Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا مهرعلیان در گفت گو با خبرنگار ایلنا در قزوین اظهار کرد: مصرف دخانیات از جمله سیگار و قلیان در گروه‌های سنی نوجوان و جوان به خصوص بین سنین 13 تا 15 سال به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است که این امر یک تعامل همه جانبه از سوی دستگاه های اجرایی از جمله آموزش و پرورش و خانواده‌ها که می توانند نقش چشمگیری در این زمینه داشته باشند، می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان افزود: آموزش و پرورش با ایجاد برنامه‌های مفرح می‌تواند در زمینه کاهش مصرف دخانیات در دانش آموزان را کاهش دهد، برنامه هایی با محوریت تقویت "نه گفتن" در برابر مصرف دخانیات و افزایش اطلاعات دانش آموزان در زمینه ضرر و زیان‌های ناشی از مصرف سیگار و قلیان می تواند راهکارهای مناسبی برای جلوگیری قشر نوجوان از مصرف دخانیات باشد.

مهرعلیان اضافه کرد: در طول سال تحصیلی مرکز بهداشت شهید بلندیان با همکاری آموزش و پرورش دانش آموزان مقاطع راهنمایی و دبیرستان که بیشتر در معرض خطر هستند را غربالگری می کند و در صورت مشاهده دانش آموزان سیگاری با برگزاری جلسات مشاوره سعی در ترک مصرف سیگار دارد زیرا مصرف سیگار می تواند دروازه ورود به اعتیاد باشد.

وی خاطرنشان کرد: از زمانی که افراد وارد سنین نوجوانی و جوانی می شوند بسترهایی برای استعمال دخانیات وجود دارد که محیط خانواده، مدرسه و دوستان از جمله این بسترها است که قشر نوجوان را به مصرف سیگار و قلیان ترغیب می کند، اما در مرحله اول والدین می توانند با نظارت غیر مستقیم ارتباطات فرزند خود را در محیط مدرسه و دوستان کنترل کنند تا فرزندانشان از این خطری که ممکن است آینده آنان را به خطر بیندازد، حفظ کنند زیرا امروزه قبح مصرف قلیان در خانواده ها شکسته شده و اولین زمینه مصرف دخانیات در محیط خانواده برای نوجوانان فراهم می شود و باید این رفتار اشتباه در جامعه با راهکارهای مناسب و مفید اصلاح شود.

این مسئول عنوان کرد: متاسفانه 37 درصد از نوجوانان 13 تا 15 ساله در کشور دخانیات مصرف می کنند و سالانه 35 هزار تن تنباکو در کشور مصرف می شود که از نظر اقصادی هزینه های زیادی برای وزارت بهداشت در بردارد.

رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان یادآور شد: سرعت ابتلا به سرطان به دلیل استعمال دخانیات در کشور افزایش چشم گیری دارد و کشور ایران در میزان درگیری بیماری سرطان ناشی از مصرف دخانیات در صدر کشورهای جهان قرار دارد و همچنین سالانه سهم بسیار زیادی در استفاده از سیگار و قلیان دارد.  

مهرعلیان ادامه داد: فروش سیگار به افراد زیر 18 سال در کشور ممنوع است اما این امر در جامعه جدی گرفته نشده و اگر عاملیت فروش سیگار مشروط بر اخذ مجوز از سوی اصناف باشد خود، عاملی برای کاهش مصرف سیگار است و فقط اماکنی که مجوز دریافت کرده اند اقدام به فروش سیگار کنند و اگر دسترسی به دخانیات خصوصا برای افراد زیر 18 سال محدودتر شود، قطعا مصرف دخانیات در جامعه کاهش می یابد.

به گفته وی، طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت سالانه 5 میلیون نفر بر اثر مصرف قلیان جان خود را از دست می دهند و 30 تا 35 درصد مرگ و میرها به علت ابتلا به سرطان ناشی از استعمال دخانیات  است.

6 تا 12 خرداد ماه هفته جهانی بدون دخانیات نام گذاری شده است.

 

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جامعه خانواده فرهنگ سازی مرگ استعمال دخانیات مصرف دخانیات سیگار و قلیان دانش آموزان مصرف سیگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۵۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم

پزشک عمومی گفت: الگوی مصرف قلیان اکسیژن به سمت استفاده ی نابجا رفته به عنوان سرگرمی و تا حدودی به عنوان مخدر رفته است؛ البته باید در نظر داشت اثر تخریبی و روانگردان آن مشابه و در سطح بسیاری از موادی که مرسوم است نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مدتی است قلیانی به‌نام "اکسیژن" در برخی از کافه‌های لاکچری تهران از جمله در غرب و شمال تهران به جوانان به‌صورت آزادانه عرضه می‌شود. این قلیان که در تبلیغاتش، شادی‌آور بودن برای مصرف‌کننده را مطرح کرده، بر خلاف اسمش تنها از گاز اکسیژن تشکیل نشده است و می‌تواند عوارض بسیار شدید برای فرد مصرف‌کننده به‌همراه داشته باشد.


طرح مطالعاتی دستگاه "پاکدم" یا "قلیان اکسیژن" در زمان حاضر به‌صورت آزمایشی، تحت نظارت وزارت بهداشت حدود دو سال است که در ۱۰ استان کشور در حال اجراست. این وسیله ثبت اختراع شده است و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استاندارد‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است.


دکتر کیانوش جهاتنپور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون موضوع قلیان اکسیژن اظهار داشت: در اصل چیزی که در ایران به عنوان قلیان اکسیژن شناخته می‌شود و به نوعی الگو برداری و تغییر فرم چیزی است که در کشور‌های دیگر تحت عنوان اکسیژن کلاب شناخته می‌شود؛ یک اسم شبهه ناک است. چرا که ماده مورد استفاده در این دستگاه گاز اکسیژن نیست و ماده دیگری به نام N۲O و یا نیتروز اکسید است که به‌عنوان گاز خنده نیز شناخته می‌شود.


وی افزود: این گاز کاربرد‌هایی در حوزه پزشکی و صنایع غذایی و شیمیایی داشت، پس اصل موضوع جدید نیست. اما الگوی مصرف به سمت استفاده‌ی نابجا رفته به عنوان سرگرمی و تا حدودی به عنوان مخدر رفته است؛ البته باید در نظر داشت اثر تخریبی و روانگردان آن مشابه و در سطح بسیاری از موادی که مرسوم است نیست.


وی تصریح کرد: مصرف این گاز در برخی از کشور‌ها مجاز است و در مقابل برخی از کشور‌ها مصرف آن را ممنوع کرده اند.


دکتر جهانپور در رابطه با عوارض مصرف این گاز گفت: افراد پس از مصرف این گاز ممکن است دچار کاهش فشار خون شوند و علائمی مثل سرگیجه پیدا کنند. برخورد درست اورژانسی در این لحظه مانند برخورد با بیمار دچار به کاهش فشار خون است که روی زمین دراز بکشند و پاهارا کمی بالاتر از سطح قلب قرار دهند. اگر وضعیت بیمار مطلوب نبود و بحرانی بود باید با ۱۱۵ تماس گرفته شود.


وی افزود: برخی افراد در وضعیت‌های روانی مختلف و افسردگی ممکن است تمایل داشته باشند از این ماده استفاده کنند. باید در نظر داشت مصرف مکرر از طریق کاهش ذخیره b۱۲ می‌تواند پیامد‌هایی از قبیل آسیب به سیستم عصبی مرکزی، لرزش دست و مشکلات دیگر اعصاب به وجود بیاورد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • قلیان با گاز خنده!
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • قلیان اکسیژن و بازی با جون جوانان؛ طرح مطالعاتی وزارت بهداشت؟
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • سرو آزادانه قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم