Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@21:27:20 GMT

چرا رئیس موساد به مصر رفت؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۳۸۲۸

چرا رئیس موساد به مصر رفت؟

خبرگزاری تسنیم: روز شنبه رسانه‌های مصری از سفر رئیس دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی، موساد، به مصر طی سفری محرمانه خبر دادند. رسانه‌های مصری اعلام کردند، یوسی کوهن، رئیس فعلی موساد در این سفر محرمانه با «عباس کامل» رئیس دستگاه امنیتی مصر و «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر دیدار کرده است. این رسانه‌ها دلیل اصلی این سفر را بررسی واکنش‌های احتمالی فلسطینیان پس از اقدام کابینه جدید رژیم صهیونیستی برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری توصیف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سؤال اینجا است: چرا صهیونیست‌ها برای بررسی وضعیت احتمالی فلسطین به‌سراغ مصر رفته‌اند؟

پرونده فلسطین در دست مصر

از زمانی که سازمان آزادی‌بخش فلسطین اقدام به مذاکره با رژیم صهیونیستی در دهه 1990 میلادی کرد، مصری‌ها به‌عنوان کسانی که از قریب دو دهه قبل از آن با صهیونیست‌ها سابقه مذاکره داشتند همواره مشاور و امین ساف بوده‌اند. مصری‌ها علاوه بر نقش مشورتی که برای ساف داشتند، میانجی و سرپرست نشست‌های بعدی ساف با صهیونیست‌ها نیز بوده‌اند. پس از آنکه حکومت خودگردان فلسطین در فلسطین به وجود آمد تمام آنچه در فلسطین اتفاق می‌افتاد از جانب طرف مصری به صهیونیست‌ها منتقل می‌شد و آنها نقش میانجیگری خود را حفظ کردند. از آن زمان تاکنون پرونده فلسطین در تحولات منطقه‌ای در اختیار مصر است و همواره اگر طرحی برای مذاکره ارائه شده، طرف مصری به‌عنوان سرپرست مذاکرات در جریان آن قرار داشته است و پرونده از سوی مصری‌ها پی‌گیری شده است.

اما باز در مصر، پرونده فلسطین در اختیار دستگاه امنیتی دولت مصر قرار دارد و هیچ مقام دیگری در آن قدرت تصمیم‌گیری ندارد، لذا اینکه یوسی کوهن در سفر به مصر با «عباس کامل» مسئول دستگاه امنیتی مصر دیدار می‌کند به این دلیل است که با مسئول مستقیم پرونده فلسطین دیدار کرده است.

نکته مهم در این میان میانجیگری مصر در غزه است. مصر در تمام تحولات پس از مذاکرات سازش تاکنون حتی در دوره بیداری اسلامی و تحولاتی که در مصر رخ داد میانجی مقاومت فلسطین در غزه با صهیونیست‌ها بوده است، از این حیث مصر اثرگذارترین طرفی است که می‌تواند برخی خواسته‌های صهیونیست‌ها را به مقاومت غزه منتقل کند.

جایگاه مصر در معامله قرن

سقوط دولت مرسی و روی کار آمدن «السیسی» در مصر فضای جدیدی را در مصر برای صهیونیست‌ها به وجود آورد. آمریکایی‌ها کسی را در مصر روی کار آوردند که هرآنچه را می‌خواستند اجرا می‌کرد، لذا هنگامی که صهیونیست‌ها با ترامپ برای معامله قرن برنامه‌ریزی می‌کردند مصر را به‌عنوان یکی از مهره‌های کلیدی و هم‌پیمان اصلی خود در برنامه گنجاندند.

ترامپ با این شناخت از «السیسی» بخشی از بار معامله قرن را بر دوش او گذاشت و او به‌خلاف ابومازن و پادشاه اردن، همچون «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان دو نفری بودند که خواسته‌های ترامپ و صهیونیست‌ها را بدون بهانه‌جویی تأیید و اجرا کردند. «السیسی» در این مقطع نیز حاضر شد بخشی از خاک خود در سینا را در اختیار معامله قرن قرار دهد.

لذا حالا که بخشی از معامله قرن ــ که همان الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی 1948 است ــ در حال اجرا است مصر باید به میدان بیاید و بخشی از مشکلات صهیونیست‌ها را حل کند.

حرف‌شنوی «ابومازن» از مصر

نکته سومی که باید به آن توجه کرد حرف‌شنوی ابومازن از مصر است. ابومازن با وجود مخالفت‌هایی هم که تاکنون با مصر داشته اما در بیشتر مواقع به‌ویژه زمانی که پیغامی از جانب صهیونیست‌ها از طریق مصر به وی رسیده است سخن مصری‌ها را پذیرفته و به آنها عمل کرده است. صهیونیست‌ها این روزها شاهد مخالفت‌های جدی و حتی موضعگیری‌های بی‌سابقه و سخت از سوی ابومازن هستند. هرچند این اقدام ابومازن نمایشی و برای فریب افکار عمومی است اما همین رویکرد نمایشی هم برای صهیونیست‌ها یک مانع مهم به‌حساب می‌آید، لذا آنها به‌سمت مصر رفته‌اند تا به‌عنوان طرفی که ابومازن از او حرف‌شنوی دارد، خواسته‌های صهیونیست‌ها را برآورده کند.

با توجه به نکات فوق باید گفت که صهیونیست‌ها با وجود آنکه به‌دنبال اجرایی کردن الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی هستند، اما از پیامدها و واکنش‌های احتمالی فلسطینیان به‌شدت هراس دارند لذا از هم‌اکنون دست به کار شده‌اند و دستورالعمل‌هایی را به مصر و هم‌پیمانان و مزدوران خود ارائه می‌دهند تا بتوانند الحاق کرانه باختری و دره اردن را با کمترین هزینه اجرا کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: رئیس موساد مصر صهیونیست ها پرونده فلسطین کرانه باختری معامله قرن مصری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۳۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات توافق پیشنهادی سه مرحله‌ای میان تل‌آویو و مقاومت فلسطین

به گزارش خبرگزاری مهر، سایت شبکه المیادین با انتشار نسخه‌ای از مفاد اصلی توافق پیشنهادی میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین نوشت: این توافق دارای سه مرحله است؛ مرحله نخست که طی ۴۰ روز انجام می‌شود و امکان تمدید آن وجود دارد: توقف موقت عملیات نظامی میان دو طرف و عقب نشینی نظامیان صهیونیست در قسمت شرقی به طوری که از منطقه‌های پرجمعیت به سمت منطقه نزدیک به مرزها حرکت کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: مرحله نخست توافق مذکور همچنین شامل توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در یک روز و ۱۰ ساعت در روزهای آزاد سازی اسرا است. بعد از گذشت یک هفته از آزاد سازی تمام زنان، نظامیان صهیونیست از خیابان الرشید همسو با خیابان صلاح الدین عقب نشینی می‌کنند تا ورود کمک‌های بشردوستانه تسهیل شود. همچنین به آوارگان فلسطینی غیرمسلح اجازه داده می‌شود به خانه‌های خود بازگردند و با آزادی در سراسر نوار غزه رفت و آمد کنند.

در بیست و دومین روز بعد از آزاد سازی ۲ سوم اسرا، نظامیان صهیونیست از مرکز نوار غزه به ویژه محور شهدا نتساریم و میدان الکویت و شرق صلاح الدین به سمت منطقه نزدیک به مرز عقب نشینی می‌کنند و آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه بازمی گردند. ورود کمک‌های بشردوستانه به صورت گسترده به میزان ۵۰۰ کامیون که نیمی از آن به سمت شمال ارسال می‌شود تسهیل خواهد شد.

بر اساس این توافق، نیروهای مقاومت ۳۳ اسیر زن و مرد صهیونیست را شامل صهیونیست‌های زیر ۱۹ سال، بالای ۵۰ سال و بیماران و زخمی‌ها آزاد می‌کنند. رژیم صهیونیستی نیز ۲۰ اسیر کودک و زن را در برابر هر اسیر صهیونیست آزاد می‌کند.

نیروهای مقاومت فلسطین تمام نظامیان زن صهیونیست را آزاد می‌کنند و در مقابل رژیم صهیونیستی در برابر آزادی هر یک از آنها ۴۰ اسیر فلسطینی (محکوم به حبس ابد و حبس عادی) را آزاد می‌کند. البته تل آویو می‌تواند بیشتر از ۲۰۰ اسیر آزاد نکند.

در نخستین روز اجرای توافق مذکور، نیروهای مقاومت سه صهیونیست را آزاد می‌کنند و بعد از آن هر سه روز سه صهیونیست دیگر را آزاد خواهند کرد. این روند آزادی ابتدا با زنان اسیر صهیونیست آغاز می‌شود و تا ۳۳ روز ادامه دارد. رژیم صهیونیستی نیز اسرای فلسطینی را آزاد می‌کند.

در این توافق ذکر شده که سازمان ملل و نهادهای ذیربط به وظایف خود در خصوص کمک رسانی به بخش‌های مختلف نوار غزه عمل کنند. بازسازی زیرساخت‌های برقی، آبی، فاضلابی و ارتباطی نوار غزه نیز آغاز می‌شود. در توافق مذکور بر لزوم واردات تجهیزات لازم برای برپا کردن اردوگاه‌های آوارگان تاکید شده است. در روز چهاردهمین، نیروهای نظامی زخمی می‌توانند از طریق گذرگاه رفح به خارج فلسطین برای درمان منتقل شوند.

مرحله دوم (۴۲ روز)

این مرحله شامل اقدامات لازم برای آغاز روند بازسازی فراگیر خانه‌ها، تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌هایی است که بر اثر جنگ ویران شده‌اند.

مرحله سوم (۴۲ روز)

در توافق میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس، تبادل پیکرهای شهدای مقاومت و فلسطینی‌ها و اجساد صهیونیست‌های اشغالگر بعد از شناسایی آنها صورت می‌گیرد. در این توافق تاکید شده که طرف فلسطینی در بازسازی نوار غزه که پنج ساله است اقدام به بازسازی تأسیسات نظامی نکرده و هیچ مواد و تجهیزاتی که استفاده‌های نظامی دارند وارد نمی‌کند.

قطر، مصر و آمریکا کشورهای تضمین کننده اجرای این توافقنامه هستند.

کد خبر 6095170

دیگر خبرها

  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای مصری | تشکر ایران از موضع مصر در محکومیت جنایات اسرائیل
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • تحلیلگر صهیونیست: محمود عباس ۲ بار دیدار با بلینکن را رد کرد
  • مشکل اصلی برای آتش‌بس در غزه شخص نتانیاهو است
  • سابقه جمع‌آوری اطلاعات صهیونیست‌ها از ایران + فیلم
  • تصاویر حمله موشکی حزب الله به شهرک نظامی شتولا
  • جزئیات توافق پیشنهادی سه مرحله‌ای میان تل‌آویو و مقاومت فلسطین
  • واکنش تند حماس و جهاداسلامی به جنایت خائنانه تشکیلات ابومازن
  • روایتی دیگر از چهره جدید دانشگاه کلمبیا