Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@08:28:19 GMT

هدف‌گذاری تولید ۱۰ تن طلا در افق ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۸۹۳۲

هدف‌گذاری تولید ۱۰ تن طلا در افق ۱۴۰۰

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، برپایه جداول آماری سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در سال ۱۳۸۵ با استخراج ۶۷۰ هزار و ۵۹۲ تن سنگ طلا، یک‌هزار و ۴۳۲ کیلوگرم طلا تولید شد که روند تولید سالانه پس از آن افزایشی بود؛ البته در خلال این سال‌ها بنابرعلل مختلف اعم از مشکلات استخراج و تعطیلی کارخانه فرآوری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. افت تولید نیز به وجود آمد.

آمارهای مورد بررسی نشان می‌دهد در سال ۹۲ به میزان یک میلیون و ۶۶۳ هزار و ۷۰۹ تن سنگ طلا استخراج شد که از این میزان چهار هزار و ۱۹۶ کیلوگرم طلا حاصل شد.

برآورد کل ذخیره طلا

کل ذخایر طلای معدنی شناخته شده در کشور به روایت ایمیدرو حدود ۳۰۰ تن برآورد شده و در واقع ذخایر طلای ایران بر روی ۱۰ زون قرار گرفته اند که عمده آنها از جمله زون های تکاب داشکسن، موته - آستانه و زون شرق ایران شامل حوزه فلززایی طلا، تنگستن، پلی متال، بینالود حوزه فلز زایی مس و طلای ده سلم خوسف، حوزه فلز زایی طلا، آنتیموان، پلی متال خاش - زاهدان معرفی شده اند.

عمده تولید طلای معدنی در ایران تا سال ۱۳۹۳ توسط سه معدن طلای آق‌دره آذربایجان غربی، موته اصفهان و کوه زر سمنان (دامغان) انجام گرفته است.

زرشوران بزرگ‌ترین معدن طلا

 سال ۱۳۹۳ معدن طلای زرشوران آذربایجان غربی (تکاب)   افتتاح شد که از نظر میزان تولید به عنوان بزرگترین معدن طلای کشور محسوب می شود.  پروانه اکتشاف معدن طلای زرشوران بالغ بر ۲۷.۵ میلیون تن کانسنگ ثبت شده و دارای ذخیره قطعی ۱۱۰ تن طلای ۲۴ عیار است که استحصال می شود.

ظرفیت فاز خط نخست، ۱.۲ تن در سال است و فاز توسعه ای نیز توسط کمیته سرمایه گذاری ایمیدرو تصویب شده که ممکن است به سه تا چهار برابر افزایش یابد.  

معادن و کارخانه‌های طلا

بررسی ظرفیت‌ها و توانمندی معادن و کارخانه‌های طلای کشور گویای آن است که در آق دره آذربایجان غربی ظرفیت تولید سالانه دو هزار و ۱۰۰ کیلوگرمی ایجاد شده که میزان تقریبی تولید سالانه یک‌هزار و ۵۰۰ کیلوگرم طلا را دارد و بهره‌بردار آن بخش خصوصی است.

زرشوران آذربایجان غربی به ظرفیت سه هزار کیلوگرم که بهره‌بردار آن سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است.

موته اصفهان با ظرفیت سالیانه ۵۴۰ کیلوگرم و میزان تولید تقریبی سالیانه ۳۰۰ کیلوگرم که شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (تابعه ایمیدرو) بهره بردار آن محسوب می شود.

کوه زر خراسان رضوی (تربت حیدریه) با ظرفیت تولید ۴۲۰ کیلوگرم و میزان تقریبی تولید سالیانه ۲۵۰ کیلوگرم که بهره بردار آن بخش خصوصی است.

اخترچی در استان مرکزی با ظرفیت تولید ۱۵۰ کیلوگرم در سال و میزان تقریبی تولید ۱۰۰ کیلوگرم که توسط بخش خصوصی مورد بهره‌برداری قرار می گیرد.

همچنین شرکت ملی صنایع مس ایران نیز به عنوان محصول جانبی، سالیانه حدود ۶۰۰ کیلوگرم طلا تولید می کند.

آمارهای وزارت صنعت از وضعیت تولید

وزارت صنعت در آمارهای منتشر شده از عملکرد در بخش طلا آورده است، هدف‌گذاری تولید شمش طلا برای سال ۹۶ رقم هفت تن بود، اما در پایان نخستین سال برنامه ششم توسعه تولید ۶ تن شمش تحقق یافت.

معاون پیشین امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت در زمینه عملکرد تولید طلا در سال ۹۷ آمار داد: میزان تولید در دومین سال برنامه ششم توسعه هشت تن طلا بود که از این رقم، یک تن حاصل کار دولت و هفت تن ثمره کار بخش خصوصی بود.

معدن طلای ساریگونی کردستان

از معادنی که از ذخایر خوبی برخوردار است، معدن طلای ساریگونی است که در استان کردستان واقع شده، بهره بردار قزاق آن به مدت هفت سال استخراج آن را برعهده دارد.

معدن طلای ساریگونی قروه با ۱۸ تن ذخیره برای مدت هفت سال توسط یک شرکت قزاقستانی مورد بهره برداری قرار می گیرد و حدود ۵۰ درصد از ذخیره قطعی طلای شناخته شده در کردستان مربوط به شهرستان قروه و معدن طلای داشکسن است. قروه در ۹۰ کیلومتری شرق سنندج واقع شده است.

همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد استان آذربایجان غربی را می‌توان به عنوان استان طلایی کشورمان معرفی کرد و درحقیقت آذربایجان غربی روی کمربند طلازایی جهان قرار دارد که از اروپا آغاز و از ترکیه به ایران و سپس پاکستان می‌رسد.

برپایه گزارش های موجود، ذخایر طلای جهان بالغ بر یکصد هزار تن است که از این رقم ۴۷ هزار تن آن قطعی بوده و می‌توان گفت: نیم درصد ذخایر قطعی جهانی این فلز در استان آذربایجان غربی واقع است.

ارزیابی میزان عیار طلای معادن 

برپایه آمارهای ایمیدرو، زرشوران (تکاب) با میزان ذخیره احتمالی ۱۱۰ تن طلا با عیار متوسط ۴.۵ گرم در تن مورد ارزیابی قرار گرفته است.

آق دره آذربایجان غربی - تکاب هم با ذخیره ۳۰ تنی دارای عیار متوسط ۲.۷ گرم در تن است، ضمن اینکه برای طلای داشکسن قروه برآورد ذخیره ۶۳ تنی تعیین شده، اما میزان عیار آن درج نشده است.

در موته اصفهان نیز با ذخیره ۱۴ تن، عیار ۲.۵ گرم در تن ثبت شده، کوه زر در خراسان رضوی (تربت حیدریه) هم ۱۵ تن ذخیره با عیار ۳.۳ گرم در تن دارد.

خاروانا در استان آذربایجان شرقی (تبریز) دیگر معدن طلای مندرج در این فهرست دارای ۳۰ تن ذخیره بوده و عیار آن چهار گرم در تن ثبت شده است.

علاوه بریاین میزان تولید طلا در کارخانه ارغش نیشابور سالیانه به میزان ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلو گرم برآورد شده است.

کد خبر 516903 برچسب‌ها برنامه ششم توسعه معدن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: برنامه ششم توسعه معدن آذربایجان غربی بهره بردار آن میزان تولید کیلوگرم طلا معدن طلای بخش خصوصی گرم در تن معدن طلا تن طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۸۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش امریکا برای ذخیره انرژی با تولید باتری‌های سدیم‌یونی

باتری‌های سدیم یونی آمریکایی پس از گذشت دو سال از معرفی و عبور از تست‌های فراوان، از مرحله آزمایشگاهی خارج و وارد خط تولید شدند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دو سال پیش یک شرکت آمریکایی پیشگام در تولید باتری‌های سدیم یونی، مشغول آماده‌سازی باتری‌های سدیمی با فرمول ویژه برای تولید انبوه شد. این شرکت که کمی از برنامه‌ریزی‌های اولیه خود عقب مانده بود، از آغاز رسمی تولید باتری‌های سدیمی با قابلیت شارژ سریع و عمر طولانی به‌عنوان جایگزینی جذاب در بازی ذخیره انرژی خبر داد.

مزایای سدیم نسبت به لیتیوم در باتری‌ها

فراوانی سدیم در سیاره زمین بین ۵۰۰ تا هزار برابر بیشتر از لیتیوم است و تأمین آن نیازی به شیوه‌های استخراج آسیب‌رسان لیتیوم ندارد. از سوی دیگر باتری‌های سدیم یونی به‌طور کامل از موادی شامل آلومینیوم، آهن و منگنز ساخته شده‌اند که به‌وفور در دسترس هستند. مواد شیمیایی این باتری‌ها را می‌توان از طریق یک زنجیره تأمین داخلی قابل اعتماد مستقر در ایالات متحده و عاری از اختلالات ژئوپلیتیکی تهیه کرد، حال آن‌که این موضوع برای مواد رایج در باتری‌های لیتیوم یونی مانند کبالت و نیکل صدق نمی‌کند.

فناوری یون سدیم در سال‌های اخیر به‌عنوان یک وسیله ذخیره‌سازی انرژی قابل اعتمادتر و بالقوه ارزان‌تر مورد توجه قرار گرفته است و هرچند چگالی انرژی آن از یون لیتیوم عقب‌تر است، مزایایی مانند دوچرخه‌سواری سریع‌تر، طول عمر بیشتر و استفاده نهایی ایمن‌تر و غیرقابل اشتعال، آن را به یک جایگزینی جذاب برای باتری‌های لیتیومی به‌ویژه در استفاده‌های ثابت مانند مرکز داده و ذخیره‌سازی پشتیبان شارژر ماشین‌های برقی تبدیل کرده است.

سازنده آمریکایی یکی از اولین عملیات‌های تولید عمده در سطح جهانی را راه‌اندازی کرده و آغاز تولید رسمی خود را در کارخانه تولیدی خود در هلند میشیگان جشن گرفته است که اولین خط تولید باتری‌های سدیم یونی در مقیاس تجاری در ایالات متحده محسوب می‌شود.

برقی شدن اقتصاد به توسعه و تولید راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی جدید و ابتکاری وابسته است و باتری‌های سدیم یونی جایگزین منحصربه‌فردی برای یون لیتیوم با قدرت بالاتر، شارژ مجدد سریع‌تر، چرخه عمر طولانی‌تر و شیمی کاملاً ایمن‌تر و پایدارتر ارائه می‌دهند.

این باتری‌ها بدون استفاده از مواد معدنی متضاد یا مواد با اثرات زیست‌محیطی مشکوک ارائه می‌شود و ۱۰ برابر سریع‌تر از باتری‌های لیتیوم یونی شارژ و دشارژ می‌شوند. این امر باتری‌ها را به رقیب اصلی برای فرازونشیب‌های ذخیره‌سازی برق پشتیبان تبدیل می‌کند. چگالی باتری‌های سدیم یونی بیش از دو برابر چگالی انواع لیتیوم یونی هستند که این ویژگی با پاسخ‌گویی بهتر به نیازهای خودروهای الکتریکی همراه است.

محل مصرف باتری‌های سدیم یونی

هوش مصنوعی در دنیای امروز بسیار تشنه انرژی شده است، بنابراین شرکت یادشده مقصد اولیه تولیدات خود را مراکز ذخیره‌سازی داده‌های هوش مصنوعی عنوان کرده است که باتری‌های با چرخش سریع یک ابزار مدیریت انرژی ضروری در آن‌ها محسوب می‌شود.

این شرکت قصد دارد اولین تحویل محصول خود را در ماه ژوئن داشته باشد و در آینده تمرکز خود را به سایر بازارهای برق صنعتی گسترش دهد. شارژ سریع خودروهای برقی و مخابرات از دیگر اهداف این شرکت هستند.

کد خبر 750436

دیگر خبرها

  • ذخیره روزانه بیش از ۱۰۰۰ تن مرغ گرم/ صادرات مرغ بلامانع است
  • فروش ۱۹۰ کیلو طلا در حراج امروز
  • فروش ۱۹۰ کیلو طلا در حراج امروز +قیمت
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • تولید ورونق اقتصادی دربزرگترین معدن کرومیت خاورمیانه
  • فروش ۱۹۰ کیلو طلا در حراج امروز+قیمت
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • ذخیره کنونی سدهای کرمانشاه ۸۷۳.۵ میلیون مترمکعب است
  • ۶۵ درصد ظرفیت سدهای کرمانشاه پُر شد
  • تلاش امریکا برای ذخیره انرژی با تولید باتری‌های سدیم‌یونی