Web Analytics Made Easy - Statcounter

هانیه دارایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره میزان تأثیر انجمن‌های علمی در تقویت سرمایه اجتماعی دانشگاه‌ها اظهار کرد: دانشجویان مرکز اصلی تمام فعالیت‌های مربوط به سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های دانشگاه‌ها هستند.

وی افزود: به عبارت دیگر تمام هزینه‌ها، امکانات، تلاش استادان و شکل گرفتن ساختار دانشگاهی برای رشد و تعالی دانشجویان در نظر گرفته شده است؛ اما اگر این افراد توانمند شوند و به صورت علمی در جریان امور قرار بگیرند قطعاً دارای نقش مؤثری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در دانشکده الهیات دانشگاه تهران به خوبی دیده می‌شود و زمانی که استادان و کادر دانشگاهی به دانشجویان توجه کرده‌اند، بخش دانشجویی به خوبی توانسته از هویت خود دفاع کند.

دبیر انجمن علمی فلسفه و حکمت دانشگاه تهران با اشاره به نحوه تبلیغات و شناخته شدن فعالیت این حوزه تشریح کرد: موضوع شناخته شدن انجمن‌های‌علمی دارای دو بخش دانشکده‌ای و فرا دانشکده‌ای است. در بخش اول اعضای دانشجویان می‌توانند به صورت سنتی مانند گفت‌وگو، حضور در کلاس‌های درسی و پرکار بودن و تبلیغات فعالیت‌های مناسب خود، شناخته شوند.

دارایی ادامه داد: اما مسئله‌ای که برای اعضای این انجمن بسیار مهم‌تر است، شناخته شدن به صورت رسمی و فرا دانشکده‌ای است زیرا شکل گیری تعامل بین سایر رشته‌ها سبب رشد و پویایی آنها می‌شود. البته انجام فعالیت‌های خارج از دانشکده و رشته‌های درسی نیازمند ابزارهایی مانند رسانه، فضای مجازی، برگزاری نشست‌های گسترده در سطح دانشگاه و شرکت در برنامه‌هایی مانند نمایشگاه‌های قرآن و کتاب و سایر موارد است.

وی درباره تأثیر انجمن‌های علمی در ازبین بردن فاصله بین دانشگاه و جامعه تصریح کرد: انجمن‌های علمی به دلیل اینکه از ماهیت دانشجویی برخوردار هستند و دانشجویان هنوز هویت مردمی بودن خود را از دست نداده‌اند می‌توانند رابط بسیار خوبی برای انتقال مفاهیم دانشگاهی به فرهنگ و برعکس برای ایده‌پردازی و حل مشکلات باشند.

دبیر انجمن علمی فلسفه و حکمت دانشگاه تهران تأکید کرد: این حوزه به شدت می‌تواند با مردم ارتباط بسیار خوبی برقرار کند و مروج خوبی در زمینه علم هم باشد؛ به عبارت دیگر مفاهیم علمی از طریق انجمن‌های علمی ساده سازی می‌شوند و با گویش بهتری در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

دارایی با بیان اینکه تک بعدی شدن دانشجویان تا حدودی مربوط به خود آنها است، گفت: خوشبختانه انجمن علمی فلسفه و حکمت دانشگاه تهران با اعضای خوبی که دارد توانسته این مشکل را تا حد بسیاری حل کند به عبارت دیگر اگرچه دانشجویان نمی‌توانند به صورت رسمی به دلیل آیین نامه‌های موجود در انجمن‌ها عضو شوند، اما این نهاد با برنامه‌های خود توانسته دانشجویان بسیاری را جذب کند.

وی افزود: تک بعدی شدن دانشجویان به عوامل بسیاری بستگی دارد و تا حدودی به خود آنها هم مربوط می‌شود؛ بنابراین باید فرهنگ سازی شود. اما به طور کلی انجمن‌های علمی_دانشجویی چنین توانایی را دارند و می‌توان گفت این نقش در دانشکده الهیات دانشگاه تهران توسط انجمن‌ها برای فعال کردن دانشجوها انجام شده است.

دبیر انجمن علمی فلسفه و حکمت دانشگاه تهران با اشاره به مشکلات و چالش های موجود در مسیر فعالیت این نهاد، اظهار کرد: مهم‌ترین مشکلی که در این حوزه وجود دارد، حمایت‌های مالی است؛ معمولا تشکل‌های دانشجویی و انجمن‌ها خودشان درآمدزایی انجام می‌دهند یا از سایر روش‌ها تأمین مالی می‌کنند اما به طور کلی مشکلات مالی یک مسئله مهم است.

دارایی گفت: خوشبختانه این مسئله در دانشکده الهیات دانشگاه تهران وجود ندارد یا بسیار کم است. در حال حاضر این نهاد نیاز دارد تا قوانین حاکم بر انجام فعالیت‌های علمی آسان‌تر شود. به عبارت دیگر روند دریافت مجوزهای اداری برای دانشجویان بسیار سخت است و سبب کاهش انرژی آنها می‌شود. علاوه بر موارد نام برده شده انجمن‌های علمی می‌توانند از طریق دانشگاه از ماهیت رسمی و رسانه‌ای برخوردار شوند اما در این زمینه مشکلاتی وجود دارد؛ در واقع اگر از انجمن‌های علمی حمایت بیشتری شوند و به صورت تخصصی‌تر گروه‌های علمی برای حل مسائل روز جامعه تشکیل شوند، بسیار مفیدتر خواهند بود.

وی تأکید کرد: بها دادن به الهیات می‌تواند در حل مشکلات جامعه بسیار مؤثر باشد؛ به عبارت دیگر اگر قرار است رشدی در مباحث بنیادی مانند اقتصاد کشور ایجاد شود، می‌تواند به صورت ریشه‌ای از طریق الهیات حل بشود.

انتهای پیام/

342 / 320 دانشگاه تهران انجمن علمی فلسفه و حکمت دانشگاه تهران سرمایه های اجتماعی مشکلات مالی ایده پردازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه تهران سرمایه های اجتماعی مشکلات مالی ایده پردازی انجمن های علمی عبارت دیگر انجمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۸۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار پوستر ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، پوستر ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران، امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت‌، طی مراسمی در سالن کنفرانس دانشگاه سوره، رونمایی شد. در آیین رونمایی پوستر ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد، کاظم نظری رییس دانشکده هنر دانشگاه سوره و مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، امیررضا نوری‌پرتو مدیر پژوهش دانشکده هنر دانشگاه سوره، مریم جلالی مدیر آموزش دانشکده هنر دانشگاه سوره، علی حاجی‌ملاعلی مدیر گروه نمایش دانشگاه سوره، بهزاد آقاجمالی مدیر گروه ادبیات نمایشی دانشگاه سوره، احمدعلی سجادی‌صدر مدیر گروه سینما دانشگاه سوره، رامتین شهبازی عضو شورای علمی ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران، سیدجواد میرهاشمی مدیر انتشارات و پژوهش انجمن سینمای جوانان ایران و جمعی از دانشجویان دانشگاه سوره حضور داشتند.

در ادامه نشست تخصصی «فیلم جُستار، نظریه و عمل» با حضور رامتین شهبازی و احمدعلی سجادی‌صدر به‌عنوان اولین نشست تخصصی همایش ششم، برگزار شد.

ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با شعار امکانات بومی در ژانرهای آمیخته (هیبریدی) و اهمیت چرخه‌های تولید برگزار می‌شود و در چهار بخش «مقالات پژوهشی»، «جستارهای آزاد»، «فیلم‌-جُستار» و «ترجمه» پذیرش آثار خواهد داشت.

«فیلم-جُستار» (Video Essay) که برای اولین بار در این دوره به همایش فیلم کوتاه تهران افزوده شده است، یکی از گونه‌های پژوهش‌های بصری است که محقق، دستاوردهای تحقیقاتی خود را نه در قالب متنِ مکتوب که در شکل بصری ارایه می‌دهد. «فیلم‌-جستار» حاصل نوعی نگاه اول شخص، متفکر، واکاو، خوداندیش و جوینده است. پژوهشگر در این قالب، مجاز است که از همه‌ رسانه‌های بصری برای به بار نشستن موضوع مورد بحث خود سود جسته و انگاره خود را تبیین کند. همایش مطالعات فیلم کوتاه در ششمین دوره برگزاری علاوه‌بر منابع مکتوب، پذیرای این شکل پژوهشی نیز خواهد بود.

آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات و طرح‌نامه «فیلم‌-جُستار» به ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران، یک‌شنبه ۶ خرداد است و اسامی چکیده مقالات پذیرفته شده روز یکشنبه ۳ تیر اعلام خواهد شد.

شرکت‌کنندگانی که چکیده‌ مقالاتشان پذیرفته می‌شود تا یکشنبه ۲۹ مهر فرصت خواهند داشت تا آثار کامل خود را به این رویداد، ارسال کنند.

ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران روز یکشنبه ۲۵ آذر با اعلام آثار برگزیده به کار خود پایان خواهد داد.

نشست‌های تخصصی ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران، به همت انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شوند و حضور در این نشست‌های تخصصی برای عموم آزاد است.

کد خبر 6086813

دیگر خبرها

  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان
  • واکنش وزارت خارجه به اعتراضات دانشگاهی در آمریکا
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • انجام ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران/تقدیر از ۳ پزشک پیشکسوت عرصه پیوند کشور در بیمارستان فرهیختگان
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک
  • انتشار پوستر ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران