Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک دکترای شهرسازی گفت: تصویب و اجرای قانون به منظور هماهنگی و یکپارچگی مدیریت شهری، کمک زیادی به انجام فرآیند هوشمندسازی در شهرها می‌کند.

راما قلمبر دزفولی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه تجربه شهرداری اصفهان در زمینه هوشمندسازی مشابه تجربه شهرداری تهران است، اظهار کرد: راه اندازی سامانه اصفهان نما گام خوبی است و ایرادی به ماهیت انجام این فرآیند نیست، اما مسئله اساسی برای ایجاد یک نظام الکترونیک مؤثر این است که باید بتوانیم سازمان‌هایی به غیر از شهرداری که در مدیریت شهرها تأثیرگذار است را وارد این حوزه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر بخشی از فرآیند انجام کار در بخش‌هایی از شهرداری که خدمات الکترونیک ارائه می‌دهند، به سایر سازمان‌ها مربوط می‌شود و بخشی از مراحل انجام کار حتماً باید توسط سایر نهادها تأیید شود.

این دکترای شهرسازی خاطرنشان کرد: چنانچه بخواهیم نظام جامعی برای هوشمندسازی داشته باشیم باید زمینه را برای ارتباط مؤثر بین ارگان‎‌ها فراهم کنیم تا مشتریان مجبور نباشند به سازمان‌های مختلف مراجعه کنند.

قلمبر دزفولی عنوان کرد: راه اندازی این سامانه در راستای حیطه کاری شهرداری، گامی مؤثری است، اما هنوز جای کار زیادی در بحث خدمات الکترونیک و شهروندی در اصفهان و سایر شهرها از جمله تهران و مشهد وجود دارد.

وی تصریح کرد: شهرداری‌ها به دلیل نبود مدیریت یکپارچه شهری، تنها می‌توانند اقدامات مربوط به این حوزه را در بخش‌هایی که خود بر فرآیندهای آن حاکمیت دارند، انجام دهند و سایر بخش‌ها عملاً ناقص می‌ماند.

این دکترای شهرسازی ادامه داد: به علاوه هم در اصفهان و هم در تهران، هنوز مقاومت‌هایی برای انجام کامل این فرآیند در حوزه ساخت و ساز و شهرسازی وجود دارد و نیاز است تا یک سری زیرساخت‌ها فراهم و شفاف سازی در این بخش‌ها انجام شود در حالی که منبع درآمد شهرداری‌ها از حوزه شهرسازی و فروش تراکم است و وارد شدن به این حوزه‌ها ممکن است برای آنها مسئله ساز شود.

وجود قانون برای ارتباط بین ارگان‌های شهری ضمانت اجرایی ندارد

قلمبر دزفولی اظهار کرد: قانون‌هایی برای ارتباط بین ارگان‌های شهری وجود دارد، اما این قانون‌ها ضمانت اجرایی ندارد به علاوه مسئله مهم دیگری که وجود دارد این است که این قانون‌ها معمولاً توسط نهادهای دولتی از جمله وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی تهیه و به صورت لایحه به مجلس ارائه می‌شود.

وی افزود: در نتیجه شهرداری‌ها در مسیر قانون گذاری نقش پررنگی ندارند و با وجود راه اندازی گروه کلانشهرها، شهرداری‌ها هنوز نتوانسته‌اند در کنار سایر نهادهای دولتی در فرآیند قانون گذاری مؤثر باشند، به علاوه این تفکر در نهادهای دولتی وجود دارد که چنانچه به شهرداری‌ها امتیازاتی را بدهند، از امتیازات آنها کم می‌شود و بر این اساس چندان تمایلی به دخیل کردن شهرداری‌ها ندارند.

این دکترای شهرسازی با بیان اینکه قانون مدیریت شهری به مجلس ارائه شده است، گفت: این قانون بارها توسط وزارت کشور و مجلس تغییر پیدا کرده، زیرا عملاً آن ماهیت کاری و مؤثر را نداشته و تاکنون نیز مصوب نشده است.

قلمبر دزفولی تصریح کرد: چنانچه می‌توانستیم اعمال خوبی بر قانون جامع مدیریت شهری داشته باشیم و به منظور مدیریت یکپارچه در شهر، نقشی هماهنگ کننده را به شهرداری‌ها بدهیم، فرآیند هوشمندسازی شهری کامل‌تر و بی نقص‌تر بود.

وی ادامه داد: البته شرایط بهتری را به نسبت ۱۰ سال گذشته تجربه می‌کنیم و همکاری‌های جزئی بین نهادهای شهری در خصوص تبادل الکترونیک اطلاعات و ارائه سرویس به یکدیگر، انجام شده است، اما انجام آن بیشتر متکی به اقدامات مدیران و مسئولان مربوطه در دوره‌های مختلف بوده و در برخی موارد عملکرد ضعیفی را در این زمینه شاهد بوده‌ایم.

این دکترای شهرسازی تاکید کرد: تصویب و اجرای قانون به منظور هماهنگی و یکپارچگی مدیریت شهری، کمک زیادی به انجام فرآیند هوشمندسازی شهری می‌کند.

کد خبر 426413

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هوشمندسازي شهرداری اصفهان شهرداری قانون مدیریت واحد شهری شفاف سازی زیرساخت شهری وزارت کشور مجلس شورای اسلامی شهر هوشمند خدمات الكترونيكي مدیریت شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دکترای شهرسازی قلمبر دزفولی مدیریت شهری راه اندازی شهرداری ها بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۷۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری های نوین شهرداری اصفهان گفت: هدف از برگزاری رویداد پنجشنبه‌های فناور کمک گرفتن از توانمندی‌ شرکت‌های دانش‌بنیان برای رشد و توسعه مدیریت شهری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی نصوحی امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در برنامه پنجشنبه‌های فناور (فصلی نو در حمایت از زیست بوم فناوری)، ارزش آفرینی از دارایی‌های دیجیتال در حوزه‌های حمل‌ونقل و ترافیک، اصفهان کارت اظهار کرد: هدف از برگزاری رویداد پنجشنبه‌های فناور کمک گرفتن از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان برای رشد و توسعه مدیریت شهری است. که امروز یازدهمین برنامه را برگزار کردیم.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد در حوزه آب و پساب به ارزش ۱۱ میلیارد با شرکت‌های فعال در شهرک علمی و تحقیقاتی افزود: تصفیه پساب به کمک نانو ازن را در مرحله پایلوت که ۵۰ لیتر بر ثانیه بود، پاسخ گرفتیم، در ادامه این شیوه به دیگر تصفیه خانه‌ها با انعقاد قرارداد تسری پیدا می‌کند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با تاکید بر اینکه در حوزه ایمنی و آتش‌نشانی، شرکت‌های دانش‌بنیان تولید کلاه هوشمند را که بتواند یک سری داده به آتش‌نشان مخابره کند، در دستور کار دارند، افزود: به‌تازگی موضوع مهم در شهرداری، اقتصاد دیجیتال است، در این راستا چند پنجشنبه فناور با این موضوع برگزار می‌شود.

نصوحی ادامه داد: یکی از سیاست‌های مهم در این حوزه مولد سازی دارایی‌ها است که دارای طبقه‌بندی‌های مختلف همچون دارایی فیزیکی و اطلاعاتی است، اما در این برنامه دارایی‌های اطلاعاتی و داده‌ای شهرداری مدنظر است.

وی ادامه داد: در اصفهان کارت داده‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند مبنای ارائه خدمات بهتر به شهروندان باشد، البته به دنبال آن کسب‌وکار هم شکل می‌گیرد.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در حوزه حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری دوربین‌های مختلف دارد که بسیاری از داده‌ها روزانه در آن موجود است، تصریح کرد: ممکن است سرورهای ما پاسخگو نباشد و نتوانیم داده‌ها را دائمی نگهداری کنیم، از این‌رو با کمک شرکت‌های دانش بنیان می‌توان بعضی خدمات و فعالیت ارزش افزا شوند تا همه شرکت‌ها و مردم منتفع شوند.

وی یادآور شد: بسیاری از شرکت‌ها علاقه‌مند به داشتن داده‌های شهرسازی هستند که در جلسات آینده به صورت اختصاصی برنامه‌ای را برای داده‌های خاص در حوزه شهرسازی خواهیم داشت که کسب و کار اصلی شهرداری به این حوزه اختصاص دارد و داده‌های موجود در حوزه شهرسازی با اصناف مختلف مرتبط است.

نصوحی گفت: شعار شهرداری توسعه شهر هوشمند و توجه به موضوع فناوری بوده و موضوع اقتصاد دیجیتال دارای اهمیت است.

کد خبر 747785

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان
  • ثبت ۱۵ دستاورد هوشمندسازی در سازمان آتش‌نشانی اصفهان
  • پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • برند شهر اصفهان باید حفظ شود/ آماده تعامل با رسانه‌ها هستیم
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • شهردار مشهد: سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • «صادقانی» سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان شد