Web Analytics Made Easy - Statcounter

اندیشکده آمریکایی «کارنگی» در گزارشی با اشاره به تغییرات در مناسبات نظام جهانی بخصوص پس از پاندمی کووید-۱۹ نوشت که در دوران نوین، اولویت‌های آمریکا قابل اعمال و اجرا در دنیا نیست و واشنگتن مجبور به عقب‌نشینی از آنها است. ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲ بین الملل آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آرون دیوید میلر»، عضو ارشد اندیشکده کارنگی در امور سیاست خارجی در مقاله‌ای با عنوان «آمریکا و بی‌نظمی نوین جهانی: عقب‌نشینی از اولویت‌ها» که در وبسایت این اندیشکده منتشر شد، ‌نوشت: در فیلم کلاسیک 1951 با عنوان «روزی که زمین همچنان ایستاده The Day The Earth Stood Still  » یک موجود فرازمینی به شکل انسان وارد کره خاکی می شود در حالی که روبات فلزی بزرگی وی را همراهی می‌کند به زمینیان اینگونه اولتیماتوم می‌دهد: روش‌های جنگ طلبانه خود را تغییر دهید یا نابود شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم در پایان رهبران جهان را نشان می‌دهد که باید راهشان را انتخاب کنند. خوب است تصور کنیم که ویروس سخت و بی‌رحم کرونا که بدترین تهدید برای بهداشت و سلامت عمومی در صد سال گذشته است، همچون تهاجم فرازمینی‌ها منجر به کاهش رقابت‌های بین‌المللی و افزایش همکاری‌ها شود.

نویسنده این مقاله با ذکر این که بعید است این امر اتفاق بیفتد، نوشت: در عوض الگوی اصلی روابط بین‌الملل بعید است به الگوی بهتری تغییر کند. این پاندمی (بیماری عالم‌گیر) به عوض تغییر شکل دنیا ممکن است روند‌هایی که از قبل وجود داشته‌اند را تعمیق کرده و آنها را  به سمت رقابت‌های بیشتر حرکت داده و فضای بین‌الملل را از حالت جهانی شده دور کند و فضایی ایجاد کند که در آن قدرت‌های بزرگ و کوچک به جای این که همکاری داشته باشند، در تقابل با هم قرار می‌گیرند.

در این مقاله با اشاره به وضعیت آمریکا در این فضا، نوشت: مهم نیست چه کسی در سال 2021 رئیس جمهوری آمریکا است. آمریکا با دنیایی بی‌رحم و فراموش نشدنی مواجه خواهد بود... معنی این وضعیت شکل رهبری آمریکا در خارج از کشور را نیز  بطور اساسی متفاوت می‌سازد.

اندیشکده| روند خلاف جهانی‌سازی برای مقابله با مضرات جهانی‌سازی شکل گرفته استاندیشکده| تغییر نظام، عادتی که ترک آن برای آمریکا سخت است

 

نویسنده این مقاله پیش‌بینی می‌کند که ریاست جو بایدن ممکن است در ترمیم وجهه آمریکا، احیای رابطه با همپیمانان و هدایت آمریکا در اموری مانند تغییرات آب‌وهوایی و سلامت جهانی موفق باشد اما اولویت‌هایی که آمریکا در داخل دارد در کنار حضور بازیگران منطقه‌ای و جهانی که در حفاظت از فضای خود مصمم هستند در کنار مناقشات جهانی، دست آمریکا را در دنیایی که مخالف با اولویت‌های آمریکا است، بسته نگه می‌دارد. در این مسیر چین و روسیه قرار دارند و تا زمانی که آمریکا و این دو کشور تغییرات اساسی در سیاست خود در سال 2020 نشان ندهد، دولت بایدن نیز احتمالا روابط خصمانه‌ای با هر دو رقیب راهبردی خواهد داشت.

بنا بر این گزارش، مسکو و پکن مفهوم مشترکی از نظم جهانی چندقطبی دارند و به دنبال محدودسازی ظرفیت آمریکا در اعمال نفوذ در میان همسایگانی هستند که چین و روسیه از آنها به عنوان حوزه منافع خود یاد می‌کنند. هر دو کشور مانع از طرح‌های آمریکا برای حفظ هژمونی در این مناطق شده‌اند. چین و روسیه هر دو توسط رهبرانی اداره می‌شوند که بسیار ملی‌گرا هستند و نشان داده‌‌اند که به راحتی کنار زده نمی‌شوند و از مخالفت‌های آمریکا با خود برای افزایش مشروعیت خود و جلب احساسات ملی‌گرایانه و ضدآمریکایی استفاده می‌کنند. اتحاد این دو نیز کار واشنگتن برای شکل دادن به سیاست‌هایشان را دشوار می‌سازد چه رسد به این که بخواهد اراده خود را بر آنها حاکم سازد.

در ادامه این گزارش با اشاره به پیشنهادهایی که از سوی برخی متفکران برای بهبود رابطه و تعامل آمریکا با چین و روسیه برای کاهش خطرات و چالش‌های آمریکا ارایه شده، پیش‌بینی می‌کند که تحول اساسی و محسوسی در این رابطه اتفاق نیفتد بخصوص این که ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ، روسای روسیه و چین از آمریکا به عنوان کشوری متجاوز، متخاصم و یکجانبه‌گرا یاد می‌کنند که ثبات داخلی کشورشان را تهدید می‌کند.

این گزارش می‌افزاید: هر گونه حرکت آمریکا در جهت آشتی نیز با دشواری همراه خواهد بود چرا که تشکیلات سیاست خارجی آن و افکار عمومی آمریکا بطور فزاینده‌ای از چین و روسیه نه تنها به عنوان رقیب بلکه به عنوان دشمن یاد می‌کنند.

این اندیشکده افزود: در عین حال در محفل سیاست خارجی آمریکا جای این بحث خالی مانده است که چگونه آمریکا می‌تواند رابطه خود را با هر دو کشور در یک دنیای چندقطبی سازگار کند در حالی که در این دنیا آمریکا برای اعمال قدرت خود با محدودیت‌های بیشتری همراه است.

بنا بر این گزارش، دیگر قدرت‌های کوچک‌تر مانند ایران و کره شمالی نیز توانسته‌اند بطور موفقیت آمیزی آمریکا را به عقب برانند و تا زمانی که آمریکا رویکرد خود را تغییر ندهد به این کار ادامه خواهند داد. با وجود اعمال کارزار فشار حداکثری بر هر دو کشور و به منظور منزوی کردن، تنیبه و تحریم آنها، ایران و کره‌شمالی توانسته‌اند سیاستی‌ را که برای امنیت خود حیاتی می‌دانند، ادامه دهند.

به نوشته این اندیشکده، تلاش‌های آمریکا برای حل مشکلات با ایران وکره شمالی ناکام مانده و این امر تا حدود زیادی بخاطر درخواست‌های غیرواقعگرایانه و حداکثری واشنگتن و عدم انعطاف و سازش پذیری آن بوده است.

بنا بر این گزارش، پاندمی ویروس کرونا جدی‌ترین چالش برای دنیا و آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم به بعد به شمار می‌رود اما برخلاف آن جنگ که موجب قدرت گرفتن آمریکا در داخل و خارج شد، ویروس کرونا آمریکا را ضعیف‌تر خواهد کرد. نه به این خاطر که آمریکا نخواهد توانست تا خود را احیاء کند چرا که انعطاف و تاب‌آوری لازم را دارد بلکه به این خاطر که این روند تدریجی و دردناک خواهد بود. علاوه بر شکاف‌های اجتماعی و نژادی و نابرابری‌هایی که آمریکا با آن مواجه است، این پاندمی در کنار ناتوانی ترامپ در مدیریت اوضاع، عدم آمادگی این ملت، ضعف نظام بهداشت و بی‌اعتمادی به دولت و حکومت را برملا ساخته است.

انتهای پیام/

R7891/P/S8,89,95,1128/CT4 واژه های کاربردی مرتبط اندیشکده

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اندیشکده اندیشکده چین و روسیه بین الملل اولویت ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۲۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟

مقامات آمریکایی تصور می‌کنند کمک‌های جدید واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد جلوی پیشروی روسیه طی ماه‌های آینده گرفته شود اما مشکلات دیگری بر سر راه کی‌یف وجود دارد و ایالات متحده از آن می‌خواهد به کمبود نیروهای اوکراینی رسیدگی کند و ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد زیرا بدون این موارد بعید است اوکراین تا سال ۲۰۲۵ بتواند حمله‌ای بزرگ انجام دهد.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته لایحه کمک کنگره آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که با مخالفت سرسختانه جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده بود، به تصویب رسید.

روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی می‌نویسد: «همزمان با اینکه محموله‌های اولیه تسلیحات از جمله گلوله‌های توپخانه، موشک‌های دفاع هوایی و خودروهای زرهی به اوکراین می‌رسند، مقامات آمریکایی انتظار دارند این تسلیحات جدید، زمان را برای کی‌یف بخرد تا ارتش و دفاع میدان نبرد را پیش از حمله احتمالی روسیه تقویت کند.»

یکی از مقامات دفاعی آمریکا بدون آنکه نامش افشا شود، گفت: «کمک‌های آمریکا به اوکراینی فرصتی می‌دهد تا با حملات مداوم روسیه چه در خط مقدم و چه در آسمان بهتر مقابله کند و با تاثیرگذاری بیشتری از سربازان و هم‌چنین غیرنظامیان دفاع کند. اما زمان ارزشمند است و نباید هدر شود.»

روزنامه واشنگتن پست تاکید می‌کند: «پس از ۲ سال از جنگ اوکراین، نیروهای این کشور شتاب اولیه‌ای را که در میدان نبرد داشتند، از دست داده‌اند. اکثر مقامات آمریکایی طی مصاحبه‌هایی گفته‌اند که زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) جهت بازپس‌گیری ۲۰ درصد از کشورش – که در حال حاضر تحت کنترل روسیه است –هیچ مسیر نظامی مشخصی ندارد.»

«راب لی» تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا که اکنون در موسسه تحقیقات سیاست خارجی مشغول به کار است و جنگ اوکراین را از نزدیک رصد می‌کند، گفت: «وضعیت نیروهای میدان نبرد اوکراین مشکل جدی است. اگر این مسئله حل‌وفصل نشود، بسته آمریکا کمکی به اوکراین نخواهد کرد.»

کی‌یف هنوز اعلام نکرده است که در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به چه تعداد نیرو نیاز خواهد داشت. فرمانده ارشد سابق اوکراین که در ماه فوریه توسط رئیس‌جمهور زلنسکی کنار گذاشته شد، می‌گفت که حدودا «نیم میلیون نیرو» نیاز خواهد بود اما جانشین او می‌گوید که تعداد نیروهایی که اوکراین نیاز دارد، «کم‌تر» است.

روزنامه واشنگتن پست با اشاره به همین موضوع می‌نویسد: «کمبود نیروهای اوکراین بر چالش‌های سیاسی که دولت زلنسکی با آنها مواجه است، تاکید می‌کند. مسئله استقرار و بسیج نیروها از جمله مسائلی هستند که زلنسکی برای دور نگه داشتن روسیه و هم‌چنین حفظ اتحاد ملی اوکراین آن هم پس از ۲ سال جنگ و خونریزی باید به آن رسیدگی کند.»

حفر گور برای نیروهای کشته شده ارتش اوکراین

این روزنامه علاوه بر کمبود نیروها که آمریکا از اوکراین می‌خواهد تا آن را بهبود ببخشد، به نقل از مقامات آمریکایی مسئله دیگری را برجسته می‌کند.

واشنگتن پست می‌نویسد: «مقامات آمریکایی نیاز می‌بینند که دفاع فیزیکی اوکراین پیش از حمله احتمالی روسیه بهبود پیدا کند. نیروهای اوکراینی سال گذشته را به حفر، ایجاد موانع و مین‌گذاری گذراندند اما مقامات آمریکایی معتقدند باید اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود. آنها امیدوارند مین‌های ضد تانک و ضد نفر که در بسته تسلیحاتی روزهای اخیر اعلام شد، کمک حال اوکراینی‌ها باشد.»

دولت «جو بایدن» با توجه به کمک‌هایی که ارائه کرده است، از اوکراین دستاورد نظامی می‌خواهد اما در عین حال می‌داند که کمبود نیروهای این کشور جنگ‌زده اروپایی مسئله حائز اهمیتی است، از این رو واشنگتن به کی‌یف می‌گوید که «هم نیروهایش و هم ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌هایی را در پی دارد
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌های را در پی دارد
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد