Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-26@01:30:08 GMT

شعله‌های گرما نفس جنگل‌های خوزستان را می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۰۴۴۵

به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط‌عمومی سازمان جهاد کشاورزری خوزستان، آتش‌سوزی یکی از عوامل مخرب عرصه‌های منابع طبیعی است که همواره در فصل گرم سال، استان خوزستان را تهدید می کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: عمده آتش سوزی ها بر اثر عوامل انسانی هستند که به صورت عمدی یا غیر عمد مانند آتش زدن بقایای مزارع، باقیمانده آتش چوپانان، رهگذران یا تفریح کنندگان که برای درست کردن غذا و چای استفاده می کنند و انداختن کبریت روشن و ته سیگار روی برگ های خشک صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوروش کیانی افزود: بیشترین آتش سوزی ها در مناطق زاگرس و شهرستان های اندیمشک، اندیکا، ایذه و بهبهان اتفاق می افتد و زمان اطفاء حریق بستگی به وسعت آتش سوزی دارد که میانگین حدود ۷ الی ۸ ساعت به طول می انجامد.

وی اظهارکرد: عمده خسارت وارده از حریق، نابودی جنگل و مرتع، حیات جانوران، اختلال در ترکیب گونه های گیاهی، از بین رفتن ذخائر ژنتیکی نادر و غالب شدن گونه های مهاجم، خسارت دیدن گردشگاه های طبیعی و آسیب به خاک منطقه را شامل می شود.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با بیان اینکه بیشترین آتش‌سوزی‌ها در مناطق جنگلی و مرتعی از اوایل خرداد تا اواخر مرداد پیش‌بینی می‌شود، گفت: به کارگیری دیده بان در عرصه های جنگلی و مرتعی ، آموزش جوامع محلی در پیشگیری از حریق، احداث آتش بر، نصب تابلوهای هشدار دهنده در مناطق مختلف، فرهنگ سازی در بین مردم از طریق رسانه ملی و اجتماعی، هرس مناطق خشک توسط پیمانکاران از ظرفیت پروژه‌های صندوق توسعه ملی از جمله اقدامات صورت گرفته جهت پیشگیری از آتش‌سوزی منابع طبیعی است.

کیانی ایجاد پایگاه هوایی را از ضرورت های تسریع در اطفا حریق  عنوان و تصریح نمود: کشاورزان نباید بقایای مزارع خود را بسوزانند، چون توانایی کنترل حریق را ندارند و باعث گسترش آتش در عرصه های منابع طبیعی خواهند شد.

وی از مردم در خواست کرد جهت اطلاع رسانی از حریق در عرصه های جنگلی و مرتعی  با شماره گیری  تلفن رایگان ۱۵۰۴ محل آتش سوزی را اطلاع دهند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی خوزستان منابع طبیعی آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۰۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

ایسنا/خراسان رضوی برای تابستان امسال رکوردشکنی گرما و رطوبت استوایی پیش‌بینی شده است.

به نقل از ارث، کمربند گرمسیری برای گرمای بی‌سابقه تابستان امسال آماده می‌شود و شرایط برای رکوردهای جدید در دما و رطوبت فراهم شده است.

این پیش‌بینی، بر اساس نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، بر تأثیر فزاینده تغییرات آب‌وهوایی همراه با ال نینوی شدید تأکید می‌کند.

چرا رطوبت گرما را خطرناک می‌کند؟

بدن ما برای خنک ماندن به شدت به تعریق متکی است. هنگامی که عرق از پوست ما تبخیر می‌شود، گرما را با خود می‌برد و دمای داخلی بدن ما را کاهش می‌دهد، با این حال، در رطوبت بالا، هوا به شدت مملو از بخار آب است. این امر تبخیر عرق ما را بسیار سخت‌تر می‌کند و اثر خنک‌کنندگی آن را کاهش می‌دهد.

 رطوبت بالا مانع از عملکرد مؤثر فرآیند تنظیم دمای طبیعی ما می‌شود و خنک ماندن بدن در شرایط گرم را بسیار دشوارتر می‌کند.

پروفسور ویلیام از محققان این تحقیق گفت اگر نتوانید بدن خود را تا دمای زیر ۹۸.۶ درجه فارنهایت یا ۳۷ درجه سانتی‌گراد خنک کنید، جان خود را از دست خواهید داد. عرق اصلی‌ترین راه برای خنک‌کردن خود در هنگام گرم‌ شدن است.

ال‌نینو و گرم‌ شدن زمین منجر به رطوبت گرمسیری می‌شود

افزایش مداوم دمای زمین که به‌عنوان گرمایش جهانی شناخته می‌شود، باعث افزایش میزان بخار آب در جو می‌شود به این دلیل که هوای گرمتر می‌تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد.

ال نینو، الگوی آب‌وهوایی طبیعی است که باعث گرم شدن اقیانوس آرام گرمسیری می‌شود. این امر تبخیر را بیشتر می‌کند و مقدار زیادی هوای گرم و مرطوب را به اتمسفر می‌فرستد.

نتایج این تحقیق در Geophysical Research Letters منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهار آتش‌سوزی انبار در شهر ری/ از سرایت آتش جلوگیری شد
  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه
  • ضرورت تجهیز دهیاری‌های دره‌شهر به تجهیزات اطفای حریق
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی
  • رفع تصرف پنج هکتار عرصه ملی شهرستان بویراحمد از سودجویان
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • خطر دستبرد به طبیعت با برداشت بی رویه گیاهان دارویی!