Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر شبکه رادیویی جوان گفت: برای جذب جوانان تصمیم گرفته شده بخشی از برنامه «اینجا شب نیست» به استعدادیابی جوانان در حوزه های صداپیشگی، ترانه‌سرایی، بازیگری در رادیو، نوازندگی، خوانندگی و... اختصاص پیدا کند.

خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: طی سال های نه چندان دور رادیو از جمله وسایل ارتباطی بسیار مهم و تاثیرگذار در کشور ما به شمار می آمد که در هر خانه ای یک مدل از آن یافت می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر برنامه های آن هم مربوط به حوزه موسیقی و خبر می شد. اما کم کم رادیو از این شیوه فاصله گرفت و برنامه های دیگر نظیر برنامه های آموزشی، تحلیلی، کودک، گفت و گو و میزگرد و ... هم به آن اضافه شد.

حالا دیگر رادیو از جمله رسانه های اصلی به شمار می رود که شنوندگان آن در هر زمینه ای می توانند برنامه های خود را جستجو کنند. تخصصی شدن شبکه ها نیز به این موضوع کمک بسیاری کرده است. مثلا رادیو جوان، رادیویی ویژه جوانان است که بیشتر تلاش آن حول محور جذب مخاطبان گروه سنی جوان به شمار می رود. درباره تحولات این شبکه رادیویی و برنامه های جدیدی که تدارک دیده شده، با «علیرضا مقصودی» که از اواخر آذرماه سال گذشته سکان دار این شبکه رادیویی شده، گفت و گو کردیم. در این گفت و گو مقصودی درباره هدف گذاری های رادیو جوان در سال جدید، برنامه های جدید، برگزاری برنامه رادیویی ویژه کشف استعدادها، حضور چهره های معروف در اجرای برنامه ها و همچنین چگونگی جذب مجری سخن گفته است.

 

**امیدبخشی در اولویت رادیو جوان

-ما تمام تلاشمان این است که در رادیو جوان چند مولفه و مشخصه را در همه برنامه هایمان حفظ کنیم. اولین مؤلفه امیدبخشی به جامعه است. جامعه ایرانی با توجه به ظرفیت بالایی که در نیروی انسانی جوان خود دارد، هم در قابلیت هایی که در کشور وجود دارد، باید شاخصه امید به آینده در همه برنامه ها وجود داشته باشد و ما در همه برنامه هایمان راه کارهایی باید در رابطه با امید و امیدواری داشته باشیم. به هر جهت ما در موقعیتی قرار داریم که هم دشمن به دنبال این است که جوانان ما ناامید باشند تا بتواند اهداف پلید خود را انجام بدهد و هم ممکن است به خاطر مخاطراتی که در کشور وجود دارد و نابسامانی هایی که در فضای اقتصادی و کسب و کار وجود دارد، جوان ها فکر کنند که بارقه امیدی وجود ندارد. در حالی که رادیو جوان تلاش دارد با بهره گیری از همین جوان ها و متخصصانی که وجود دارد و فضاهایی که در کشور وجود دارد، خالی هستند را معرفی کند و امید را به جامعه مخاطب جوان خود تزریق کند.

**برنامه هایی ویژه عدالت خواهی و مبارزه با فساد

-نکته دوم عدالت خواهی است. یعنی جوان هم عدالتخواهی و مبارزه با فساد را مد نظر خود قرار می دهد و هم اینکه بتواند از همه ظرفیت های کشور عادلانه استفاده کنند. عنصر عدالت باید در هر موضوع برنامه به آن پرداخته شود. سومین موضوعی که ما در برنامه هایمان در نظر گرفته ایم نشاط و شادابی است. جوانان با برنامه هایی که ریتم مناسبی دارند ارتباط بهتری برقرار می کنند و ما تلاش می کنیم که به دقت این کار را انجام بدهیم که مخاطب ما در رادیو جوان احساس شادابی و نشاط داشته باشد.

همچنین نکته بعدی که خاستگاه جوانان کشور است، توجه به دین، مذهب و سرزمین ایران است هر دو وجه جزو مطالبات مخاطبان ماست و ما قطعا این دو مطالبه مهم را در کنار هم در برنامه هایمان داشته باشیم و بتواند به طور پیوسته هویت واقعی جوان ایرانی را به او یادآوری کنیم و او خود را در این مسیر کاملا آگاه بداند.

رادیو جوان بهترین گویندگان رادیو را از گذشته تا به حال در اختیار داشته است و حتی عزیزانی که در تلویزیون هستند و این روزها چهره های موفقی نیز به شمار می روند، همه یا از رادیو جوان شروع کرده اند و یا در رادیو جوان کار می کرده اند. از احسان علیخانی، علی ضیاء، سیاوش عقدایی، طالبی گرفته تا حتی افراد دیگری نظیر رشیدپور و فرزاد حسنی که در رادیو شکل گرفته اند.

 

**به دنبال شنیده شدن هستیم

-عنصر بعدی شنیده شدن مخاطب در رادیو جوان است و رادیو جوان محلی برای شنیده شدن افکار و نظرات مختلف جوانان است و این همانطور که ابزاری برای شنیده شدن است، ابزاری هم برای موارد مورد نظر جوانان و مخاطبان است. از این جهت مخاطبان جوان خود را از 16 تا 40 ساله تعریف کرده ایم. البته افرادی کمتر از 16 سال و بالاتر از 40 سال هم هستند که خود را شنونده رادیو جوان می دانند. در برخی حوزه ها هم حوزه های بین نسلی را در نظر گرفته ایم که بتوانند همچنان رادیو جوان را همراهی کنند.

**تولید برنامه هایی برای همه سلیقه ها

-ما در حال حاضر برنامه های 15 و 5 دقیقه ای در نظر گرفته ایم که مخاطب آن را گوش کند. برنامه های ترکیبی و با زمان طولانی ما هم طوری طراحی شده که از آیتم های مختلفی تشکیل شده است و تنوع بالایی دارد. مثلا اگر ما یک برنامه یک ساعت و نیمه داریم، هر 5 دقیقه یک آیتم دارد که جوانان به سرعت با آن ارتباط برقرار کنند و کمتر به سراغ برنامه های گفت و گو محور طولانی رفته ایم که مخاطب حوصله گوش دادن نداشته باشد. در برنامه های دیگر هم تقسیم ما نیم ساعت، یک ربع و 5 دقیقه تعریف شده است تا مخاطب بتواند به خوبی با آن ارتباط برقرار کند. این برنامه ها ریتم و محتوای مناسبی دارند و مخاطبان هم استقبال خوبی داشته اند.

 

**توجه به خانواده به صورت متمرکز

-این نکته را هم بگویم که ما از ابتدای اردیبهشت ماه موضوع خانواده را به صورت متمرکز در برنامه هایمان مورد اشاره قرار داده ایم. خانواده به معنای جوانی که تشکیل خانواده داده و هم به معنای جوانی که علاقه مند به تشکیل خانواده است. این موارد را در یک برنامه با نام شیرینی خانگی گنجانده ایم. موضوعات مبتلا به اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوانان در تعامل با خانواده ها در این برنامه مورد توجه قرار گرفته است.

**بازگشت کافه رادیو با گرامیداشت یاد مهران دوستی

-نکته قابل توجه بعدی این است که برنامه «کافه رادیو» یکی از برنامه های پرمخاطب رادیو با اجرای زنده یاد مهران دوستی بود که سالها روی آنتن رادیو جوان می رفت. ما تصمیم گرفتیک برنامه را بعد از وقفه ای که به دلیل فقدان حضور مهران دوستی ایجاد شده بود، به آنتن برگرداندیم. برنامه «کافه رادیو» از جمله برنامه های موفق و محبوب رادیو جوان با اجرای زنده یاد «مهران دوستی» بود که پس از فوت ایشان برنامه هم تعطیل شد.

حالا بعد از 5 سال توقف برنامه، تصمیم گرفتیم این برنامه را دوباره به روی آنتن ببریم و به همین دلیل از ابتدای اردیبهشت ماه این برنامه به آنتن رادیو جوان برگشت. البته تمام تلاش ما این بوده که برنامه همان رویکرد فرهنگی هنری خود را حفظ کند. این برنامه طبق روال گذشته از میزهای مختلف تشکیل شده و همان ساختار سابق خود را با رویکردی جدید حفظ کرده است.

برنامه «کافه رادیو» به تهیه کنندگی «مهدی شاه‌رضایی» و گویندگی «علیرضا کنگرلو» روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت ۱۵ از شبکه رادیویی جوان به روی آنتن می‌رود.

برای جذب جوانان تصمیم گرفته شد بخشی از برنامه به استعدادیابی جوانان (صداپیشگی، ترانه‌سرایی، بازیگری در رادیو، نوازندگی، خوانندگی و...) اختصاص پیدا کند تا از این طریق جوانان مستعد فرصتی پیدا کنند استعدادهای هنری‌شان را رونمایی کنند.

 

**«اینجا شب نیست» هر شب با یک مجری

-یک برنامه قابل توجه دیگر ما برنامه «اینجا شب نیست» است که آن را را با رویکرد توجه به حوزه های مختلفی که جوانان با آن سر و کار دارند طراحی کردیم. این برنامه را از نیمه شب تا یک بامداد به روی آنتن می بریم که هر شب یک گروه مجزا تولید آن را برعهده دارند تا تنوع رعایت شود. موضوع برنامه نیز استعدادیابی است و تلاش بر این است که حال خوبی برای شنوندگان رقم بخورد.

-توجه به برنامه های شاخصمان هم مهم است. ما 7 برنامه شاخص داریم که توجه ویژه ای داشته ایم که مؤلفه ایی که پیش تر گفتم را در آن بگنجانیم. جوان ایرانی سلام، کاوشگر، چوب خط، خط آزاد، برنامه ای هم ویژه پنجشنبه ها داریم با نام یک پرونده، یک روایت است که با موضوع قصه زندانی هاست.پرونده جوانان استخراج می شود و تلاش بر این است که روند اتفاقی که روی داده بررسی شود تا یک عبرت جویی هم برای مخاطبان باشد.

 

در این برنامه ها سعی کردیم که تلاش کنیم تا نیازهای مخاطبمان را شناسایی کنیم و در ادامه هم مؤلفه های امید بخشی، عدالت خواهی، توجه به آینده و نگاه پرنشاط و شاداب و جهت دار را برای مخاطب ایجاد کنیم که هم برنامه های رادیو جوان برای شنوندگان یک موضوع انگیزشی باشد و هم اینکه بتوانند اوقات خوبی را با رادیو جوان سپری کند و در زندگی روزمره هم به فراخور نیاز از برنامه های ما استفاده کند.

**مجریان شبکه سرمایه های ما هستند

-در استفاده از مجری های چهره و شناخته شده ما دو رویکرد داریم. الحمدلله رادیو جوان بهترین گویندگان رادیو را از گذشته تا به حال در اختیار داشته است و حتی عزیزانی که در تلویزیون هستند و این روزها چهره های موفقی نیز به شمار می روند، همه یا از رادیو جوان شروع کرده اند و یا در رادیو جوان کار می کرده اند. از احسان علیخانی، علی ضیاء، سیاوش عقدایی، طالبی گرفته تا حتی افراد دیگری نظیر رشیدپور و فرزاد حسنی که در رادیو شکل گرفته اند.

در حال حاضر هم رادیو جوان گویندگان بسیار خوبی دارد که خیلی جاها به دنبال جذب آنها هستند ولی باید بگویم که این افراد داشته ها و سرمایه های رادیو جوان هستند. برای اینکه ما بتوانیم از افراد بیشتری هم بهره ببریم، برنامه اینجا شب نیست را داریم که از افراد متعددی که چهره هستند، بهره می بریم و در برنامه حضور پیدا خواهند کرد.

به عنوان مثال این برنامه روزهای شنبه  به تهیه کنندگی سیروس رجبی روانه آنتن می شود و اجرای آن را مجید عسکری، سجاد شهرابی و ابوالفضل اینانلو بر عهده دارند. این برنامه روزهای شنبه با موضوع حال خوب هر هفته به روی آنتن می‌رود.

همچنین برنامه «اینجا شب نیست» روزهای یکشنبه‌ به تهیه کنندگی مجتبی حسنی پخش می شود و گویندگی و اجرای آن را صدیقه مرادی برعهده دارد و مجری کارشناس آن نیز امین قاسمی فرع است.

این نکته بسیار مهم است که بگویم برنامه رادیویی «اینجا شب نیست» در روزهای دوشنبه با اجرای علی ضیاء پخش می شود.

علی ضیاء مجری «فرمول یک» کار خود را با رادیو شروع کرده است و قرار است دوباره دوشنبه شب‌ها برنامه «اینجا شب نیست» رادیوجوان را اجرا کند. او سال‌های گذشنه نیز این برنامه را اجرا کرده است. برنامه «اینجا شب نیست» زوایای گوناگون یک موضوع فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی یا علمی کشور را بررسی می‌کند.

برای جذب جوانان تصمیم گرفته شد بخشی از برنامه به استعدادیابی جوانان (صداپیشگی، ترانه‌سرایی، بازیگری در رادیو، نوازندگی، خوانندگی و...) اختصاص پیدا کند تا از این طریق جوانان مستعد فرصتی پیدا کنند استعدادهای هنری‌شان را رونمایی کنند.

این نکته را هم بگویم که برنامه روزهای سه شنبه به تهیه کنندگی عباس پیری روی آنتن می رود و اجرای آن را حسن اسماعیل پور و نیما کرمی بر عهده دارند.

 

**مجریان جدید چگونه انتخاب می شوند؟/ راه اندازی باشگاه شنوندگان

-ما تمام تلاشمان این است که امسال اگر وضعیت کرونا خاتمه پیدا کند، باشگاه شنوندگان رادیو جوان را با رویکرد هواداری راه اندازی کنیم و بتوانیم نخبگانی که در این عرصه وجود دارند را کشف کنیم. نه فقط برای رادیو جوان بلکه برای حوزه های مختلفی که سازمان صداوسیما دارد، نیرو جذب کند. البته ما ظرفیت زیادی برای جذب و به کارگیری نداریم ولی همین که این افراد بتوانند خود را مطرح کنند، می توانیم با استعدادترین افراد را در تمام کشور پیدا کنیم. چون عنصر صدا ابزار حداقلی را برای معرفی می خواهد، هرکسی در هر جای کشور می تواند استعداد خود را نشان دهد. از این جهت ما در برنامه های خودمان بعد از ماه مبارک رمضان فضایی ایجاد کرده ایم که این استعدادیابی صورت بگیرد که قطعا سرمایه های اجتماعی بسیار خوبی از آنها هم برای رادیو و هم برای تلویزیون استخراج خواهد شد.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبر گزاری فارس تهیه کنندگی برنامه هایمان رادیو جوان اینجا شب نیست شبکه رادیویی مهران دوستی روی آنتن روی آنتن کافه رادیو یک برنامه شنیده شدن علی ضیاء برای جذب گفت و گو چهره ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۸۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۷ سال برنامه‌های «راه شب» را اجرا کردم

چند سالی می‌شود که وارد دهه هشتم زندگی‌اش شده. امسال چهارم اردیبهشت شمع تولد ۸۴ سالگی‌اش را با حضور خانواده گرم و صمیمی رادیو فوت می‌کند. هنوز سر زنده است و از تک و تا نیفتاده است. عده‌ای می‌گویند رادیو که سهل است، دوره تلویزیون و سینما هم به سر آمده است. اما هنوز گوش‌ها برای شنیدن موج رادیو تیز می‌شود و رسانه‌های جدید نتوانستند جای پای سنتی‌ها را بگیرند. علی بخشی‌زاده، معاون رسانه گرم رادیو از افزایش مخاطبان رادیو نسبت به سال گذشته می‌گوید. علیرضا جاویدنیا، بازیگر و گوینده رادیویی هم از ابراز محبت شنوندگانی می‌گوید که حتی از امریکا و اروپا موج رادیو را می‌چرخانند، تا حالی از وطنشان بگیرند. عذرا وکیلی، گوینده پیشکسوت رادیو از حال خوب رادیو خبر می‌دهد، که با ورود به ۸۴ سالگی هنوز سر زنده است. 

به گفته جاویدنیا، الان رادیو به همت بچّه‌هایی که عاشقانه برای رادیو کار می‌کنند، سرحال و سرپا ایستاده است. البته حال رادیو می‌تواند بهتر از این باشد. حال عوامل رادیو بستگی به خواسته‌هایشان دارد. البته الان در شرایط فعلی مشکلات کم نیست. ما کمبود‌هایی داریم، ولی این مشکلات باعث نمی‌شود بچّه‌ها از کارشان بزنند. ما مشکلات معیشتی، مالی، دستمزد و ... داریم. بعضی‌ها ممکن است نتوانند اجاره خانه‌شان را تهیه کنند. بعضی‌ها در کنار رادیو به سراغ شغل‌های دیگری می‌روند. باید حال رادیو بهتر باشد. نباید بگذاریم رادیو به سکته بیفتد. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

مجری با سابقه رادیو ایران ادامه داد: شما نگاه کنید می‌بینید مردم رادیو را دوست دارند و تماس می‌گیرند. من ۲۷ سال برنامه‌های «راه شب» اجرا می‌کردم. در سال ۱۳۹۷ حمله قلبی داشتم و چند صباحی اجرا نمی‌کردم. الان که دوباره اجرا را شروع کردیم، همچنان مردم پای کار هستند. آنها فامیل من یا تهیه‌کننده نیستند، عشقِ ما هستند. بعد از خدا مردم امید ما هستند. مردم قابل احترامند و ما باید حرمت را نگه داریم. 

وی در پاسخ به این سوال که ۸۴ سال برای رادیو سن کمی نیست! علاوه‌بر آن رقیب‌های رادیو زیاد است و بعضی‌ها می‌گویند کسی رادیو گوش نمی‌کند! توضیح داد: بیخود می‌گویند. ما ثابت می‌کنیم مردم رادیو گوش می‌کنند. اگر از خودمان می‌گویند کسی رادیو گوش نمی‌کند، به او می‌گویم تو بیخود می‌کنی پای میکروفن رادیو می‌آیی. 

جاویدنیا در پاسخ به این سوال که مسلماً از همکاران رادیو چنین حرفی نمی‌زنند، گفت: چرا من از همکاران خودم هم شنیدم. فلان شخص می‌گوید کی رادیو گوش می‌کند! من می‌گویم تو برای چی می‌آیی دستمزد رادیو بگیری؟ برو خونت! اصلاً برای چه آمدی؟ ولی ما ایستادیم. من و تو باید کاری کنیم، که شنونده‌مان از دست نرود. نه اینکه به رادیویی که کار می‌کنیم، متلک بگوییم. رادیویی که از تو شخصیت ساخته است. تو باید حرمت رادیو را نگه داری. 

به گفته این گوینده پیشکسوت، شبکه‌های رادیویی زیاد است، رقیب وجود دارد، اما ما باید کار خودمان را بکنیم. ایرانی که از آن سر دنیا تماس می‌گیرد، از پشت‌بام نیفتاده، که مغزش تکان خورده باشد! می‌خواهد صدای وطنش را بشنود. در برنامه‌های خودمان تماس‌هایی از کشور‌های حاشیه خلیج فارس تا تاجیکستان، افغانستان، امریکا و اروپا داشتم. ایرانی‌ها ایرانشان را دوست دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • پایان عملیات تعمیرات حساس کوره نم زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم
  • نمایندگان خراسان شمالی در اردوی استعدادیابی بسکتبال حضور دارند
  • (عکس) متین ستوده هر روز جوان‌تر و زیباتر می‌شود؛ چهره او در سریال لیسانسه‌ها باورنکردنی‌ست!
  • راه اندازی سایت شبکه‌های تخصصی سمن‌های جوانان
  • بزرگترین میدان عرضه دام‌ زنده در تربت جام راه‌اندازی شد
  • ساکت در فوتبال آفتابی شد (عکس)
  • بزرگترین مزیت ما کامران نجف‌ زاده است
  • برنامه «پل مدیریت» از رادیو تهران
  • گرامیداشت صدسالگی کافکا در کارلووی واری/ تجلیل از ۲ چهره سینمایی
  • ۲۷ سال برنامه‌های «راه شب» را اجرا کردم