات قبلی ما به قوت خودش باقی است.

وی بیان کرد: هنوز جمع‌بندی نهایی نکردیم اما یکسری ایرادات هنوز پابرجاست. از طرف دیگر هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام هم باید در این مورد اعلام نظر کند.

طحان نظیف درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ د ر شورای نگهبان، گفت: هنوز شورای نگهبان به صورت رسمی مصوبات مجلس درباره بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و اصلاح لایحه برنامه هفتم توسعه را دریافت نکرده است، به محض دریافت مصوبات مجلس بررسی‌های خود را انجام و اعلام نظر خواهیم کرد.

طحان نظیف بیان کرد: بیش از ۴۰ هزار نفر برای دور دوم انتخابات مجلس به عنوان ناظر شورای نگهبان بحث نظارت بر انتخابات را انجام خواهند داد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مرحله دوم انتخابات در چند استان برگزار می‌شود و این استان‌ها چند حوزه است و در کدام حوزه‌ها انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود، گفت: جمعه این هفته مرحله دوم انتخابات مجلس برای ۴۵ کرسی، در ۱۵ استان و در ۴۷ شهرستان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: انتخابات مرحله دوم در حوزه انتخابیه تبریز آذرشهر و اسکو، حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس، حوزه آبادان، حوزه شیراز، حوزه کرمانشاه، حوزه خرم‌آباد، حوزه قائمشهر و حوزه ملایر به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه شورای نگهبان برای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی چه تمهیداتی را در نظر گرفته است و آیا نظارت‌ها در مرحله دوم با مرحله نخست تفاوت دارد، تصریح کرد: شورای نگهبان تمهیدات مختلفی را پیش‌بینی کرده است و آموزش‌هایی برای عوامل اجرایی و نظارتی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: بیش از ۴۰ هزار ناظر مردمی، در مرحله دوم انتخابات حضور دارند. سامانه مردم ناظر آماده دریافت گزارش‌های مردم در این مرحله انتخابات است. بنابراین نظارت‌ها در این مرحله با مرحله اول تفاوتی ندارد.

طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: نسبت به این موضوع ایرادی نداشتیم و در نشست قبلی هم تأیید این موضوع را اعلام کردم، اما لایحه برنامه هفتم توسعه مواد و احکام متعددی دارد که نسبت به مفاد احکام دیگر ایراد و ابهاماتی داشتیم که در رفت‌وآمد بین مجلس و شورای نگهبان است و قاعدتاً در رفت‌وآمد این ایرادات باقی‌مانده هم باید برطرف شود و مصوبه به صورت یکجا جهت اجرا ابلاغ خواهد شد.

وی بیان کرد: طبق مفاد مصوبه، قانون برنامه هفتم توسعه از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا خواهد بود و بر همین مبنا است مگر اینکه در اصلاحیه تغییری انجام شود.

سخنگوی شورای نگهبان متذکر شد: در مرحله قبل انتخابات، همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت که برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و بازشماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

کد خبر: 1229487 برچسب‌ها شورای نگهبان

دیگر خبرها

  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد / آخرین خبرها از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران