Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-07@06:06:29 GMT

◄ روایت یک فعال صنفی از مشکلات بیمه رانندگان

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۱۷۰۲

◄ روایت یک فعال صنفی از مشکلات بیمه رانندگان

تین نیوز

عضو هیئت‌ مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان مسافری در مورد مشکلات مربوط به سوابق بیمه رانندگان گفت: چهار عامل سازمان تامین اجتماعی، شرکت‌های حمل و نقل، رانندگان و وزارت راه در از بین رفتن سوابق بیمه رانندگان نقش داشتند.

به گزارش تین نیوز، مختار داوودی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: بیمه رانندگان سال ۷۲ درسازمان تامین اجتماعی توسط دولت سازندگی شکل گرفت و در آن زمان به‌علت عدم آگاهی صنفی بیمه گذار نسبت به ساز و کار این بیمه که کسر از محل صورت وضعیت و متعلق به مالک بود، تا سال ۱۳۸۰به مدت  هشت سال این روند تداوم یافت و موجب شد خیل جامعه رانندگان برون شهری هیچ‌گاه سنواتی که مورد انتظارشان بود را دریافت نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: البته تعهدات این نوع بیمه‌ در آن زمان نیز، فقط مختص درمان و بازنشستگی بود و طرح طبقه بندی، سختی کار، بیمه بیکاری و بیمه تکمیلی در آن لحاظ نشده بود.

این فعال حمل و نقل مسافری جاده‌ای با تاکید بر این که رانندگان امروز مقصر اصلی را در این مورد، شرکت‌های حمل ونقل می‌دانند، گفت: نباید توپ را در زمین خودی به چرخش درآوردیم چرا که این راهی است که به بن بست ختم و دراصل با این آدرس اشتباه پرونده بیمه رانندگان مختومه شده است.

این مقام صنفی افزود: اگر بخواهیم علل اصلی این نقص را شناسایی و منصفانه قضاوت کنیم مقصران چهار مورد به شرح زیر هستند:

۱- سازمان تامین اجتماعی به‌عنوان بیمه‌گر پولی که جهت حق بیمه دریافت می‌کرد برای یک گردش یک ماهه و براساس حق بیمه خویش فرما و روزشمار محاسبه کرد، مبلغ مازاد پرداختی در آن ماه شامل اندوخته راننده نشد، اما درماه‌های بعد اگر به حد نساب نمی‌رسید روز شمار حساب شد که گاهی 20 روز یا کمتر را پوشش داد.

۲- شرکت‌ها به عنوان مسئول جمع‌آوری حق بیمه، متاسفانه در تعدادی از شرکت‌ها یا موسسات که توسط متصدی اداره می‌شد، بعضی از کارکنان دفاتر با استفاده از کاربن کشی موجب عدم همخوانی نسخه تحویل راننده با نسخه بیمه از لحاظ تعداد مسافر می‌شدند و در بخش کالا هم کرایه واقعی پشت بارنامه قید می‌شد، یا مهر اشخاص متفرقه‌ای که در اختیار این افراد بود وارد نسخه بیمه می‌کردند که باعث ریزش بخشی از ۵ درصد حق بیمه می‌شد.

۳- عدم آگاهی رانندگان از ساز و کار بیمه که به‌راحتی اجازه می‌دادند مالک یا دوستان و همکارانشان، افرادی که با وسیله نقلیه نبودند در صورت وضعیت استفاده کنند و در اصل بخشی حق ۵درصد بیمه به این افراد تعلق می‌گرفت و این کار هم باعث ریزش سنوات رانندگان می‌شد.

۴-سازمان راهداری، در این دوره هشت ساله، شرکت‌ها به روش سنتی و دستی صورت وضعیت و بارنامه، صادر می‌کردند، در مواردی نسخه تامین اجتماعی یا کاربن کم‌ رنگ بود یا خط کاربر ناخوانا و یا به علت محل نامناسب نگهداری مهر، ژلاتین مهر مخدوش می‌شد و کدکارگاهی بیمه‌گذار برای سازمان نبود قابل تشخیص نبود و این‌ها که ناخوانا یا مشخص نبود ابطال می‌شد.

داوودی گفت: به همین دلیل در سال ۸۰ نزدیک به ۱۶۰میلیارد ریال پول‌های سرگردان رانندگان در تامین اجتماعی بود که هویت صاحبان آن مشخص نبود که به گفته تامین اجتماعی این مبلغ به‌صورت ملک به دولت عودت داده شد، درحالی که متعلق به رانندگان بود.

وی خاطرنشان کرد: ارزش این مبلغ را اگر بخواهیم با تورم الان بسنجیم، درسال ۷۲ قیمت دلار ۱۸۰تومان بود و در سال ۱۳۸۰ به ۷۹۰ تومان رسید، اگر میانگین این 2 عدد را حساب کنیم و نرخ دلار را ۵۰۰ تومان در نظر بگیریم  و ۱۶میلیارد تومان را به دلار ۵۰۰تبدیل کنیم ،۳۲میلیون دلار و با نرخ دلار ۱۷ هزار تومانی مبلغی بالغ بر ۵۴۴میلیارد تومان در اردیبهشت ۹۹می‌شود که دولت یا سازمان تامین اجتماعی بابت حق بیمه رانندگان بدهکار است.

داوودی تاکید کرد: همان 2 سالی که پایمال شد، تاثیر بسزایی در حقوق بازنشستگی رانندگانی داشت که بیشتر آنها در آن سال‌ها با مبلغ ناچیزی بازنشسته شدند و یا در قید حیات نیستند.

به گفته وی در قانون بازنشستگی رانندگان اگر کمتر از 20 سال حق بیمه پرداخت کرده باشند به ازای هر سال پرداختی یک روز حقوق می‌گیرند ولی رسیدن به مرز  ۲۰سال سابقه از حداقل حقوق کامل۳۰روز برخودار می‌شوند و آن 2 سال سرنوشت حقوق خیلی از خانواده‌ها را تغییر می‌داد.

عضو هیئت‌ مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان مسافری افزود: در حال حاضر در خوشبینانه‌ترین حالت برای بازنشستگی رانندگانی که مدت هشت سال پرداختی با مهر داشته‌اند، ۶ سال بیمه در نظر گرفته‌اند، یعنی هیچ‌کس نتوانسته است از 6 سال بالاتر سنوات بگیرد و مابقی هم با سنوات معکوس و حتی کسانی هستند که به عدد صفر رسیدند، پس این نشان می‌دهد، مشکل تنها در شرکت‌ها نبوده است.

داوودی عنوان کرد: پیشنهاد می‌شود سازمان تامین اجتماعی به‌جای این‌که تنها شرکت‌ها را مقصر جلوه دهد قبول کند قصور از طرف سازمان و دولت هم بوده و چون این حق الناس است، الان هم می‌تواند از رانندگان دلجویی کند.

این مقام صنفی افزود: پیشنهاد می‌شود، برای رسیدن به شاخص هشت سال، در ازای هر سال سنوات دوران هشت ساله  چهار ماه بیمه به رانندگان ارفاق شود، به‌طور مثال کسانی که ۶ سال سنوات  دریافت کرده‌اند‌، به ازای هر سال چهار ماه بیمه در مجموع ۲۴ماه برای ۶ سال، یعنی 2 سال حق بیمه با نرخ آن زمان ضریب ۲ از رانندگان بگیرند،تا به سقف هشت سال برسند.

وی گفت: به‌طور مثال می‌توان یک سال سنوات را برابر با ۴ماه، 2 سال سنوات رابرابر با هشت ماه، سه سال را برابر با ۱۲ماه، چهارسال را برابر با ۱۶ماه، پنج سال را برابر با۲۰ ماه و 6 سال سنوات را برابر ۲۴ماه به بیمه رانندگان اضافه کرد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: حق بیمه بیمه رانندگان بازنشستگی رانندگان بیمه بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی بیمه رانندگان سال سنوات هشت سال شرکت ها حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۱۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیر کلالی اظهار کرد: در راستای تکالیف مأموریتی و ایجاد انگیزه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی مشهد مقدس، با پیگیری صورت پذیرفته و تنظیم لیست متقاضیان جدید بیمه تأمین اجتماعی در حوزه صنایع دستی، تعداد ۱۰۹ نفر متقاضی جدید از هنرمندان فعال صنایع دستی مشهد مقدس به افراد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی اضافه شده و در مجموع بیش از ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی در مشهد از بیمه تأمین اجتماعی برخوردار شدند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد ادامه داد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارتخانه در سال ۱۴۰۲ و با عنایت به دستور ریاست جمهوری و موافقت سازمان برنامه و بودجه در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع دستی شناسه دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی مصوب ۹۶/۱۱/۱۸، تعداد ۲۸۶ نفر متقاضی جدید در استان خراسان رضوی مورد تأیید وزارتخانه و سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد ۱۰۹ نفر از هنرمندان مشهد مقدس هستند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری و اطلاع رسانی خوبی که در مشهد مقدس انجام شد، شاهد افزایش تعداد هنرمندان بیمه شده در سطح شهرستان بودیم.

امیرکلالی یادآور شد: متقاضیان معرفی شده پس از تکمیل مدارک از جمله ارائه کارت مهارت فنی و حرفه‌ای، معتبر بودن پروانه فعالیت و سایر شرایط ابلاغ شده قانونی می‌توانند تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی در قالب بیمه قالیبافان و شاغلان صنایع دستی قرار گیرند.

کد خبر 6098187

دیگر خبرها

  • ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • شکایت ده‌ها هزار راننده تاکسی از اوبر در نقاط مختلف جهان
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • ظرفیت‌های دولت در پشتیبانی از یادمان‌های دفاع مقدس فعال می‌شوند
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند