Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از تهیه حدود 60 میلیون ماسک برای بیمارستان‌های استان به کمک خیران خبر داد و گفت: بیشتر این ماسک‌ها جزو ماسک‌های شاخص تحت عنوان 3M بودند.

وحید زمان زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کمبود تجهیزات حفاظت فردی از قبیل ماسک و لباس در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا در استان گفت: دانشکده پرستاری  و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با ایجاد گروهی متشکل از خیران تحت عنوان «همراه پرستاران در کرونا» و تشکیل گروه‌هایی در فضای مجازی اقدام به جمع آوری کمک‌های نقدی به این منظور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: بحران کرونا شوکی به سیستم سلامت بود که به علت ناشناخته بودن، کادر پرستاری، مامایی و اتاق عمل و حتی کلیه کادر پزشکی آمادگی لازم در این خصوص را نداشتند، چرا که آموزش لازم برای مواجهه کامل با کرونا قبلا ارائه نشده بود و سیستم آموزشی نیز پس از شیوع کرونا به طور موقت تعطیل شد.

وی با اشاره به برگزاری چندین دوره ژورنال کلاب در کانال تلگرامی بیان کرد: دوره اول این ژورنال کلاب در دو سری جداگانه تحت عنوان ماسک و لباس و در فروردین ماه برگزار شد که بخش اول (ماسک) شامل شش ژورنال کلاب جداگانه بود و همه روزه به شکل مجازی با مشارکت 1400 نفر برگزار شده و اساتید پس از برگزاری به سوالات شرکت کنندگان شامل پرستارن، پزشکان و کادر درمان پاسخ می‌دادند.

استاد تمام گروه پرستاری داخلی جراحی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: هر چند تمرکز عمده ما در برگزاری این ژورنال کلاب‌ها بر روی کادر درمان استان بود، اما شرکت کنندگانی از سر تا سر کشور نیز در این دوره شرکت کردند.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری ژورنال کلاب به صورت مجازی از روش‌های آموزشی جدیدی است که هر مطلبی در این دوره با ارائه شواهد و آخرین اطلاعات و یافته‌های مستند در این خصوص ارائه می‎شود، اساتید ما نیز آخرین دستاوردهای علمی در آن زمینه را بررسی کرده و در اختیار شرکت کنندگان قرار می‌دادند.

وی گفت: به عنوان مثال در ابتدا مردم استفاده از ماسک سوپاپ دار N95 را ضروری می‌دانستند، در حالیکه استفاده از این نوع ماسک برای عموم مردم نیاز نیست، مگر اینکه فرد در منزل با بیمار مبتلا به کرونا مواجهه داشته باشد.

زمان زاده اظهار کرد: سری دوم نیز شامل پنج ژورنال کلاب بود که برای کادر پرستاری، مامایی و اتاق عمل با حضور مجازی 1400 نفر برگزار شد.

او با اشاره ضرورت شناخت دانشجویان از کرونا گفت: دوره دورم ژورنال کلاب نیز در دو سری به توصیه اساتید و همکاران برد پرستاری کشور برای دانشجویان برگزار شد که بیش از 5500 نفر در این دوره حضور مجازی داشتند.

وی افزود: سری اول این دوره نیز مربوط به ماسک و سری دوم مربوط به لباس‎ها بود و آموخته‌های دانشجویان در این دوره با پیش آزمون و پس آزمون سنجیده می‎شد، این روش، بهترین روش آموزشی در شرایط کنونی بود.

زمان زاده خاطرنشان کرد: دانشجویان پس از طی هر دوره که حدود یک ساعت بود، فرصت داشتند تا سوالاتشان را تا ساعت 9 شب از اساتید بپرسند، سپس پاسخ سوالات و فایل pdf مطالب ارائه شده تحت عنوان journal watch تهیه شده و به مدت یک روز در اختیار دانشجویان قرار می‌گرفت.

وی در خاتمه از فعالیت تیمی 20 نفره متشکل از اساتید و دانشجویان دکتری تخصصی پرستاری در برگزاری دو دوره ژورنال کلاب که هر کدام دو سری بودند، خبر داد و گفت: برای برگزاری هر ژورنال کلاب و تهیه و تدوین مطالب و مستندات مربوط به آن حدود 10 روز زمان صرف شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانشکده پرستاری کروناویروس ژورنال کلاب تحت عنوان برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۲۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ ها در غزه از دست مقامات در رفته
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ها در غزه از دست مقامات در رفته است
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • فیلم | کلنگ بیمارستان مادر و کودک بجنورد بر زمین خورد
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس