Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد سرشناس محیط زیست با اشاره به از بین رفتن بیش از 230 گونه از پرندگان در پی آتش سوزی خائیز از دلیل اصلی این فاجعه زیست محیطی پرده برداشت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ وزش باد  و صعب العبور بودن از جمله دلایلی است که مهار آتش در جنگل‌ها و مراتع را دشوار کرده است. تاکنون ۶ سورتی پرواز برای جابه جایی امدادگران به ارتفاعات محل آتش سوزی در کهگیلویه انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از روز گذشته نیز تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر نیروی عملیاتی و پشتیبانی در کار اطفای حریق در جنگل ها و مراتع گچساران مشارکت کرده اند. آتش سوزی که از هفته گذشته در جنگل‌ها و مراتع جنوب کشور آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد و دامنه آن تا استان هرمزگان نیز افزایش یافت.

اسماعیل کهرم، مشاور رئیس اسبق سازمان حفاظت محیط زیست، در این خصوص گفت: در منطقه زاگرس و در مناطقی که این روزها طعمه حریق شده‌اند فقط بیش از 230 گونه جانوری وجود دارد. تصاویری که این روزها از این مناطق مخابره می شود نشان دهنده صحنه‌های تکان دهنده ای است که عواقب مخوف آن در آینده مشخص خواهد شد به آن علت که همچنان آتش سوزی در این مناطق تداوم دارد.

او افزود: قوچ، میش، غزال، گوزن و سنجاب از جمله گونه‌های جانوری دیگری است که در آتش‌سوزی‌های دامنه زاگرس به شدت تهدید می شوند و تعدادی از آن‌ها در آتش سوختند. هیچ عارضه‌ای بدتر از آتش نمی‌تواند محیط زیست را تخریب کند.

کهرم با اشاره به گسترده بودن حریق در منطقه خائیز اذعان کرد: در این منطقه حدود 43 هزار هکتار از اراضی طعمه حریق شده است و تمام زیست آن نقاط را از بین برده است به گونه ای که حدود 50 سال زمان نیاز است تا این مناطق بار دیگر به حالت اولیه بازگردد. 

این متخصص حوزه محیط زیست اظهار کرد: تصوری که امروز از استان بوشهر در فصل تابستان وجود دارد این است که یک استان با دمای 55 درجه است اما زمانی که در همین استان به منطقه خاییز برویم شاهد جنگل‌ها و باغ‌های مرکبات بزرگ و نخلستان‌هایی خواهیم بود که به‌نحوی جز زیباترین و توریستی‌ترین مناطق کشور است که از این منظر نیز آسیب‌هایی به این قسمت وارد خواهد شد.

او در خصوص علل وقوع آتش سوزی در این منطقه اذعان کرد:  یکی از مقامات محلی عنوان کرد که علت این آتش سوزی عمدی بوده است و به جهت اختلافات قومی و قبیله ای رخ داده است.

کهرم با اشاره به صعب العبور بودن مناطقی که همچنان آتش‌سوزی در آن‌ها ادامه دارد، گفت: لازم است در اطفای حریق در این مناطق از هلی کوپتر استفاده شود و کم کاری در این عرصه قابل پذیرش نیست. متاسفانه مسئولین نتوانستند به خوبی در بحث تامین اعتبارات این حوزه عمل کند.

او افزود: برخی مسئولین انتظار دارند صرفا افراد داوطلب و سازمان های مردم نهاد در این عرصه فعال باشند و آتش به وسیله آن‌ها مهار شود در صورتی که بدون امکانات این امر محال است. 

این متخصص حوزه محیط زیست در پایان با انتقاد از تاخیر در اعزام بالگرد برای اطفای حریق بیان کرد: این آتش‌سوزی‌ها به قدری گسترده است که با حضور نیروی انسانی و ابزارهای ابتدایی نمی‌توان آن را مهار کرد. در روزهایی که از هر 10 هزار هکتار جنگل فقط جنگل‌بان محافظت می‌کند نمی‌توان انتظار مراقبت خوب از جنگل‌ها را داشت. 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جنگل گچساران کهرم آتش سوزی در جنگل خاییز محیط زیست جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۲۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پارسال با مشارکت بیش از پنج هزار نفر در قالب بیش از ۵۰ گروه متشکل از سازمان های مردم نهاد و گروه های خودجوش مردمی، از این سطح اراضی استان حدود ۶۱۳ تن زباله جمع آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

  مهدی اله پور افزود: با توجه به همه‌ گیری و فراگیر بودن مسائل محیط زیستی و طبق اصل ۵۰ قانون اساسی، مردم در حفظ محیط زیست نقش پر رنگی دارند، چرا که محیط زیست میراث آیندگان است و همه مردم متعهد به حفظ آن هستند.   وی با اشاره به فرهنگ سازی و مشارکت آگاهانه مردم در حفظ محیط زیست بیان کرد: در همین راستا پویش « مسیر سبز- ایران پاک» با اجرای ۱۴ محور کاری در استان پیگیری و اجرا شد که این اداره کل با مشارکت شهرداریها، دهیاری‌ ها، بخشداری‌ ها، هلال احمر، بسیج، سازمانهای مردم نهاد و غیره نسبت به اجرای این طرح در استان اقدام کرد.   اله پور گفت: استقرار مخازن جمع‌آوری پسماند در مناطق تفرجگاهی و توزیع پلاستیک های زیست تخریب پذیر پسماند میان گردشگران از جمله اقدامات در این زمینه است.   وی ادامه داد: نصب پارچه نوشته آموزشی و بروشور اطلاع رسانی در جهت فرهنگ‌ سازی و تنویر افکار عمومی گردشگران با محور حفاظت از محیط زیست و طرح جمع‌ آوری سبزه هفت سین و رهاسازی ماهی‌ های قرمز در استخر پارک های شهری از دیگر اقدامات در قالب پویش مسیر سبز - ایران پاک است.     اجرای طرح ملی مسیر سبز- ایران پاک در ۳۱ استان کشور   این مسئول اظهار کرد: سازمان محیط زیست کشور به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، امسال اجرای طرح ملی "مسیر سبز - ایران پاک " را با هدف اجرای طرحهای پاکسازی طبیعت، به ویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرجگاهها راه‌ اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد.   اله پور گفت: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.   وی تاکید کرد: طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداریها و دهیاریها، و در خارج از حوزه دهیاریها و شهرداریها بر عهده بخشداری‌ ها است.   مساحت زیستگاههای طبیعی و وحوش در خراسان رضوی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.   خراسان رضوی دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.   حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دوزیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می‌کنند.   بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک گونه‌های شاخص حیات وحش این استان را تشکیل می دهند.

دیگر خبرها

  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • حریق گسترده انبار کالا در جنوب تهران
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران