Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@07:37:39 GMT

پیش‌بینی تورم ۲۴ درصدی در سال ۹۹

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۷۵۵۷

پیش‌بینی تورم ۲۴ درصدی در سال ۹۹

باشگاه خبرنگاران جوان: عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی در جلسه ستاد کرونای تهران با اشاره به شرایط کشور در دوران کرونا بیان کرد: دشمنان، فروپاشی ایران را هدف خود قرار دادند و مقاومتی که مردم در ۲ سال گذشته نشان دادند و تلاش دستگاه‌ها باعث شد تا بتوانیم بگوییم که ما از فشار‌های حداکثری سربلند بیرون آمدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: سال ۹۸ بسیار دشوار بود، ما بازار کالا، ارز و پول داریم و بازار ارز و پول از حساسیت زیادی برخوردار است و اگر نوسانات این بازار‌ها را نتوانیم کنترل کنیم این نوسانات بر سایر بازار‌ها تاثیرگذار است. دشمنان ارتباطات بانکی و پولی و مالی کشور را به تدریج می‌بندند و هرچه مسیر‌ها را بیشتر بستند ما موفق‌تر عملکرد کردیم و در ماه‌های انتهای سال بسیاری از شاخص‌هایمان نزولی شده بود.
سال ۹۸ از سخت‌ترین و فراوان‌ترین سال‌ها بود

همتی گفت: تورم نزولی و رشد اقتصادی غیرنفتی مثبت شده بود و دشمنان از روند اقتصادی ایران تعجب کرده بودند، بانک مرکزی در خط مقدم مبارزه با فشار‌های اقتصادی بیشترین فشار‌ها را به ویژه در بازار ارز و پول و تامین نیاز‌های کشور تحمل کرد و سال ۹۸ از سخت‌ترین سال‌ها و فراوان‌ترین سال‌ها بود.

رئیس بانک مرکزی اظهار کرد: ما سال گذشته ۴.۵ میلیارد یورو ارز به دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص دادیم و ۱۲ میلیارد دلار برای نهاده‌های دامی و کالای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص دادیم و قیمت ارز روند کاهش داشت و ثبات قیمت ارز را در آبان ۹۸ داشتیم. درست است که مردم فشار‌های زیادی تحمل کردند و همچنان فشار‌ها زیاد است، اما دشمنان به اهداف خود نرسیدند و تلاش‌های دشمنان هم خنثی خواهد شد.

همتی بیان کرد: از اسفند ماه، کرونا تمام برنامه‌ریزی‌های ما را بهم زد و تعطیلی‌ها، قطع راه‌های اقتصادی و مسیر‌های صادراتی چالش‌های زیادی ایجاد کرد. برخی به دنبال این بودند با رسانه‌های معاند جنگ روانی علیه ایران راه بیندازند و ما را دچار چالش کنند و خوشبختانه با تدابیری که اندیشیده شد، ما توانتسیم با کمک مدافعان سلامت و همراهی مردم دروان سخت کرونا را سپری کنیم.
اختصاص بیش از ۴۰۰ میلیون دلار ارز برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی

او از تخصیص ۴۰۰ میلیون یورو ارز برای دارو خبر داد و گفت: بیکاری با شیوع کرونا افزایش پیدا کرد و به دنبال این بودیم که تورم شکل نگیرد؛ وزیر بهداشت روز گذشته اعلام کرد که در تامین دارو و تجهیزات پزشکی نگرانی‌هایی دارد و ما بلافاصله برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی بیش از ۴۰۰ میلیون دلار ارز تخصیص دادیم و یک تا ۲ هفته آینده منابع ارزی دارو و تجهیزات پزشکی تامین می‌شود.
بخش دوم وام‌های کرونایی از ۱۷ خرداد پرداخت می‌شود

همتی با اشاره به برخی اقدامات بانک مرکزی پس از شیوع کرونا، بیان کرد: امسال بودجه دولت کسری داشت و پیشنهاد بانک مرکزی این بود که بخشی از ذخایر بانک مرکزی نزد بانک‌ها را آزاد کنیم و ۲۵ هزار میلیارد تومان با ۵۰ هزار میلیارد تومان بانک‌ها تلفیق خواهد شد تا نرخ سود وام به ۱۲ درصد برسد. خوشبختانه بخش اول وام به خانوار‌ها پرداخت و باعث ایجاد رونق در عرضه و تقاضا شد و بخش دوم وام‌ها از ۱۷ خرداد پرداخت می‌شود و این وام‌ها به کسب‌وکار‌های آسیب دیده از جمله هتل‌ها و آژانس‌های مسافرتی تا کسبه تعلق می‌گیرد.
۸۵۰ هزار نفر درخواست بیمه بیکاری کرده‌اند

رئیس بانک مرکزی اظهار کرد: ما توانتسیم جلوی شوک‌های اقتصادی را بگیریم و ۸۵۰ هزار نفر تا هفته پیش درخواست بیمه بیکاری کرده بودند. این در حالی است که در آمریکا ۴۱ میلیون نفر درخواست بیمه بیکاری کرده‌اند و موفقیت‌های ما نتیجه اقتصاد مقاومتی است چراکه قدرت پایداری و تاب‌آوری دولت بالا رفته است.
پیش‌بینی تورم ۲۴ درصدی در سال ۹۹

همتی بیان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم که تورم کاهش پیدا کند و تورم ما تا خرداد آینده بیش ۲۴ درصد نشود. هدف گذاری ما ۲۲ درصد است، همچنین تخمین زده می‌شود که نقدینگی بیش از ۲۰ درصد رشد نداشته باشد.

رئیس بانک مرکزی تصریح کرد: نرخ تورم و ارز دو متغیر کلیدی کلان در اقتصاد ما هستند و پیش‌بینی رشد منفی اقتصادی بین یک تا ۲ درصد است که به صادرات نفتی ما وابسته است. اگر صادرات نفت ما احیا شود که اکنون نسبت به فروردین بهتر شده است، وضع بهتری خواهیم داشت و خوشبختانه برخلاف بسیاری از کشور‌ها وضعیت اقتصادی مدیریت شده و تحت کنترل است.

همتی ظهار کرد: درآمد نفتی ما کاهش پیدا کرده است و فشار تحریم‌ها اجازه نمی‌دهد از ذخایر بالای بانک مرکزی استفاده کنیم و نقل و انتقال ارزی داشته باشیم و بسیاری از کشورها از ترس جریمه‌ها با ما همکاری نمی‌کنند. ما ظرف دو ماه گذشته ۳.۷ میلیارد دلار از ابتدای سال ۹۹ ارز تامین کرده‌ایم و ما تجارت بدون تحریم انجام می‌دهیم.

رئیس بانک مرکزی بیان کرد: با تلاش مدافعان سلامت توانتسیم شرایط را مدیریت کنیم و در حال اضافه کردن ذخایر استراتژیک کالا‌های اساسی هستیم در حالی که در بحران‌ها از ذخایر کالا‌های اساسی استفاده می‌کنند و برای ما گویی شرایط عادی است و این دوران سپری خواهد شد. می‌دانیم مشکلات مردم زیاد است و تورم، مردم را دچار چالش و رانت‌خواری بیداد می‌کند و امیدواریم سیستم‌های نظارتی و قوه قضاییه نظارت کنند و این‌ها نباید باعث شود اقداماتی که در حفظ نظام داشتیم فراموش کنیم.

همتی گفت: ما آماده‌ایم مشکلات دانشگاه‌های علوم پزشکی در پذیرفتن اسناد در بانک‌ها را حل کنیم و با همکاران در سازمان بورس هم صحبت خواهیم کرد تا فروش اموال از طریق بورس را دنبال کنیم.

رئیس بانک مرکزی اظهار کرد: ما برای تخصیص ارز نیمایی مشکلاتی نداریم و ارز دولتی را متمرکز کرده‌ایم و سازمان غذاودارو باید ارز را تخصیص دهند. ۲.۵ میلیون دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۹۹ تخصیص دادیم و درخواست کرده‌ایم تخصیص ارز بخشی از تجهیزات پزشکی مثل سی‌تی اسکن را در نیمه دوم قرار دهند و در نیمه اول تامین دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای جراحی‌ها را در نیمه اول تخصیص ارز قرار دهند.

همتی از آزاد شدن برخی منابع بانک مرکزی در خارج کشور خبر داد و گفت: ما با این آزاد شدن ارز توانستیم قول‌هایی در حوزه ارزی بدهیم و به صورت هفتگی جلساتی با رئیس سازمان غذاودارو داریم و در جلسه دیروز با دکتر جهانگیری تاکید شد که دارو و تجهیزات پزشکی ضروری در اولویت اول ما هستند و تجهیزات پزشکی پشتیبانی در اولویت دوم ارز قرار دارند.
رشد ۱۰۰ درصدی تسهیلات تخصیص یافته به شرکت‌های دانش بنیان

رئیس بانک مرکزی تصریح کرد: در حوزه دانش‌بنیان‌ها تسهیلات خوبی پرداخت می‌کنیم و سال گذشته تسهیلات تخصیص یافته به شرکت‌های دانش بنیان رشد ۱۰۰ درصدی داشت و امسال از این رقم بیشتر خواهد شد. ما حمایت خود از صادرات تجهیزات پزشکی را اعلام کرده‌ایم و امیدواریم صادرات اقلام ضدکرونا به حدی برسد که برگشت خوب ارز را شاهد باشیم و این ارز‌ها در حوزه سلامت مصرف شود. در تسهیلات ریالی مشکلات کمتری داریم و نرخ سود بانکی در کشور کاهنده است و روز گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق سه ساله دولت را با نرخ ۱۵ درصد سود خریدند و اکنون نرخ سود بانکی زیر ۱۵ درصد و میانگین نرخ سود بین بانکی زیر ۱۰ درصد است.

همتی بیان کرد: ما با درخواست ستاد مقابله با کرونای تهران در تشکیل پنجره واحد ارزی در حوزه کرونا موافق هستیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: همتی رئیس بانک مرکزی تورم تامین دارو و تجهیزات پزشکی رئیس بانک مرکزی پیش بینی خواهد شد فشار ها نرخ سود سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۷۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • سرگیجه با آمار تورم
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟