Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران، شیوع ویروس کرونا علیرغم مشکلاتی که با خود به ارمغان آورد از سوی دیگر باعث بروز فرصت‌های جدیدی شد. این ویروس به‌ویژه فرصتی برای شکوفایی و رشد شرکت‌های دانش بنیان در اقصی نقاط جهان شده است. در کشور ما نیز برخی از شرکت‌های دانش بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی رشد قابل توجه و نقش موثری در زمینه کارآفرینی داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران شیوع کرونا تامین تجهیزات پزشکی و اقلام بهداشتی از نیاز‌های مبرم کشور بود. بسیاری از این تجهیزات پیش از شیوع کرونا در کشور، وارد می‌شدند و ناگفته نماند که به دلیل تحریم‌ها مانع بسیار بزرگی در بحث واردات وجود داشت، اما زمانی که آمار مبتلایان به ویروس کرونا و تعداد فوتی‌های ناشی از آن افزایش یافت، جوانان غیور کشورمان، آستین همت بالا زده و دست به کار تولید تجهیزاتی شدند که به دلیل تحریم‌های ظالمانه امکان وارد کردن آن‌ها نبود و کمبود آن‌ها جان هموطنانمان را تهدید می‌کرد و حالا با تلاش محققان داخلی برخی از مهم‌ترین تجهیزات در راستای مقابله با ویروس کرونا بومی سازی شده و به تولید انبوه رسیده است.

یکی از این تجهیزات دستگاه تصفیه و ضدعفونی کننده هواست که توسط یک شرکت دانش بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی توانسته با افزایش چند برابری تولید خود، رشد قابل توجهی داشته باشد. فعالیت اصلی این مجموعه در زمینه پلاسمای سرد است که کار خود را در گام اول با تولید دستگاه‌های تصفیه و ضدعفونی کننده هوا آغاز کرده است. این دستگاه‌ها به دو نوع اصلی غیرفعال و قعال تقسیم می‌شوند که محصولات این شرکت ترکیبی از هر دو نوع اصلی است.

شیوه کار این دستگاه‌ها به گونه‌ای است که در ابتدا با جذب ذرات جامد معلق در هوا و همچنین با استفاده از فیلتر‌ها در سه مرحله فیلتراسیون و در گام اصلی با حذف و از بین بردن انواع ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و هرگونه میکروارگانیزم معلق در هوا، کار تصفیه را انجام می‌دهند.

وظیفه اصلی این دستگاه این است که با قرار دادن آن در منزل و یا مکان‌های پرتردد مانند ایستگاه‌های مترو، فروشگاه‌ها، لابی‌ها، داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها در مدت زمان تعریف شده در دستورالعمل‌هایش، فضا را از هر نوع آلودگی پاک و ضدعفونی می‌کند.

برای این دستگاه ۳۵ متر مربع فضای مسقف در نظر گرفته شده که با ارتفاع ۳ متر می‌توان ۱۰۵ متر مکعب فضا را توسط آن ضدعفونی و ایزوله کرد که با توجه به حوزه فعالیتی‌اش، در این فضا بالاترین بازدهی و راندمان را دارد. این دستگاه در ابتدا در آمریکا و کره جنوبی تولید می‌شد.

از نظر عملکرد دستگاه تصفیه هوای داخلی تفاوتی با نمونه خارجی آن ندارد و تنها تفاوت آن در بومی سازی عملکرد دستگاه با توجه به شرایط کشوراست. تجهیزات به کار رفته در این دستگاه هیچ وابستگی خارجی نداشته و همگی بومی سازی شده‌اند، بنابراین تهیه آن‌ها کار دشواری نیست.

پلاسمای سرد به مدت سه سال است که تجاری سازی شده و یک فناوری جدید محسوب می‌شود؛ پایه گذاران اصلی این دستگاه آمریکا، سوئیس و کره جنوبی هستند و کشور ما جزو ۱۰ کشور دارنده این فناوری است.

این شرکت توانسته است روزانه ۵ تا ۱۰ دستگاه تولید کند که در مجموع چیزی حدود ۵۰ دستگاه در هفته می‌شود. تیم استخدام شده در این شرکت جوان، پرانرژی و پرانگیزه هستند و بسیاری از آن‌ها تجربه انجام چنین کاری را نداشته و برای خدمت رسانی به بیماران در روز‌های کرونایی وارد کار شدند.

مهارت، یک امر و دانش امر دیگری است؛ شاید بسیاری از افراد دانش کار نداشته باشند، اما مهارت زیادی در کار دارند و این امر سبب پیشرفت می‌شود. این افراد گره‌های فنی بسیاری را باز می‌کنند. در واقع این مجموعه با به کار گرفتن افرادی که از مهارت کافی برخوردارند، اما امکان تحصیل برایشان وجود نداشته، کارآفرینی می‌کند.

۸۰ درصد قطعات این محصول کاملا ایرانی هستند و طبق استاندارد‌های تعیین شده هر محصولی که بیش از ۵۰ درصد قطعات آن ساخت داخل باشد، بومی محسوب می‌شود.

محصولات با کیفیت این شرکت که قابلیت رقابت با نمونه‌های خارجی خود را دارند، حاصل همت بالای دست اندرکاران این مجموعه است که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و حمایت‌های معنوی بسیار از سوی سازمان پژوهش‌های‌علمی و صنعتی ایران و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو به تولید چند برابری رسیده‌اند.

البته گاهی در بازار، دلال‌ها دستگاه‌هایی مشابه به فروش می‌رسانند که کاملا آمریکایی بوده و یا ساخت کشور‌های دیگر است، این در حالی است که شرکت مزبور روزانه ۵ عدد از این دستگاه‌ها را تولید می‌کند.

این دستگاه در زمان شیوع کرونا از ۸ هزار دلار به ۲۳ هزار دلار رسید و نکته جالب اینکه این دستگاه را نمی‌توان به صورت عادی وارد کرد و برای خرید آن حتما باید یک واسطه یا رابطی باشد.

به گفته یکی از محققان، این شرکت تنها با مطالعه یک نمونه آمریکایی از این دستگاه، کار ساخت و تولید را آغاز کرد. بومی سازی این محصول بهای آن را تا اندازه چشمگیری کاهش داده است و در حال حاضر با تعداد بالا به چهل کشور جهان صادر می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: دستگاه ها بومی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد

 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، جلال علمدار در این نشست که با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان و نماینده یزد، اشکذر و زارچ در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: در حال حاضر در حدود ۳۱ درصد از مجموعه شهری یزد (شهر‌های یزد و حمیدیا) تحت پوشش شبکه فاضلاب شهری قرار دارد و شرکت آب و فاضلاب به صورت میانگین در هر روز ۲۹ هزار و ۷۰۰ مترمکعب در شبانه روز فاضلاب را جمع آوری و تصفیه می‌کند. 
 جوکار نماینده یزد، اشکذر و زارچ در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تأکید بر لزوم انتقال این پساب به شرکت‌های تخصیص یافته (معدنی، صنعتی، فضای سبز یا دولتی)، گفت: ۲۵۰ لیتر بر ثانیه از این پساب تخصیص یافته که بخشی از آن انتقال داده می‌شود و مقرر شد پیگیری‌های لازم از سوی شرکت آب منطقه‌ای یزد به منظور انتقال کامل پساب تخصیص یافته انجام و قسمتی از پساب نیز برای تعادل بخشی به سفره‌های آب زیرزمینی شهر یزد استفاده شود.

دیگر خبرها

  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • فیلتر شنی در دستگاه های تصفیه آب صنعتی
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)
  • خرید دستگاه تصفیه آب خانگی با خدمات طلایی شرکت آبگونه
  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی