Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین - فائزه زمانی؛ پس از انتشار اصلاحیه  گزارش مالی سال گذشته یکی از شش نماد پالایشگاهی، همه نمادهای پالایشی به دلیل آنچه «تغییر سود» نامیده می‌شود، متوقف شدند. تغییر سود پالایشی‌ها در خصوص تغییر در ردیف سایر درآمدهای عملیاتی است که در اثر تغییر نرخ تسعیر ارز حاصل از فروش‌های صادراتی سال 97 بوده است که از سوی وزارت نفت ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا ولید هلالات کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد؛ با توجه به اینکه مجری فروش پنج فرآورده نفتی اصلی که یکی از آنها نفت کوره است شرکت ملی پالایش و پخش بوده, اغلب با مقداری تاخیر در انتشار صورت‌های مالی و تعیین مابه التفاوت نرخ‌های تسعیر مواجه هستیم که بخشی از این وقفه با دولتی بودن سیستم در ارتباط است.

هلالات ضمن تاکید بر اینکه در صورت‌های سال مالی منتهی به اسفند 98, نرخ تسعیر سال 97 آورده شده است افزود؛ این اتفاق قطعا در صورت‌های مالی منتشر شده در سال 99 نیز بابت سال 98، با توجه به تغییرات قابل توجه نرخ دلار نیمایی  تکرار خواهد شد .

هلالات در ادامه بیان کرد:  در حالت کلی می‌توان گفت آن دسته از شرکت‌های پالایشی که بخش زیادی از محصولات خود را  صادر کرده اند؛ به دنبال آن سود بیش‌تری نیز از این محل شناسایی کرده اند و به عنوان مثال می‌توان گفت  پالایشگاه‌هایی نظیر بندرعباس, لاوان و همچنین اصفهان در زمره شرکت‌هایی با درصد بالای شناسایی سود هستند  و در مقابل برای شرکتی مثل پالایشگاه تبریز میزان این سود چندان قابل توجه نیست.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: در کل این موضوع به عنوان یک محرک خوب برای این دسته از شرکت‌ها به حساب می‌آید ضمن اینکه در حال حاضر در این صنعت در کنار بحث‌هایی که در خصوص تجدید ارزیابی و همچنین آغاز پذیره نویسی صندوق ETF آن‌ها از ابتدای تیر ماه مطرح است؛ در خصوص تغییرات نرخ خوراک این دسته از شرکت‌ها که بر اساس قیمت‌های واقعی باشد نه بر اساس قیمت‌های نشریه‌های بین المللی صحبت‌هایی به گوش می‌رسد.

وی در پایان بیان کرد: ذکر این نکته حائز اهمیت است که تسعیر در نرخ ارز سال 97 در صورت‌های مالی منتشر شده, به عنوان سود در سال 98 آورده شده است در صورتی که انتظار می‌رفت این رقم  به عنوان سود سنواتی لحاظ شود اما در این مورد باید دید رویه‌های حسابداری به چه شکل است و در صورت تایید حسابرس مشکلی از این حیث ایجاد نخواهد شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه نرخ تسعیر ارز نمادهای پالایشی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۲۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال

آفتاب‌‌نیوز :

در روز‌هایی که احمد مددی مدیریت باشگاه استقلال را بر عهده داشت قراردادی را با یکی از شرکت‌های فعال در زمینه وب منعقد کردکه این قرارداد به مدت سه سال اعتبار داشت؛ اما مصطفی آجورلو پس از استعفای احمد مددی این قرارداد را به صورت یکطرفه فسخ کرد.

این ماجرا به کمیته راهبری، نظارت و حَکَمیت وزارت ورزش و جوانان ارائه شد. جلسه‌ای میان طرفین برگزار شد، جلسه‌ای که نماینده باشگاه استقلال در آن حضور پیدا کرد، اما نماینده‌های وب در این جلسه حضور پیدا نکرد. آن‌ها با ارسال نمابری اعلام کردند مدیرعامل شرکت‌های‌وب در مسافرت خارج از کشور هستند و قادر به شرکت در جلسه نیستند.

کمیته حَکَمیت وزارت ورزش جلسه دیگری برای روز شنبه ۲۴ مهر ساعت ۱۰ صبح تعیین وقت کرد که این بار هر دو طرف شرکت کردند؛ جلسه‌ای که بیش از دو ساعت طول کشید.

طرفین مطالب خود را مطرح کردند که منجر به تفاهم نشد و قرار بر صدور گواهی و حکم کمیته راهبری، نظارت و حَکَمیت وزارت ورزش و جوانان شد که ۴۸ ساعت بعد، یعنی امروز دوشنبه گواهی حکم مبنی بر تایید نظر شرکت فرهنگی ورزشی استقلال ایران در خصوص بر عدم ایفای تعهدات قراردادی توسط شرکت داده گستر عصر نوین که مجوز فسخ یک‌طرفه است، به نشانی باشگاه ابلاغ شد.

طرفین مطالب خود را مطرح کردند که متاسفانه منجر به تفاهم نشد و قرار بر صدور گواهی و حکم کمیته راهبری، نظارت و حَکَمیت وزارت ورزش و جوانان شد. چهل و هشت ساعت بعد حکمی را صادر کرد که این حکم حکایت از این داشت که باشگاه استقلال مجوز به فسخ یکطرفه بوده است.

سرپرست فعلی مدیرعاملی باشگاه استقلال که در آن روز‌ها معاون فرهنگی باشگاه استقلال بود نقش پرررنگی در فسخ این ماجرا داشت و اثبات کرد که حامی مالی استقلال به تعهدات خود طبق مفاد قرارداد عمل نکرده است و آبی‌پوشان حق داشتند ضمانتنامه تعهد پرداخت ۸۰ میلیارد ریالی را که این شرکت در اختیار باشگاه قرار داده بود تا درصورت عدم انجام تعهدات، توسط باشگاه به بانک ارایه شود وصول کند.

این ماجرا ادامه پیدا کرد تا زمانی که سمیعی از استقلال جدا می‌شود و پس از مدتی که دوباره در نقش هیات مدیره به جمع این تیم باز می‌گردد سراغ ضمانت‌نامه مالی را از معاونت مالی وقت استقلال می‌گیرد. این ماجرا به هیات مدیره باشگاه استقلال کشیده و مشخص می‌شود این ضمانت‌نامه ۸۰ میلیارد ریالی بدون مجوز هیات مدیره به حامی مالی وقت استقلال بازگردانده شده است، مدیران ارشد استقلال از این موضوع انتقاد کردند و اعتقاد داشتند نباید چنین کاری از سوی معاون مالی سابق استقلال صورت می‌گرفت!

اتفاق عجیب اینکه چند هفته پیش حامی مالی پیشین استقلال که در حال حاضر مالک باشگاه هوادار است چک ۵۰ میلیارد ریالی آبی‌ها را که بابت صدور رضایت محمدرضا خالدآبادی در اختیارشان گذاشته بود را برگشت می‌زند و حساب استقلال مسدود می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • این کار را انجام ندهید، یارانه تان قطع می شود!
  • خبر مهم برای یارانه بگیران | چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • معادله تورمی بازدهی سهام
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران